Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh
  • Μια τελευταία προειδοποίηση, το ότι υπάρχει αυτό το topic δεν σημαίνει ότι είναι εξαίρεση στους κανόνες του forum.
  • Επόμενες αναφορές σε κόμματα  και πολιτικά πρόσωπα (εσωτερικού ΚΙ εξωτερικού) δεν θα έχουν "προειδοποιητικές βολές" αλλά απευθείας 30μερο ban.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πολύ ευαίσθητοι είσαστε κάποιοι. 

Ψυχολογικά και κατάθλιψη κατευθείαν.

Επεξ/σία από HALF EVIL
  • Like 2
  • Απαντ. 17,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, HALF EVIL είπε

Πολύ ευαίσθητοι είσαστε κάποιοι. 

Ψυχολογικά και κατάθλιψη κατευθείαν.

Ποσο χρονων είσαι; 

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Όποιος θέλει να βγει βγαίνει και τώρα χωρίς να περνάει από κεντρικά σημεία που υπάρχει αστυνομία για έλεγχο η γράφει επάνω στο χαρτι ότι πάει να πάρει κάτι από super market, δεν αλλάζει κάτι λοιπόν, μπορει να σταματήσουν να πηγαίνουν σε πάρκα πλατείες και θάλασσες αλλά θα βρίσκονται σε άλλους δρόμους στενάκια κτλ. 

Απλά η λογική είναι ότι λιγότεροι θα βγαίνουν απλά στο δρόμο για βόλτα. Και εγώ θα ήθελα να πάω στο πάρκο, αλλά αφού δεν γίνεται δεν με καλύπτει να γυρίζω σαν την άδικη κατάρα μέσα στους δρόμους και έτσι βγαίνω λιγότερο από το σπίτι. Μόνο για τρόφιμα βασικά..

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Finn είπε

Προσπαθώντας να έχω μια πιο σφαιρική εικόνα, διαβάζω τα νέα σε κροάτικα, σέρβικα, ισπανικά, ελληνικά και αγγλόφωνα ειδησεογραφικά.

΄Όλοι παίζουν με την ίδια λέξη. "Οι ειδικοί". Οι ειδικοί είπανε ότι απέχουμε ενάμιση χρόνο απ το εμβόλιο, λίγο πιο μετά οι ειδικοί λένε ότι ειναι κοντά σε πειραματικό εμβόλιο. Οι ίδιοι ειδικοί λένε ότι περιμένουμε τον ζεστό καιρό να το σταματήσει αλλά μετά το ξανασκέφτονται οι ειδικοί και λένε δε ξέρουμε την επίδραση του ζεστού καιρού. Μετά λένε οι ειδικοί ο ιός παίζει να είναι αναμεσά μας χρόνια τώρα. Μάλλον ισχύει το ¨αν πετάξεις πολλά σκατά σ έναν τοίχο, κάποιο θα κολλήσει¨.

Ασχολούμαι με βιοϊατρική έρευνα, αλλά σε άλλο τομέα, οπότε δεν είμαι ούτε "ειδικός" ούτε ειδικός. Παρόλα αυτά μπορώ να απαντήσω στους προβληματισμους σου. 

"απέχουμε 1,5 χρόνο από εμβολιο" 

Το 1, 5 χρόνος αναφέρεται στον ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ χρόνο που χρειάζεται ένα εμβόλιο για να περάσει κλινικό έλεγχο και να βγει σε μαζική παραγωγή. 

" ειδικοί λένε ότι είναι κοντά σε πειραματικό εμβόλιο" 

Το πειραματικό εμβόλιο δεν είναι κάτι δύσκολο ούτε χρόνοβορο. Πειραματικό εμβόλιο μπορείς να κάνει απλά κ μόνο βάζοντας τον νεκρό/αδρανοποιημενο ιό ή κάποια κομμάτια του (πρωτεΐνες/mrna). Το χρόνοβορο και δύσκολο είναι να μελετήσεις αν αυτό που θα βάλεις στον οργανισμό παρέχει ανοσοποιητικη κάλυψη, χωρίς να έχει παρενέργειες. 

"οι ειδικοί λένε για το ζεστό καιρό" 

Ισχύει ότι δεν υπάρχει consensus στο ππως επηρεάζεται ο ιός από θερμοκρασια/υγρασια/ξηρασία. Σε αυτό που υπάρχει consensus είναι ότι οι κοινωνικές και καθημερινές συνθήκες αλλάζουν, πχ βγαίνουμε σε εξωτερικούς χώρους αντί για εσωτερικούς, έχουμε ανοιχτά παράθυρα κλτ. Υπάρχει και η άποψη ότι η ηλιακη ακτινοβολία που αυξάνεται αυτούς μήνες βοήθεια ως φυσικό μικροβιοκτονο, αλλά δεν είναι κάτι σίγουρο. 

• Like 5
  • Thanks 2
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, vali είπε

Δεν λαμβάνεις υπόψη ότι η Ιταλία έχει σχεδόν 6 φορές περισσότερο πληθυσμό από εμάς;

Δεν παίζει ρόλο.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, logistoulis είπε

πάλι 10 μέρες.. 

το ότι γενικά τηρούμε μέτρα υγιεινής αποστάσεις κτλ πριν το οποιο κλείσιμο μαζί με το ότι εστω τυχαία είχαμε μικρότερη διάδοση εξαρχής από άλλες χώρες δεν παίζει; 

αν είναι όλα αυτά που μας έλεγαν να μην έχουν νόημα (μαζί με όλα τα επιπλέον μέτρα που ισχύουν) και να τον τσιμπάμε στον περίπατο στα 10 μέτρα, ε τότε δεν θα έπρεπε να είχε κλείσει τίποτα εξαρχής

γράφεις πράγματα για τα οποία δεν έχεις αποδείξεις.

εδώ σου λένε οτι ερχόντουσαν ύποπτα κρούσματα στα αεροδρόμια και στα λιμάνια και κανένας δεν έκανε έλεγχο. μέχρι και πριν 5 μέρες αυτό πριν κλείσουν και οι πτήσεις.

πως νομίζεις έφτασε κρούσμα σε Κεφαλλονιά-Ικαρία-Κρήτη και λοιπά που διαβάζουμε αυτές τις μέρες;

πως νομίζεις γέμισε η Κοζάνη και άλλα σημεία στην επαρχία;

δε τον τσιμπάς στον περίπατο στα 10 μέτρα. δε γράφω πουθενά αυτό. άλλωστε είμαι και υπέρ του περίπατου κάθε μέρα τηρώντας αποστάσεις.

είμαι υπερ του ο κόσμος να κάνει ότι μπορεί για να κρατηθεί ψυχικά υγιής αν παίρνει τα μέτρα απόστασης και προστασίας στη δραστηριότητά του.

ναι λοιπόν....10μέρες.

κοιτώντας τα στάδια που κάναμε δράσεις σαν χώρα......πριν το ολικο lockdown στις μετακινήσεις. το προηγούμενο ΣΚ ξεχύθηκε ο κόσμος στα χωριά από τα αστικά κέντρα.

Σε λίγες μέρες λοιπόν θα εμφανιστούν τα πρώτα κρούσματα όπου πήγε ο ιός.

Δημοσ.

Διάβαζα οτι στη Γαλλία ειναι τοςο τραγική η κατάσταση ππυ μεταφέρουν ασθενείς σε Ελβετία Γερμανία και Λουξεμβούργο.

Νομιζω ποτέ δε θα συνειδητοποιήσουμε ΤΙ ζούμε 

• Like 2
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, iddqdiddqd είπε

Δεν παίζει ρόλο.

Φυσικά και παίζει ρόλο όταν μιλάμε για θανάτους. Η μόνη λογική σύγκριση είναι θάνατοι ανά εκατομμύριο πληθυσμού ή νοσηλευόμενοι ανά εκατομμύριο πληθυσμού.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, logistoulis είπε

το έχω σπάσει φίλε και ήμουν μέσα ένα μήνα και όχι δεν ήταν όλα καλά , όταν ξαναβγήκα να τρέξω πήγα να πέσω κάτω από τους μυες μου είχαν ατονίσει 

και επειδή εκεί ήταν όντως φουλ εγκλεισμός (γιατί ακόμα πάω δουλειά και μάλιστα το παίρνω ποδαράτα πλέον για επιπλέον άσκηση) , δεν πήγε και πολυ καλά στην ψυχολογία.. 

είναι τουλάχιστον χαζός όποιος εύχεται κάτι τέτοιο ακόμα και για τον εαυτό του 

Το έσπασα φέτος το καλοκαίρι. Απ την 3η μερα ξεκίνησα τις περατζάδες γιατί άρχισε να με πονάει η μέση απ το καθισιό. Για να κάνω μια γύρα ένα σουπερ μαρκετ χρειαζόμουν πάνω από ώρα. Είναι τέρμα κουράστηκες οι πατερίτσες. 

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, logistoulis είπε

το έχω σπάσει φίλε και ήμουν μέσα ένα μήνα και όχι δεν ήταν όλα καλά , όταν ξαναβγήκα να τρέξω πήγα να πέσω κάτω από τους μυες μου είχαν ατονίσει 

και επειδή εκεί ήταν όντως φουλ εγκλεισμός (γιατί ακόμα πάω δουλειά και μάλιστα το παίρνω ποδαράτα πλέον για επιπλέον άσκηση) , δεν πήγε και πολυ καλά στην ψυχολογία.. 

είναι τουλάχιστον χαζός όποιος εύχεται κάτι τέτοιο ακόμα και για τον εαυτό του 

κανεις δεν ευχεται τιποτα ουτε κανεις λεει οτι ειναι ευκολο.Τι πρεπει να γινει λεμε θελουμε δεν θελουμε.Ειναι σαν να εχει πεσει ατομικη βομβα εξω,να σου λενε δεν θα βγεις για 1 μηνα να καθαρισει η ατμοσφαιρα πχ και εσυ να λες ''μα τα ψυχολογικα μου,μα η ασκηση μου,μα το τρεξιμο μου'' κτλπ...Οσοι το λενε αυτο δειχνουν οτι δεν εχουν καταλαβει τι παιζει.Μιλαμε για ΠΑΝΔΗΜΙΑ και αυτοι τον χαβα τους.

• Like 7
  • Thanks 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, fmarulezkd είπε

Το 1, 5 χρόνος αναφέρεται στον ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ χρόνο που χρειάζεται ένα εμβόλιο για να περάσει κλινικό έλεγχο και να βγει σε μαζική παραγωγή. 

σημερα η Johnson & Johnson [που οσο και να το κανεις δεν ειναι μπαρμπα μητσος ο ταξιτζης]  ειπε οτι εμβολιο θα ειναι ετοιμο το αργοτερο τον Σεπτεμβριο για ανθρωπινη δοκιμη (ενα βασικο εμβολιο και 2 backup) και αρχες του 2021 στην αγορα. Και θα το πουλαει σε τιμη κοστους (not for profit)

https://www.wsj.com/articles/johnson-johnson-to-begin-human-trials-on-covid-19-vaccine-by-september-11585569380

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, greekfragma είπε

γράφεις πράγματα για τα οποία δεν έχεις αποδείξεις.

εδώ σου λένε οτι ερχόντουσαν ύποπτα κρούσματα στα αεροδρόμια και στα λιμάνια και κανένας δεν έκανε έλεγχο. μέχρι και πριν 5 μέρες αυτό πριν κλείσουν και οι πτήσεις.

πως νομίζεις έφτασε κρούσμα σε Κεφαλλονιά-Ικαρία-Κρήτη και λοιπά που διαβάζουμε αυτές τις μέρες;

πως νομίζεις γέμισε η Κοζάνη και άλλα σημεία στην επαρχία;

δε τον τσιμπάς στον περίπατο στα 10 μέτρα. δε γράφω πουθενά αυτό. άλλωστε είμαι και υπέρ του περίπατου κάθε μέρα τηρώντας αποστάσεις.

είμαι υπερ του ο κόσμος να κάνει ότι μπορεί για να κρατηθεί ψυχικά υγιής αν παίρνει τα μέτρα απόστασης και προστασίας στη δραστηριότητά του.

ναι λοιπόν....10μέρες.

κοιτώντας τα στάδια που κάναμε δράσεις σαν χώρα......πριν το ολικο lockdown στις μετακινήσεις. το προηγούμενο ΣΚ ξεχύθηκε ο κόσμος στα χωριά από τα αστικά κέντρα.

Σε λίγες μέρες λοιπόν θα εμφανιστούν τα πρώτα κρούσματα όπου πήγε ο ιός.

ναι έχουμε κάποιες εξαιρέσεις που τα πήρα όλα παραμάζωμα και πήγαν σε χωριά νησιά κτλ.. πράγματα που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί , ειδικά τα νησιά δεν ήθελαν και πολύ νιονιό 

σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις όμως τι έχεις να πεις; και πού είναι τελοσπάντων η ανεξέλεγχτη  διάδοση του ιού; 

εγώ συμφωνώ ότι τα νούμερα που έχουμε δεν είναι απολύτως αντιπροσωπευτικά σε καμία περίπτωση, από την άλλη ίσα ίσα επειδή είναι και πιο στοχευμένοι οι έλεγχοι που γίνονται σε σχέση με άλλες χώρες (από όσο έχω καταλάβει, δεν παίζουν τυχαίοι έλεγχοι στο δρόμο τύπου κορέας) θα έπρεπε να έχουμε αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων 

και στην τελική παίρνουμε μέτρα προστασίας και προσωπικής υγιεινής όταν ερχόμαστε σε επαφή με άλλα άτομα πχ στα σουπερ μάρκετ, αν είναι να κολλήσουμε ντε και καλά ασχέτως αυτών, τότε ποιος ο λόγος να τα παίρνουμε; 

προς τι το αντισηπτικό και οι αποστάσεις; 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...