Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh
  • Μια τελευταία προειδοποίηση, το ότι υπάρχει αυτό το topic δεν σημαίνει ότι είναι εξαίρεση στους κανόνες του forum.
  • Επόμενες αναφορές σε κόμματα  και πολιτικά πρόσωπα (εσωτερικού ΚΙ εξωτερικού) δεν θα έχουν "προειδοποιητικές βολές" αλλά απευθείας 30μερο ban.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
14 minutes ago, ΠάρηςΓ said:

19

Τα νούμερα αυτά είναι αναμενόμενα και (όσο κι αν δεν ακούγεται καλό μιας και μιλάμε για θανάτους) καθησυχαστικά! Στις περιπτώσεις που έχουν διασωληνωθεί, αναμένονται απώλειες έως και στο 50%  αυτών...

Θάνατοι στις εντατικές υπάρχουν κάθε μέρα και δεν έχει νόημα να πανικοβαλλόμαστε κάθε φορά που ακούμε για ένα περιστατικό. 

• Like 2
  • Απαντ. 17,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Spoiler

Γιατί υπάρχουν τόσοι πολλοί ασυμπτωματικοί;

Σύμφωνα με τους ειδικούς αυτό το συμπέρασμα οφείλεται στο γεγονός ότι αφενός οι περισσότεροι άνθρωποι που μπορεί να φέρουν τον κοροναϊό δεν έχουν ταξιδέψει στις χώρες από όπου ξεκίνησε η επιδημία, αφετέρου δεν ήρθαν σε επαφή με άτομα που χαρακτηρίζονται ως επιβεβαιωμένα κρούσματα, ώστε να εμφανίσουν τα ανάλογα συμπτώματα.

Γράφει το άρθρο στο in.gr ότι οι ασυμπτωματικοί είναι αρκετοί επειδή δε ταξίδεψαν σε χώρες απ όπου ξεκίνησε η επιδημία. Μόνο εμένα μου φαίνεται μπαρούφα αυτό; Ο ιός παραμένει ο ίδιος όπου και να τον κόλλησες.

• Like 2
Δημοσ.

παλικαρια μια διευκρινηση οταν βγαινουμε για αθληση τρεξιμο,μπορουμε να ειμαστε 2 ατομα με αποσταση 2 μετρων??,κατι τετοιο διαβασα προχθες εκτος και αν καταλαβα λαθος.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, unameit είπε

Το σύστημα υγείας των παραπάνω χωρών απέχει κατά πολύ του Ελληνικού.

Τα περιοριστικά μέτρα επεβλήθησαν περισσότερο γιατί δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στις δυνατότητες τόσο των εγκαταστασεων όσο και στις ικανότητες, και την εφαρμογή αυστηρών κανόνων εκ μέρους του προσωπικού. ( Που δεν θα το πούνε ποτέ ανοιχτά για προφανείς λόγους.....)

καλά μην το λες.. πόσα μύρια αστέγους και αποκλεισμένους από το σύστημα υγείας έχει η συγκεκριμένη χώρα; 

Δημοσ.

Να ρωτησω κατι για οσους ειναι στο χωρο υγειας πριν πω την κοτσανα μου :P

βλεπω εδω ιατρικες φιαλες οξυγονου  https://www.skroutz.gr/c/1346/Diafora-Iatrika-Mixanimata/f/570749/fiales-iatrikou-oxygonou.html και αναρωτιεμαι αν μπορουν αυτες να χρησιμοποιηθουν απο καποιον που εχει προσβληθει απο τον ιο στο σπιτι του που τυχον αντιμετωπισει αναπνευστικο προβλημα? και αν οχι αυτες για τι καταστασεις προοριζονται? 

• Super Moderators
Δημοσ.
3 minutes ago, Finn said:
  Reveal hidden contents

Σύμφωνα με τους ειδικούς αυτό το συμπέρασμα οφείλεται στο γεγονός ότι αφενός οι περισσότεροι άνθρωποι που μπορεί να φέρουν τον κοροναϊό δεν έχουν ταξιδέψει στις χώρες από όπου ξεκίνησε η επιδημία, αφετέρου δεν ήρθαν σε επαφή με άτομα που χαρακτηρίζονται ως επιβεβαιωμένα κρούσματα, ώστε να εμφανίσουν τα ανάλογα συμπτώματα.

Γράφει το άρθρο στο in.gr ότι οι ασυμπτωματικοί είναι αρκετοί επειδή δε ταξίδεψαν σε χώρες απ όπου ξεκίνησε η επιδημία. Μόνο εμένα μου φαίνεται μπαρούφα αυτό; Ο ιός παραμένει ο ίδιος όπου και να τον κόλλησες.

Γενικότερα μην εμπιστεύεσαι άρθρα από το in.gr γιατί έχει καταντήσει κάτι χειρότερο και από την ...esspresso!

2 minutes ago, paulks said:

παλικαρια μια διευκρινηση οταν βγαινουμε για αθληση τρεξιμο,μπορουμε να ειμαστε 2 ατομα με αποσταση 2 μετρων??,κατι τετοιο διαβασα προχθες εκτος και αν καταλαβα λαθος.

Ναι κανονικά όπως και στη βόλτα με σκύλο ή περίπατο. Η απόσταση να είναι περίπου 1.5 μέτρο. Επίσης πρέπει να στείλουν sms ή να έχουν μαζί το έντυπο και οι 2. :) 

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Finn είπε
  Απόκρυψη περιεχομένων

δηλαδή πρέπει να έχεις ταξιδέψει για να πιάσει "καλά" ? :lol: 

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, unameit είπε

Το σύστημα υγείας των παραπάνω χωρών απέχει κατά πολύ του Ελληνικού.

Τα περιοριστικά μέτρα επεβλήθησαν περισσότερο γιατί δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στις δυνατότητες τόσο των εγκαταστασεων όσο και στις ικανότητες, και την εφαρμογή αυστηρών κανόνων εκ μέρους του προσωπικού. ( Που δεν θα το πούνε ποτέ ανοιχτά για προφανείς λόγους.....)

Τι έχουν οι ικανότητες των Ελλήνων ιατρων δηλαδη?

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Finn είπε
  Απόκρυψη περιεχομένων

Είναι καλό να ξεχωρίζουμε τις μπαρούφες, αλλά είναι ακόμα χειρότερο να γράφουν οι "δημοσιογράφοι" μπαρούφες σε "έγκυρες" ιστοσελίδες. Δεν μπορώ να πιστέψω πως κάτι τέτοιο το είπε ένας επιστήμονας ειδικός.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, logistoulis είπε

σε αυτό συμφωνώ απόλυτα, από την άλλη και η οποιαδήποτε άλλη υποδομή θέλει @@ όχι μόνο η υγεία 

τεσπά θα δείξει, η οποιαδήποτε διαδικασία από μόνης της πάντως είναι αποτρεπτικό στην πράξη για πολλούς

επίσης ένα άλλο πράγμα που έφερε η επιπλέον απαγόρευση είναι και το κλείσιμο επιπλέον επιχειρήσεων

εγώ δεν πιστεύω πάντως ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια από μεριάς πολιτών, το λόγο έχει πλέον το κράτος , αν αυτό βρεθεί απροετοίμαστο δε μπορεί να το ρίξει πλέον στους πολίτες 

ακόμη και αν δεν είμαστε στο 100% εμείς οι υπόλοιποι, είμαστε στο 95% (τυχαίο νουμερο) των ορίων μας και των παραχωρήσεών μας

το κράτος όμως πού βρίσκεται;

δεν παρακολούθησα πολύ πρόσφατα, τι άλλο νέο υπήρξε; 

Είπε 15 μέρες καραντίνα κοιτάξτε να βρείτε λύσεις γιατί η οικονομία των ΗΠΑ δεν είναι για καραντινες κτλ. Με απλά λόγια...

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, paulks είπε

ΝΑΙ

Δημοσ.

περιπατο κανονικα  τα ρουχα μας....??η αθληση με φορμες???το ρωταω γιατι αυτοι ειναι ικανοι στον δρομο να σε δουνε με τα ρουχα βολτας και τις σχετικες βεβαιωσεις και ενω τους λες για περπατημα 2 ατομα ειμαστε να σου κατσουν προστιμο...

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, paulks είπε

περιπατο κανονικα  τα ρουχα μας....??η αθληση με φορμες???το ρωταω γιατι αυτοι ειναι ικανοι στον δρομο να σε δουνε με τα ρουχα βολτας και τις σχετικες βεβαιωσεις και ενω τους λες για περπατημα 2 ατομα ειμαστε να σου κατσουν προστιμο...

Αν δεν τρέχει ο ιδρώτας θα την φας :)

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...