Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh
  • Μια τελευταία προειδοποίηση, το ότι υπάρχει αυτό το topic δεν σημαίνει ότι είναι εξαίρεση στους κανόνες του forum.
  • Επόμενες αναφορές σε κόμματα  και πολιτικά πρόσωπα (εσωτερικού ΚΙ εξωτερικού) δεν θα έχουν "προειδοποιητικές βολές" αλλά απευθείας 30μερο ban.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Kostasspil είπε

και πως το ελεγχεις ομως αυτο;

Δεν ξέρω, θα έλεγα με τα μηνύματα στο κινητό αλλά κάποιος μπορεί να έχει και δεύτερο νούμερο...

7 λεπτά πριν, margaritagr είπε

Διάβαζα οτι στη Γαλλία ειναι τοςο τραγική η κατάσταση ππυ μεταφέρουν ασθενείς σε Ελβετία Γερμανία και Λουξεμβούργο.

Νομιζω ποτέ δε θα συνειδητοποιήσουμε ΤΙ ζούμε 

Είναι μάλλον το σημαντικότερο γεγονός που έχουμε ζήσει οι περισσότεροι.

• Απαντ. 17,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

https://www.bbc.com/news/av/health-52008673/coronavirus-update-why-does-staying-at-home-help

Μια απλή επεξήγηση για όσους δεν καταλαβαίνουν γιατί πρέπει να μένουμε σπίτι!

Και από ό,τι βλέπω όλες οι χώρες ανανέωσαν σήμερα την απαγόρευση κυκλοφορίας μέχρι τις 11-12 Απριλίου.

Δηλαδή όλοι παρακολουθούν από εβδομάδα σε εβδομάδα πώς εξελίσσεται η κατάσταση, και προς το παρόν κανείς δεν λέει οκ, φτάνει η καραντίνα, πάμε όλοι έξω!

Εκτός βέβαια από τις λίγες χώρες, π.χ. Σουηδία, που δεν έχουν κλείσει τίποτε αλλά εκεί δηλώνουν ότι εμπιστεύονται την κυβέρνηση και απλά τηρούν τους κανόνες υγιεινής!

Επεξ/σία από SB_1957
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, PantKo είπε

κανεις δεν ευχεται τιποτα ουτε κανεις λεει οτι ειναι ευκολο.Τι πρεπει να γινει λεμε θελουμε δεν θελουμε.Ειναι σαν να εχει πεσει ατομικη βομβα εξω,να σου λενε δεν θα βγεις για 1 μηνα να καθαρισει η ατμοσφαιρα πχ και εσυ να λες ''μα τα ψυχολογικα μου,μα η ασκηση μου,μα το τρεξιμο μου'' κτλπ...Οσοι το λενε αυτο δειχνουν οτι δεν εχουν καταλαβει τι παιζει.Μιλαμε για ΠΑΝΔΗΜΙΑ και αυτοι τον χαβα τους.

Δεν ξέρεις τι πραγματικά πρέπει να γίνει γιατί κανείς δεν ξέρει τι πραγματικά πρέπει να γίνει.

Με εικασίες και υποθέσεις και βλέποντας και κάνοντας πάνε οι "ειδικοί", πάρτο χαμπάρι.

Σταμάτα τη μπαρουφολογία εσύ και οι υπόλοιποι επιτέλους, που έχετε καταλάβει και τι παίζει κιόλας.

Επεξ/σία από phanispal
  • Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, logistoulis είπε

ναι έχουμε κάποιες εξαιρέσεις που τα πήρα όλα παραμάζωμα και πήγαν σε χωριά νησιά κτλ.. πράγματα που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί , ειδικά τα νησιά δεν ήθελαν και πολύ νιονιό 

σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις όμως τι έχεις να πεις; και πού είναι τελοσπάντων η ανεξέλεγχτη  διάδοση του ιού; 

εγώ συμφωνώ ότι τα νούμερα που έχουμε δεν είναι απολύτως αντιπροσωπευτικά σε καμία περίπτωση, από την άλλη ίσα ίσα επειδή είναι και πιο στοχευμένοι οι έλεγχοι που γίνονται σε σχέση με άλλες χώρες (από όσο έχω καταλάβει, δεν παίζουν τυχαίοι έλεγχοι στο δρόμο τύπου κορέας) θα έπρεπε να έχουμε αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων 

και στην τελική παίρνουμε μέτρα προστασίας και προσωπικής υγιεινής όταν ερχόμαστε σε επαφή με άλλα άτομα πχ στα σουπερ μάρκετ, αν είναι να κολλήσουμε ντε και καλά ασχέτως αυτών, τότε ποιος ο λόγος να τα παίρνουμε; 

προς τι το αντισηπτικό και οι αποστάσεις; 

μπες στη λογική οτι η ζημιά έγινε.

σκοπός των μέτρων είναι να περιοριστεί όσο γίνεται.

έχεις την ψευδαίσθηση οτι τα μιντιακά συγχαρίκια που μας πουλάνε στις ειδήσεις ισχύουν;

που; στην Ελλαδίτσα των ράντσων από εποχής ΠΑΣΟΚ και στην Ελλαδίτσα που όλη τη δεκαετία της κρίσης τα νοσοκομεία έχουν ελλείψεις ακόμα και σε γάζες;

πότε ήταν η τελευταία φορά που είδες τις συμβαίνει στον τομέα του ΕΣΥ;

θεωρείς οτι έχουμε σαν Ελλαδίτσα την οργάνωση και την πειθαρχία για αυστηρή ιχνηλάτηση όπως έγινε στην Κορέα;

θα βρεθείς προ εκπλήξεως τις επόμενες ημέρες από την αναποτελεσματικότητα των μέτρων.

Όχι μόνο λόγω κρατικής ανοργανωσιάς και ανεπάρκειας....αλλά και λόγω έλλειψης παιδείας και υπεύθυνης στάσης σε αρκετό αριθμό ατόμων αντίστοιχων με τον νεαρό που πήγε Αγγλία-Ικαρία.....με τον οδηγό νταλίκας Ισπανία-Χαλκίδα......κλπ κλπ....

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, vali είπε

Φυσικά και παίζει ρόλο όταν μιλάμε για θανάτους. Η μόνη λογική σύγκριση είναι θάνατοι ανά εκατομμύριο πληθυσμού ή νοσηλευόμενοι ανά εκατομμύριο πληθυσμού.

Συγκρίνω το ποσό γρήγορα πήγαμε από το 17 στο 40κάτι. Όχι το ποσοστό του πληθυσμού που πέθανε.

Οι θάνατοι είναι ένα ποσοστό των (πραγματικών όχι μόνο των καταμετρημενων) κρουσμάτων πριν από Χ μέρες.

Τα κρούσματα αυξάνονται με ενα ρυθμό που έχει να κάνει κατά βαση: 1. με τα υπάρχοντα κρούσματα και 2. Με τη συμπεριφορά του κόσμου (μάσκες, βόλτες, μετρα). Το σύνολο του πληθυσμού αρχίζει να παίζει ρόλο αν οι νοσουντες γίνουν τόσο πολλοί που ο ιός δυσκολεύεται να βρει φρέσκα θύματα. Δεν είμαστε εκεί ούτε εμείς ούτε ήταν εκεί η Ιταλία πριν ένα μήνα.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, MikeJ είπε

Κορωνοιος και Herbalife το ίδιο και το αυτό δηλαδή :D

Τωρα που το λες, μου κάνει εντύπωση που δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμα κάποιο «δυναμωτικό» ρόφημα για προφύλαξη του οργανισμού απο τον ιο :D σα να το βλέπω μπροστά μου με τους μαϊντανούς στο insta να λένε «μένουμε σπίτι, μένουμε δυνατοί» 

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, fredd0 είπε

σημερα η Johnson & Johnson [που οσο και να το κανεις δεν ειναι μπαρμπα μητσος ο ταξιτζης]  ειπε οτι εμβολιο θα ειναι ετοιμο το αργοτερο τον Σεπτεμβριο για ανθρωπινη δοκιμη (ενα βασικο εμβολιο και 2 backup) και αρχες του 2021 στην αγορα. Και θα το πουλαει σε τιμη κοστους (not for profit)

https://www.wsj.com/articles/johnson-johnson-to-begin-human-trials-on-covid-19-vaccine-by-september-11585569380

Άντε να παίρνουν μπρος οι μεγάλες πολυεθνικές με τα resources μπας και βρουν κάτι..

(μετα θα τις βριζουμε βεβαια και θα λεμε για Ελληνες επιχειρηματιες και τα σχετικα αλλα οκ.. :P ) 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, fredd0 είπε

σημερα η Johnson & Johnson [που οσο και να το κανεις δεν ειναι μπαρμπα μητσος ο ταξιτζης]  ειπε οτι εμβολιο θα ειναι ετοιμο το αργοτερο τον Σεπτεμβριο για ανθρωπινη δοκιμη (ενα βασικο εμβολιο και 2 backup) και αρχες του 2021 στην αγορα. Και θα το πουλαει σε τιμη κοστους (not for profit)

https://www.wsj.com/articles/johnson-johnson-to-begin-human-trials-on-covid-19-vaccine-by-september-11585569380

Το τι λέει η κάθε εταιρεία πρέπει καταρχήν να το παίρνεις με a pinch of salt. Και άλλες εταιρείες είπαν ότι τα τεστ τους ανιχνεύουν αποτελεσματικά τον ιό και στη πράξη είδαμε ότι ήταν χειρότερα και από Τζόκερ. Είπα και σε χθεσινό ποστ ότι οι επιστήμη μιλάει με δεδομενα και δημοσιεύσεις, όχι δηλώσεις και τουιτς. 

Πάμε τώρα στη συγκεκριμένη δήλωση. Το άρθρο που έστειλες δεν ανοίγει ολόκληρο, οπότε το άνοιξα από αλλού ελπίζοντας ότι είναι το ίδιο. Αν διαβάσεις  προσεκτικά τη δήλωση, θα δεις οτι:

1.Αρχισε τη παραγωγή του εμβολιου τον Ιανουάριο του 19, άρα αν το βγάλει αρχές 21 είναι μέσα στο time frame του 1 5 χρόνου.

2. Έχει αναπτύξει ένα υποψήφιο εμβόλιο και 2 backup υποψήφια. Όπως είπα, το να φτιάξεις ένα πειραματικό (υποψήφιο) εμόλιο είναι εύκολο, το αν είναι αποτέλεσματικο είναι άλλο θέμα.

3. Σχεδιάζει να αρχίσει κλινικές δοκιμές τον Σεπτέμβριο. Το σχεδιάζω δε σημαίνει και ότι όντως θα το κάνω, αφού τα δεδομένα μέχρι τότε μπορούν να αλλάξουν και το εμβόλιο να πάει στα σκουπίδια.

4. Αν όλα πάνε καλά με τις κλινικές δοκιμές τότε μπορεί να το βγάλει το 21. Νομίζω δε χρειάζεται περαιτέρω επεξήγηση.

Υ. Γ: Το άρθρο από άλλο σαιτ:

https://www.google.gr/amp/s/www.barrons.com/amp/articles/johnson-and-johnson-covid-19-vaccine-emergency-use-human-testing-51585573762?espv=1

Υ. Γ2: Τι κάνανε οι μετοχές της εταιρείας μετά τη δήλωση; 

• Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, zooper είπε

Βλάκες Σαλονικείς.....

απλα ΕΛΕΟΣ.Και δεν ειναι μονο εκει...Και στην Αθηνα στα νοτια τα ιδια κανουν πανω κατω....

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, SIP1995 είπε

Καλά, αν τα ανοίξουν μιλάμε για απόλυτη αποτυχία των μέχρι τώρα μέτρων και διαγραφή της όλης μέχρι τώρα προσπάθειας.

δε ξέρω αν το γνωρίζετε αλλά τα σύνορα είναι ανοιχτά για κάποιους......

• Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, greekfragma είπε

πότε ήταν η τελευταία φορά που είδες τις συμβαίνει στον τομέα του ΕΣΥ;

νοσηλεύτηκα το '16... ξέρω

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...