Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh
  • Μια τελευταία προειδοποίηση, το ότι υπάρχει αυτό το topic δεν σημαίνει ότι είναι εξαίρεση στους κανόνες του forum.
  • Επόμενες αναφορές σε κόμματα  και πολιτικά πρόσωπα (εσωτερικού ΚΙ εξωτερικού) δεν θα έχουν "προειδοποιητικές βολές" αλλά απευθείας 30μερο ban.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.
14 minutes ago, zio10 said:

Δεν ξέρω, δε μου φαίνεται λογικό να μη κάνουν τίποτα. Την πατήσαμε αν δεν κάνουν τίποτα σε τέτοια κατάσταση!

Κι εγώ πιστεύω ότι θα γίνει κάποιου είδους reboot στην οικονομία όταν περάσει όλο αυτό.

Αλλιώς θα πάμε όλοι φυλακή. Μας χωράει όλους;

• Like 4
  • Απαντ. 17,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Το θέμα δεν είναι να κατηγορούμε τους Κινέζου, γιατί προφανώς ούτε ήθελαν , ούτε μπορούσαν να φανταστούν το τι μπορεί να συμβεί. Ο επόμενος θανατηφόρος ιός θα μπορούσε να προέλθει από την αγορά του Ρέντη ή από κάποιο pet shop, τότε ποιόν θα κατηγορήσουμε. Το θέμα είναι να μάθουμε από αυτή την καταστροφή για να αποτρέψουμε την επόμενη.

4 λεπτά πριν, Malthador είπε

Αλλιώς θα πάμε όλοι φυλακή. Μας χωράει όλους;

Υπάρχει ΠΝΠ 1 κρατούμενος ανά 15 τ.μ. με ελάχιστη απόσταση 2 μέτρων ο ένας από τον άλλο

• Like 1
  • Thanks 2
  • Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 minutes ago, vali said:

Το θέμα δεν είναι να κατηγορούμε τους Κινέζου, γιατί προφανώς ούτε ήθελαν , ούτε μπορούσαν να φανταστούν το τι μπορεί να συμβεί. Ο επόμενος θανατηφόρος ιός θα μπορούσε να προέλθει από την αγορά του Ρέντη ή από κάποιο pet shop, τότε ποιόν θα κατηγορήσουμε. Το θέμα είναι να μάθουμε από αυτή την καταστροφή για να αποτρέψουμε την επόμενη.

Δεν κατηγορούμε τους Κινέζους σαν λαό, κατηγορούμε την κυβέρνησή τους που τους αφήνει να stackάρουν ζωντανά διαφορετικών ειδών το ένα πάνω στο άλλο και να πνίγονται στα κόπρανά τους. Ας βρουν άλλο τρόπο να καταπολεμήσουν την φτώχεια τους, κατά προτίμηση κάποιον τρόπο που δεν θα βάζει σε κίνδυνο ολόκληρο τον πλανήτη (ας φτιάχνουν iPhones ξέρω 'γω στα εργοστάσιά τους).

Όταν θα ξεκινήσει πανδημία από τη Βαρβάκειο, θα συζητήσουμε για τα προβλήματα εκεί, προς το παρόν η τωρινή πανδημία ξεκίνησε από την Κίνα και εκεί πρέπει να επικεντρωθούμε για να αλλάξει κάτι.

8 minutes ago, vali said:

Υπάρχει ΠΝΠ 1 κρατούμενος ανά 15 τ.μ. με ελάχιστη απόσταση 2 μέτρων ο ένας από τον άλλο

15 τμ; Ζωάρα, άμα έχει τόσο χώρο το κελί.

Επεξ/σία από Malthador
  • Like 3
  • Super Moderators
Δημοσ.
6 ώρες πριν, kondoras είπε

[...]

Εγώ δεν καταλαβαίνω την πρεμούρα «να μήν κάνουμε τεστ».

Το οποίο έχει τεράστια σημασία σε ΑΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ (κάπου το 60% όσων φέρουν τον ιό) που είναι υποχρεωμένοι να πηγαίνουν στη δουλειά τους.

[...]

Έχω εξηγήσει αναλυτικότατα, σε σειρά μηνυμάτων, τους λόγους για τους οποίους θεωρώ πως είναι χάσιμο χρόνου και σπατάλη πόρων, τη δεδομένη στιγμή και με τα δεδομένα μέσα που υπάρχουν (όχι μόνο αριθμός τεστ αλλά -κυρίως- χρόνος που απαιτείται για να βγουν αποτελέσματα).

. 48.600 δείγματα σε αναμονή είχε προχτές η Καλιφόρνια. Ρωτάω, λοιπόν: τι αξία έχουν αυτά τα τεστ, ιδίως αν κάποιος βγει ασυμπτωματικός. Είναι "ασφαλές" να συνεχίσει να κυκλοφορεί, όταν άνετα αυτές τις μέρες που θα κάνει το τεστ να βγει μπορεί να έχει κολλήσει. Υπόψη, τα σωστά τεστ, έχουν 80% ευστοχία (τα "γρήγορα" των Κινέζω έχουν... 30% όπως αναφέρουν οι Ισπανοί. Οι Τσέχοι αναφέρουν ακόμη χειρότερα νούμερα, 80% αστοχίες) ούτως ή άλλως, δηλαδή 20% αστοχούν.

Eπομένως, αν κάποιος έχει πρεμούρα σε αυτή την ιστορία, σίγουρα δεν είναι αυτός που διερωτάται προς τι όλη αυτή η μανία να "ελεγχθούν" (που δεν ελέγχονται, γιατί και αστοχία υπάρχει, και εντωμεταξύ μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα χαλαρά μπορεί να έχει μολυνθεί ένας αρνητικός, άρα η αξία του τεστ, και σωστά αποτελέσματα να έχει δώσει, μηδενίζεται) οι άνθρωποι, αντί να πάνε οι πόροι (ανθρωποώρες, χρήματα, υλικά) σε πιο επείγουσες ανάγκες.

Τα έχω γράψει αναλυτικά, σε σειρά μηνυμάτων μου. Η Bosch αναπτύσσει γρήγορο τεστ εντοπισμού (κάτω από δυόμισι ώρες, λέει η ίδια η εταιρία, μένει να φανεί στην πράξη, συν τα ποσοστά εύστοχης διάγνωσης, μην έχουμε πάλι τις ομορφιές των Κινέζων...) Εάν και εφόσον υπάρξουν αξιόπιστα τέτοια τεστ, ναι, στο βαθμό που είναι οικονομικά εφικτό, ας προχωρήσει όσο το δυνατόν μαζικότερος έλεγχος. Αυτό που λέω, όμως, είναι πως όπως έχουν τώρα τα πράγματα, όλο αυτό το "μα γιατί δεν κάνουν περισσότερα τεστ" μου φαίνεται κλαψούρα ή/και σπατάλη πόρων.

Εκτός κι αν δεν καταλαβαίνει ο κόσμος πώς λειτουργούν τα τεστ τώρα και νομίζουν πως είναι σαν τα τεστ εγκυμοσύνης, κατουράς και σου βγάζει σταυρουδάκι κι ανάλογα κλαις ή γελάς. 

Ειλικρινά, είναι η 4η φορά που γράφω τα ίδια πράγματα. Όποιος θέλει καταλαβαίνει, δεν έχει νόημα να επαναλαμβάνομαι.

• Like 10
  • Thanks 2
Δημοσ.

Στα τεστ ίσως θα έπρεπε να υπάρχει και μια προτεραιότητα σε όσους ακόμα δουλεύουν. Δεν ξέρω αν το κάνουν ήδη.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, zio10 είπε

Στα τεστ ίσως θα έπρεπε να υπάρχει και μια προτεραιότητα σε όσους ακόμα δουλεύουν. Δεν ξέρω αν το κάνουν ήδη.

Δουλευω σε μεγαλο ομιλο και υπαρχουν συναδελφοι που θελουν να κανουν το τεστ (με ελαφρα συμπτωματα) και δεν το εγκρινουν με τιποτα. Συνεχιζουν δουλεια κανονικα..

• Like 2
Δημοσ.

Δεν κάνουν κάτι τέτοιο και μιλάμε για το Βενιζέλος στην περίπτωση μου για παράδειγμα.

Αν και με βάση όσα λέει ο Snoob πράγματι δε φαίνεται να βοηθάνε σε κάτι τα τεστ.

• Like 1
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, vali είπε

Ξανά μανά, οι Κινέζοι ήξεραν καλά τι ρίσκα υπάρχουν (βλέπε SARS/MARS/H1N1) και υπήρχαν εκεί επιδημιολόγοι που φώναζαν ότι αυτό θα γίνει επιδημία/πανδημία. Οι κινέζοι για ~3 μήνες όχι μόνο έκαναν τις πάπιες, αλλά "εξαφάνιζαν" τους αντιρρησίες μέχρι το πράγμα πήγε σε σημείο δίχως επιστροφή και αναγκάστηκαν να κλείσουν τα πάντα πριν καταρρεύσει η χώρα (aka Κόμμα).

Επίσης πότε ήταν η τελευταία φορά που πανδημία ξεκίνησε από το Ρέντη ή γενικά από Ευρώπη; 30 χρόνια; Παραπάνω; 

Πότε ήταν η τελευταία φορά που από Κίνα είδαμε πανδημία; Το 2017 MERS και φυσικά τα ωραία του 2009/10 με τα λοιπά.

|

Όχι, δεν είναι τα ίδια και καλώς τα χώνουμε στην Κίνα επειδή είναι 90% δικό τους λάθος.

• Like 11
  • Thanks 1
Δημοσ.

Ναι θα έπρεπε σε όσους δουλεύουν να κάνουν συχνά τεστ, αλλά λογικά δεν υπάρχουν δυνατότητα για κάτι τέτοιο.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, 4saken είπε

Αναμενόμενο. Σε 1 μήνα άντε ενάμιση θα είναι όλοι πίσω στις δουλειές τους. Με ιό ή χωρίς. 

Και θα πουληθεί καλά στον κόσμο ώστε να γυρίσει πίσω.

Επεξ/σία από Chrisxxx
  • Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, zio10 είπε

Ναι θα έπρεπε σε όσους δουλεύουν να κάνουν συχνά τεστ, αλλά λογικά δεν υπάρχουν δυνατότητα για κάτι τέτοιο.

έστω δειγματοληπτικά, ειδικά σε μέρη που σκάει πολύς κόσμος (εργοστάσια, τηλεφωνικά κέντρα..) 

• Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Chrisxxx είπε

Αναμενόμενο. Σε 1 μήνα άντε ενάμιση θα είναι όλοι πίσω στις δουλειές τους.

κι εγώ έτσι πιστεύω, άντε το πολύ δίμηνο 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Chrisxxx είπε

Αναμενόμενο. Σε 1 μήνα άντε ενάμιση θα είναι όλοι πίσω στις δουλειές τους. Με ιό ή χωρίς. 

Και θα πουληθεί καλά στον κόσμο ώστε να γυρίσει πίσω.

Όλοι δεν θα είναι δυστυχώς!

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...