Προς το περιεχόμενο

Κορωνοϊός στην Ελλάδα #2

insomnia.gr
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh
  • Μια τελευταία προειδοποίηση, το ότι υπάρχει αυτό το topic δεν σημαίνει ότι είναι εξαίρεση στους κανόνες του forum.
  • Επόμενες αναφορές σε κόμματα  και πολιτικά πρόσωπα (εσωτερικού ΚΙ εξωτερικού) δεν θα έχουν "προειδοποιητικές βολές" αλλά απευθείας 30μερο ban.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, popopo είπε

Να γιατί λέμε ότι δεν υπάρχει σωτηρία. Δεν είναι δυνατόν τέτοιοι τύποι να έχουν τα ίδια δικαιώματα με όλους τους υπόλοιπους πολίτες (περιλαμβανομένης και της ψήφου).

Νοσηλεύτρια η οποία προσλήφθηκε με την προκήρυξη των 2.000 θέσεων και η οποία προφανώς τις επόμενες ημέρες θα κληθεί να νοσηλέψει άρρωστους, μου έστειλε το παρακάτω:

Μίλησα με έναν φίλο γιατρό και λόγω κοροναϊού, μου τόνισε 10 ΦΌΡΕΣ..... ΜΑΚΡΙΆ ΑΠΌ ΠΑΓΩΜΈΝΑ, ΜΑΚΡΙΆ ΑΠΌ ΠΑΓΩΤΌ, ΟΤΙΔΉΠΟΤΕ ΠΑΓΩΜΈΝΟ ΚΑΙ ΜΑΚΡΙΆ ΑΠΌ ΑΝΘΡΑΚΟΎΧΑ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΆ. Μου το έλεγε με ιατρικούς όρους, τα παγωμένα επιρρεάζουν τα κύτταρα της γλώσσας και του λάρυγγα και μειώνουν σε μεγάλο βαθμό το ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ, με αποτέλεσμα να γινόμαστε πολύ πιο ευάλωτοι σε ιούς και ειδικά στον κοροναϊό. Για αυτό λένε χλιαρά αφεψήματα όλη μέρα.
Σε ερώτηση που του έκανα γιατί δεν το ανεβάζει στο FB να πληροφορείται ο κόσμος καίγεται να προφυλάσσεται, μου απάντησε ότι αν το κάνει θα έχει νομικές κυρώσεις. Είναι από πίσω τα συμφέροντα των φαρμάκων που δεν αφήνουν να φτάνουν όλες οι πληροφορίες στον κόσμο. ΜΟΥ ΤΟ ΤΌΝΙΣΕ ΠΆΡΑ ΠΟΛΎ, ΜΑΚΡΙΆ ΑΠΌ ΠΑΓΩΜΈΝΑ ΌΛΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΊΡΙ, όσο διαρκεί αυτός ο ιός. ΑΝ ΘΈΣ ΔΙΑΔΏΣΕ ΤΟ ΣΤΟΝ ΚΎΚΛΟ ΣΟΥ ΝΑ ΠΡΟΦΥΛΑΓΟΝΤΑΙ ΜΈΣΩ ΜΥΝΗΜΑΤΟΣ.

Για την πρώτη παράγραφο:

Εάν δεν απατώμαι πριν κάμποσα χρόνια είχαν βγει κάποια paper για αυτό και αναφορά σε μεγάλα (ή σχετικά) επιστημονικά περιοδικά.  

Τη σχέση της θερμοκρασίας του ανθρωπίνου σώματος (κρύα ποτά στο λαιμό == χαμηλότερη τοπική θερμοκρασία) με την αυξημένη πιθανότητα προσβολής από τους ιούς της γρίπης/κρύωμα (στην οποία οικογένεια ανήκει και ο κορονοϊός).

Μάλλον σε αυτό αναφέρεται ο γιατρός. 

Τώρα τα bold είναι πσεκασμένα λόγια.

Ίσως τα είπε ο γιατρός, ίσως τα έγραψε η νοσηλεύτρια από την κούτρα της.🤷‍♀️

εδιτ:  Βρήκα από την βικι ένα από τα εν λόγω πεηπερ

1.  Mourtzoukou EG, Falagas ME (September 2007). "Exposure to cold and respiratory tract infections". The International Journal of Tuberculosis and Lung Disease. 11 (9): 938–43. PMID 17705968.

Επεξ/σία από LongTom
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Επισκέπτης
2 λεπτά πριν, 0ptimu$ είπε

Το ερώτημα είναι αν θα αντέξει το σύστημα τους τα SMS που θα έρχονται. Αν κρίνω από το site η απάντηση είναι ΟΧΙ.

Μπορούμε να γράφουμε και σε ένα απλό χαρτί.

Untitled.jpg

Όταν λέει σύντομη μετακίνηση και κοντά στην κατοικία, ποσό μακριά μπορείς να απομακρυνθείς και πόση ώρα?

είναι οκ δηλαδή να κάνεις 3 ώρες? γιατί κάποιες φορές η βόλτα με τον σκύλο μου κραταεί τόσο.

• Like 1

1 λεπτό πριν, daPro είπε

Για ψώνια λέει 1 φορά την ημέρα

Για την περίπτωση που λες ότι θα πάω στο Χ supermarket αλλά όταν πας έχει τεράστια ουρά και αποφασίζεις να πας αλλού τότε τι γίνεται; 

Βλέπω αναφέρεται στο topic επανειλημμένα όριο για επιβάτες σε αυτοκίνητα.

Υπάρχει επίσημη ανακοίνωση γι' αυτό;

Εδώ δε βλέπω κάτι.

Τέλος μόνο για σωματική άσκηση επιτρέπεται η έξοδος 2 ατόμων ή και για άλλες αιτίες, π.χ. supermarket;

19 λεπτά πριν, Muchacho είπε
22 λεπτά πριν, daredevil1 είπε

Η βλακεία ορισμένων που κάνανε καραντίνα στην παραλία μας έφερε σε αυτό το σημείο. Η αλήθεια είναι ότι η κίνηση ήταν υπερβολική έβγαινα και είχε τον ίδιο κόσμο έξω με πριν.

Έβγαινα να πάω σούπερ μάρκετ εξυπνακια. Δεν πήγαινα να παίξω ρακέτες στην παραλία να πουλήσω την τρέλα μου εν μέσω πανδημίας.

1 λεπτό πριν, mkp είπε

Untitled.jpg

Όταν λέει σύντομη μετακίνηση και κοντά στην κατοικία, ποσό μακριά μπορείς να απομακρυνθείς και πόση ώρα?

είναι οκ δηλαδή να κάνεις 3 ώρες? γιατί κάποιες φορές η βόλτα με τον σκύλο μου κραταεί τόσο.

Προφανως και δεν θα πας 3 ωρες βολτα. Σε μια απαγορευση κανεις το απολυτως απαραιτητο. Δλδ να τα κανει ο σκυλος και σπιτι παλι.

• Like 2
  • Sad 1

1 λεπτό πριν, techPro είπε

Βλέπω αναφέρεται στο topic επανειλημμένα όριο για επιβάτες σε αυτοκίνητα.

Υπάρχει επίσημη ανακοίνωση γι' αυτό;

Εδώ δε βλέπω κάτι.

Τέλος μόνο για σωματική άσκηση επιτρέπεται η έξοδος 2 ατόμων ή και για άλλες αιτίες, π.χ. supermarket;

Tο είπε στην επίσημη ανακοίνωση ο χαρδαλιας της πολιτικής προστασίας

Μέχρι 2 ατομα αυστηρά μέσα στο αυτοκίνητο. 

• Thanks 1

Μόλις τώρα, 0ptimu$ είπε

Μπάχαλο προβλέπω αύριο. Θα πηγαίνουν τα γεροντάκια με το χαρτάκι στο χέρι και θα το δίνουν στον σεκιουριτά του σούπερ μάρκετ....

Είναι 1 αντε 2 μέρες στην αρχή μέχρι να ενημερωθεί ο κόσμος το νέο σύστημα. 

Μετά θα βρουν όλα τον δρόμο τους. 

• Like 2

1 λεπτό πριν, kritikos28 είπε

Μια σοβαρή ερώτηση.Freddo Espresso απο τον φούρνο θα μπορούμε να παίρνουμε?

Aμα σε ρωτήσουν αστυνομικοί που πας και τους πεις τις 2 μαγικές αυτές λέξεις (φρεντο εσπρεσο)  πίστεψε με θα δείξουν κατανόηση.. 

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...