Προς το περιεχόμενο

Κορωνοϊός στην Ελλάδα #2

insomnia.gr
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh
  • Μια τελευταία προειδοποίηση, το ότι υπάρχει αυτό το topic δεν σημαίνει ότι είναι εξαίρεση στους κανόνες του forum.
  • Επόμενες αναφορές σε κόμματα  και πολιτικά πρόσωπα (εσωτερικού ΚΙ εξωτερικού) δεν θα έχουν "προειδοποιητικές βολές" αλλά απευθείας 30μερο ban.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

7 λεπτά πριν, stavpup είπε

Τα θετικά της υπόθεσης είναι ότι θα επιταχυνθεί η ηλεκτρονική διακυβέρνηση, η εργασία από το σπιτι κλπ.

Τι άλλη μπαρούφα θα ακούσω εδώ.

το ότι είναι θετικό η εργασία από το σπίτι έλα πέστο μου σε δυο το πολύ μήνες . Αν δεν δουλέψει η χειρονακτική εργασία  να δούμε πως θα δουλέψουν από το σπίτι.

• Like 1
  • Thanks 1
  • Confused 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

2 λεπτά πριν, Fan είπε

Παιδιά σόρρυ εάν έχει αναφερθεί πάλι, αλλά ξέρουμε εάν υπάρχει περιορισμός χιλιομέτρων που μπορείς να πας για αγορά τροφίμων, σούπερ μάρκετ κτλ? Δεν το έχω δει γραμμένο πουθενά. Εννοώ για παράδειγμα μπορείς να πας και στον γειτονικό Δήμο, που είναι 3-4 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι;

Πάει, με την κοινή λογική.

1 λεπτό πριν, Fan είπε

Παιδιά σόρρυ εάν έχει αναφερθεί πάλι, αλλά ξέρουμε εάν υπάρχει περιορισμός χιλιομέτρων που μπορείς να πας για αγορά τροφίμων, σούπερ μάρκετ κτλ? Δεν το έχω δει γραμμένο πουθενά. Εννοώ για παράδειγμα μπορείς να πας και στον γειτονικό Δήμο, που είναι 3-4 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι;

εντελώς φιλικά ρωτάω, ακόμα και να μην υπάρχει τέτοιος περιορισμός, γιατί ακριβώς να κάνεις κάτι τέτοιο;

εμένα το σουπερμαρκετ που πάντα πήγαινα απέχει 1,5χιλιόμετρο από το σπίτι μου. Όμως έχω να πάω εκεί από αρχές Μαρτίου, καθώς χρειάζομαι αμάξι για να πάω. Αντ'αυτού, προτιμάω μια φορά την εβδομάδα, όσο μπορώ σε ώρες μη αιχμής, να πηγαίνω στο σουπερμαρκετ το οποίο βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το σπίτι μου. Εμφανώς μικρότερο, λιγότερο οργανωμένο και πολύ πιο ακριβό. Αλλά θεωρώ ότι κάνω το σωστό.

• Like 4

8 λεπτά πριν, billdanos είπε

Είχε και άλλο πρόβλημα υγείας. Επίσης μην ξεχνάτε πως αυξήθηκε ο κινδυνος επιπλοκών και για οσους νοσηλευονται για άλλα θέματα και μπορεί να κολλήσουν τον ιό μέσα στο νοσοκομείο...

Αν κατάλαβα καλά ήταν αλκοολικός και νοσηλευόταν ήδη. 

40 λεπτά πριν, nvel είπε

οι καμπύλες φορτίου του συστήματος δεν εμφανίζουν υπερβολική αύξηση της κατανάλωσης

Τότε προς τι οι καθημερινές διακοπές ;

Επισκέπτης
1 λεπτό πριν, GREGORYMO είπε

Φθάσαμε 37.

Χθες ήταν 32.

Παιδια απο οσους ειναι διασωληνωμενοι λιγοι θα τα καταφερουν. Θα ειμαστε τυχεροι αν μετραμε τους τελικους θανατους σε εκατονταδες και οχι σε χιλιαδες.

5 λεπτά πριν, PostHelper είπε

Οχι σοβαρα μιλαω(προφανως οχι για το ποσό) αφου ειτε μιλησουμε τελειως σοβαροφανη ειτε το γυρισουμε και λιγο στην πλακα τιποτα δεν θα αλλαξει στον κοσμο. Αμα αλλαζε τοτε οκ.

Εγώ, το βλέπω τέλος Μαϊου.

Δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς θα πετύχουμε αν ανοίξουμε ξανά τέλος μαϊου.

Ένας να έχει τον ιό θα τον ξαναμεταδωσει και θα έχουμε κάνει μια τρύπα στο νερό. Εκτός και αν καταπολεμηθούν ως τότε όλα τα εγχώρια κρούσματα και μετά δεν ανοίξουμε αεροδρόμια για 6 μήνες μέχρι που να πεθάνει γενικά ο ιός.

Φυσικά κάτι τέτοιο νομίζω δεν γίνεται.

• Like 4

2 λεπτά πριν, Locke_John είπε

εντελώς φιλικά ρωτάω, ακόμα και να μην υπάρχει τέτοιος περιορισμός, γιατί ακριβώς να κάνεις κάτι τέτοιο;

εμένα το σουπερμαρκετ που πάντα πήγαινα απέχει 1,5χιλιόμετρο από το σπίτι μου. Όμως έχω να πάω εκεί από αρχές Μαρτίου, καθώς χρειάζομαι αμάξι για να πάω. Αντ'αυτού, προτιμάω μια φορά την εβδομάδα, όσο μπορώ σε ώρες μη αιχμής, να πηγαίνω στο σουπερμαρκετ το οποίο βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το σπίτι μου. Εμφανώς μικρότερο, λιγότερο οργανωμένο και πολύ πιο ακριβό. Αλλά θεωρώ ότι κάνω το σωστό.

Το πιο κοντινό σούπερ μάρκετ στο σπίτι είναι 1,5 χιλιόμετρο, συνήθως όμως πήγαινα για συμπληρωματικά ψώνια σε ένα άλλο που είναι 3,2 χιλιόμετρα, αλλά ανήκει σε άλλον Δήμο. Σκέφτηκα ότι επειδή η απόσταση που απέχει το σούπερ μάρκετ από το σπίτι δεν έχει σχέση με την αύξηση της πιθανότητας να κολλήσεις, λογικά θα επιτρέπεται.

Επισκέπτης
1 λεπτό πριν, gas7777 είπε

Δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς θα πετύχουμε αν ανοίξουμε ξανά τέλος μαϊου.

Ένας να έχει τον ιό θα τον ξαναμεταδωσει και θα έχουμε κάνει μια τρύπα στο νερό. Εκτός και αν καταπολεμηθούν ως τότε όλα τα εγχώρια κρούσματα και μετά δεν ανοίξουμε αεροδρόμια για 6 μήνες μέχρι που να πεθάνει γενικά ο ιός.

Φυσικά κάτι τέτοιο νομίζω δεν γίνεται.

ΕΚ των πραγματων δεν γινεται να μεινουμε σπιτια μεχρι τελος καλοκαιριου. Θα διαλυθει η οικονομια δεν θα πληρωνονται μισθοι συνταξεις κτλ

Η φαση της εξοδου θα ειναι πολυ δυσκολη και εχω μεγαλη περιεργεια να δω πως θα το κανουν οταν φτασει εκεινη η ωρα. Ο τσιορδας κατι ψελλισε για μαζικα τεστ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χωρίς μαζικά τεστ δεν γίνεται λογική κυβέρνηση να δώσει σύνθημα για έξοδο από σπίτια. Αλλιώς σε ένα μήνα (αν δεν επιρεάζεται από θερμοκρασίες ο ιός) θα έχουμε τα ίδια πάλι. Η λύση είναι τα μ μαζικά τεστ 2 εβδομάδες πριν βγούμε και πάλι μια επαναληπτική 2-3 μέρες πριν βγούμε σε όλους. Οι έχοντες τον ιό αυστηρότατο περιορισμό και οι υπόλοιποι πολύ προσεκτικοί γενικώς. Αλλιώς μια τρύπα στο νερό από άποψη υγειονομική όλο αυτό που κάνουμε τώρα. Το να βοηθήσουμε το σύστημα να μην καταρρεύσει ως τώρα και τελικά να το διαλύσουμε όταν βγούμε έξω είναι δώρο αδωρο. Επίσης δεν ξέρω αν είναι εφικτό οικονομικά στην Ελλάδα αλλά απαγόρευση πτήσεων τουριστικών θα ήταν μια βοήθεια υγειονομικά με αντίτιμο μεγάλο οπότε θα χρειάζονταν ενίσχυση οικονομική οι κλάδοι που θα πλήττονταν σοβαρά...Βέβαια στην Ελλάδα ζούμε. Είμαστε παράξενο τρένο και οι πολίτες και οι κυβερνήσεις. Από την άλλη βλέπουμε και τους βόρειους Ολλανδούς, Γερμανούς κλπ. Και σε τέτοιας εμβέλειας κρίση να βγάλουν χρήμα οι κυβερνήσεις θέλουν ρε φίλε... Ομόλογα τα γειωσαν εντελώς. Έλεος άντε για εμάς ακόμη θεωρώ παλεύεται, οι Ιταλοί τι να κάνουν ρε φίλε δηλαδή;;; Σπαθιά να καταπίνουν;;; Έχουν διαλυθεί από όλες τις απόψεις. Και τους γειωσαν. 😡

Επεξ/σία από dimoskoutr

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...