Προς το περιεχόμενο

Κορωνοϊός στην Ελλάδα #2

insomnia.gr
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh
  • Μια τελευταία προειδοποίηση, το ότι υπάρχει αυτό το topic δεν σημαίνει ότι είναι εξαίρεση στους κανόνες του forum.
  • Επόμενες αναφορές σε κόμματα  και πολιτικά πρόσωπα (εσωτερικού ΚΙ εξωτερικού) δεν θα έχουν "προειδοποιητικές βολές" αλλά απευθείας 30μερο ban.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 17,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, Malthador είπε

Αυτό που με τρομάζει και αποφεύγω να το σκέφτομαι είναι το μετά. Για την ώρα είναι λες και ο πλανήτης έχει πατήσει pause και βρισκόμαστε σε ένα όνειρο. Πολύ φοβάμαι ότι όταν ξυπνήσουμε από το όνειρο θα ξεκινήσει ο εφιάλτης με αυτά που θα έχουμε να αντιμετώπισουμε. :(

Ότι θα υπάρχει ύφεση τρομακτική είναι σίγουρο, το μόνο ερώτημα είναι αν θα είμαστε σαν 4-5 χρόνια λιτότητας/μνημονίων ή σαν να βγαίνουμε από τον ΒΠΠ.

Απο'κει και πέρα, άλλα ανοιχτά ερωτήματα: Πότε θα τελειώσει;; Μέχρι να τελειώσει τι σχέδιο θα υπάρχει;; Θα γίνουν bail out μόνο οι πλούσιοι / ολιγάρχες;; Ποια αυταρχικά προσωρινά μέτρα θα γίνουν μόνιμα για λόγους "ασφαλείας";; κλπ.

3 ώρες πριν, Perseus1966 είπε

21 εκατομμυρια λιγοτερα κινητα τηλεφωνα εγραψε η Κινα τους τελευταιους 3 μηνες.

https://www.theepochtimes.com/the-closing-of-21-million-cell-phone-accounts-in-china-may-suggest-a-high-ccp-virus-death-toll_3281291.html

3 ώρες πριν, kritikos28 είπε

Καλά σχεδόν κανείς δεν πιστεύει ότι τα νούμερα που δίνει η Κίνα είναι τα πραγματικά.

Πραγματικά εσείς πιστεύετε πως κρύβονται 21 εκατομμύρια νεκροί;;  Μετά μερικοί λέτε για τους συνωμοσιομανείς που διαβάζετε στο φατσοβιβλίο!

Επεξ/σία από Sanjuro
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
8 λεπτά πριν, SB_1957 είπε

οκ

Δεν έχουμε το καλύτερο σύστημα υγείας, αλλά ούτε και το χειρότερο!

Η Ιταλία φημιζόταν ότι είχε από τα καλύτερα στην Ευρώπη, ίσως και στον κόσμο και βλέπουμε τί γίνεται!

Αρρώστησε η ανιψιά μου στον Καναδά με Crohn και τις λέγανε δεν έχεις τίποτε, άλλαξε διατροφή, πάρε αγχολυτικά για το ΄αγχος, ούτε εξετάσεις, ούτε τίποτε. Είχε χάσει 20 κιλά σε 3 μήνες και επέμεναν να τις λένε ότι δεν τρέχει τίποτε. Αναγκάστηκε να παρατήσει τη δουλειά της και τελικά ήρθε Ελλάδα νοσηλεύτηκε σε δημόσιο νοσοκομείο, διαγνώστηκε με την Crohn, άρχισε θεραπεία και γλύτωσε από βέβαιο θάνατο!

Στην Νορβηγία που είναι τα παιδιά μου δεν μπορείς να πας σε γιατρό μόνος σου. Παίρνεις τηλέφωνο, λες τα συμπτώματα και σου κλείνουν ραντεβού με τον οικογενειακό γιατρό -που δεν τον επιλέγεις και ούτε μπορείς να τον αλλάξεις- για μετά από 1, 2, 3 μήνες, ανάλογα πόσο "επείγον" κρίνει αυτός στο τηλέφωνο και σου δίνει συμβουλές τι να κάνεις μέχρι το ραντεβού και να ξαναπάρεις τηλέφώνο αν αλλάξει κάτι!

οτι η ανηψια σου πετυχε ασχετους δε λεει κατι για το συστημα υγειας τους και δω μπορεις να πετυχεις. αυτο που λες ομως για τη νορβηγια πρατουν σωστα, λεγεται πρωτοβαθμια φροντιδα υγειας και κακως τοσα χρονια δεν το εχουμε (ή μαλλον το εχουμε εξαθλιωμενο). δεν ειναι απαραιτητο να ειναι οικογενειακος γιατρος και κεντρα υγειας μια χαρα βολευουν. το ζητημα ειναι να μην αφηνεις τα επειγοντα των νοσοκομειων να γεμιζουν με καθε ασχετο περιστατικο

Η απόσταση της πραγματικότητας με την "φαντασία" είναι πολύ μεγάλη.

Ξεχάστε σειρές και ταινίες με άψογες ιατρικές εγκαταστάσεις που βλέπετε στην Τηλεόραση (Αμερικάνικες)...υπάρχουν αλλά το κοστολόγιο είναι απλώς ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ

τα πράγματα για τον μέσο άνθρωπο είναι ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΑ στις περισσότερες χώρες ΑΝ δεν έχεις εξτρα ΑΚΡΙΒΟ πληρωμένη ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ.

Πραγματικό γεγονός πριν απο χρόνια...

Για κάποιο λόγο ανέπτυξα κάποιο οίδημα στο 1 αυτί μου με αποτέλεσμα να χάσω την ακοή μου...πήγα στον ΩΡΛ ...και μου είπε έχεις 2 επιλογές ή το παλεύεις μόνος σου με φάρμακα Ή πας ΑΜΕΣΑ στο νοσοκομείο...πήγα..μου κάνα διάγνωση και ακολούθησα θεραπεία και έγινα καλα.

Το βράδυ που έκανα εισαγωγή η προισταμένη που της είπα γιατί μπήκα μου περιέγραφε την δικιά της οικογενειακή ιστορία : πριν απο χρόνια ο άντρας της ήταν στην Αμερική σαν ειδικευόμενος γιατρός..και ξαφνικά αντιμετώπισε το ίδιο πρόβλημα....οπότε αναζήτησε βοήθεια σαν ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ κιόλας...το αποτέλεσμα ΚΑΝΕΝΑΣ δεν ασχολήθηκε...του είπαν απλώς πάρε Depon και βλέπουμε...με αποτέλεσμα να κουφαθεί.

Μια γρήγορη αναζήτηση θα βγάλει τρελές ιστορίες όπως μια ανατριχιαστική ιστορία που διάβασα τις προάλλες με κάποιον που ακρωτηριάστηκε και επειδή η ασφάλεια κάλυπτε μεχρι 2 δάχτυλα το κόλλησαν τα 2 και τα υπόλοιπα γεια σας...δεν υπήρχαν ιδία λεφτά οπότε στα σκουπίδια.

Και εγώ έχω περάσει κατα διαστήματα στα νοσοκομεία και σίγουρα υπάρχουν χιλιάδες προβλήματα αλλά το τουλάχιστον το σύστημα μας είναι ανθρώπινο...αν είσαι άρρωστος θα παλέψουν με τα πενιχρά τους μέσα να σε κάνουν καλά....δεν θα αναζητήσουν πρώτα να δουν τι προβλέπει η ασφάλεια και μετά αν θα ασχοληθούν μαζί σου...

Ναι θα μπορούσαν να ήταν καλύτερα τα πράγματα αλλά Πως θα σας φαινόταν αν για μια απλή ακτινογραφία πληρώνατε $1000

Οπότε σταματήστε να κατηγοράτε το σύστημα ....μια φτωχιά ταλαίπωρη χώρα είμαστε..δεν είμαστε τίποτα το σπεσιαλ....και όπως προείπαν και άλλοι είχαμε πράξει όλοι το καθήκον μας σαν πολίτες θα μπορούσε να ήταν καλύτερο ...και οπως αναφέρθηκε σε μια πανδημία ότι και να έχεις δεν φτάνει...αλλά όταν ήρθε η παγκοσμιοποίηση ήταν μεγαλείο να αγοράζεις 50αρα UHD τηλεόραση με 300€ απο την άλλη η ελληνική βιοτεχνία που έφτιαχνε μάσκες και ήταν 30-40% πιο ακριβή μας χάλαγε και οπότε τα πάντα πήγαν στην Κίνα....

• Like 16
  • Thanks 1

6 minutes ago, pontez2 said:

Οσο για την Αγγλία και το πολυπόθητο συστημά υγείας τους που τόσο θαυμάζαμε στην Ελλάδα

Μόνο όσοι δεν έχουν ιδέα θα θαύμαζαν το ΣΥ της Αγγλίας

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάτι μου λέει πως  πρέπει να βρεθεί κάτι να παρακολουθειτε  πολύ στενά ο κοσμάκης ώστε να βλέπουν άμεσα  μήπως έχει κάτι στην υγεία του... Για το καλό του... πάντα... Ώστε να μην εξαπλωθεί η ατυχής... πανδημία... Για το καλό του βέβαια..θα δείξει... Ότι κοροδοιδευανε βλέπω να ερχοντε... Ο κόσμος είναι υπακουος κατά 90 % καιρός για αλλαγές. 

Εικασίες...  αλλά από τι βλέπω καθόλου περίεργο αν ανακοινωθεί κάτι παραπλήσιο στο άμεσο μέλλον. 

Επεξ/σία από akishellas1979
  • Like 1

14 λεπτά πριν, lightsout είπε

Φυσικά και υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός κλινών ΜΕΘ που προτείνεται να έχει κάθε χώρα, ο οποίος ορίζεται από διεθνή πρότυπα. Λαμβάνεται υπόψιν ο πληθυσμός της εκάστοτε χώρας και υπολογίζεται μια αναλογία κλινών ανά κάποιες χιλιάδες ανθρώπων. Στην Ελλάδα, αν δεν κάνω λάθος, θα έπρεπε να υπάρχουν 3.500 κλίνες ΜΕΘ στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας. 

Στην ερτ ανεφεραν σε καποια φαση απο το ευρωπαικο ρεπορταζ οτι οι κλινες στην Ολλανδία στο συνολο ειναι 1100 αρα μαλλον το 3500 μου ακούγεται ακραίο για Ελλαδα.

2 λεπτά πριν, asteriosgr είπε

Δεν είπα το αντίθετο. Μου είπες η Ιταλία είναι 7η χωρα. Το ranking δεν εχει σημασια στο παγκόσμιο σύστημα υγείας* οταν υπαρχουν παντου ελειψεις. Και σου λέω πως ελλείψεις υπάρχουν και φαίνονται. Φάνηκαν παράλληλα και αδυναμίες των μηχανισμών υγείας έναντι μιας πανδημίας. Καταλαβαίνω τι μου λες, καταλαβαίνεις και εσύ ο ίδιος τι λες. Αυτό που θέλω να δούμε είναι η πραγματική αδυναμία που υπάρχει αυτή στη στιγμή στην αντιμετώπιση του ιού από την πλευρά του συστήματος υγείας. Φαντάσου πχ σε χώρες Αφρική και Ασία που δεν έχουν καν τα βασικά τι μπορεί να συμβεί. Ενώ κάλλιστα θα μπορούσαμε να είμαστε προετοιμασμένοι για τέτοιες περιπτώσεις.

Εδώ είναι που φαίνεται η μη προετοιμασία του ΠΟΥ για μια τέτοια κατάσταση... Δεν είναι τόσο θέμα κράτους όσο παγκόσμιων οργανισμών που δημιουργήθηκαν για αυτό το σκοπό και κάθε κράτος ακολουθεί...

• Like 1

Στις 22/3/2020 στις 7:52 ΜΜ, Malthador είπε

Πάντως, εάν ερχόταν ο εαυτός μου από πέντε χρόνια πριν και μου έλεγε ότι καταστρέφεται γιατί κλείνουν οι τράπεζες, capital control and all that, θα του έλεγα «κάτσε στην καρέκλα, γατάκι, να σου πω μια ιστορία...»

Εγώ θα του έλεγα:

«Ρε λακαμά μπαγλαμά, αφού το ξέρεις ότι το ξέρω εδώ και 15 χρόνια ότι σύντομα θα έχουμε μεγάλα ντράβαλα και νταβαντούρια, τι μου λες αυτές τις άχρηστες πληροφορίες, αντί να μου πεις πως θα κερδίσω Τζοκερ/Λοττο/Προπο/κάποιον άλλο τρόπο πολύ γρήγορου και πολύ μεγάλου πλουτισμού, ώστε να γίνω full Prepper και να έχω όσο το δυνατόν λιγότερο ανάγκη το σύστημα και τους περισσότερους από τους άλλους;
Σήκω και φύγε από εδώ και όταν έχεις κάτι πραγματικά χρήσιμο να μου πεις, έλα να τα ξαναπούμε!»

8 λεπτά πριν, AtiX είπε

Συμφωνώ και εγώ αυτό είχα διαβάσει... απλά μην πάμε στο άλλο άκρο γιατί όπως βλέπουμε και σε άλλες χώρες που είχαν το σωστό αριθμό ΜΕΘ αυτές πλέων δεν φτάνουν...

Οι ΜΕΘ ηταν ξεκαθαρα λιγες και πριν την πανδημια και πεθαινει κοσμος καθημερινα. Δεν ξερω πως μπορει να ειναι κακο να εχουμε περισσοτερες. 

Ταυτοχρονα, σε οσες χωρες υπαρχει 'σωστος' αριθμος ΜΕΘ εχουν πολυ μεγαλυτερες αντοχες σε ενδεχομενο ξεσπασμα και αυτο φαινεται π.χ. απο Γερμανια.

• Like 1

3 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Tραγικά λάθη στο πλαίσιο της προσπάθειας αποδυνάμωσης του δημοσιου λόγω εξόδων. Θα αλλάξουν όλα ομως. Ηδη οι Ευρωπαικές χώρες στηρίζουν δυναμικά την δημοσια υγεία. Οσο για την Αγγλία και το πολυπόθητο συστημά υγείας τους που τόσο θαυμάζαμε στην Ελλάδα, θα το δούμε τωρα.

Τι να πω, δεν είμαι πολύ αισιόδοξος ότι θα αλλάξει όλο αυτό.

Αν δεν συνειδητοποίησει πρώτα ο κοσμάκης πόσο επιτακτική ανάγκη είναι να υπάρχουν δυνατά δημόσια συστήματα υγείας και να μπει στην καθημερινή αντζέντα, δεν θα το κάνουν οι χαρτογιακάδες από μόνοι τους. Τα δημόσια συστήματα υγείας δεν αποφέρουν έσοδα παρά μόνο απαιτούν πόρους, επομένως είναι δημοσιονομικά ασύμφορα. Κοιτάξτε όμως την σημαντικότητα τους. 

• Like 6

2 λεπτά πριν, masteripper είπε

Οπότε σταματήστε να κατηγοράτε το σύστημα ....μια φτωχιά ταλαίπωρη χώρα είμαστε..δεν είμαστε τίποτα το σπεσιαλ....

Κανονικά δεν θα έπρεπε να ήμασταν φτωχοί, μας έκαναν έτσι, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

Μόλις τώρα, Sanjuro είπε

Ότι θα υπάρχει ύφεση τρομακτική είναι σίγουρο, το μόνο ερώτημα είναι αν θα είμαστε σαν 4-5 χρόνια λιτότητας/μνημονίων ή σαν να βγαίνουμε από τον ΒΠΠ.

Απο'κει και πέρα, ανοιχτά ερωτήματα: Πότε θα τελειώσει;; Μέχρι να τελειώσει τι σχέδιο θα υπάρχει;; Θα γίνουν bail out μόνο οι πλούσιοι / ολιγάρχες;; Ποια αυταρχικά προσωρινά μέτρα θα γίνουν μόνιμα για λόγους "ασφαλείας";; κλπ.

Πραγματικά εσείς πιστεύετε πως κρύβονται 21 εκατομμύρια νεκροί;;  Μετά μερικοί λέτε για τους συνωμοσιομανείς που διαβάζετε στο φατσοβιβλίο!

21 εκατομμύρια νεκροί σίγουρα όχι άλλα τα νούμερα που δίνει η Κίνα αναλογικά με τον πληθυσμό και το ότι ο ιός ξεκίνησε από εκεί,είναι το λιγότερο περίεργα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...