Προς το περιεχόμενο

Κορωνοϊός στην Ελλάδα #2

insomnia.gr
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh
  • Μια τελευταία προειδοποίηση, το ότι υπάρχει αυτό το topic δεν σημαίνει ότι είναι εξαίρεση στους κανόνες του forum.
  • Επόμενες αναφορές σε κόμματα  και πολιτικά πρόσωπα (εσωτερικού ΚΙ εξωτερικού) δεν θα έχουν "προειδοποιητικές βολές" αλλά απευθείας 30μερο ban.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

5 λεπτά πριν, vagos789 είπε

Η μασκα καταρχην δεν ειναι πανακεια,ειναι ενα μεσο προστασιας

Κατα δευτερον υπηρξε περιστατικο jogger που του σκιστηκαν οι πνευμονες 

έκανε κάποιος θεωρησε jogging με μάσκα ;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

3 λεπτά πριν, vagos789 είπε

Η μασκα καταρχην δεν ειναι πανακεια,ειναι ενα μεσο προστασιας

Κατα δευτερον υπηρξε περιστατικο jogger που του σκιστηκαν οι πνευμονες 

Εικαζω οτι η αποφυγη τεστ γινεται για μια σειρα απο λογους μεταξυ των οποιων ειναι και η αποφυγη αγωγων και μηνυσεων απο τους τουριστες που θα μπουν καθαροι και μετα θα κολλησουν εδω και θα στραφουν πχ κατα του ξενοδοχειου 

Είναι μια πολύ πιθανή εξήγηση γιατί κατά τα άλλα είναι εφικτό να γινόταν τεστ 72 ώρες πριν. Πέρα από εφικτό, πρόσφερε τεράστια εξασφάλιση. Το ποσοστό που θα κόλλαγε τις τελευταίες 72 ώρες πριν ταξιδέψει, θα ήταν τόσο χαμηλό που θα ήταν αδιάφορο. Για PCR τεστ μιλάμε φυσικά, όχι αντισωμάτων.

Όπως και να έχει, πάει αυτό πέταξε. 

Ένα "ανθρωπάκι"/credit (lockdown) είχαμε να παίξουμε με τον SARS2, τo παίξαμε, ας ελπίσουμε να μας φτάσει για να βγάλουμε την πίστα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, vagos789 είπε

1. I have doubts ( .... and his heart also moved to the right section of his body.)

2. if true {darwinAwards}

Επεξ/σία από DrLo

8 λεπτά πριν, vagos789 είπε

Εικαζω οτι η αποφυγη τεστ γινεται για μια σειρα απο λογους μεταξυ των οποιων ειναι και η αποφυγη αγωγων και μηνυσεων απο τους τουριστες που θα μπουν καθαροι και μετα θα κολλησουν εδω και θα στραφουν πχ κατα του ξενοδοχειου 

Ας μην γελιόμαστε, ο κύριος λόγος είναι γιατί ούτε έχουν όλες οι χώρες αυτή τη δυνατότητα (να κάνουν σε κάθε υποψήφιο τουρίστα τεστ) ούτε απαραίτητα θέλουν να κάνουν κάτι τέτοιο. Οπότε ως όρος ήταν ένα σημαντικό εμπόδιο για τον τουρισμό.

Προσπαθούν να αφαιρέσουν όσα εμπόδια είναι στο χέρι τους να αφαιρέσουν μπας και έρθει κάποιος. Προφανώς αυτό έχει κάποιο ρίσκο στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Το σίγουρο μάθημα όλων αυτών είναι πως η Ελλάδα πρέπει να μην είναι μονο-οικονομία που βασίζεται κυρίως σε ένα πράγμα... στον Τουρισμό. Θα το μάθουν;; Χλωμό.

• Like 7

5 λεπτά πριν, Sanjuro είπε

Το σίγουρο μάθημα όλων αυτών είναι πως η Ελλάδα πρέπει να μην είναι μονο-οικονομία που βασίζεται κυρίως σε ένα πράγμα... στον Τουρισμό. Θα το μάθουν;; Χλωμό.

για να είμαστε και ρεαλιστές, στα νησιά πχ πώς αλλιώς θα ζούσαν στη σημερινή εποχή; θα βουτούσαν για σφουγγάρια; (που το κάνουν και αυτό, ξέρω τύπο) 

ή νομίζεις ότι χαλιούνται να δουλεύουν 3-6 μήνες το χρόνο και τον υπόλοιπο να αράζουν;

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, logistoulis είπε

για να είμαστε και ρεαλιστές, στα νησιά πχ πώς αλλιώς θα ζούσαν στη σημερινή εποχή; θα βουτούσαν για σφουγγάρια; (που το κάνουν και αυτό, ξέρω τύπο) 

ή νομίζεις ότι χαλιούνται να δουλεύουν 3-6 μήνες το χρόνο και τον υπόλοιπο να αράζουν;

Δεν ξέρω αν υπάρχει άλλο μοντέλο για τα νησιά συγκεκριμένα, δεν το έχω ψάξει επαρκώς το θέμα. Υποθέτω σειρά πραγμάτων (αναλόγως με το νησί) σε συνδυασμό με ηπιότερο τουρισμό.

Όμως δεν είναι το θέμα τι θα κάνουν οι νησιώτες συγκεκριμένα, είναι πως είναι τόσο διογκωμένος ο τομέας που δεν θα έχουν να φάνε π.χ. πάρα πολλοί Αθηναίοι όταν πέφτει έξω.

Επεξ/σία από Sanjuro
  • Like 1

24 λεπτά πριν, gordonas είπε

Ένα "ανθρωπάκι"/credit (lockdown) είχαμε να παίξουμε με τον SARS2, τo παίξαμε, ας ελπίσουμε να μας φτάσει για να βγάλουμε την πίστα. 

Με το καλημερα και ξεμειναμε απο αντοχες και αρχιζουν τα γιουρουσια.
Σοβαρη αντιμετωπιση, ελπιζουμε σαν το ψαρι που τσιμπαει το δολωμα, να μην καταληξουμε στο τηγανι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, Sanjuro είπε

Δεν ξέρω αν υπάρχει άλλο μοντέλο για τα νησιά συγκεκριμένα, δεν το έχω ψάξει επαρκώς το θέμα. Υποθέτω σειρά πραγμάτων (αναλόγως με το νησί) σε συνδυασμό με ηπιότερο τουρισμό.

Όμως δεν είναι το θέμα τι θα κάνουν οι νησιώτες συγκεκριμένα, είναι πως είναι τόσο διογκωμένος ο τομέας που δεν θα έχουν να φάνε π.χ. πάρα πολλοί Αθηναίοι όταν πέφτει έξω.

Ε ναι ρε συ αυτά τα μέρη έχουν ανάγκες από υποστήριξη στην Αθήνα

Πχ από λογιστική υποστήριξη που εχω άποψη οι μεγάλες μονάδες και εστιατόρια και μπιτσομπαρα ξέρεις τι στρατό λογιστών θέλουν από πίσω και ατομα on site; Δεν μπορεί να αναλάβει ο ντόπιος , θα αναλάβουν μεγάλα γραφεία από Αθήνα

Ε αυτοί τώρα ήδη παίζουν με μειωμένο μισθό για τον τζίρο του γραφείου που ΘΑ πέσει

Επεξ/σία από logistoulis

Νέο γρήγορο τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού προτείνουν ερευνητές του «Δημόκριτου»

https://www.kathimerini.gr/1079171/article/ygeia/ygeia-epikairothta/neo-grhgoro-test-anixneyshs-toy-korwnoioy-proteinoyn-ereynhtes-toy-dhmokritoy

10 ώρες πριν, koupan16 είπε

Εαν φτάσουμε στο peak τη σαιζον με μερικά εκατομύρια τουριστών στην Ελλάδα και
(πράγμα που απεύχομαι φυσικά) αρχίζουν να αυξάνουν τα κρούσματα στη χώρα  πχ. 20-50-100-200..., τι  κάνουμε?

Νεο lockdown ή πάμε ηρωικά μέχρι να βγει η σαιζόν?
Για αυτό το ενδεχόμενο δεν άκουσα κάτι

Άσε τους τουρίστες. Στα πόσα κρούσματα πάμε σε lockdown πάλι με κλειστά σύνορα; 

Καταρχάς τα κρούσματα δεν μας λένε και πολλά. Ας δούμε τις ΜΕΘ. Στις πόσες ΜΕΘ κάνεις πάλι lockdown;

Η δική μου γνώμη είναι ότι και με 100 νοσηλευόμενους σε ΜΕΘ η χώρα δεν πρέπει να πάει σε lockdown. Όσο μπορούμε να κρατούμε την επιδημία σε αυτά τα επίπεδα, χρειάζεται η ζωή να συνεχιστεί με μέτρα αλλά χωρίς lockdown και με όλη την χώρα σε λειτουργία. 

Το παραπάνω νούμερο είναι μια προσωπική εκτίμηση. 

Αν ρωτήσει κάποιος τι άλλαξε η απάντηση είναι απλή.

Κερδίσαμε χρόνο. Για να μάθουμε περισσότερα για τον ιό και για να οργανωθούμε σε όλα τα επίπεδα. Κατά τα λοιπά, λεφτά τέλος. 

Δεν θέλω να σκέφτομαι την περίπτωση τέτοιου δεύτερου κύματος που θα μας αναγκάσει σε νέο lockdown. Οι οικονομικές συνέπειες θα είναι ασύμμετρες.

Ως εκ τούτου, θα περίμενα οι πολίτες να τηρούν όσο το δυνατόν καλύτερα τα μέτρα. Επειδή δεν το βλέπω να γίνεται, ας ελπίσουμε να είμαστε κωλόφαρδοι...Να ευνοεί αρκετά ο καιρός, να εξασθενίσει ο ιός, να βρεθεί νέα θεραπεία, να έρθουν γρήγορα και εύκολα τεστ, εμβόλιο κτλ...

33 λεπτά πριν, silverado είπε

Με το καλημερα και ξεμειναμε απο αντοχες και αρχιζουν τα γιουρουσια.
Σοβαρη αντιμετωπιση, ελπιζουμε σαν το ψαρι που τσιμπαει το δολωμα, να μην καταληξουμε στο τηγανι.

Τι προτείνεις;

• Like 1

Εγώ νομίζω ότι τα πράγματα είναι απλά. Όσο το R0 είναι κάτω από 1 τα μέτρα θα χαλαρώνουν. Όταν πλησιάζει το 1 θα ξανασφίγγουν μέχρι να βρεθεί φάρμακο ή εμβόλιο. Δεν υπάρχει κάτι άλλο. Σχετικά με τους τουρίστες, νομίζω ότι η οδηγία είναι να έρχονται από χώρες με χαμηλό R0. Αυτό σημαίνει ότι γενικά οι πιθανότητες να ξεφύγει κάτι (σε συνδυασμό πάντα με τα μέτρα που ούτως ή άλλως πλέον παίρνουμε μόνοι μας δηλ. πλύσιμο χεριών, κράτημα απόστασης κλπ) περιορίζονται.

Αυτο που λενε ολοι κερδισαμε χρονο και μαθαμε πραγματα για τον ιο ελπιζω να ισχυει γιατι προς τα εξω δε βγαινει προς τα εξω κατι τετοιο.

Χιλιες διαφορετικες γνωμες καθε μερα για αντισωματα,μετρα προστασιας,ρυθμο μεταδοσης.

• Like 5

Ο μόνος χρόνος που βλέπω ότι κερδίσαμε είναι που ήρθε το καλοκαίρι και έσφιξαν τα 35άρια.

Γιατί κατά τα άλλα ούτε τεστ αντισωμάτων έχουμε, ούτε φτηνό/γρήγορο τεστ ανίχνευσης, ούτε θεραπεία.

Και μάλιστα δεν υπάρχει καν υπόνοια για αυτά για αρκετό καιρό ακόμα

• Like 4

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, ougxar είπε

Αυτο που λενε ολοι κερδισαμε χρονο και μαθαμε πραγματα για τον ιο ελπιζω να ισχυει γιατι προς τα εξω δε βγαινει προς τα εξω κατι τετοιο.

Χιλιες διαφορετικες γνωμες καθε μερα για αντισωματα,μετρα προστασιας,ρυθμο μεταδοσης.

Για να μπορείς να φιλτράρεις οτι από όλα αυτά που ακούγονται είναι νέο και σημαντικό και όχι σαβούρα θέλει να έχεις πολύ καλή ικανότητα στον τομέα της ιατρικής και της λοιμοξιολογιας. Αυτο που λένε είναι τι καινούργιο βγαίνει και αποδελτιωνεται καταγράφεται από τις αρμόδιες επιστημονικές επιτροπές για τον μέσο πολίτη δύσκολα να βγάλει άκρη από όσα ακούγονται. 

Επεξ/σία από Βασίλης_29
  • Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...