Προς το περιεχόμενο

Κορωνοϊός στην Ελλάδα #2

insomnia.gr
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh
  • Μια τελευταία προειδοποίηση, το ότι υπάρχει αυτό το topic δεν σημαίνει ότι είναι εξαίρεση στους κανόνες του forum.
  • Επόμενες αναφορές σε κόμματα  και πολιτικά πρόσωπα (εσωτερικού ΚΙ εξωτερικού) δεν θα έχουν "προειδοποιητικές βολές" αλλά απευθείας 30μερο ban.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
1 λεπτό πριν, qwertyuiop2 είπε

47 ευρώ έκανε μία arielli που πήρα από e-shop και την έχω καταβρεί εδώ και μία βδομάδα. Κάνω τσάμπα / πάμφθηνο καφέ σπίτι, τον βάζω σε θερμός και πάω στη δουλειά κύριος και ασφαλής.

Από αύριο και τοστ άψητο από το σπίτι , καθώς έχουμε και τοστιέρα εκεί. :)

Τέρμα τα κυλικεία, τα περίπτερα κλπ.

Ναι ξερω απο τιμες τι παιζει αλλα και παλι θελει χρονο να ψαχτεις.Θα το σκεφτώ :) Τοστ ;Τι να σου κανει; Βαλε μια σαλατα κοτοπουλο να γουσταρεις και τσιμπα και ενα ακτινιδιο για βιταμινη c που υπερκαλυπτει την ημερησια σου αναγκη για C .Ψιλο off topic αλλα βλεπω πολυ κοσμο εξω που τριγυρναω ακομα και αυτες τις μερες να σταματαει να αγοραζει σαντουιτς κτλ.Ο καθενας οπως νομιζει βεβαια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

3 λεπτά πριν, logistoulis είπε

Παρόλα αυτά συνεχίζω να μην καταλαβαίνω γιατί στην Ιταλία έχουν τόσο καιρό πρόβλημα και στην Αμερική δεν έχουν τόσο καιρό πρόβλημα

Δεν πρόκειται για κάποια απομονωμένη χώρα

Ο ιός στην Ιταλία είχε εισέλθει πολύ πριν το μπαμ και την μεγάλη εξαρση. 

• Like 1

2 λεπτά πριν, manolis115 είπε

Εγώ από μέσα μου λέω και πάλι καλά γιατί σκέφτομαι το χειρότερο. Ξέρετε ποίο είναι; Από άνθρωπο σε άνθρωπο να μεταλλαχθεί ο ιός και να κινδυνεύουν όλοι να πεθάνουν.

Μα σε εκείνη την περίπτωση δε θα υπάρχει κάτι άλλο να σε απασχολήσει.

Τώρα όμως δε γίνεται να μην αγχώνεσαι και για άλλα θέματα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, logistoulis είπε

Παρόλα αυτά συνεχίζω να μην καταλαβαίνω γιατί στην Ιταλία έχουν τόσο καιρό πρόβλημα και στην Αμερική δεν έχουν τόσο καιρό πρόβλημα

Δεν πρόκειται για κάποια απομονωμένη χώρα

γιατι την αντιλαμβανεσαι ως μια χωρα, ενω στην πραγματικοτητα ειναι 50 αυτοδιοικουμενες πολιτειες με διαφορετικη εκταση του προβληματος στην καθε μια. ομως η ΝΥ και δυο αλλες πολιτειες αυτη την στιγμη εχουν φτασει να ζουν το δραμα της Ιταλιας, με το συστημα υγειας του να βρισκεται στα ορια του. και η κατασταση θα χειροτερεψει συμφωνα με τους ειδικους. 

Επεξ/σία από KilliK

1 minute ago, phanispal said:

Μα σε εκείνη την περίπτωση δε θα υπάρχει κάτι άλλο να σε απασχολήσει.

Τώρα όμως δε γίνεται να μην αγχώνεσαι και για άλλα θέματα.

Ναι αυτό λέω και ρωτάω κιόλας γιατί δεν ξέρω. Μήπως αν καταργήσουμε την καραντίνα αντί για herd immunity κάνει level up και μας ξεκάνει όλους; Μήπως ρισκάρουμε αν καταργήσουμε την καραντίνα και μεταδοθεί σε πάρα πολλούς να μεταλλαχθεί;

Πολύ φοβάμαι ότι, χωρίς εμβόλιο, από το φθινόπωρο θα μπούμε πάλι σε μία ίδια, ή και χειρότερη ακόμα, κατάσταση. Μακάρι, πραγματικά μακάρι, να κάνω λάθος. 

Επισκέπτης
8 λεπτά πριν, SB_1957 είπε

Το πρόβλημα με τα τεστ είναι:

1ον Δεν υπάρχουν τεστ για όλο τον πληθυσμό!

2ον Το τεστ δεν ανιχνεύει αυτόν που κόλλησε αμέσως, αφού όπως λένε χρειάζονται 5-6 μέρες για να φανεί ότι έχεις τον ιό!

3ον Αν αληθεύει το 2ο σημαίνει ότι πρέπει να κάνουμε τεστ κάθε εβδομάδα!

4ον Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να παραχθούν δισεκατομμύρια τεστ και εκατοντάδες νοσηλευτές να ασχολούνται σε μόνιμη βάση να κάνουν τεστ επαναλαμβανόμενα, πράγμα ανέφικτο!!!

Δε λέμε για όλο το πληθυσμό!   Και δε χρειαζεται να πετυχεις καποιον που κολλησε αμεσως και δε τον ανιχνευει . Ας μη τον ανιχνευσει δε πειράζει .Θα ανιχνευσουν ομως άλλους που εχουν πυρετακο που και που και κανουν βόλτες π.χ . Οσο περισσοτερο τεστ μπορούν να γινουν θα βρισκανε περισσοτερους θετικους   για να τους καραντινιάσουν και να σβήσουν τοπικες εστιες .   Μεχρι σημερα εχουν κανει 15.000 τεστ . Αν ειχαν κανει 30.000 θα ειχαν  καραντινιάσει περισσοτερο κοσμο και θα ειχαν βοηθησει στο σβησιμο καινουργιων εστιων που θα σκάσουν μέσα στη βδομάδα.   

Το κατάλαβες τώρα ? 

22 λεπτά πριν, Federacion είπε

30% αύξηση της ενδοοικογενειακής βίας και στην Ελλάδα. Πέφτει ξύλο, δυστυχώς, σε γυναίκες και παιδιά...

30% αύξηση της ενδοοικογενειακής βίας και στην Ελλάδα. Πέφτει ξύλο, δυστυχώς, σε αντρες,γυναίκες και παιδιά...

• Like 1
  • Sad 1

8 λεπτά πριν, manolis115 είπε

Εγώ από μέσα μου λέω και πάλι καλά γιατί σκέφτομαι το χειρότερο. Ξέρετε ποίο είναι; Από άνθρωπο σε άνθρωπο να μεταλλαχθεί ο ιός και να κινδυνεύουν όλοι να πεθάνουν. Τώρα λέμε ας πεθάνουν οι 70χρονοι και όσοι έχουν αδύναμο ανοσοποιητικό γιατί μπορούμε. Είμαστε έξω από τον χορό. Αν όμως τον αφήσουμε ελεύθερο να πάρει XP και να κάνει level up να δω τι θα λέμε. Ας βγούμε όλοι έξω και όποιος ζήσει;

Ο λόγος του lockdown εκτός των άλλων που έχουν ειπωθεί είναι γιατί όσο περισσότερο κυκλοφορεί ο ιός τόσο περισσότερες πιθανότητες έχει να μεταλλαχθεί σε κάτι πολύ πιο επικίνδυνο από αυτό που είναι σήμερα. Υπερβολικό σενάριο; Εγώ λέω έτσι όπως μας έχει μπει αυτή η χρονιά της ταιριάζει απόλυτα ο νόμος του Μέρφυ. Το 2020 ότι μπορεί να πάει στραβά θα πάει.

και ηδη ειχαμε 3 θανατους νεοτατων ανθρωπων χωρις προηγουμενο προβλημα υγειας. το μωρο στην ΝΥ, η 16 χρονη στην γαλλια και ποιος αλλος ηταν; καποιο παιδι στην αγγλια νομιζω.

• Sad 1

1 λεπτό πριν, lightsout είπε

Πολύ φοβάμαι ότι, χωρίς εμβόλιο, από το φθινόπωρο θα μπούμε πάλι σε μία ίδια, ή και χειρότερη ακόμα, κατάσταση. Μακάρι, πραγματικά μακάρι, να κάνω λάθος. 

Mε πολλους να εχουν αναπτυξει ανοσια, με φαρμακα που θα καταπολεμουν τον ιο και ολη την ανθρωποτητα ψιλιασμενη,εμπειροτερη και προετοιμασμενη γιατι ιδια η χειροτερη κατασταση?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, KilliK είπε

και ηδη ειχαμε 3 θανατους νεοτατων ανθρωπων χωρις προηγουμενο προβλημα υγειας. το μωρο στην ΝΥ, η 16 χρονη στην γαλλια και ποιος αλλος ηταν; καποιο παιδι στην αγγλια νομιζω.

Portugal 14 χρονων αλλα ειχε ψωρίαση είπαν. Τωρα αυτο δεν ξερω ποσο σημαντικο ειναι.

Επεξ/σία από basilis_k6

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, manolis115 είπε

Ναι αυτό λέω και ρωτάω κιόλας γιατί δεν ξέρω. Μήπως αν καταργήσουμε την καραντίνα αντί για herd immunity κάνει level up και μας ξεκάνει όλους; Μήπως ρισκάρουμε αν καταργήσουμε την καραντίνα και μεταδοθεί σε πάρα πολλούς να μεταλλαχθεί;

Αν καταργηθεί η καραντίνα θα αυξηθούν εκθετικά κρούσματα και νεκροί. Η καραντίνα όμως δεν μπορεί να μείνει για πολύ ακόμα γιατί εκεί θα έχουμε άλλες συνέπειες που έχουν χιλιοειπωθει ήδη, έτσι λοιπόν, σε λίγες εβδομάδες αν δεν παρθούν γενναία και αποτελεσματικά μετρα ανακούφισης και χρηματοδότησης όσων θίγονται, πίστεψέ με το τελευταίο που θα μας ενδιαφέρει θα είναι ο ιός. 

Επεξ/σία από Βασίλης_29
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 minutes ago, Βασίλης_29 said:

Αν καταργηθεί η καραντίνα να αυξηθούν εκθετικά κρούσματα και νεκροί. Η καραντίνα όμως δεν μπορεί να μείνει για πολύ ακόμα γιατί εκεί θα έχουμε άλλες συνέπειες που χιλιοειπωθει ήδη, έτσι λοιπόν, σε λίγες εβδομάδες αν δεν παρθούν γενναία και αποτελεσματικά μετρα ανακούφισης και χρηματοδότησης όσων θίγονται, πίστεψέ με το τελευταίο που θα μας ενδιαφέρει θα είναι ο ιός. 

Δεν ξέρω μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Είτε καταργηθεί πάντως είτε όχι την οικονομική κρίση δεν την γλιτώνουμε. Και όταν λέτε κατάργηση καραντίνας αναφέρεστε σε κατάργηση του κλεισίματος των επιχειρήσεων ή και σε άνοιγμα των συνόρων; Γιατί αν δεν ανοίξουν τα σύνορα ο τουρισμός την έχει βαμμένη ακόμα και να καταργηθεί η καραντίνα εντός της χώρας.

Ο τουρισμός που είναι το 20% του ΑΕΠ. Η Ελλάδα έχει 12 εκατομμύρια κατοίκους και οι τουρίστες ήταν κοντά 30 εκατομμύρια. Ποια κρατική ενίσχυση θα αντισταθμίσει την κατανάλωση που κάνουν +30 εκατομμύρια άνθρωποι σε μια χώρα σε όλους τους επιχειρηματικούς κλάδους; Τα πράγματα είναι πολύ σκούρα.

Επεξ/σία από manolis115

3 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

Portugal 14 χρονων αλλα ειχε ψωρίαση είπαν. Τωρα αυτο δεν ξερω ποσο σημαντικο ειναι.

Μάλλον είναι πολύ σημαντικό. Πριν λίγες μέρες μιλούσα με ατομο στην ηλικία μου (33), και μου λέει ότι αυτός ήταν στις ευπαθείς ομάδες, μου έκανε εντύπωση διότι ήταν υγιής και ρώτησα τον λόγο. Είχε ψωρίαση από χρόνια και τελευταία πήγε σε γιατρούς για εξετάσεις γιατί είχε χρόνιο πόνο στο στήθος, κάτι είχε προκληθεί από την ψωρίαση στο στήθος και τον παρεπεμψαν σε γιατρό ειδικότητας, τώρα ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή η οποία καταστέλλει το ανοσοποιητικο του συστημα. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...