Προς το περιεχόμενο

Κορωνοϊός στην Ελλάδα #2

insomnia.gr
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh
  • Μια τελευταία προειδοποίηση, το ότι υπάρχει αυτό το topic δεν σημαίνει ότι είναι εξαίρεση στους κανόνες του forum.
  • Επόμενες αναφορές σε κόμματα  και πολιτικά πρόσωπα (εσωτερικού ΚΙ εξωτερικού) δεν θα έχουν "προειδοποιητικές βολές" αλλά απευθείας 30μερο ban.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, masteripper είπε

Δεν ξέρω αλλά με τόσες αντικρουόμενες πληροφορίες το βαρέλι δεν φαίνεται να έχει πατο...

Το δεδομένο πάντως είναι πως με το τσιγκέλι σου βγάζουμε τα "extreme σενάρια" που φαντάζεσαι.

Το πιθανότερο σενάριο είναι πως από ένα σημείο και πέρα, μετά το τέλος της καραντίνας, μια θα προσθέτουν και μια θα αφαιρούν μέτρα αναλόγως με τον αριθμό κρουσμάτων κλπ ...μέχρι να βρεθεί λύση μάλλον σε 1-2 χρόνια. Ενδεχομένως πιο πριν να σωθούμε μέσω της ανοσίας της αγέλης;; Δεν ξέρω.

Πάντως εγώ βλέπω πως αυξάνονται και πληθύνονται οι φωνές που λένε πως μπορεί στα ποσοστά θνησιμότητας να έχει γίνει λάθος.  π.χ. cambridge.

Επίσης, αυτό το άρθρο του Science λέει πόσο σημαντικά είναι τα μαθηματικά μοντέλα σε όλη αυτή την ιστορία.

Επεξ/σία από Sanjuro
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Μόλις τώρα, Sanjuro είπε

Το δεδομένο πάντως είναι πως με το τσιγκέλι σου βγάζουμε τα "extreme σενάρια" που φαντάζεσαι.

Επειδή θα με πάρετε με τις πέτρες...απλώς είπα να δώ μέχρι πόσο "μακριά" βλεπετε....δεν είμαστε "κοντά" ...οπότε ας το αφήσουμε

• Like 1

12 λεπτά πριν, zio10 είπε

Ο ΠΟΥ δεν είναι υπέρ των περισσότερων τεστ;

Μαθηματικα η μεταδοτικοτητα ειναι ο πολλαπλασιασμος τριων παραγοντων

- Πιθανοτητα μεταδοσης (μειωνεται με πλυσιμο χεριων, μη άγγιγμα προσωπου, μασκες, αποσταση ενος μετρου)

- Αριθμος επαφων (μειωνεται με το social distancing)

- Χρονος μεταδοτικοτητας (μειωνεται με το να θεσεις σε καραντινα οσο πιο γρηγορα οσο περισσότερους φορεις γινεται)

Αν το γινομενο α*β*γ των τριων αυτων παραγοντων παει απο το 3 που εχει ο κορονοιος σε τιμες κατω απο 1 κερδισες. Αν μεινει πανω απο 1 εχασες και θα αρρωστήσουν ολοι (περιπου 60% του πληθυσμου).

Οποτε βλεπεις ποιοι τροποι ειναι πιο ευκολοι για να ριξεις το α*β*γ κατα 70%. Το ιδανικο ειναι να δουλεψεις να ριξεις και τα 3 ταυτοχρονα, τα τεστ βοηθουν να μειωσεις το γ.

Ολα τα μετρα σωστα ειναι, η διαφορα βρισκεται στο ποσο δυσκολα να υλοποιησεις το καθενα ειναι.

• Like 4
  • Thanks 1

5 λεπτά πριν, Sanjuro είπε

Το πιθανότερο σενάριο είναι πως από ένα σημείο και πέρα, μετά το τέλος της καραντίνας, μια θα προσθέτουν και μια θα αφαιρούν μέτρα αναλόγως με τον αριθμό κρουσμάτων κλπ ...μέχρι να βρεθεί λύση μάλλον σε 1-2 χρόνια. Ενδεχομένως πιο πριν να σωθούμε μέσω της ανοσίας της αγέλης;; Δεν ξέρω.

Πάντως εγώ βλέπω πως αυξάνονται και πληθύνονται οι φωνές που λένε πως μπορεί στα ποσοστά θνησιμότητας να έχει γίνει λάθος.  π.χ. cambridge.

Επίσης, αυτό το άρθρο του Science λέει πόσο σημαντικά είναι τα μαθηματικά μοντέλα σε όλη αυτή την ιστορία.

Είμαστε ήδη στο extreme πάντως, άλλο αν αρχίζει να μας φαίνεται φυσιολογικό...

2 λεπτά πριν, masteripper είπε

Επειδή θα με πάρετε με τις πέτρες...απλώς είπα να δώ μέχρι πόσο "μακριά" βλεπετε....δεν είμαστε "κοντά" ...οπότε ας το αφήσουμε

Εγώ το φοβάμαι πολύ και από θέμα υγείας αλλά και από οικονομικής άποψης και τι επιπτώσεις θα έχει και που θα οδηγήσει τον απελπισμένο κόσμο...εκτός αν βρεθεί λύση και στα δύο θέματα σύντομα. 

• Like 2

1 ώρα πριν, Malthador είπε

Μάλλον χιούμορ κάνεις, αλλά επειδή έχω δύο κηδείες πρόσφατες, είναι 10 άτομα + 1 ο σχωρεμένος + 1 ο παπάς + 1 ο ψάλτης, σύνολο 13.

χωρις χιουμορ δεν θα την παλευε κανεις. οσο για τις κηδειες να ζησεις να τους θυμασαι.

• Thanks 1

1 ώρα πριν, DeineL Vian είπε

Αλληλεγγύης συνέχεια. Χαρτιά υγείας του πορτοκαλί σουπερμάρκετ που πάντα είχαν 3,96 , λόγω αλληλεγγύης έγιναν 4,10 ευρουλακια.

Ναι ξέρω, ελεύθερη αγορά κτλ αλλά μερικοί τρίβουν τα χέρια τους με την πανδημία όπως έτριβαν και με την κρίση.

Μαγκιά τους.

3,96 έχουν ακόμη. Ευτυχώς που υπάρχουν και κρατάνε τις τιμές ...Μαγκιά τους.

1 ώρα πριν, BrocasHelm είπε

50-60 ετών είναι ένα 10%. Πάμε λοιπόν από το 70% χοντρικά των 50+, στο 60% που είναι 60+. Εκτός αν θεωρείς πως 60+ δεν είναι γέροι.

Εε στην συγχρονη κοινωνια των συγχρονων φαρμακων ή και δεν ξερω εγω γιατι γινεται αυτο, αλλά οχι φυσικα, οι 60+ δεν ειναι γέροι.
Το 1950 ηταν, τωρα οχι,  αλλά τελος παντων το κουρασαμε αυτο, θεμα πως το βλεπει ο καθενας ειναι. Χασαμε το νοημα ετσι και αλλιως.

3 λεπτά πριν, Muchacho είπε

Πάντως καλά τα πάμε μέχρι στιγμής, ελπίζω μην τα σκατώσουμε το  Πάσχα...

Αφού περάσαμε το τεστ του καρναβαλιού και της εθνικής εορτής μας έμεινε το τεστ του Πάσχα... ελπίζω να το περάσουμε και αυτό με επιτυχία...

3 λεπτά πριν, AtiX είπε

Αφού περάσαμε το τεστ του καρναβαλιού και της εθνικής εορτής μας έμεινε το τεστ του Πάσχα... ελπίζω να το περάσουμε και αυτό με επιτυχία...

2 λεπτά πριν, kannas είπε

αυτο το σεναριο παιζει σαν κακη εξελιξη

να αρχισουμε τα γνωστα αρνια στη σουβλα ολο το σοι συγκεντρωμενο κτλ

Παιδιά τι συζητάτε ? Είναι δεδομένο ότι το Πάσχα κανένας δεν φεύγει από κάπου να πάει κάπου άλλου 

• Like 3

Μόλις τώρα, kannas είπε

μα και να μην πας στο χωριο αν ψησεις αρνι πχ στην πυλωτη και ερθουν αλλα 10 ατομα...

Δεν πιστεύω ότι θα γίνουν τέτοια πράγματα, τι στο καλό! 

1 λεπτό πριν, paiktaras69 είπε

Παιδιά τι συζητάτε ? Είναι δεδομένο ότι το Πάσχα κανένας δεν φεύγει από κάπου να πάει κάπου άλλου 

Κάτσε γιατί πριν λίγες ώρες διάβασα ότι τέσσερις δικηγόροι προσέφυγαν στο ΣτΕ κατά του κλεισίματος των εκκλησιών...

• Sad 1

2 ώρες πριν, The_Judas είπε

Να κόψεις χρήμα είναι πανεύκολο.

Αν όμως μετά έχει πληθωρισμό 50%, ο μισθός σου και γενικά το χρήμα που κυκλοφορεί χάνει την αξία του. 

εχει ζησει κανενας με πληθωρισμο ? η ετσι απλα το λετε απο βιβλια?

• Like 3

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...