Προς το περιεχόμενο

Κορωνοϊός στην Ελλάδα #2

insomnia.gr
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh
  • Μια τελευταία προειδοποίηση, το ότι υπάρχει αυτό το topic δεν σημαίνει ότι είναι εξαίρεση στους κανόνες του forum.
  • Επόμενες αναφορές σε κόμματα  και πολιτικά πρόσωπα (εσωτερικού ΚΙ εξωτερικού) δεν θα έχουν "προειδοποιητικές βολές" αλλά απευθείας 30μερο ban.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, gthe είπε

Τώρα θα πω μια άποψη και όποιος θέλει να την ακούσει. Τονίζω πριν την πω ότι είμαι 100% υπερ του να προσέχουμε. Και ο καθένας προσέχει διαφορετικά για τον εαυτό του και είναι απόλυτα σεβαστό. Αλλά ρε παιδιά ... αν δεν ανήκεις στις ευπαθείς ομάδες, ή αν δεν έχεις στο σπίτι σου κάποιον με τρομερό πρόβλημα υγείας, φόρα μια μάσκα για 30λεπτάκια, κάνε τα ψώνια σου και φύγε. Πλύνε και τα χέρια σου πριν μπεις στο μαγαζί και μόλις βγεις με αντισυπτικό και στο σπίτι μόλις φτάσεις καλά με σαπούνι. Αυτό φτάνει για να μείνεις υγιείς σε μια χώρα που σίγουρα δεν έχει τόσα κρούσματα όσα άλλες. Δλδ αν εσύ φοβάσαι εκεί τόσο πολύ, στην Ιταλία και εμείς εδώ uk έπρεπε να περιμένουμε το στρατό για σισίτιο με χτισμένα παράθυρα λογικά;

Και ξανατονίζω ... ΑΝ υπάρχει συμβουλή γιατρού για απομόνωση λόγω ευπαθούς ομάδας ... μείνε μέσα και κάνε ότι σου λέει. Καλύτερα να υπερβάλει αυτός, παρά να στερηθεί κάποιος την ζωή του

κοίτα πριν αστειευόμουν, αλλά στην πραγματικότητα οπουδήποτε πάω και βλέπω μπούγιο την κάνω, γιατί και δεν γουστάρω λόγω της τωρινής κατάστασης αλλά και γενικά δε γουστάρω

οι μόνες φορές που έχω κάτσει να περιμένω είναι για καφέ επειδή αλλιώς δεν ανοίγει το μάτι και πρέπει να λυθεί εκείνη τη στιγμή (και μία και μοναδική φορά σε σουπερ μάρκετ γιατί χρειαζόμουν κάτι εκείνη την ώρα, το θυμήθηκα ώρα αιχμής,  οπότε έφαγα πάνω από 20΄ στην ουρά) , αλλά όταν βλέπω λαοθάλασσα έξω από ένα μαγαζί απλά δεν πάω κι εγώ να γίνουμε πολλοί 

φαντάζομαι ότι σήμερα συγκεκριμένα έξω από συγκεκριμένα μαγαζιά θα πέφτει ξύλο 

επίσης και θαλασσίτσα που γουστάρω πολύ ανέκαθεν ήθελα την ησυχία μου, αλλά σάββατο που πήγα σε κάποια σημεία όντως γινόταν χαμούλης , εγώ κάθισα πιο πέρα σε κάποιο λιγότερο βολικό μέρος ώστε  να έχω την "άπλα" μου 

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προσωπικά δε φοβάμαι για τον ιό. Το συνωστισμό δε γουστάρω και την ταλαιπωρία για τόσο απλά πράγματα. Και ειδικά στην Αθήνα που η πληθυσμιακή πυκνότητα είναι μεγάλη, είτε έτσι είτε αλλιώς, πάλι ο ένας πάνω στον άλλο θα είμαστε. Απλά ο εγκλεισμός τόσων ημερών οδηγεί τώρα τον κόσμο μαζικά στις αγορές. Και είναι ανυπόφορο.

Επεξ/σία από nbtz89
  • Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, nbtz89 είπε

Προσωπικά δε φοβάμαι για τον ιό. Το συνωστισμό δε γουστάρω και την ταλαιπωρία για τόσο απλά πράγματα. Και ειδικά στην Αθήνα που η πληθυσμιακή πυκνότητα είναι μεγάλη, είτε έτσι είτε αλλιώς, πάλι ο ένας πάνω στον άλλο θα είμαστε. Απλά ο εγκλεισμός τόσων ημερών οδηγεί τώρα τον κόσμο μαζικά στις αγορές. Και είναι ανυπόφορο.

κοίτα έχουν προκύψει και ανάγκες, εγώ πχ θέλω να πάω για χαρτικά μια φίλη μου θέλει να αλλάξει λάμπα στην κουζίνα και δεν καταλαβαίνει ποια είναι ώστε να την παραγγείλει από ιντερνετ , θέλει να την δείξει στον λαμπά και να της δώσει μια ίδια 

είναι διάφορες εκκρεμότητες που έχουν μαζευτεί σε διάφορο κόσμο, συν ότι ο εγκλεισμός σε κάνει απλά να θες να βγεις έξω

χθες που πήγα λίγο περατζάδα να πω και ένα γεια σε γνωστό μου που δούλευε σε καφέ, γινόταν ο κακός χαμός έξω, κυριακή απόγευμα ποτέ δεν έχει τόσο κόσμο στους δρόμους

ή ίσως να είχε γενικά κόσμο έξω, αλλά καθισμένο και στα μαγαζιά και φαίνεται αλλιώς που τώρα δεν δουλεύουν, πρέπει να ανοίξουν σύντομα  και αυτά ώστε να απλώνεται περισσότερο ο κόσμος, να βγαίνει και κάνα μεροκάματο

βέβαια το θετικό είναι ότι υπάρχει πάντα αρκετός χώρος ώστε αν θες να πας να κάτσεις κάπου ψιλοήσυχα και παράλληλα να είσαι "έξω" υπάρχουν επιλογές 

και πιο βράδυ ακόμα καλύτερα, παρασκευή αράζαμε αρκετός κόσμος μέσα και γύρω από πάρκο με τις αποστάσεις της η κάθε παρέα, πιο δίπλα ήταν διες που άραζαν και αυτοί χωρίς να ενοχλούν ή να ενοχλούνται και όλα κομπλέ 

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 1

1 ώρα πριν, manolis115 είπε

Μετά την επίσπευση του ψηφιακού κράτους λόγω των εκτάκτων συνθηκών και άλλο θετικό. 

https://www.capital.gr/politiki/3452448/sunantisi-theodorikakou-mpakogianni-gia-ton-megalo-peripato-sto-kentro-tis-athinas?amp=true

Σε ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα, ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρει:

"Πρώτη συνάντηση της εβδομάδας του υπουργού Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκου με τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη.

Ο Κώστας Μπακογιάννης έχει προετοιμάσει μια εξαιρετική πρόταση ευρείας πεζοδρόμησης στο κέντρο της Αθήνας 

Άντε μπας και ο κορωνοιος αποτελέσει το έναυσμα για μια πόλη πιο φιλική σε πεζούς και αμεα.

Είμαι γενικά υπερ της πεζοδρόμησης και του "ποδαράτου" στο κέντρο της πόλης. Αλλά όσο ρομαντικός κι αν ακούγεται ο "περίπατος στο κέντρο της Αθήνας", άλλα τόσα προβλήματα θα δημιουργήσει. Γιατί γίνεται μονομερώς, απόρροια και της έλλειψης τοπικής αρχής για όλη την αστική περιοχή της Αθήνας. Οι τελευταίες προτάσεις που είχαν γίνει για ευρεία πεζοδρόμηση στο κέντρο της Αθήνας είχαν κατα κύριο λόγο wishful thinking για το που θα διοχετευτεί η κίνηση των αυτοκινήτων, ιδιαίτερα της Πανεπιστημίου. 

Ναι μεν αλλα...

Να ρωτήσω που είστε και ενεργοί κάθε μέρα και γνώστες μιας που δεν δουλεύετε λόγω κοβιντ <-- (κοίτα πως το έγραψα για αλλαγή)

Οι Ιταλοί είναι αλήθεια ότι αγκάλιαζαν τους Κινέζους τουρίστες στους ιταλικούς δρόμους για να "ξωρκισουν" τον ρατσισμό και τον covid?

Ή είναι hoax? 

Πείτε γιατί έχω και έναν Ιταλό στη δουλειά αλλά λείπει 2 χρόνια από Ιταλία και δεν ρωτάω..!

• Confused 1

2 λεπτά πριν, Tetrabitos είπε

Να ρωτήσω που είστε και ενεργοί κάθε μέρα και γνώστες μιας που δεν δουλεύετε λόγω κοβιντ <-- (κοίτα πως το έγραψα για αλλαγή)

Οι Ιταλοί είναι αλήθεια ότι αγκάλιαζαν τους Κινέζους τουρίστες στους ιταλικούς δρόμους για να "ξωρκισουν" τον ρατσισμό και τον covid?

Ή είναι hoax? 

Πείτε γιατί έχω και έναν Ιταλό στη δουλειά αλλά λείπει 2 χρόνια από Ιταλία και δεν ρωτάω..!

• Thanks 1

To ότι μπορεί να μεταλλαχθεί ο κωρονοιός μπορεί να βγει σε καλό, αφού μπορεί να εξασθενήσει ή  να μην είναι τόσο θανατηφόρος. Κάτι ανάλογο  έγινε και με το 3ο κύμα της ισπανικής γρίππης.

• Like 2

2 ώρες πριν, manolis115 είπε

Μετά την επίσπευση του ψηφιακού κράτους λόγω των εκτάκτων συνθηκών και άλλο θετικό. 

https://www.capital.gr/politiki/3452448/sunantisi-theodorikakou-mpakogianni-gia-ton-megalo-peripato-sto-kentro-tis-athinas?amp=true

Σε ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα, ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρει:

"Πρώτη συνάντηση της εβδομάδας του υπουργού Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκου με τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη.

Ο Κώστας Μπακογιάννης έχει προετοιμάσει μια εξαιρετική πρόταση ευρείας πεζοδρόμησης στο κέντρο της Αθήνας 

Άντε μπας και ο κορωνοιος αποτελέσει το έναυσμα για μια πόλη πιο φιλική σε πεζούς και αμεα.

ο δήμος της αθήνας χρώσταγε σε όποιον φοράει παπούτσι. Λίγο πριν αλλάξει ο δήμαρχος είχε πλέον πολύ μικρο χρέος και καποια διαθέσιμα χρηματα. Τώρα θα αρχίσει πάλι τα δάνεια και τα χρέη με τις ευλογίες του θείου. Ο λόγος ειναι γνωστός αλλα δεν μπορω να τον γράψω καθαρα γιατι ειναι αντίθετος με τους κανονες του θρεντ. Ωραια τα πεζοδρόμια, αλλα έχει πολύ μεγαλύτερα προβλήματα. Απλα εκείνα δεν φαίνονται και δεν βοηθάνε στο ιματζζζζ.

• Like 4

28 λεπτά πριν, valkon είπε

Κάντε λίγο υπομονή, θα βγάλει εμβόλιο ο Φάουτσι (περαστικά) και όλα καλά

«Κλίμα» για να είναι η Ελλάδα η πρώτη χώρα που θα εισάγει το εμβόλιο από ΗΠΑ δημιουργεί ο Τζέφρι Πάιατ.

https://www.viadiplomacy.gr/klima-gia-na-ine-i-ellada-i-proti-chora-pou-tha-isagi-to-emvolio-apo-ipa-dimiourgi-o-tzefri-paiat/

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, nvel είπε

518688 είναι ο αριθμός των θανάτων στην ελλάδα το 2013-2017,  η έρευνα εξετάζει το ποσοστό των θανάτων που οφείλονται στην γρίπη

5% του πληθυσμού !!!

Σε ποιο νομό, είσαι ?

Επεξ/σία από GREGORYMO
Συμπληρώμα

19 λεπτά πριν, silverado είπε

«Κλίμα» για να είναι η Ελλάδα η πρώτη χώρα που θα εισάγει το εμβόλιο από ΗΠΑ δημιουργεί ο Τζέφρι Πάιατ.

https://www.viadiplomacy.gr/klima-gia-na-ine-i-ellada-i-proti-chora-pou-tha-isagi-to-emvolio-apo-ipa-dimiourgi-o-tzefri-paiat/

Τέτοια βλέπει ο Ερντογάν και νευριάζει όμως.

Θέλει να είναι αυτός ο σωτήρας.

Like= prayer*

*Kids these days

• Like 1

• Moderators
22 λεπτά πριν, silverado είπε

Δεν διαβασα το αρθρο, ο τιτλος ειναι πολυ φλου, αλλα μακαρι! Οσο πιο συντομα τοσο το καλυτερο.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...