Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh
  • Μια τελευταία προειδοποίηση, το ότι υπάρχει αυτό το topic δεν σημαίνει ότι είναι εξαίρεση στους κανόνες του forum.
  • Επόμενες αναφορές σε κόμματα  και πολιτικά πρόσωπα (εσωτερικού ΚΙ εξωτερικού) δεν θα έχουν "προειδοποιητικές βολές" αλλά απευθείας 30μερο ban.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, billdanos είπε

Πάμε πάλι: υποστηρίζω πως τα τεστ γίνονται σύμφωνα με τις υποδείξεις των ειδικών και όχι τη δική μου και τη δική σου. Οι ειδικοί τρέχουν διάφορα μαθηματικά μοντέλα κλπ ώστε να έχουν μια εκτίμηση των συνολικών κρουσμάτων και αν κρίνω από τους αριθμούς όσων νοσηλεύονται και όσων έχουν χάσει τη ζωή τους στη χώρα  μας, μάλλον οι εκτιμήσεις τους μέχρι τώρα είναι σωστές παρόλο που δεν μας έχουν τεστάρει όλους!

Τα αποτελεσματα στην μεχρι τωρα αντιμετωπιση της πανδημιας παγκοσμια δειχνουν οτι χωρες με εντατικα τεστ (Νοτια Κορεα, Γερμανια, Hong Kong) εχουν καλυτερη πορεια απο χωρες που κανουν λιγοτερα τεστ ή ΜΟΝΟ στους βαρεως νοσουντες απλα για να επιβεβαιωσουν οτι πασχουν.

Στην πολη ποπυ μενω, εχουμε 0 κρουσματα επισημα. Ανεπισημα ξερω προσωπικα ενα ατομο που εχει την ιωση (πυρετος/ξεροβηχας/ειναι σαν ζομπι) που μεχρι προχθες εβγαινε 3 φορες για αθληση απο το σπιτι.

• Απαντ. 17,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• Super Moderators
Δημοσ.
9 minutes ago, logistoulis said:

δεν είναι αυτός ο σκοπός των μαζικών τεστ

να στο πω διαφορετικά, πώς φαντάζεσαι να γίνεται η άρση των μέτρων; με τι στοιχεία; 

μηδενισμός νεκρών; μηδενισμός κρουσμάτων με το ρυθμό που μετράνε; να βγει φάρμακο, να βγει εμβόλιο; πώς;

Η άρση των μέτρων θα γίνει σε στάδια όταν θα δούμε πως ο αριθμός των νέων κρουσμάτων θα αρχίσει να πέφτει. Λογικά θα ξεκινήσουμε με την άρση στον περιορισμό των μετακινήσεων, μετά θα ανοίξουν τα σχολεία και τα καταστήματα και στο τέλος θα φτάσουμε και στις αεροπορικές μετακινήσεις. Τα τεστ που θα γίνονται μαζικά, από όσα διαβάζουμε δεν θα αφορούν την ανίχνευση του ιου (κάτι που είναι πολύπλοκο και απαιτεί χρόνο και χρήμα) αλλά την ανίχνευση των αντισωμάτων απέναντι στον ιό, που πρακτικά θα μας δείχνουν αν έχουμε νοσήσει και το ξεπεράσαμε. Αυτά τα τεστ είναι σαφώς πιο φθηνά και άμεσα και θα κυκλοφορήσουν φαντάζομαι παντού (μένει να δουμε βέβαια το πόσο αξιόπιστα θα είναι). 

5 minutes ago, daredevil1 said:

Το μια γρίπη είναι δεν παίζει πλέον πουθενά. Όλοι έχουν κατανοήσει τι παίζει ακόμα και ο Τραμπ. Ο Τζόνσον το κατάλαβε αργά και το παίζει άρρωστος τώρα για να ελαφρύνει την θέση του που θα είναι πολύ δύσκολη σε 2 μήνες από τώρα.

Για να είμαστε και λίγο αντικειμενικοί όμως, εσύ απο χθες μέχρι σήμερα έχεις ποστάρει ...τέρατα που κάνουν αυτά που λένε ο Τράμπ και ο Τζόνσον να μοιαζουν με ...απλά αστειάκια! :) 

• Like 1
Δημοσ.

Τουλάχιστον θα κλείσουν τα  "παραδοσιακά" wet markets τώρα;

Μην ξαναδώ να τρώνε περιστέρια με τριμα από κέρατο ρινόκερου και αίμα από φίδι. 

Ξέρω δικαίωμα τους είναι αλλά την έφαγε όλος ο πλανήτης....

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
Just now, narta said:

Τα αποτελεσματα στην μεχρι τωρα αντιμετωπιση της πανδημιας παγκοσμια δειχνουν οτι χωρες με εντατικα τεστ (Νοτια Κορεα, Γερμανια, Hong Kong) εχουν καλυτερη πορεια απο χωρες που κανουν λιγοτερα τεστ ή ΜΟΝΟ στους βαρεως νοσουντες απλα για να επιβεβαιωσουν οτι πασχουν.

Στην πολη ποπυ μενω, εχουμε 0 κρουσματα επισημα. Ανεπισημα ξερω προσωπικα ενα ατομο που εχει την ιωση (πυρετος/ξεροβηχας/ειναι σαν ζομπι) που μεχρι προχθες εβγαινε 3 φορες για αθληση απο το σπιτι.

Η λογική λέει πως κρούσματα αυτή τη στιγμή έχουμε παντού σε κάθε γωνια της χώρα μας. Από τη στιγμή όμως που δεν έχουμε γεμάτα νοσοκομεία και πολλούς νεκρούς καθημερινά, πάει να πει πως η κατάσταση είναι ελεγχόμενη και δεν έχει και τόση σημασία το να γνωρίζουμε με απόλυτη ακρίβεια το πόσοι έχουν μολυνθεί... Αν οι εκτιμήσεις μας ήταν εντελώς πλασματικές και είχε μολυνθεί ας πούμε το 30% της χώρας, θα το είχαμε καταλάβει μιας και δεν θα προλαβαίναμε να μετράμε νεκρούς! 

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, billdanos είπε

Πάμε πάλι: υποστηρίζω πως τα τεστ γίνονται σύμφωνα με τις υποδείξεις των ειδικών και όχι τη δική μου και τη δική σου. Οι ειδικοί τρέχουν διάφορα μαθηματικά μοντέλα κλπ ώστε να έχουν μια εκτίμηση των συνολικών κρουσμάτων και αν κρίνω από τους αριθμούς όσων νοσηλεύονται και όσων έχουν χάσει τη ζωή τους στη χώρα  μας, μάλλον οι εκτιμήσεις τους μέχρι τώρα είναι σωστές παρόλο που δεν μας έχουν τεστάρει όλους!

Το "για να σου σπάσω τα νεύρα" είναι ένα είδος "ειρωνικής απάντησης" από την πλευρά μου, που τη χρησιμοποιώ κάθε φορά που εντοπίσω κόσμο που έχει πανικοβληθεί, έχει γιγαντώσει το πρόβλημα μέσα του και μέσα από υπερβολές, αναπαραγωγή ειδήσεων από διάφορες αναξιόπιστες πηγές, κλπ προσπαθεί να καλύψει το άγχος του. Μόνο που δεν καταλαβαίνουν πως έτσι κάνουν τα πράγματα πολύ χειρότερα...

Αλληλοϋποστήριξη σε σένα τώρα...:p

Συμφωνώ με τα γραφόμενα σου.

Βασικά η προσωπική μου καθαρά γνώμη είναι η εξής. Η τρομολαγνία και η υπερβολή δε με ενοχλέι μιας και δε δίνω σημασία. Προσωπικά πιστεύω ότι είναι σχετικά και απαραίτητη για έναν λαό όπως τον δικό μας. Δεν ήμαστε πειθαρχημένος λαός όπως και να το κάνουμε. Το θέμα που πρέπει να μας απασχολεί αυτή τη στιγμή είναι να μείνουμε στα επίπεδα που ήμαστε και να κάνουμε υπομονή. Όταν τελείωσει όλο αυτό τότε πρέπει να κάνουμε ταμείο. Για τα εκατομμύρια που (δε) δόθηκαν, για τα κανάλια, για τους βουλευτές κτλ. Μετά απ΄όλο αυτό θα έχει νόημα να το ψάξουμε. Τα μέτρα, έως τώρα, αποδεδειγμένα έχουν πιάσει τόπο. Τώρα αν είναι fake news ή όχι οι εικόνες στη παραλία, δε με ενδιαφέρει καθόλου.

Αυτό που χρειάζεται είναι προσοχή, φιλτράρισμα, όχι φόβος και να ακούμε τους επιστήμονες. Δε νομίζω ότι όοοολοι πια οι γιατροί συνθέτουν μια παγκόσμια ομάδα με σκοπό να φτάσουμε σε έναν παγκόσμιο ψυχρό πόλεμο. Αυτοί που βγάζουν fake news προωθούν άλλα fake news στα social media. Αυτό που παρακολουθώ τελευταία δεν έχει προηγούμενο.

Υ.Γ.: Αφού θέλουν τόσο πολύ να μας τρομοκρατήσουν (σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα απ ότι υπάρχει και πιστεύουν μερικοί). γιατί δε κάνουν τα κρούσματα 1000 και τους νεκρούς 150? Αφού τα καλύπτουν όλα λένε πολλοί.

Επεξ/σία από eliashadow
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, phanispal είπε

Προχθές είπε ο Άδωνις αν θυμάμαι καλά στο Mega ότι τα μέτρα θα αρθούν όταν μηδενιστεί ο αριθμός των κρουσμάτων.

Φέξε Μάη μου δηλαδή (όχι του 2020 όμως)..

αυτό δεν πρόκειται να γίνει "ποτέ"

επίσης είναι και ανεύθυνο από τη στιγμή που δεν κάνουν πολλά τεστ , που ξέρουν ότι δεν θα υπάρχει εκείνες τις μέρες ένας σημαντικός αριθμός ασυμπτωματικών και θα ξαναρχίσει η φάση από την αρχή 

μετά το μόνο στο οποίο μένει να ελπίζεις είναι να έχει παιχτεί σημαντική διασπορά στον πληθυσμό ώστε να ελπίζεις σε ανοσία αρκετών, άρα μικρότερη διάδοση (αυτό κατάλαβα λίγο πολύ από τα λεγόμενα του τσιόρδα χθες)

αλλά και αυτό για να το διαπιστώσεις θέλει (πολλά) τεστ, αλλιώς πώς θα γίνει μυρίζοντας τα νύχια σου; 

τελοσπάντων ο άδωνις και ο κάθε άδωνις είναι άσχετοι με το θέμα, ελπίζω τα λεγόμενά τους να μην έχουν κάποιο ουσιαστικό αντίκτυπο

βέβαια θα γνωρίζει ο συγκεκριμένος όπως και ανάλογα υψηλόβαθμα στελέχη το σχέδιο της κυβέρνησης και τα σενάρια που έχουν εξετάσει

καλό θα ήταν να τα ξέρουμε κι εμείς βέβαια, ώστε να ξέρουμε τι μας ξημερώνει 

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ.
Μόλις τώρα, narta είπε

Η νότια κορέα έχει βιομηχανίες με πολυετή εμπειρία στην άμεση μαζική παραγωγή τεστ και στελέχωση μηχανισμού για τέτοιες καταστάσεις. Επίσης έχουν βιομηχανική δυνατότητα να φτιάχνουν εκατομμύρια μάσκες nf95 την ημέρα. Στις ΗΠΑ μέχρι να τα ετοιμάσουν αυτά αναγκάζονται νοσοκομειακοί γιατροί να βάλουν την γυναίκα τους να τους ράβει μάσκες από HEPA φίλτο σακούλας ηλεκτρικής σκούπας. Ο Τσιόρδας με τα μέσα που έχει, έχει κάνει θαύματα.

• Like 2
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, billdanos είπε

Το "για να σου σπάσω τα νεύρα" είναι ένα είδος "ειρωνικής απάντησης" από την πλευρά μου, που τη χρησιμοποιώ κάθε φορά που εντοπίσω κόσμο που έχει πανικοβληθεί, έχει γιγαντώσει το πρόβλημα μέσα του και μέσα από υπερβολές, αναπαραγωγή ειδήσεων από διάφορες αναξιόπιστες πηγές, κλπ προσπαθεί να καλύψει το άγχος του. Μόνο που δεν καταλαβαίνουν πως έτσι κάνουν τα πράγματα πολύ χειρότερα...

Ο μονος ειδικος που δεν ζηταει τεστ ειναι ο εκπροσωπος της πολιτειας, και μεχρι και αυτος εχει πει μεταξυ αλλων και δειλα δειλα οτι θα ηθελε περισσοτερα τεστ αλλα δεν υπαρχουν. Δεν ξερω σε ποια μαθηματικα μοντελα αναφερεσαι τα οποια να εχουν σαν δεδομενο την ελλειψη τεστ, αρα και την αγνοια της εξαπλωσης. Το ολο προβλημα εγκειται στο οτι ενω η χωρα υποτιθεται πως ηταν θωρακισμενη, τελικα δεν υπηρχε απολυτως καμια προετοιμασια, με τα νοσοκομεια σε κατασταση διαλυσης ετσι και αλλιως, και με το ολο σχεδιο να ειναι "βλεπουμε πως θα παει". Τωρα προσαρμοζουμε τη θεωρια που προπαγανδιζουμε πανω στην πραγματικοτητα που φτιαξαμε και προκυπτει αυτοεκπληρουμενη προφητεια. Επισης, δεν ειπε κανεις πως χρειαζεται να τεσταρεις ολο τον πληθυσμο της χωρας, αλλα αν ειχαν κανει τεστ σε εκεινη την περιφημη εκδρομη στους ιερους τοπους ισως να ειχαμε τη μιση διασπορα του ιου. Σαφως και τα περιοριστικα μετρα χρειαζονται αλλα μονα τους δεν λενε και πολλα αν δεν ξερουμε τι γινεται εκει εξω. Υπαρχουν ανθρωποι που τα εχουν αναλυσει καλυτερα απο εμενα. 

Αν εντοπισες πανικο και γιγαντωση προβληματος σε εμενα παντως θελουν ρυθμιση οι κεραιες σου  και δεν σε αδικω γιατι ειναι για βαρεα και ανθυγιεινα εδω μεσα. Αν ειχα παντως ολα αυτα, δεν θα ηταν πολυ ωραιο να μου απαντας με "ένα είδος "ειρωνικής απάντησης" από την πλευρά μου". 

• Like 2
  • Super Moderators
Δημοσ.
1 minute ago, eliashadow said:

Αλληλοϋποστήριξη σε σένα τώρα...:p

Συμφωνώ με τα γραφόμενα σου.

Βασικά η προσωπική μου καθαρά γνώμη είναι η εξής. Η τρομολαγνία και η υπερβολή δε με ενοχλέι μιας και δε δίνω σημασία. Προσωπικά πιστεύω ότι είναι σχετικά και απαραίτητη για έναν λαό όπως τον δικό μας. Δεν ήμαστε πειθαρχημένος λαός όπως και να το κάνουμε. Το θέμα που πρέπει να μας απασχολεί αυτή τη στιγμή είναι να μείνουμε στα επίπεδα που ήμαστε και να κάνουμε υπομονή. Όταν τελείωσει όλο αυτό τότε πρέπει να κάνουμε ταμείο. Για τα εκατομμύρια που (δε) δόθηκαν, για τα κανάλια, για τους βουλευτές κτλ. Μετά απ΄όλο αυτό θα έχει νόημα να το ψάξουμε. Τα μέτρα, έως τώρα, αποδεδειγμένα έχουν πιάσει τόπο. Τώρα αν είναι fake news ή όχι οι εικόνες στη παραλία, δε με ενδιαφέρει καθόλου.

Αυτό που χρειάζεται είναι προσοχή, φιλτράρισμα, όχι φόβος και να ακούμε τους επιστήμονες. Δε νομίζω ότι όοοολοι πια οι γιατροί συνθέτουν μια παγκόσμια ομάδα με σκοπό να φτάσουμε σε έναν παγκόσμιο ψυχρό πόλεμο. Αυτοί που βγάζουν fake news προωθούν άλλα fake news στα social media. Αυτό που παρακολουθώ τελευταία δεν έχει προηγούμενο.

Μα δεν διαφωνούμε σε τίποτα από αυτά. Απλά εγώ δίνω μεγαλύτερη σημασία στις υπερβολές και την τρομολαγνεία γιατί με ενοχλούν σαν "στάση"... :) 

Γενικότερα πάντως, πιστεύω πως οι περισσότεροι τηρούμε τα μέτρα και είναι πολύ λίγοι αυτοί που δεν συνεργάζονται. Σε σημείο που απορώ κι εγώ μιας και περίμενα πολύ χειρότερες καταστάσεις από τη νοοτροπία που υπάρχει στη χώρα μας! :) 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, logistoulis είπε

αυτό δεν πρόκειται να γίνει "ποτέ"

επίσης είναι και ανεύθυνο από τη στιγμή που δεν κάνουν πολλά τεστ 

Για να είμαι ακριβής και να συμφωνήσω με billdano, είπε ότι η πλήρης άρση των μέτρων θα γίνει όταν μηδενιστεί ο αριθμός κρουσμάτων.

Προσωπικά ούτε εγώ το βλέπω εφικτό να μηδενιστούν τα κρούσματα, τουλάχιστον για πολλά χρόνια ακόμα.

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, techPro είπε

Μικρή διαφορά έχει. Είτε είναι προϊόν μοντάζ, είτε σκηνοθεσίας το αποτέλεσμα είναι παραποίηση της πραγματικής κατάστασης, πράγμα το οποίο αν ισχύει είναι 100% αθέμιτο.

Απορω που δεν εχει τελειωσει ακομα αυτο το θεμα.

Αυτοι που λενε ηταν fake news ποιο ειναι το ποιντ τους? Οτι να "τα κακα ΜΜΕ δεν αφηνουν τους Θεσσαλονικιους να κανουν την βολτα τους μεγεθυνοντας την πυκνοτητα πληθυσμου ανα εμβαδον επιφανειας" ή οτι "τα κακα ΜΜΕ διαδιδουν fake news και διαστρεβλωνουν τις εικονες αρα ειναι απαραδεκτα ΜΜΕ"?
Ποιο απο τα 2?

ΑΝΟΥΣΙΟ ειναι ολο αυτο αφου πρεπει να συμφωνησουμε σε 2 πραγματα, οτι:

Α) ΦΥΣΙΚΑ και τα ΜΜΕ τα τελευταια 10 ειδικα χρονια διαδιδουν συνεχως fake, διαστρεβλωμενες ή υπερβολικες εικονες! ΤΩΡΑ το μαθατε? Σε άλλα νεα ο ηλιος δυει απο την δυση.

Β) Για ποια βολτα μιλαμε? ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ τετοιες βολτες σε πολυσυχναστα μερη οσο μενουμε σπιτι! Τυπικα δεν απαγορευονται(κακως) με το κολπακι της βολτας του σκυλου για 2 ωρες ή του εν δυναμει μαραθωνοδρομου που ολοι γινανε, αλλά για σκεπτομενα οντα, θα επρεπε να σκεφτονται εις τους καιρους που ζουμε να μην πανε σε πολυσυχναστα μερη αλλά καπου που να ειναι μοναχικα και ερημικα, τοσα τετοια μερη υπαρχουν για βολτα ατομικη.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, phanispal είπε

Για να είμαι ακριβής και να συμφωνήσω με billdano, είπε ότι η πλήρης άρση των μέτρων θα γίνει όταν μηδενιστεί ο αριθμός κρουσμάτων.

Προσωπικά ούτε εγώ το βλέπω εφικτό να μηδενιστούν τα κρούσματα, τουλάχιστον για πολλά χρόνια ακόμα.

μα δεν έχουν καταφέρει να εξαφανίσουν τη γρίπη, θα το κάνουν με τον κορωνοϊό; 

το θέμα είναι να υπάρξει ένα σενάριο όπου θα συνυπάρχουμε με αυτόν σε διαχειρίσιμο επίπεδο  όπως κάνουμε και με τη γρίπη 

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
1 minute ago, phanispal said:

Δεν θα μηδενιστεί ποτέ ο αριθμός. Απλά λίγο η ανοσία όσο θα το περνάμε όλο και περισσότεροι σταδιακά, λίγο τα νέα φάρμακα και οι θεραπείες, λίγο τυχον νέα εμβόλια που θα εμφανιστουν αργότερα, λίγο η καλυτερη προετοιμασία των νοσοκομείων,  λίγο η μεγαλύτερη προσοχή από όλους μας κλπ, θα κάνει την κατάσταση ελεγχόμενη.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, PostHelper είπε

Απορω που δεν εχει τελειωσει ακομα αυτο το θεμα.

Αυτοι που λενε ηταν fake news ποιο ειναι το ποιντ τους? Οτι να "τα κακα ΜΜΕ δεν αφηνουν τους Θεσσαλονικιους να κανουν την βολτα τους μεγεθυνοντας την πυκνοτητα πληθυσμου ανα εμβαδον επιφανειας" ή οτι "τα κακα ΜΜΕ διαδιδουν fake news και διαστρεβλωνουν τις εικονες αρα ειναι απαραδεκτα ΜΜΕ"?
Ποιο απο τα 2?

ΑΝΟΥΣΙΟ ειναι ολο αυτο αφου πρεπει να συμφωνησουμε σε 2 πραγματα, οτι:

Α) ΦΥΣΙΚΑ και τα ΜΜΕ τα τελευταια 10 ειδικα χρονια διαδιδουν συνεχως fake, διαστρεβλωμενες ή υπερβολικες εικονες! ΤΩΡΑ το μαθατε? Σε άλλα νεα ο ηλιος δυει απο την δυση.

Β) Για ποια βολτα μιλαμε? ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ τετοιες βολτες σε πολυσυχναστα μερη οσο μενουμε σπιτι! Τυπικα δεν απαγορευονται(κακως) με το κολπακι της βολτας του σκυλου για 2 ωρες ή του εν δυναμει μαραθωνοδρομου που ολοι γινανε, αλλά για σκεπτομενα οντα, θα επρεπε να σκεφτονται εις τους καιρους που ζουμε να μην πανε σε πολυσυχναστα μερη αλλά καπου που να ειναι μοναχικα και ερημικα, τοσα τετοια μερη υπαρχουν για βολτα ατομικη.

άλλο αυτό που λες άλλο να κάνει ο δημοσιογράφος σωστά τη δουλειά του

επίσης μιας και υποθέτω ότι δεν πολυβγαίνεις η όποια πληροφόρηση έχεις για την κατάσταση είναι από τα μέσα, συνεπώς εσύ πρώτος και καλύτερος θα έπρεπε να απαιτείς πιο αντικειμενική πληροφόρηση

οι υπόλοιποι που βλέπουν πώς είναι πραγματικά η κατάσταση μπορεί να έχουν διαφορετική γνώμη και μπορεί να είναι και λανθασμένη, αλλά τουλάχιστον γνωρίζουν από πρώτο χέρι 

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 1
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, phanispal είπε

Προχθές είπε ο Άδωνις αν θυμάμαι καλά στο Mega ότι τα μέτρα θα αρθούν όταν μηδενιστεί ο αριθμός των κρουσμάτων.

Φέξε Μάη μου δηλαδή (όχι του 2020 όμως)..

Σοβαρά έτσι είπε; Άστα να πάνε δηλαδή...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...