Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh
  • Μια τελευταία προειδοποίηση, το ότι υπάρχει αυτό το topic δεν σημαίνει ότι είναι εξαίρεση στους κανόνες του forum.
  • Επόμενες αναφορές σε κόμματα  και πολιτικά πρόσωπα (εσωτερικού ΚΙ εξωτερικού) δεν θα έχουν "προειδοποιητικές βολές" αλλά απευθείας 30μερο ban.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Pwpwpw είπε

Φιλε μου, με αυτον τον κωρονοιο εχει επικρατησει παρανοια. Λες για βολτα και καποιοι σου κανουν επιθεση λες και πας να κανεις δν ξερω και εγω τι. Λες και και μια βολτα με το αυτοκινητο και παλι σπιτι θα γινει αιτια διασπορας του ιου αν ειναι δυνατον , λες και δεν ειναι ανθρωπινο να μην την παλευεις 24 ωρες το 24ωρο μεσα στο σπιτι και ειναι παραλογο να θες μια βολτα με το αμαξι να ξεσκασεις.

Αν θέλεις βόλτα με το αμάξι στείλε ότι πας σουπερμαρκετ κ τελείωσε το θέμα..

• Confused 1
  • Απαντ. 17,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

16 ώρες πριν, navigator0 είπε

http://www.eskote.gr/2020/03/delivery.html

Μια καταγγελία από ΟΤΕ που φαίνεται να έχει βάση! Θα δεχόσασταν τεχνικό στον χώρο σας τέτοιες μέρες; 

σε άλλο site παραπονιέται με που κακό τρόπο κάποιος γιατί δεν ανεβαίνει ο τεχνικός να ελέγξει την γραμμή απο το σπίτι και φτάνει μόνο στο κουτί της πολυκατοικίας .

Προσωπικά δεν θα είχα απαίτηση να μπει σπίτι, αλλά από την άλλη  εγώ ξέρω να το κάνω μονός μου.

Τελικά το πρόβλημα του καθενός είναι το μεγαλύτερο.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, AMSTERIS είπε

πόσοι απο εδώ μέσα έχουν μικρά παιδιά κι επιχείρηση ανοιχτή? (άλλος τρόπος σκέψης) και πόσοι είναι σκέτοι χωρίς τρομερές υποχρεώσεις? (εντελώς μα εντελώς κάτι άλλο είναι)....

Διαφωνω με την λογικη που θεωρουνται ανωτεροι οσοι εχουν παιδια .

Εννοω πως αυτος που εχει παιδια , στο μυαλο μου ειναι ισος με καποιον που δεν εχει. Τελος.Τοσο απλα.

Τωρα η λογικη που αναφερεις εχει μια βαση απο την αποψη πως αυτοι που εχουν παιδια προσεχουν περισοτερο αλλα οπως προειπα κακως ισχυει αυτη η αντιληψη.

Καμια προτεραιοτητα για καποιον που επελεξε να φορτωσει ακομα λιγο παραπανω τον πλανητη με τον σπορο του λες και δεν ειμαστε ηδη πολλοι...

Ειμαι υπερ της ιυοθεσιας ωστε να βοηθησεις ενα παιδι που ηδη υπαρχει και ταλαιπωρειται παρα να κανεις ντε και καλα το δικο σου βλασταρι.

Δεν γνωριζω αν εχεις παιδια η οχι και σε καμια περιπτωση δεν σου κανω επιθεση.Γενικα μιλαω , για ενα θεμα που εχω βαρεθει να αντιμετωπιζω γυρω μου σε ολη μου την ζωη. Του τυπου εγω θα παρω αδεια πρωτος γιατι εχω παιδια, εγω εχω προτεραιοτητα στην ουρα γιατι εχω παιδια, εγω πρεπει να σωθω γιατι εχω παιδια και θα μπορουσα να γραφω μεχρι να σβησει ο ηλιος.

Ξεφυγα λιγο ομως οποτε συγνωμη...

• Like 9
  • Thanks 1
  • Confused 5
  • Sad 3
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, stiflerakos είπε

Εννοω πως αυτος που εχει παιδια , στο μυαλο μου ειναι ισος με καποιον που δεν εχει. Τελος.Τοσο απλα.

Τωρα η λογικη που αναφερεις εχει μια βαση απο την αποψη πως αυτοι που εχουν παιδια προσεχουν περισοτερο αλλα οπως προειπα κακως ισχυει αυτη η αντιληψη.

Καμια προτεραιοτητα για καποιον που επελεξε να φορτωσει ακομα λιγο παραπανω τον πλανητη με τον σπορο του λες και δεν ειμαστε ηδη πολλοι...

Ειμαι υπερ της ιυοθεσιας ωστε να βοηθησεις ενα παιδι που ηδη υπαρχει και ταλαιπωρειται παρα να κανεις ντε και καλα το δικο σου βλασταρι.

Δεν γνωριζω αν εχεις παιδια η οχι και σε καμια περιπτωση δεν σου κανω επιθεση.Γενικα μιλαω , για ενα θεμα που εχω βαρεθει να αντιμετωπιζω γυρω μου σε ολη μου την ζωη. Του τυπου εγω θα παρω αδεια πρωτος γιατι εχω παιδια, εγω εχω προτεραιοτητα στην ουρα γιατι εχω παιδια, εγω πρεπει να σωθω γιατι εχω παιδια και θα μπορουσα να γραφω μεχρι να σβησει ο ηλιος.

δεν έχει να κάνει με ανώτερο και κατώτερο φίλε.Απλά εντελώς άλλα πράγματα.Π.χ. εμένα κόντεψε να με χαστουκίσει πατέρας γιατί δεν έκανα κάτι σωστά στα μέτρα προστασίας...ενώ  ο χωρίς παιδιά στην πολυκατοικία και χύμα θα έρθει και ντιλίβερυ πίτσες θέλει να παραγγείλει κλπ...άγνοια κινδυνου,,,

• Like 6
  • Confused 1
Δημοσ.
59 λεπτά πριν, DrLo είπε

Ναι αλλά από όσο άκουσα σε ένα ξένο κανάλι που μίλαγε καποιος επιδημιολόγος, η κατάσταση σε ένα κρουαζιερόπλοιο είναι πολύ χειρότερη από άποψης μεταδοτικότητας, υπό την έννοια ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποκλειστεί η αλλαγή άερα ανάμεσα σε όλους τους επιβάτες (λόγω της ανακυκλοφορίας των κλιματιστικών)

Αυτό που αναφέρεις για άμεση καραντινα θα ίσχυε αν όταν βρήκαν το 1ο κρούσμα (ή τα πρώτα μερικα τουλάχιστον) το μετέφεραν σε χώρο με δικό του αερισμό (που τόσο μεγάλα πλοία θα έχουν λογικά) ΑΛΛΑ δεν υπήρχε κανένα άλλο.

επίσης και ποια είναι και η μέση ηλικία μέσα σε ένα τέτοιο μέρος.. ποιοι πάνε κρουαζιέρα στην τελική;

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, AMSTERIS είπε

δεν έχει να κάνει με ανώτερο και κατώτερο φίλε.Απλά εντελώς άλλα πράγματα.Π.χ. εμένα κόντεψε να με χαστουκίσει πατέρας γιατί δεν έκανα κάτι σωστά στα μέτρα προστασίας...ενώ  ο χωρίς παιδιά στην πολυκατοικία και χύμα θα έρθει και ντιλίβερυ πίτσες θέλει να παραγγείλει κλπ...άγνοια κινδυνου,,,

Αυτο λεω κι εγω. Δεν θα επρεπε να ισχυει αυτο μονο σε οσους εχουν παιδια και κατ εμε ειναι ασχετο . Θα επρεπε αυτο που περιγραφεις να γινεται απο ολους και οχι μονο απο καποιους γονεις. Ειναι θεμα παιδειας και οχι εισαι /δεν εισαι γονεας.

• Like 8
Επισκέπτης
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, stiflerakos είπε

[...]Ειναι θεμα παιδειας και οχι εισαι /δεν εισαι γονεας.

Well said. 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, logistoulis είπε

επίσης και ποια είναι και η μέση ηλικία μέσα σε ένα τέτοιο μέρος.. ποιοι πάνε κρουαζιέρα στην τελική;

Γενικά γέροι. Ειδικά αν μιλάμε για Princess, που είναι στα mid/upper αμερικάνικα κρουαζιερόπλοια.

Δεν είναι ενδεικτικό δείγμα ένα τέτοιο καράβι. Να ήταν κάποιο από τα Ιταλικά, που είναι πιο προσιτά και βλέπεις και νέους, και οικογένειες με παιδιά, να το καταλάβω, αλλά αν μιλάμε για Princess, Holland America, Norwegian, ακόμα και Royal Carribean, οι περισσότεροι είναι ηλικιωμένοι.

• Like 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, stiflerakos είπε

φίλε κανείς λαθος 

αυτός που εχει παιδιά θα πρέπει εσύ που δεν έχεις να τον εχεισ πολυ ψηλά  γιατί τα παιδιά του αύριο που θα δουλεύουν θα σου δώσουν εσένα την σύνταξη σου για να έχεις να φας ,

πληρώνει και προσφέρει περισσότερα για το σύστημα . και μην βιαστείς να μου απαντησεισ οτι εσυ πληρώνεις το σύστημα παιδιάς και υγείας ... για να μην βάλω και το δημογραφικό ...

βεβαία αυτό που λες θα μου λύσει απορίες αν εισαι κατω απο 23 ετών όποτε θα καταλάβεις μεγαλώνοντας...

• Like 3
  • Thanks 2
  • Confused 3
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, BrocasHelm είπε

Γενικά γέροι. Ειδικά αν μιλάμε για Princess, που είναι στα mid/upper αμερικάνικα κρουαζιερόπλοια.

Δεν είναι ενδεικτικό δείγμα ένα τέτοιο καράβι. Να ήταν κάποιο από τα Ιταλικά, που είναι πιο προσιτά και βλέπεις και νέους, και οικογένειες με παιδιά, να το καταλάβω, αλλά αν μιλάμε για Princess, Holland America, Norwegian, ακόμα και Royal Carribean, οι περισσότεροι είναι ηλικιωμένοι.

εφόσον όμως είναι ένα "κακό" παράδειγμα το diamond με πολλούς ηλικιωμένους, αυτό είναι ενθαρρυντικό για τη θνησιμότητα του ιού

βέβαια και το 0.2-0.3% σημαίνει πολύ κόσμο στον παγκόσμιο πληθυσμό, από την άλλη είναι πιο καλό νούμερο από ότι πολύ συχνά ακούμε 

Δημοσ.

https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/2014410/dorea-65-eidikon-anapneysthron-gia-tis-meth-ths-ho.html

Στην αγορά 65 ειδικών αναπνευστήρων, για χρήση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας που αντιμετωπίζουν εξαιρετικά δύσκολα περιστατικά, προχώρησε η Μυτιληναίος.

• Like 3
Δημοσ.

Koρωνοϊός-Μόσιαλος: Θα χρειαστούμε ως 55.000 αναπνευστήρες αλλά έχουμε μόλις 1.000!

Ο Ηλίας Μόσιαλος , καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του London School of Economics and Political Science, μίλησε στην εκπομπή της ΕΡΤ1 "Δέκα", ανάλυσε τα δεδομένα των χωρών που πλήττονται από τον κορωνοιό, εξήγησε το πως θα μείνει όρθιο το Σύστημα Υγείας, ανάφερε τις δύο εκδοχές για την πορεία της πανδημίας και έκανε έκκληση στον Πρωθυπουργό να λάβει μέτρα από τώρα από τη τρίτη φάση των μέτρων.

Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Μόσιαλος:

Για την εκτίμηση που έκανε σε ότι αφορά στην έλλειψη αναπνευστήρων στη χώρα μας:

"Εκανα την εκτίμηση ότι αν κολλήσει το 50% του πληθυσμού και αν το 1% απ΄ αυτούς που θα κολλήσουν , ποσοστό που είναι πολύ αισιόδοξο - στη Γιουχάν είναι 5% και στην Ιταλία 9%-10% - χρειαστεί να έχει πρόσβαση σε αναπνευστήρες , τότε θα χρειαστούμε 55.000 αναπνευστήρες. Αυτή τη στιγμή, με την προϋπόθεση ότι θα μας δώσουν αυτούς που έχουμε παραγγείλει, έχουμε τη δυνατότητα να φθάσουμε τους 1000 αναπνευστήρες"

"Γιατί η Ελλάδα πρέπει να προσέξει αυτό που κατάφερε η Γερμανία":

" Στην Ισπανία, φαίνεται ότι η κατάσταση θα γίνει πιο δύσκολη σε σύγκριση με την Ιταλία. Έχει γίνει διασπορά πέρα από την Μαδρίτη σε αρκετές άλλες περιοχές της χώρας.

"Στη Γερμανία έχουμε μεγάλο αριθμό κρουσμάτων αλλά έχουν προστατεύσει με κάποιο τρόπο τους ηλικιωμένους. Ένα ποσοστό περίπου 2% των κρουσμάτων είναι ηλικίας άνω των 80 χρόνων. Σε αντίθεση με την Ιταλία όπου πάνω από το 60% των κρουσμάτων είναι άνω των 80 χρόνων και αυτό αντιστοιχεί και στη θνητότητα. Το 67% των θανάτων στην Ιταλία ήταν άνω των 80 ετών και το 14% άνω των 90 χρόνων. Όταν ένα τόσο καλό σύστημα Υγείας όπως της Λομβαρδίας, από τα καλύτερα στον κόσμο, δεν αντέχει όταν υπάρχει μεγάλη επίπτωση, μπορούμε να καταλάβουμε τι θα γίνει σ ένα σύστημα σαν της Ισπανίας, της Πορτογαλίας ή το δικό μας ή στη Νότια Ιταλία που είναι λιγότερα εξελιγμένα.

"Πρέπει να δούμε αυτό που έγινε στη Γερμανία. Αν έχουμε εισαγωγές στα νοσοκομεία που δεν είναι βαριές περιπτώσεις και με υποκείμενα νοσήματα, διαβήτη ή αρτηριακή υπέρταση, νοσήματα που προκαλούν μείωση της άμυνας του οργανισμού , το Ελληνικό Σύστημα Υγείας θ αντέξει. Πρέπει να προστατεύσουμε τους ανθρώπους που ανήκουν σε αυτές τις κατηγορίες. Να κρατάμε την απόσταση και μέσα στο σπίτι αν έχουμε άτομα που υποφέρουν από τέτοια νοσήματα

"Οι ηλικιωμένοι, στη Γερμανία, απλά άκουσαν τις οδηγίες. δεν έχουν κάνει κάτι ιδιαίτερο. Είναι πειθαρχημένος λαός, το ίδιο ισχύει και στην Αυστρία. Χωρίς να έχει επιβάλλει πολύ αυστηρά μέτρα, πάει πολύ καλά"

"Η Γερμανία έχει το πλεονέκτημα της μεγάλης επάρκειας κλινών. Είναι η χώρα με τις περισσότερες ΜΕΘ ανά 1000 κατοίκους στον κόσμο, Έχει τετραπλάσιες δυνατότητες από την Αγγλία.

"Χωρίς περίπατο, ήλιο ή άσκηση, θα έχουμε προβλήματα"

"Αν δεν βγαίνουμε για ένα περίπατο ή δεν βγαίνουμε λίγο στον ήλιο και δεν κάνουμε λίγο άσκηση θα υπάρχουν προβλήματα στο αναπνευστικό μας σύστημα.

"Η θνητότητα είναι μεγαλύτερη στους υπερτασικούς και ακόμα μεγαλύτερη στους καπνιστές.

"Πάνω από το 50% αυτών που πάσχουν , είναι ασυμπτωματικοί φορείς . Αρκετοί μπορεί να έχουν ήπια πνευμονία και να μην το ξέρουν. Εδώ είναι και η δυσκολία που έχουμε για να ελέγξουμε αυτή τη νόσο"

"Να αξιοποιηθούν ιδιώτες γιατροί και φαρμακοποιοί"

"Το υπουργείο Υγείας, για όσους δεν έχουν οικογενειακό γιατρό, μπορεί να αξιοποιήσει και τους ιδιώτες γιατρούς. Υπάρχει το Skype και μπορεί να μιλήσει ένας γιατρός με έναν ασθενή έναν διαβητικό ή κάποιον που έχει υπέρταση και να δώσει κάποιες κατευθύνσεις για τη φαρμακευτική αγωγή. Ξέρω ότι και οι φαρμακοποιοί θέλουν πολύ να βοηθήσουν, θέλουν να είναι στην πρώτη γραμμή"

"Αν δεν υπάρξει δεύτερο κύμα, μπορεί η κατάσταση να μας πάει μέχρι τον Σεπτέμβριο"

"Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο εκδοχές. Ή θα γίνει εποχική η νόσος τις επόμενες εβδομάδες , ίσως τον Μάιο και θα έχουμε ένα δεύτερο κύμα τον Οκτώβριο, έχοντας τότε μεγαλύτερες ανάσες και δυνατότητες για το υγειονομικό προσωπικό το οποίο χρειάζεται πάση θυσία να προστατεύσουμε. Αν δεν υπάρχει όμως δεύτερο κύμα , οι προσπάθειες πρέπει να ενταθούν γιατί αυτή η κατάσταση, μέχρι να τη δαμάσουμε, μπορεί να μας πάει μέχρι τον Σεπτέμβριο - Οκτώβριο"

"Κάνω έκκληση στον Πρωθυπουργό"

Αν μπορέσουμε να ελέγξουμε τη διασπορά, θα είμαστε σε θέση να βλέπουμε το πως θα περάσουμε στην τρίτη φάση του ελέγχου που θα είναι η φάση της καταστολής. Αρκετοί θ αρχίσουν να επιστρέφουν στη δουλειά τους αλλά εδώ χρειαζόμαστε στρατηγική και σχέδιο.

"Ο Πρωθυπουργός θα πρέπει από τώρα να συστήσει μια ομάδα εργασίας η οποία να βλέπει τη τρίτη φάση όσο διαρκεί η δεύτερη. Θα χρειαστούν μαζικά τεστ, να φανεί αν όσοι επιστρέφουν στη δουλειά τους έχουν περάσει κορωνοιό και με την προϋπόθεση ότι υπάρχει ανοσία. Αυτό θα το γνωρίζουμε σε μερικές εβδομάδες με βάση τις μελέτες που θα βγουν από τη Γιουχάν. Στη τρίτη φάση θα μπορούμε πολύ γρήγορα να κάνουμε τη διάγνωση και την απομόνωση των περιστατικών. Για να το κάνουμε αυτό θα χρειαστεί σημαντική ενίσχυση η Δημόσια Υγεία , περίπου 2000 γιατροί , νοσηλευτές και προσωπικό που θα βοηθήσει στη διαδικασία των μαζικών τεστ.

"Η πρόταση μου και η έκκληση μου στον Πρωθυπουργό είναι να ξεκινήσει τώρα η προετοιμασία για τη φάση της καταστολής"

http://www.topontiki.gr/article/375503/koronoios-mosialos-tha-hreiastoyme-os-55000-anapneystires-alla-ehoyme-molis-1000

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...