Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh
  • Μια τελευταία προειδοποίηση, το ότι υπάρχει αυτό το topic δεν σημαίνει ότι είναι εξαίρεση στους κανόνες του forum.
  • Επόμενες αναφορές σε κόμματα  και πολιτικά πρόσωπα (εσωτερικού ΚΙ εξωτερικού) δεν θα έχουν "προειδοποιητικές βολές" αλλά απευθείας 30μερο ban.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Bomber-21 είπε

Επίσης, πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει η καθημερινή αναφορά αριθμών νεκρών, διασωληνωμένων κτλ λες και πρόκειται για κάποιο πανηγύρι ή κάποιον διαγωνισμό.

Τι νόημα έχει η καθημερινή ενημέρωση στις έξι; Λέει τα ίδια και τα ίδια, μόνο τα νούμερα αλλάζουν. Ας γίνει δύο φορές την εβδομάδα ή εβδομαδιαία.

Ποιός ο λόγος να μετράμε έναν έναν τους νεκρούς ή τα κρούσματα; Μπορούμε να κάνουμε κάτι εμείς; Αυτά είναι για τους ειδικούς, να τα εξετάζουν και να κάνουν αυτό που πρέπει ως ειδικοί.

Η αριθμολαγνεία δεν ξέρω σε τι ωφελεί τον γενικό πληθυσμό. Έχουμε μπει σε ένα τριπάκι και μετράμε αριθμούς λες και πρόκειται για video game.

Έχεις δίκιο σε αυτό που λές και όντως υπάρχει μεγάλη υπερβολή αλλά αν δεν υπήρχε επίσημη ενημέρωση θα έλεγε ο καθένας ότι ήθελε και θα υπήρχε μεγάλη ανασφάλεια και φόβος. Εδώ με τόση ενημέρωση και πάλι γράφονται τέρατα.

• Απαντ. 17,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• Super Moderators
Δημοσ.
Just now, dazed said:

Εχεις παρει πολυ προσωπικα τη γραμμη "δεν κανουμε τεστ επειδη ειναι αχρηστα". Σου εχουν απαντησει δεκαδες φορες με επιχειρηματα και παραπομπες σε εγκυρους επιστημονες & οργανισμους, αλλα για καποιο λογο επιμενεις (δεκτο, και στην τελικη δικο σου θεμα τι πιστευεις) αλλα προσπαθεις να επιβαλλεις τη γνωμη σου. Γιατι ολο αυτο?

Για να σου σπάσω τα νεύρα και να σπάσω την τρομολαγνεία σας.

Σε κάλυψα?

btw το ""δεν κανουμε τεστ επειδη ειναι αχρηστα" είναι σαν φράση μόνο μέσα στο δικό σου κεφάλι... :) 

• Sad 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, billdanos είπε

Thanks επειδή εξακολουθείς να μην καταλαβαίνεις?

Αλληλοϋποστήριξη? 😛 

Μια χαρά καταλαβαίνω, εσύ μάλλον χρησιμοποιείς επιχειρήματα κατά το δοκούν. 

Αλλά εντάξει μωρέ σιγά, μια γρίπη είναι😛

Μην είμαστε υπερβολικοί😝

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, billdanos είπε

Δε νομίζω πως και οι ίδιοι οι κυβερνώντες έχουν συμφέρον με το να μας μαντρώσουν όλους μέσα για καιρό. Θα καταρρεύσει όλο το σύστημα και μαζί με αυτό και οι ίδιοι... :) 

Δεν μίλησε κανένας για μαντρωμα. Το περνάω ότι θέλω με συνοπτικές διαδικασίες έχει άλλο στοχο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, billdanos είπε

Πες πως πάμε αύριο όλοι και κάνουμε το τεστ. Όσοι βγουμε αρνητικοί, όλα καλά μετά θα μπορούμε να είμαστε ήρεμοι?

Αν έχουμε εκτεθεί στον ιό 2-3 ημέρες πριν το τεστ που θα εξακολουθεί να μας εμφανίζει αρνητικούς?

Αν την επόμενη του τεστ εκτεθούμε στον ιό και το μεταδώσουμε παντού επειδή θα έχουμε τη βεβαίωση του αρνητικού τεστ και θα κυκλοφορούμε ελεύθερα?

Καταλαβαίνεις λοιπόν πως με αυτή τη λογική θα έπρεπε κάθε πρωί που ξυπνάμε να κάνουμε το τεστ (και πάλι δεν θα ήταν 100% ασφαλές)...

δεν είναι αυτός ο σκοπός των μαζικών τεστ

να στο πω διαφορετικά, πώς φαντάζεσαι να γίνεται η άρση των μέτρων; με τι στοιχεία; 

μηδενισμός νεκρών; μηδενισμός κρουσμάτων με το ρυθμό που μετράνε; να βγει φάρμακο, να βγει εμβόλιο; πώς;

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
2 minutes ago, narta said:

Αν κάναμε ολοι αύριο τεστ θα πιάναμε και άλλους 5 χιλιάδες φορείς που τώρα χωρίς τεστ ίσως να σουλατσαρουν και με Ro 3 θα κολλήσουν δεκάδες χιλιάδες. 

Αυτό γιατί το παραβλέπουν όλοι;

Δεν το παραβλέπει κανείς και γι αυτό και γίνονται καθημερινά τεστ. Είναι πρακτικό το θέμα που δεν μπορούμε να το κάνουμε όλοι γιατί ...δεν γίνεται, από τη στιγμή που σαν τεστ είναι πολύπλοκο,  χρονοβόρο και περιορισμένης διαθεσιμότητας. Υπάρχουν όμως μαθηματικά μοντέλα που κάνουν μια σχετικά καλή πρόβλεψη από τα τεστ που γίνονται καθημερινά.

3 minutes ago, petranthe said:

Μια χαρά καταλαβαίνω, εσύ μάλλον χρησιμοποιείς επιχειρήματα κατά το δοκούν. 

Αλλά εντάξει μωρέ σιγά, μια γρίπη είναι😛

Μην είμαστε υπερβολικοί😝

Ο,τι μπορεί να καταλάβει ο καθένας μας αγαπητέ...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, billdanos είπε

Για να σου σπάσω τα νεύρα και να σπάσω την τρομολαγνεία σας.

Σε κάλυψα?

btw το ""δεν κανουμε τεστ επειδη ειναι αχρηστα" είναι σαν φράση μόνο μέσα στο δικό σου κεφάλι... :) 

Δεν εχω φρασεις στο κεφαλι μου, μονο φωνες αλλα δεν καταλαβαινω τι λενε..

Αρα υποστηριζεις οτι δεν πρεπει να γινονται τεστ για να μου σπασεις εμενα τα νευρα? Αξιζει τον κοπο? Τοσος κοσμος πεθαινει.

Επεξ/σία από dazed
Δημοσ.

Το μια γρίπη είναι δεν παίζει πλέον πουθενά. Όλοι έχουν κατανοήσει τι παίζει ακόμα και ο Τραμπ. Ο Τζόνσον το κατάλαβε αργά και το παίζει άρρωστος τώρα για να ελαφρύνει την θέση του που θα είναι πολύ δύσκολη σε 2 μήνες από τώρα.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, billdanos είπε
6 λεπτά πριν, narta είπε

α κολλήσουν δεκάδες χιλιάδες. 

Αυτό γιατί το παραβλέπουν όλοι;

Δεν το παραβλέπει κανείς και γι αυτό και γίνονται καθημερινά τεστ. Είναι πρακτικό το θέμα που δεν μπορούμε να το κάνουμε όλοι γιατί ...δεν γίνεται, από τη στιγμή που σαν τεστ είναι πολύπλοκο,  χρονοβόρο και περιορισμένης διαθεσιμότητας

Όλα γίνονται. Θεμα προτεραιοτήτων είναι. Θα μπορούσε η κυβέρνηση να δώσει τα 11εκ για υγειονομικές ανάγκες και το σποτακι μένουμε σπίτι να ζητούσε από τα κανάλια να το παίξουν τσάμπα με αντάλλαγμα την μη καταβολή του τιμήματος χρήσης άδειας που τους έκανε δώρο.

Αλλά βλέπεις το ένα χέρι νιβει το άλλο και τα δύο τον κωλο τους ως συνηθως

• Like 7
Δημοσ.

Άντε πάλι μετά τέστ.... Λοιπόν δεν έχουμε την δυνατότητα να γίνονται τέστ σε όλους κτλ. Οι δυνατότητες που έχουμε είναι αυτές καλός ή κακώς και για αυτό επιλέχτηκε αυτή η γραμμή αντιμετωπίσεις του ιού , ούτε ΜΕΘ θα έχουμε αν τριγυρνάμε ανεξέλεγκτα . Όλους αυτούς που διαχειρίζονται αυτή την κατάσταση θα έχουμε ευκαιρία να τους κρίνουμε όταν γίνουν εκλογές .

• Thanks 1
Δημοσ.
9 hours ago, vali said:

η γυναίκα μου έγινε ψυχαναγκαστική

9 hours ago, vali said:

μας κόψανε την μπαλίτσα

Α είπες βασικές ανάγκες γι αυτό μπερδεύτηκα. Έχουμε διαφορετικό ορισμό :) 

Δημοσ.

Απλά είναι τα πράγματα. Στήνεις σταθμούς σε κάθε περιοχή όπου θα γίνονται τεστ και φτιάχνεις χώρους όπου θα απομονώνονται τα κρούσματα. Η αλήθεια είναι ότι το ΕΣΥ δεν αντέχει την πίεση να ασχοληθεί με όλα τα κρούσματα εξ'ού και το μείνετε σπίτι και βλέπετε.

• Like 2
  • Super Moderators
Δημοσ.
1 minute ago, dazed said:

Δεν εχω φρασεις στο κεφαλι μου, μονο φωνες αλλα δεν καταλαβαινω τι λενε..

Αρα υποστηριζεις οτι δεν πρεπει να γινονται τεστ για να μου σπασεις εμεννα τα νευρα? Αξιζει τον κοπο? Τοσος κοσμος πεθαινει.

Πάμε πάλι: υποστηρίζω πως τα τεστ γίνονται σύμφωνα με τις υποδείξεις των ειδικών και όχι τη δική μου και τη δική σου. Οι ειδικοί τρέχουν διάφορα μαθηματικά μοντέλα κλπ ώστε να έχουν μια εκτίμηση των συνολικών κρουσμάτων και αν κρίνω από τους αριθμούς όσων νοσηλεύονται και όσων έχουν χάσει τη ζωή τους στη χώρα  μας, μάλλον οι εκτιμήσεις τους μέχρι τώρα είναι σωστές παρόλο που δεν μας έχουν τεστάρει όλους!

Το "για να σου σπάσω τα νεύρα" είναι ένα είδος "ειρωνικής απάντησης" από την πλευρά μου, που τη χρησιμοποιώ κάθε φορά που εντοπίσω κόσμο που έχει πανικοβληθεί, έχει γιγαντώσει το πρόβλημα μέσα του και μέσα από υπερβολές, αναπαραγωγή ειδήσεων από διάφορες αναξιόπιστες πηγές, κλπ προσπαθεί να καλύψει το άγχος του. Μόνο που δεν καταλαβαίνουν πως έτσι κάνουν τα πράγματα πολύ χειρότερα...

• Like 1
Δημοσ.

Η στατιστική εκτίμηση της εξέλιξης ήταν αδύνατη στα αρχικά στάδια. Πρέπει να προσδιορίσεις μέσο της τάξης ένα τοις χιλίοις και για να γίνει αυτό θα χρειαζόταν δεκάδες χιλιάδες τεστ, μηχανισμό που μπορεί να κάνει αυτά τα τεστ και μηχανισμό που θα μπορεί να βγάλει τα αποτελέσματα άμεσα. Επιστημονική φαντασία. Τα τεστ που μπορούσε να κάνει η ελλάδα ήταν όπως έγινε στο αρχικό στάδιο που προσπαθούσαν να βρουν γνωστές επαφές για να σταματήσουν την γρήγορη αρχική διασπορά του ιού. 

• Like 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, logistoulis είπε

δεν είναι αυτός ο σκοπός των μαζικών τεστ

να στο πω διαφορετικά, πώς φαντάζεσαι να γίνεται η άρση των μέτρων; με τι στοιχεία; 

μηδενισμός νεκρών; μηδενισμός κρουσμάτων με το ρυθμό που μετράνε; να βγει φάρμακο, να βγει εμβόλιο; πώς;

Προχθές είπε ο Άδωνις αν θυμάμαι καλά στο Mega ότι τα μέτρα θα αρθούν όταν μηδενιστεί ο αριθμός των κρουσμάτων.

Φέξε Μάη μου δηλαδή (όχι του 2020 όμως)..

• Sad 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...