Προς το περιεχόμενο

Κορωνοϊός στην Ελλάδα #2

insomnia.gr
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh
  • Μια τελευταία προειδοποίηση, το ότι υπάρχει αυτό το topic δεν σημαίνει ότι είναι εξαίρεση στους κανόνες του forum.
  • Επόμενες αναφορές σε κόμματα  και πολιτικά πρόσωπα (εσωτερικού ΚΙ εξωτερικού) δεν θα έχουν "προειδοποιητικές βολές" αλλά απευθείας 30μερο ban.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, phanispal είπε

Νταξ να σου πω κάτι όμως, μπορεί να τρώμε εντόσθια κ.λπ., αλλά η αλήθεια είναι ότι τα ψήνουμε (εν αγνοία μας εν τω μεταξύ) τόσο πολύ που δεν παίζει να μένει ζωντανός μικροοργανισμός για μικροοργανισμός.

Απ' την άλλη, και οι Ασιάτες δε νομίζω ότι τηγανίζουν έντομα σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Λόγω σπουδών μπορω να διαβεβαιώσω πως δεν υπάρχει κάτι που να τρωμε παραδοσιακά στην Ελλάδα και να ελοχεύει κινδύνους, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα (οκ το οτι τρώμε πολύ λιπαρά ειναι άλλο ζήτημα)

Παρόλαυτα, οι διατροφικές μας συνήθειες σε σχέση με μεγάλο μέρος Ασιατων και ειδικά των Κινέζων, ειναι σαφώς πιο λιπαρές. Οι Κινέζοι ας πούμε προτιμάνε τροφές λιγότερο λιπαρές, με τα θαλασσινά να ειναι κάτι σύνηθες ενω απαραίτητο ειναι το ρύζι. Σπάνια τηγανίζουν, λιγότερο ψήνουν, περισσότερο βράζουν.

Γενικά δεν ξέρω απο που προέκυψε οτι οι Κινέζοι τρώνε ότι νάναι απο ζωα. Οι Κινέζοι μπροει να τρωνε ωμά θαλασσινά αλλά σε καμία περίπτωση το εκάστοτε ζώο δεν αποτελεί μέρος της κουζίνας τους. Αυτό ισως είναι κάτι σπάνιο σε πολυ φτωχές περιοχές.

Επεξ/σία από pontez2
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

46 λεπτά πριν, KilliK είπε

δεν ειναι εθιμο να τρωνε ζωα, ειναι ενα δις κοσμος, καπως πρεπει να τραφει. το θεμα ειναι να εφαρμοσουν υγειιονικους ελεγχους στα wet markets και να εχουν παντα μια επιδημιολογικη ομαδα σε εφαγρυπνιση. κατι παρομοιο ειχε συμβει και με τι τρελες αγελαδες απο το ΗΒ το 90. μολις μπηκαν αυστηρα υγειονομικα μετρα στην κτηνοτροφικη παραγωγη, το προβλημα λυθηκε.

Το πρόβλημα με τις τρελές αγελάδες λύθηκε σε μεγάλο βαθμό επειδή έπεσε επιδημία αφθώδους πυρετού και αναγκάστηκαν να εξολοθρεύσουν κοπάδια ολόκληρα για να τη σταματήσουν.

• Like 1

Μιας και αναφέρθηκαν οι τρελές αγελάδες και σκέψεις για το αν οι ιοί είναι μορφή ζωής, ας δει και τα prions όποιος είναι περίεργος! Πρωτεΐνες μόνες τους που αναπαράγουν σε φυσιολογικές πρωτεΐνες την παραλλαγμένη τρισδιάστατη δομή τους...

https://en.wikipedia.org/wiki/Prion

• Like 2

45 λεπτά πριν, phanispal είπε

Νταξ να σου πω κάτι όμως, μπορεί να τρώμε εντόσθια κ.λπ., αλλά η αλήθεια είναι ότι τα ψήνουμε (εν αγνοία μας εν τω μεταξύ) τόσο πολύ που δεν παίζει να μένει ζωντανός μικροοργανισμός για μικροοργανισμός.

Απ' την άλλη, και οι Ασιάτες δε νομίζω ότι τηγανίζουν έντομα σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Σίγουρα παίζει μεγάλο ρόλο η θερμοκρασία γιατί πάνω απ' τους 50 βαθμούς πεθαίνουν τα μικρόβια αλλά τα μολυσμένα τρόφιμα δεν είναι έτσι,αλλιώς θα αφηναν κ τις τρελές αγελάδες κ θα κατέληγαν σπίτια μας.

Μη ξεχνάμε ότι κ το aids προήρθε από μολυσμένους πιθηκους στην Αφρική ...

6 λεπτά πριν, xrist0s4 είπε

Σίγουρα παίζει μεγάλο ρόλο η θερμοκρασία γιατί πάνω απ' τους 50 βαθμούς πεθαίνουν τα μικρόβια αλλά τα μολυσμένα τρόφιμα δεν είναι έτσι,αλλιώς θα αφηναν κ τις τρελές αγελάδες κ θα κατέληγαν σπίτια μας.

Μη ξεχνάμε ότι κ το aids προήρθε από μολυσμένους πιθηκους στην Αφρική ...

Το πρόβλημα με τις τρελές αγελάδες προέκυψε γιατί σε Ευρώπη και Αμερική η μπριζόλα ψήνεται τόσο όσο να μην είναι εντελώς ωμή, σε αντίθεση με εδώ που συνήθως καταλήγει σόλα από το ψήσιμο. Τα τελευταία χρόνια "ανακαλύψάμε" κι εμείς το μισοψημένη κ.λπ.

48 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Γενικά δεν ξέρω απο που προέκυψε οτι οι Κινέζοι τρώνε ότι νάναι απο ζωα. Οι Κινέζοι μπροει να τρωνε ωμά θαλασσινά αλλά σε καμία περίπτωση το εκάστοτε ζώο δεν αποτελεί μέρος της κουζίνας τους. Αυτό ισως είναι κάτι σπάνιο σε πολυ φτωχές περιοχές.

Ωμά θαλασσινά τρώμε κι εμείς! Στα τσιπουράδικα τις γυαλιστερές και τα άλλα συναφή τα ρημάζουμε, αφού πρώτα τα πνίξουμε στο λεμόνι για να σιγουρευτούμε ότι είναι ζωντανά!!!

• Like 3

9 ώρες πριν, stiflerakos είπε

Η γενιά μας πάντως παιδιά είναι πολύ άτυχη ...

Θυμηθειτε πως θα μιλάμε για προ-πανδημίας εποχή και μετά ... 

Μετα από μια δεκαετία κρίσης στα καπάκια αυτό..

Τί να πει και η γενιά που έζησε πόλεμο 1897, δύο βαλκανικούς, δύο παγκόσμιους, κατοχή και καπάκι ψυχρό πόλεμο.

9 ώρες πριν, AtiX είπε

Ναι ήδη οι "έξυπνοι" επιχειρηματίες ξεκίνησαν να δουλεύουν... ελπίζω όπως και με τις απολύσεις έτσι και εδώ να αντιδράσει η κυβέρνηση...

Αν αντιδράσει «όπως με τις απολύσεις», σωθήκαμε...

9 ώρες πριν, PostHelper είπε

50-60 ετων ειναι γεροι και ηλικιωμενοι? Οχι βεβαια.

50άρης, ε;

Περνάνε τα άτιμα! :-D

8 ώρες πριν, Snoob είπε

Ειλικρινά, δεν την καταλαβαίνω την πρεμούρα με τα τεστ.

Τα τεστ, για να βγουν αξιόπιστα αποτελέσματα, θέλουν χρόνο. Στο μεταξύ, ένας που στο τεστ θα δώσει αρνητικό, μπορεί να έχει μολυνθεί. Τι αξία θα έχει τότε το τεστ;

Εγώ δεν καταλαβαίνω την πρεμούρα «να μήν κάνουμε τεστ».

Το οποίο έχει τεράστια σημασία σε ΑΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ (κάπου το 60% όσων φέρουν τον ιό) που είναι υποχρεωμένοι να πηγαίνουν στη δουλειά τους.

8 ώρες πριν, Malthador είπε

Εν τω μεταξύ δεν μπορώ να βρω πουθενά πως προκύπτουν οι 8 με 10 χιλιάδες νοσούντες, έχει βρει κάποιος το μοντέλο που πατάνε;

Πρέπει να είναι από τη γνωστή συνάρτηση

Spoiler

(RANDBETWEEN(5000,20000))

;)

7 ώρες πριν, fredd0 είπε

Οποιος εχει συμπτωματα θεωρεις de facto οτι εχει προβληθει απο κορωνοιο, και ακολουθει τα ιδια μετρα με φορεα του ιου. Κοινως καθετε σε ενα δωματιο μονος του και ακολουθει τους κανονες που υπαρχουν στο Site του ΕΟΔΥ -> https://eody.gov.gr/neos-koronoios-covid-19-odigies-gia-frontida-ypoptoy-kroysmatos-sto-spiti/ . Που σημαινει οχι βολτες σουπερ μαρκετ, οχι δουλεια, οχι σουρτα φερτα σπιτι.

Οπότε όποιος δεν έχει συμπτώματα (θύμισέ μου το ποσοστό των ασυμπτωματικών φορέων) συνεχίζει να πηγαίνει στη δουλειά του, η οποία μπορεί να είναι π.χ. «πνευμονολόγος σε νοσοκομείο».

Ό,τι έγινε δηλαδή στη Λομβαρδία.

6 ώρες πριν, SB_1957 είπε

Οι Μεξικάνοι ζητάνε να κλείσουν τα σύνορα με ΗΠΑ!!!

Η πραγματικότητα αντιγράφει την Τέχνη. Σκηνή από γνωστή χολυγουντιανή ταινία καταστροφής ήταν αυτό.

6 ώρες πριν, DrLo είπε

Εξαρτάτε τι εννοείς "με πληθωρισμό" , πόσο μεγάλο εννοείς

με 20% πχ , ναι εγώ έχω ζήσει

https://data.worldbank.org/indicator/FP.CPI.TOTL.ZG?locations=GR

Και με 25%, αλλά δεν το λέμε για να μήν μας πουν «γέρους και ηλικιωμένους πενηντάρηδες».

6 ώρες πριν, greekfragma είπε

Έφτιαξα το καφεδάκι μου, έβαλα μουσικούλα και ξεκίνησα το διάβασμα. Είχα μπροστά μου 25 σελίδες. Πριν λίγο που ολοκλήρωσα την ανάγνωση συνειδητοποίησα οτι πέρασα όλα τα στάδια συναισθημάτων.

Εγώ όταν ολοκλήρωσα την ανάγνωση, είχαν προστεθεί ήδη άλλες δέκα. :P

5 ώρες πριν, chill είπε

Αν πάντως η Γερμανία πλήρωσε πολεμικές αποζημιώσεις για τους 2 παγκόσμιους πολέμους - έστω και αν εμείς δεν πήραμε τίποτα - θεωρώ πως το ίδιο πρέπει να συμβεί και με την Κίνα. 

Υπεύθυνοι με τα μέχρι ώρας στοιχεία είναι οι κιτρινιάρηδες... Ε πρέπει να πληρώσουν!!!

Θα δώσουν σε όλο τον κόσμο δωρεάν κινητό Huawei.

Εκτός από τις ΗΠΑ.

2 ώρες πριν, Napier είπε

82 χιλιαδες κρουσματα οι ΗΠΑ 1η στο κοσμο πλεον και ξεπερασε και κινα

Τό 'πε και τό 'κανε ο Τραμπ.

America Great Again.

• Like 5

11 λεπτά πριν, kondoras είπε

Εγώ δεν καταλαβαίνω την πρεμούρα «να μήν κάνουμε τεστ».

Το

Δεν υπάρχει πρεμούρα να μην κάνουμε τέστ, απλώς απ'ότι έχω καταλάβει δεν υπάρχει η δυνατότητα σε υλικό και ανθρώπινους πόρους για να γίνονται μαζικά τέστ ή τέλος πάντων πολλά περισσότερα από αυτά που γίνονται σήμερα.

• Like 2

Τελικά με το οινόπνευμα των 95 & 93 βαθμών και τις λοσιόν των 70, τι ισχύει;;

Αλλού διαβάζω πως "οι 95 & 93 δεν κάνουν δουλειά και θέλουν αραίωση με νερό ενώ οι 70 είναι οκ", αλλού διαβάζω "απλά να είναι πάνω από 60" (άρα κάνουν και οι 93/95)

14 λεπτά πριν, Oscar_Mike είπε

Αλλού διαβάζω πως "οι 95 & 93 δεν κάνουν δουλειά και θέλουν αραίωση με νερό ενώ οι 70 είναι οκ", αλλού διαβάζω "απλά να είναι πάνω από 60" (άρα κάνουν και οι 93/95)

Χρειάζεται πάνω απο 60 και να μην εξατμίζεται πολύ γρήγορα για αυτό προσθέτεις γλυκερίνη, για προσθήκη νερού δεν ξέρω

8 λεπτά πριν, neosstoforum είπε

Οι ΗΠΑ καταγράφουν πάνω από 17 χιλιάδες κρούσματα σε ένα 24ωρο. Δηλαδή πόσα τεστ τη μέρα κάνουν αυτοί; 80-100 χιλιάδες; 

Είναι πολλά τα states και καθέ ένα θέλει να ξέρει για το ίδιο, τι σημβαίνει. Οπότε είναι όλοι ενεργοί και κάνουν τέστ. Αν πατήσεις στο λίνκ της   ΗΠΑ θα δεις τι τρέχει σε κάθε state.

19 λεπτά πριν, Oscar_Mike είπε

Οτιδήποτε με αναλογία από 65-70% οινοπνευμα και πάνω σκοτώνει τα μικρόβια. Όσο πιο μεγάλη η αναλογία τόσο το καλύτερο βέβαια. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...