Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh
  • Μια τελευταία προειδοποίηση, το ότι υπάρχει αυτό το topic δεν σημαίνει ότι είναι εξαίρεση στους κανόνες του forum.
  • Επόμενες αναφορές σε κόμματα  και πολιτικά πρόσωπα (εσωτερικού ΚΙ εξωτερικού) δεν θα έχουν "προειδοποιητικές βολές" αλλά απευθείας 30μερο ban.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτο https://www.worldometers.info/coronavirus/#countries επιμενει να λεει για 13960 κρουσματα στις ΗΠΑ.  Το αλλο του youtube δεν το υποστηριζει. Εψαξα στο google για καμια επισημη πηγη αλλά δεν βρηκα.
Αμα ειναι σωστο τα πραγματα για ΗΠΑ ειναι πολυ σκουρα. Διπλασιος ρυθμος αυξησης σε σχεση με χθες??

• Απαντ. 17,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Muchacho είπε

Βασικά μην γελιόμαστε, σιγά μην είναι η αστυνομία στους δρόμους και να κάνει έλεγχο σε ότι περνάει. Απλά στις κραυγαλέες περιπτώσεις θα επεμβαίνει.

Γενικά βλέπω περιπολικά και τώρα να περνάνε. Θα υπάρχουν περιπολίες και κάποιοι δειγματοληπτικοί έλεγχοι ειδικά σε "ύποπτα" άτομα. Τώρα αν είναι μία κύρια 50-60 χρονών με ντομάτες από τον μανάβη δεν θα την ελέγξουν, έναν 20άρη με φραπέ στο χέρι όμως ναι..

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, asmilon είπε

Ερωτηση, τα συνεργεια αυτοκινητων ειναι στις επιχειρησεις που επιτρεπεται να ειναι ανοικτες. Αν παω να αφησω το αμαξι για επισκευη και πρεπει να γυρισω σπιτι ποια αιτιολογια πρεπει να διαλεξω; Και ποια για να το παρω πισω;

Αναφορά σε κείμενο

Η κυκλοφορία των πολιτών θα επιτρέπεται για τους ακόλουθους περιοριστικά αναφερόμενους λόγους:

α) Μετάβαση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες. 
β) Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.
γ) Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σουπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.
δ) Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
ε) Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.
στ) Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
ζ) Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.
η) Εφάπαξ μετάβαση στον τόπο της μόνιμης κατοικίας.
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/ellada/apagoreysi-metakiniseon-erotoapantiseis-na-gnorizete

δεν σε βλεπω.... αστο εκει που ειναι κλειστο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, evkar είπε

τι link να βάλω , διαβάστε τον νόμο περί κήρυξης της χώρας σε κατάσταση ανάγκης  και περί καταστάσεως πολιορκίας , είναι ένας νόμος του 1977 . 

Τι τι link να βάλεις

Κάτι που να δείχνει ότι στο νομο του 1977 που λες, αφού κυρηχθεί η χώρα σε κατάσταση ανάγκη έχει διακίωμα η χώρα να αρνηθεί και υπο ποιές προυποθέσεις την είσοδο σε αυτή πολιτών της.

Πραγματικά θέλω να το μάθω γιατί μέχρι τώρα πιστεύω ότι αυτό απλά δε γίνεται (νόμιμα).

6 λεπτά πριν, Malthador είπε

Η χώρα έχει κυρηχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης;

Με ενδιαφέρει αυτό, έχεις λινκ;

Όχι, λέει ότι έρπεπε να κυρηχθεί (με βάση το νόμο που δε ξέρω, έστω ότι υπάρχει)

Εγώ αυτό που ρωτάω είναι ότι ακόμα και με αυτό το νόμο αν έχει το δικαίωμα αυτό το κράτος.

Επεξ/σία από DrLo
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, NotebookFreak είπε

Τα μέτρα είναι αστεία.Ηξεραν την κατάσταση και τον πραγματικό αριθμό και προτίμησαν να ειναι επιεικεις με τα μέτρα..Γαιτι?Για να μην εξεγερθεί ο παππούς κ η γιαγια?
Λυπάμαι αλλα αργήσατε κ σεις.Εκτός κ αν το 'αργήσατε' ήταν εξαρχής στα πλάνα σας.Για τον λαό οπου δοκιμάστηκε και τα κανε αλλη μια φορά ταναπου δεν θα σχολιάσω κάτι.

Τα μετρα έπρεπε να είχαν παρθεί δύο με τρεις ημέρες πριν. Αλλά ας μην είμαστε τόσο μίζεροι και γκρινιάρηδες, ας ελπίσουμε ότι δεν θα πάμε άσχημα και θα ξεπεραστεί το πρόβλημα όσο πιο γρήγορα και με τις λιγότερες απώλειες. Αρκετοί λένε η πιστεύουν ότι σιγουρα θα τα πάμε καλά. Εγώ βέβαια έχω μάθει ποτέ μην θεωρείς τίποτε σίγουρο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, DrLo είπε

Τι τι link να βάλεις

Κάτι που να δείχνει ότι στο νομο του 1977, αφού κυρηχθεί η χώρα σε κατάσταση ανάγκη έχει διακίωμα η χώρα να αρνηθεί και υπο ποιές προυποθέσεις την είσοδο σε αυτή πολιτών της.

Σελιδα 22 και 23 του PDF αρθρο 5, παραγραφος 4 και ερμηνευτικη δηλωση. Δεν ειναι νόμος αλλά ειναι το ιδιο το συνταγμα.
https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/8c3e9046-78fb-48f4-bd82-bbba28ca1ef5/SYNTAGMA.pdf

Επεξ/σία από PostHelper
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Muchacho είπε

Εγώ αύριο θα σηκωθώ στις 06:00 για να βρίσκομαι στην εργασία μου που είναι σε άλλο νομό στις 7:30. Στο αυτοκίνητο ΚΑΘΕ μερα είμαστε 3 άτομα όπου μοιραζόμαστε τα έξοδα. Από αύριο δηλαδή τι κάνουμε?😤

Στη μπαγαζιέρα αδέρφια! (ο ένας)

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρε παιδια ημαρτον με τις ερωτησεις που αφορουν περιπτωσεις εξειδικευμενες και λεπτομερεια της λεπτομερειας.

Προφανως η απαγορευση, οι ελεγχοι και τα προστιμα, θα γινονται για κραυγαλεες περιπτωσεις ανθρωπων που εγραφαν μεχρι τωρα την κατασταση στα παλιοτερα των υποδηματων τους.

Επεξ/σία από crom251
  • Like 10
  • Thanks 2
Δημοσ.
12 minutes ago, jkidd13 said:

Μου φαίνεται θα εκτυπώσουμε καμια 20αριά ο καθένας,ένα για φαρμακείο,ένα για super market,ένα για περίπτερο,ένα για φούρνο,ένα για χασάπη κοκ,για να είμαστε καλυμμένοι!

Βέβαια αν μπερδευτείς και σε πιάσουν να είσαι στο φούρνο με χαρτί μετάβασης σε χασαπικο δεν ξέρω τι θα γίνει...😄

Εγω θα βγαλω μια 50αρα κενες παντως και θα συμπληρωνω καθε φορα με στυλο αναλογα.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, crom251 είπε

Ρε παιδια ημαρτον με τις ερωτησεις που αφορουν περιπτωσεις εξειδικευμενες και λεπτομερεια της λεπτομερειας.

Προφανως η απαγορευση και οι ελεγχοι θα γινονται για κραυγαλεες περιπτωσεις ανθρωπων που εγραφαν μεχρι τωρα την κατασταση στα παλιοτερα των υποδηματων τους.

Δηλαδή η βεβαίωση δεν θέλει γνήσιο της υπογραφής?

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, PostHelper είπε

Σελιγα 22 και 23 του PDF αρθρο 5, παραγραφος 4 και ερμηνευτικη δηλωση. Δεν ειναι νόμος αλλά ειναι το ιδιο το συνταγμα.
https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/8c3e9046-78fb-48f4-bd82-bbba28ca1ef5/SYNTAGMA.pdf

Θα το διαβάσω να δω που λέει το σύνταγμα ότι μπορεί να απαγορευτεί η είσοδος σε έλληνες πολιτες και θα σου πω.

Λοιπόν το διάβασα, και με το φτωχό μου μυαλό λέει ακριβώς το αντίθετο από αυτό που λες.

Λέει μόνο μετά από απόφαση ποινικού δικαστηρίου" ... ποιό ποινικό δικαστηριο έχει γίνει για αυτούς που ήρθαν από το εξωτερικό; 

επισης ο "νόμος το 1977" ποιός είναι που είσουν τόσο σίγουρος;

Επίσης ποιός νόμος ορίζει ότι μπορεί η Ελλάδα να απογορέψει την είσοδο σε έλληνες πολίτες ώστε να μιλάμε για την ερμηνευτική δήλωση;

και τέλος τι σχέση έχει με αυτό η "κατάσταση εκτάκτου ανάγκης".

Επεξ/σία από DrLo
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, PostHelper είπε

Αμα ειναι σωστο τα πραγματα για ΗΠΑ ειναι πολυ σκουρα. Διπλασιος ρυθμος αυξησης σε σχεση με χθες??

Οι αριθμοί αυτοί δεν σημαίνουν τίποτα αν δεν ξέρουμε πόσα τέστ γίνονται κάθε μέρα. 

Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση μας. Σήμερα 94 θετικά. Τεράστια άνοδος ή μήπως απλά άνοδος στον αριθμό των τεστ που έκαναν;;

• Like 5
Δημοσ.

Πες σχολαω απτην δουλειά και περνάω από ένα βενζινάδικο να βάλω βενζινα η να πάρω γάλα απτό σουπερμάρκετ...ε λογικά εκεί δεν θέλει τπτ ε?

• Sad 1
Δημοσ.
7 minutes ago, PostHelper said:

Αυτο https://www.worldometers.info/coronavirus/#countries επιμενει να λεει για 13960 κρουσματα στις ΗΠΑ.  Το αλλο του youtube δεν το υποστηριζει. Εψαξα στο google για καμια επισημη πηγη αλλά δεν βρηκα.

Η νέα Υόρκη https://www.google.com/amp/s/www.nbcnewyork.com/news/local/tri-state-braces-for-self-quarantine-nyc-now-epicenter-of-u-s-coronavirus-outbreak/2338268/%3Famp

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...