Προς το περιεχόμενο

Κορωνοϊός στην Ελλάδα #2

insomnia.gr
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh
  • Μια τελευταία προειδοποίηση, το ότι υπάρχει αυτό το topic δεν σημαίνει ότι είναι εξαίρεση στους κανόνες του forum.
  • Επόμενες αναφορές σε κόμματα  και πολιτικά πρόσωπα (εσωτερικού ΚΙ εξωτερικού) δεν θα έχουν "προειδοποιητικές βολές" αλλά απευθείας 30μερο ban.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 λεπτό πριν, Kostasspil είπε

Αυτό το περιμέναμε, με το άγιο φως κλπ να δούμε πως θα το ρυθμίσουν το πράγμα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Νομίζω ότι μερικοί δεν έχετε αντιληφθεί την σοβαρότητα της κατάστασης και τα βάζετε με το σύστημα υγείας.

Αναφέρομαι σε αυτούς που λένε ότι "αν το σύστημα υγείας είχε άπειρα κρεβάτια μεθ δεν θα παίρναμε κανένα μέτρο και θα αφήναμε τον ιό να κάνει τον κύκλο του".

Αγνοείτε το ότι υπάρχουν πάρα πολλά άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες (είτε λόγω ηλικίας είτε νοσήματος είτε και τα δύο) τα οποία άμα κολλήσουν το ιό θα πάνε στον άλλο κόσμο ακόμα και με πλήρη νοσοκομειακή φροντίδα. Απόδειξη αυτού είναι όλοι οι νεκροί μέχρι τώρα της ελλάδας που παρότι το σύστημα υγείας είναι ακόμα μακρυά από το να καταρρεύσει έχουν πεθάνει 38 άτομα με πολύ μικρή διασπορά του ιού στην χώρα.

Φάρμακο ακόμα δεν υπάρχει. Στην Ιταλία που έχει καταρρεύσει το σύστημα υγείας υπάρχουν μέχρι τώρα 10.000 νεκροί.

Φανταστείτε λίγο η Ιταλία να είχε άπειρα κρεβάτια μεθ. Οι νεκροί πόσοι θα ήταν? Μόνο 6.000 ? Μόνο 4.000 ?

Σας φαίνονται αποδεκτά αυτά τα νούμερα νεκρών? Αν πείτε όχι φανταστείτε τώρα να μην υπήρχε καν καραντίνα και να είχε μολυνθεί όλος ο πληθυσμός της.

Όταν θα πεθαίνουν οι γονείς και οι παππούδες σας σαν τα κοτόπουλα (έστω και μέσα στις μεθ) νομίζω θα αναθεωρούσατε την άποψη ότι φταίει το σύστημα υγείας που κλειστήκαμε στην καραντίνα

Επεξ/σία από cthulhucarbide
  • Like 5
  • Thanks 1

2 λεπτά πριν, 4saken είπε

Mε πολλους να εχουν αναπτυξει ανοσια, με φαρμακα που θα καταπολεμουν τον ιο και ολη την ανθρωποτητα ψιλιασμενη,εμπειροτερη και προετοιμασμενη γιατι ιδια η χειροτερη κατασταση?

Θα δούμε τι θα προκύψει με το διάστημα της ανοσίας. Προς το παρόν, δεν υπάρχει κάτι δημοσιευμένο για χρόνια ανοσία. Όσο για τα φάρμακα, τα θεραπευτικά σχήματα που δοκιμάζονται τώρα, από όσο έχω διαβάσει, δίνονται σε πολύ βαριά νοσούντες. Εάν φτάσεις σε σημείο να σου χορηγήσουν τις αγωγές αυτές δηλαδή, τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά. Όσο για την εμπειρία, αυτοί που πραγματικά γίνονται πιο έμπειροι είναι ιατροί και νοσηλευτές, οι οποίοι αποκτούν μια πολύ σημαντική κλινική εμπειρία. Σε επίπεδο κοινωνιών όμως, νομίζω ότι η επανάληψη αυτής της κατάστασης θα είναι και κοινωνική ταφόπλακα. 

1 ώρα πριν, Curtis76 είπε

Ο ελευθερος επαγγελματιας δε διαφερει σε κατι απο τον εργαζομενο φιλε που ζει με 500€ και που τωρα δε δουλευει. Οπως θα τα καταφερει οεργαζομενος θα τακαταφερεις και εσυ. 

Η ασχετοσυνη σου ειναι σε  αλλο επιπεδο.Προφανως δεν εισουν ποτε και εισουν παντα υπαλληλος.

Θες να σου αναφερω τις τεραστιες διαφορες ενος ελευθερου επαγγελματια με τον υπαλληλο του.

1)Στον εναν θα  μαζευτουν καποια ενοικια επαγγελματικης στεγης απληρωτα  για οσο καιρο ειναι κλειστο  Στο αλλον στα @@@

2)Απληρωτα τεβε .Ενταξει πανε  πιο πισω, αλλα πρεπει αν πληρωθουν.

3)Ασφαλιστικες εισφορες υπαλληλων.

4) Ενδεχομενως, η μαλλον σιγουρα, απληρωτοι προμηθευτες

5) Ρευμα

Και ενα σωρο αλλα, που αν σε παρουν "μπαλα" την γ@μησες.Δεν σηκωνεις κεφαλι.

Απο εκει και περα, μολις βαλει κλειδι στην πορτα  και κλεισει, τα αλλα εξοδα εινα ιδια και για τους 2.Δηλαδη εξοδα σπιτιου-ενοικια-super market κτλ.Με την μονη τεραστια διαφορα, οτι ο αλλος οσο θα ειναι κλειστο το μαγαζακι του θα εχει εφιαλτες.Ενω ο υπαλληλος εχει εναλακτικη να βρει αλλου δουλεια στην τελικη.

Και κατι τελευταιο.Μερικοι εδω μεσα νομιζεται οτι γραφουμε βιομηχανοι και επιχειρηματιες.Το 90% των επιχειρησεων και οι ελευθεροι επαγγελματιες στην πολη  μου ειναι  μεταξυ φθορας και αφθαρσιας.Παλευουν με νυχια και με δοντια για επιβιωση.Απο φιλους γνωστους τεβε απο 6 εως 12 μηνες απληρωτο και ενοικια 3-6 στην καλυτερη.Και ερχονται οι εξυπνοι και ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΙΟ, ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΤΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ.Μα ουτως η αλλως, αυτο ειναι κατι που το κανουν εδω και χρονια απο μονοι τους οι ελευθεροι επαγγελματιες λογω αδυναμιας.

• Like 19
  • Thanks 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, stelios18120 είπε

Είδες Ιταλία τι γίνεται στα σουπερμάρκετ; ότι αρχίζουν και εκνευριζονται, ότι δεν πληρώνουν (γιατι δεν έχουν όπως λένε) και ότι αυξήθηκε η ενδοοικογενιακη βια; 

Ο εγκλεισμός πολλών συνεχόμενων ημερών - μηνών στο σπίτι με άλλα άτομα αυτά επιφέρει. 

Τσακωμούς και καθημερινές τριβες με άτομα που είσαι στον ίδιο χώρο 24/7

Θέλω να καταλήξω,

Αν είναι να γίνει purge θα γίνει, είτε πεις ότι ανοίγεις 6 του μήνα, είτε 20. 😉

Φοβερο βιντεο. Αλλα εχουμε πολυ πολυ δρομο μεχρι τοτε.

2 ώρες πριν, mp123 είπε

Εγω αυτά τα λέω από το πρώτο θέμα μέρες τωρα.

οσοι είναι βολεμένοι και τρέχει κάθε μήνα το μηνιάτικο βρέξει χιονίσει πέρα βρέχει. Καθοντε  σπίτι πληρώνονται και βγάζουνε γραφήματα και στατιστικές.αμα μας τελειώσουν εμάς τους ελεύθερους επαγγελματίες πάει τελείωσε το σύστημα.Αλλα που μυαλό.καθομαστε και το παίζουμε αναλυτές .

Πηγη οτι εχει σχεση το συστημα με τους ελευθερους επαγγελματιες εχεις? Μπα

2 ώρες πριν, mp123 είπε

Με το συμπάθιο δλδ αλλά αν είναι να διαλέξω να ζήσει ανάμεσα σε ένα άνθρωπο 70 ετών συνταξιουχο και σε έναν 40αρι με παιδιά που να μην έχει δουλειά να ζήσει την οικογένεια του προτοιμω να σώσω τον 40αρη.

τωρα ας αφήσουμε τα μελοδραματικά.

υ.γ απάντησα έμμεσα πλην σαφώς στο ερώτημα σου . 

NC. Το κρατος αποφασισε οτι τους θελει τους 70αριδες και δεν τον νοιαζει ο σαρανταρης που εχει να ζησει χωρις να δουλεψει για τρια χρονια και 5000 χιλιαρικα για αυτασφαλιση.

1 ώρα πριν, mp123 είπε

Δεν έχω δει δωρεάν μάσκες και καλά αντισηπτικά να δίνουν στον κόσμο.

Πρεπει να αυξησει τη φορολογια στους εχοντες... Μονο τοττε θα δεις μασκες. Αν και μεχρι τωρα δεν την θεωρουν απαραιτητη, ουτε το αντισηπτικο. Σαπουνακι φιλε και ξυδι.

3 λεπτά πριν, toyo73 είπε

Η ασχετοσυνη σου ειναι σε  αλλο επιπεδο.Προφανως δεν εισουν ποτε και εισουν παντα υπαλληλος.

Θες να σου αναφερω τις τεραστιες διαφορες ενος ελευθερου επαγγελματια με τον υπαλληλο του.

1)Στον εναν θα  μαζευτουν καποια ενοικια επαγγελματικης στεγης απληρωτα  για οσο καιρο ειναι κλειστο  Στο αλλον στα @@@

5) Ρευμα

Απο εκει και περα, μολις βαλει κλειδι στην πορτα  και κλεισει, τα αλλα εξοδα εινα ιδια και για τους 2.Δηλαδη εξοδα σπιτιου-ενοικια-super market κτλ.Με την μονη τεραστια διαφορα, οτι ο αλλος οσο θα ειναι κλειστο το μαγαζακι του θα εχει εφιαλτες.Ενω ο υπαλληλος εχει εναλακτικη να βρει αλλου δουλεια στην τελικη.

Και κατι τελευταιο.Μερικοι εδω μεσα νομιζεται οτι γραφουμε βιομηχανοι και επιχειρηματιες.Το 90% των επιχειρησεων και οι ελευθεροι επαγγελματιες στην πολη  μου ειναι  μεταξυ φθορας και αφθαρσιας.Παλευουν με νυχια και με δοντια για επιβιωση.Απο φιλους γνωστους τεβε απο 6 εως 12 μηνες απληρωτο και ενοικια 3-6 στην καλυτερη.Και ερχονται οι εξυπνοι και ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΙΟ, ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΤΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ.Μα ουτως η αλλως, αυτο ειναι κατι που το κανουν εδω και χρονια απο μονοι τους οι ελευθεροι επαγγελματιες λογω αδυναμιας.

Φιλε η αγορα αυτοπροσαρμοζεται αλλα δεν την εχεις μαθει ακομα. Κλεινει ενας ανοιγει ενας αλλος αρκει να υπαρχουν υπαλληλοι. 

Επεξ/σία από Curtis76
  • Like 1

2 ώρες πριν, tornado είπε

εγω κανω meetings συνηθως με 15-17 ατομα και χθες εγινε ενα δοκιμαστικο με 22 ατομα, δεν ειδα σημαντικα προβληματα και λαβε υποψη σου οτι ειμαι με συνδεση που δεν τη λες και η καλυτερη. 

Το ολο θεμα συγχρονης - ασυγχρονης εξ αποστασεως εκπαιδευσης για καποιον που εχει βασικες γνωσεις Η/Υ ειναι χαλαρο παιχνιδι...

Ξερουμε να στελνουμε φατσουλες στα μεσεντζερ και στα βαιμπερ και να στηνουμε ομαδικες βιντεοκλησεις για το πως ψηνονται οι αγκιναρες και τραβαμε ζορι με το Webex?

Οποιος δεν θελει να ζυμωσει παιρνει το κοσκινο και το κανει σφεντονα...

ΥΓ.... αν θελει κανεις να κανουμε δοκιμες με Webex μπορει να μου στειλει μνμ.

Δε διαφωνώ σε κάτι με αυτά που λες,

μπορεί να το βελτιώσαν τις τελυταίες μέρες ή μπορεί να παίζουν και άλλα ρόλο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, toyo73 είπε

5) Ρευμα

Μην κουράζεσαι άδικα. 

Τα έχω πει σελίδες πιο πριν. 

Μου είπαν ότι θα καλύψει τα πάντα το κράτος και τα €€€ θα ρέουν άφθονα. (ειμαι και εγώ ελεύθερος επαγγελματίας με πολλά ατομα προσωπικό και πολλούς συνεργάτες, και πολλούς στο μυαλό μου, να τους βγάζω μεροκάματο να ζήσουν τις οικογένειες τους με αξιοπρέπεια) 

Μακάρι να πάνε όλα καλά όπως λένε να βρέξει λεφτά για όλους. 😑

Επεξ/σία από stelios18120
  • Like 4

3 ώρες πριν, stelios18120 είπε

@mp123

Μερικες σελίδες πριν, εχθές τα έλεγα εγώ, αλλά μου έλεγαν 2 άτομα συγκεκριμένα ότι θα πάνε όλα καλά με την οικονομία, ότι έχουν σχέδιο, και ότι θα είναι άφθονα τα €€€, μάλλον έχουν ακούσει για λεφτοδεντρα, που εμείς δεν ακούσαμε. 

Μιλάω για οικονομική καταστροφή, αλλά μου έλεγαν ότι όλα καλά, υπάρχει σχέδιο με άφθονα €€€ που θα ρέουν στον κόσμο... Μάλλον είμαστε σε άλλο σύμπαν. 

Τσέκαρε μερικές σελίδες πριν τι είπα, και τι μου απαντούσαν, γ αυτό δεν το συνέχισα.... 😑

η οικονομική καταστροφή θα έρθει ούτως ή άλλως γιατί έχουμε παγκόσμια οικονομία.

εσυ νομιζεις ότι με την μέθοδο της ανοσίας αγέλης θα πήγαινε καλά η οικονομία;

δεν θα  είχε κατάρρευσει το σύστημα υγείας; δεν θα πέθαιναν ανθρώποι νέοι και γέροι λόγω της κατάρρευσης;

θα έκαναν όλοι ταξιδακια επαγγελματικα και μη στην Κίνα και στην ν.υόρκη και τη Ρώμη;

• Like 4

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, The_Judas είπε

η οικονομική καταστροφή θα έρθει ούτως ή άλλως γιατί έχουμε παγκόσμια οικονομία.

δεν θα  είχε κατάρρευσει το σύστημα υγείας; δεν θα πέθαιναν ανθρώποι νέοι και γέροι λόγω της κατάρρευσης;

θα έκαναν όλοι ταξιδακια επαγγελματικα και μη στην Κίνα και στην ν.υόρκη και τη Ρώμη;

Σου είπα ότι με την ανοσία αγέλης ότι θα πήγαινε καλά; είπα κάτι τέτοιο; 

Η είπα ότι αν μείνουμε μέσα πολύ καιρό θα καταστραφεί η οικονομία; 

Η λύση δεν είναι μένουμε μέσα 3 μήνες και μετά βγείτε στα λιβαδια ανέμελοι και όλα καλά,ουτε λύνετε με ένα 800αρι που θα δώσουν σε μερικούς. 

Η λύση ήταν (για εμένα) , πχ 15 με 20 μέρες μέσα, μετα υποχρεωτικά όλοι  με μάσκες και γάντια για κάποιο διαστημα, απόσταση ο ένας από τον άλλο, και τέτοια παρόμοια μέτρα,εννοειται όχι λασκα, όχι αραλίκι σε πλατείες και τέτοια μέτρα,αλλα ελενχομενα κατάσταση,όχι περιττά αεροπορικά ταξίδια, όχι βόλτες κτλπ , όμως και όχι όλη μέρα σπίτι για πχ 2 μήνες όπως λένε. 

όλοι μέσα για μήνες και μετά όλα καλά θεωρείτε; γιατι δεν θα είναι καλά, δείτε Ιταλία, και λοιπές χώρες τι γίνεται,αρχιζουν τα παρατράγουδα. 

Τεσπα, δεν βγαζει κάπου ή κουβέντα όταν έχουμε τοσο διαφορετικές απόψεις  με μερικούς, δεν μπαίνω στο κοπο να απαντάω συνέχεια, καταντάει κουραστικό. 

Καλή συνέχεια σε όλους στο θέμα εδώ, μακάρι να πάνε όλα καλά, και να μην πεθάνουν άλλοι συμπολίτες μας (και γενικά στον πλανήτη) και να έχουν όλοι τα ίδια η και περισσότερο χρήματα μετά από αυτό ώστε να περνάνε καλά. 

👍👍

Επεξ/σία από stelios18120
  • Like 2
  • Thanks 1

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και εμβόλιο/φαρμακο να κυκλοφορήσει, μην περιμένετε να εφοδιαστεί ο καθένας άμεσα.
Είναι η αλυσίδα εφοδιασμού με προτεραιότητα , που κρίνει την ταχύτητα απόκτησης του.
Προτεραιότητα έχουν κρατικές δομές , όπως νοσοκομεία και έκτακτες περιπτώσεις , όπως οι ασθενείς που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Το πιο πιθανό , αρχικά, είναι να μην είναι καν διαθέσιμο για το μεγαλύτερο μέρος του υγιούς πληθυσμού.

Επεξ/σία από Επισκέπτης

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, The_Judas είπε

Καποιοι μολις ξυπνησαν φιλε. Καλο ειναι οποιος γραφει εδω και ειναι ανεργος να το αναφερει γιατι καποιοι νομιζουν οτι η γη γυριζει γυρω απο τον εαυτον τους. 

Ειμαι ανεργος 8 μηνες, και μαθηματα ζωης απο γατακια δε δεχομαι.

υγ και σε ευπαθη ομαδα.

Επεξ/σία από Curtis76
  • Like 2

3 λεπτά πριν, DrLo είπε

Δε διαφωνώ σε κάτι με αυτά που λες,

μπορεί να το βελτιώσαν τις τελυταίες μέρες ή μπορεί να παίζουν και άλλα ρόλο.

τα εγραψε και ενας φιλος πιο πανω, το να συζηταμε για την  cisco ειναι σαν να λεμε οτι αμα γραφτουν σημερα χιλιαδες κοσμου στο FB δεν θα ξερουν αν θα δουλεψει....

Τετοια δικτυα ειναι ετοιμα να δουλεψουν με δεκαδες ατομα ταυτοχρονα, οχι τωρα αλλα απο χρονια.

Σιγα μην περιμενανε τους ελληνες μαθητες για να δειξουν την αξια τους....

Ειπα οποιο θελει βοηθεια ας στειλει μηνυμα, εστεισα και μια σχετικη ομαδα στο FB.

1 ώρα πριν, FCastor είπε

Το κείμενο το βρήκα μέσω ενός Facebook group αποτελούμενου από γιατρούς το οποίο δημιουργήθηκε με σκοπό την ανταλλαγή πληροφοριών γύρω από τον ιό και τη νόσο. Ομολογώ ότι δεν είδα να συνοδεύεται από συγκεκριμένο link, αλλά επειδή οι πληροφορίες που αναφέρει είναι ακριβείς δεν ασχολήθηκα ιδιαίτερα με το να το αναζητήσω. Πιθανώς επίσης να είναι συγκεντρωμένες πληροφορίες από περισσότερα του ενός άρθρα ή δημοσιεύσεις ή FAQs του Johns Hopkins.

Από ό,τι είδα πάντως κάποιοι νομίζω έβαλαν σχετικά links εδώ στο thread μετά από το post μου.

https://www.ellinikahoaxes.gr/2020/03/29/johns-hopkins-coronavirus/

• Like 3
  • Thanks 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...