Προς το περιεχόμενο

Κορωνοϊός στην Ελλάδα #2

insomnia.gr
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh
  • Μια τελευταία προειδοποίηση, το ότι υπάρχει αυτό το topic δεν σημαίνει ότι είναι εξαίρεση στους κανόνες του forum.
  • Επόμενες αναφορές σε κόμματα  και πολιτικά πρόσωπα (εσωτερικού ΚΙ εξωτερικού) δεν θα έχουν "προειδοποιητικές βολές" αλλά απευθείας 30μερο ban.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Είναι μια μέρα πίσω ο Τσιόδρας στις ειδήσεις.

Αυτό με τη μετάλλαξη που μειώνει κατά πολύ το ιικό φορτίο οπότε είναι εντελώς ακίνδυνος ο ιός είναι χθεσινό νέο.

Ας ελπίσουμε να αυτοκτονήσει μόνος του ο ιός!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Μια απο τις θεωρίες γιατί έγινε πιο επιθετικό το στέλεχος γρίπης τον χειμώνα του 1918 είναι ότι στα χαρακώματα είχες αναγκαστικό στοιβαγμα  εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων. Συνήθως ένας ιος γίνετε με το πέρασμα του χρόνου λιγότερο επιθετικός γιατί τα επιθετικά στελέχη σκοτώνουν ευκολότερα τους φορείς τους και πέφτει η διάδοση τους.  Όταν όμως βάλεις εκατομμύρια να κολλάνε επιτηδες είτε είναι άνθρωποι ειτε είναι κοτοπουλα σε φαρμες η μετάλλαξη μπορεί να παίξει επικίνδυνα παιχνίδια. 

• Like 2

28 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Από την στιγμή που οι νέοι άνθρωποι είναι πολύ σπάνιο να πεθάνουν, δεν θα μπορούσαμε να διαδόσουμε σε αυτούς ελεγχόμενα τον ιό ώστε να συνεισφέρει στην ανοσία της αγέλης?

Προφανώς δεν το προτείνω σαν άμεση λύση, απλά το θέτω προς συζήτηση.

Πχ στα στρατόπεδα. Μέσος όρος ηλικίας 20 έτη. Διασπείρουμε εκεί τον ιό. Από τους 1000 φαντάρους, οι 700 ασυμπτωματικοί. 200 Με ελαφριά συμπτώματα, 99 με πιο ζόρικα, και ένας ίσως πεθάνει. Μετά από μήνες που απολύονται πηγαίνουν σπίτι έχοντας αποκτήσει ανοσία.

Στην Ελλάδα και στις χώρες που επέλεξαν να έχουν όσο το δυνατόν λιγότερους θανάτους, το να πεθάνει ένας φαντάρος θα ήταν ίσως too much σαν θυσία.

Αλλά σε χώρες όπως πχ Αμερική που επέλεξαν ελάχιστους περιορισμούς, νομίζω πως πχ μισός θάνατος στους 1000 είναι πολύ καλό στατιστικό.

Το ίδιο και για Σουηδία που σκοπεύει σε ανοσία αγέλης κάποια στιγμή. Οργανώνουν πχ κατασκηνώσεις για κανα μήνα με παιδιά και τα μολύνουν όλα.

Πιστεύετε θα είχε ουσιαστικό αποτέλεσμα κάτι τέτοιο; Αν όχι γιατί;

Θα δεχόσουν να μεταδώσουν τον ιο στον εικοσάχρονο γιο σου με το ρίσκο ίσως να τον χάσεις; Αν όχι γιατί;

Τι άλλο θα διαβάσουμε εδω μέσα...

• Like 8
  • Thanks 1

11 λεπτά πριν, Teras1 είπε

Θα δεχόσουν να μεταδώσουν τον ιο στον εικοσάχρονο γιο σου με το ρίσκο ίσως να τον χάσεις; Αν όχι γιατί;

Τι άλλο θα διαβάσουμε εδω μέσα...

Όχι στα δικά μας άτομα και φίλους, στους άλλους. 🤷‍♂️

• Like 6
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
53 minutes ago, cthulhucarbide said:

απλά το θέτω προς συζήτηση.

Οτι ειναι κατι αξιο συζητησης το να αρρωστησουμε σκοπιμα ανθρωπους που "λογικα δε θα παθουν κατι";; Ινσομνια ftw

Επεξ/σία από Kostasspil
  • Like 2
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

Καλα σε μένα αν μου τύχει τέτοια συμπεριφορά σε φαρμακείο  θα τους πω να μιλάνε καλύτερα και αν συνεχίσουν ότι θα καλέσω το 100 να καταγράψουν συμβάν και στοιχεία και μετά μια ωραία καταγγελία στις αρχές για άρνηση εξυπηρέτησης πολίτη για την προμήθεια του απαραίτητου υλικού μάσκας  προστασίας από τον ιό. Κάποιος που δεν έχει μάσκα αναγκαστικά θα μπει σε φαρμακείο για να προμηθευτεί, δεν έχει το δικαίωμα να σε διώξει αν δεν φοράς μάσκα λοιπόν. 

Έχει παραγίνει αυτό με τα φαρμακεία, σε εμάς έχουμε γνωστό ακριβώς απέναντι αλλά την τελευταία φορά που πήγα ήθελα να πληρώσω με καρτα και στράβωσε γιατί έπρεπε να μου ανοίξει την πόρτα για να γράψω το PIN. Τώρα πηγαίνω σε εναν παρακάτω που δεν έχει ούτε τζάμια με τρύπες και τέτοια. 

Μερικές φορές περιπλέκετε τα πράγματα χωρίς λόγο. Δηλαδή προτιμάς να καλέσεις την αστυνομία και να κάνεις όλο αυτό το πράγμα με καταγγελίες και τα λοιπά, ενώ θα μπορούσες πολύ απλά να χτυπήσεις την πόρτα και να ζητήσεις να σου φέρει έξω τη μάσκα και τα γάντια; Αν περιμένεις από τον άλλο να είναι ευγενικός, θα πρέπει να είσαι και εσύ ευγενικός απέναντί του.

για το 2ο σκέλος, αν είχες ήδη γάντια και μάσκα και αρνήθηκε να σε αφήσει να μπεις μέσα για να τον πληρώσεις με κάρτα τότε έχεις δίκιο.

Επεξ/σία από gokuthelegend

στη συζήτηση που ουσιαστικά κάνουμε ανώνυμα, δεν ξέρουμε πόσοι έχουν υπερήλικες γονείς, συγγενείς που είναι σε ευπαθείς ομάδες ή νεογέννητα παιδιά που έτσι κι αλλιώς προσέχεις πολύ και χωρίς να ήταν ο Κορονοιός.

Όπως λέει ένας φίλος μου...: Εμένα δεν με νοιάζει πολύ γιατί οι γονείς μου πέθαναν...και τα παιδιά μου είναι μεγάλα...Οπότε..? μια γριπούλα είναι (λέει )χαλάρωσε...και για τη φάση που βρίσκεται...δεν έχει και άδικο...

4 λεπτά πριν, AMSTERIS είπε

στη συζήτηση που ουσιαστικά κάνουμε ανώνυμα, δεν ξέρουμε πόσοι έχουν υπερήλικες γονείς, συγγενείς που είναι σε ευπαθείς ομάδες ή νεογέννητα παιδιά που έτσι κι αλλιώς προσέχεις πολύ και χωρίς να ήταν ο Κορονοιός.

Όπως λέει ένας φίλος μου...: Εμένα δεν με νοιάζει πολύ γιατί οι γονείς μου πέθαναν...και τα παιδιά μου είναι μεγάλα...Οπότε..? μια γριπούλα είναι (λέει )χαλάρωσε...και για τη φάση που βρίσκεται...δεν έχει και άδικο...

Του έχεις πει ότι δεν πεθαίνουν μόνο οι πολύ μεγάλοι;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μην το λες, η αναισθησία κατά κανόνα είναι εκ γενετής και ανεξάρτητη από το περιβάλλον.

Επεξ/σία από panosssss

1 ώρα πριν, cthulhucarbide είπε

Από την στιγμή που οι νέοι άνθρωποι είναι πολύ σπάνιο να πεθάνουν, δεν θα μπορούσαμε να διαδόσουμε σε αυτούς ελεγχόμενα τον ιό ώστε να συνεισφέρει στην ανοσία της αγέλης?

Προφανώς δεν το προτείνω σαν άμεση λύση, απλά το θέτω προς συζήτηση.

Πχ στα στρατόπεδα. Μέσος όρος ηλικίας 20 έτη. Διασπείρουμε εκεί τον ιό. Από τους 1000 φαντάρους, οι 700 ασυμπτωματικοί. 200 Με ελαφριά συμπτώματα, 99 με πιο ζόρικα, και ένας ίσως πεθάνει. Μετά από μήνες που απολύονται πηγαίνουν σπίτι έχοντας αποκτήσει ανοσία.

Στην Ελλάδα και στις χώρες που επέλεξαν να έχουν όσο το δυνατόν λιγότερους θανάτους, το να πεθάνει ένας φαντάρος θα ήταν ίσως too much σαν θυσία.

Αλλά σε χώρες όπως πχ Αμερική που επέλεξαν ελάχιστους περιορισμούς, νομίζω πως πχ μισός θάνατος στους 1000 είναι πολύ καλό στατιστικό.

Το ίδιο και για Σουηδία που σκοπεύει σε ανοσία αγέλης κάποια στιγμή. Οργανώνουν πχ κατασκηνώσεις για κανα μήνα με παιδιά και τα μολύνουν όλα.

Πιστεύετε θα είχε ουσιαστικό αποτέλεσμα κάτι τέτοιο; Αν όχι γιατί;

1 ώρα πριν, Βασίλης_29 είπε

Φίλε δεν ξέρω αν θα έχει αποτέλεσμα, δεν έχω τις γνώσεις να κρίνω. Αλλά αυτό είναι μόνο ένα υποθετικό project με τις ανοσιες, δεν παίζει να το εφαρμόσει κάποιο κράτος στη πράξη εκτός αν μιλάμε για καμιά βόρεια Κορεα. 

Χωρες οπως ΗΠΑ,  Κινα , Ρωσια απο την αρχη δοκιμασαν αυτη την τακτικη σε στρατιωτικες μοναδες, γιατι αυτο το επιβαλλει η ασφαλεια της χωρας τους.

Εμεις μπορουμε να κανουμε οτι πιστευουμε οτι αυτα δεν γινονται, ενω και εμεις καναμε κατι αναλογο στους μαθητες πριν κλεισουν τα σχολεια.

• Confused 1

2 ώρες πριν, agnostos13 είπε

Ισχύει και είναι ψυχολογία...μόνο που η ψυχολογία δεν αλλάζει μόνο με παπάτζα...

Μα αυτο ειπα, υπαρχουν πολλοι που πιστευουν τετοια πραγματα. Δεν ισχυει ομως διοτι το λες και μονος σου. Ολα ειναι θεμα μετρων και χρηματων.

7 ώρες πριν, techPro είπε

Εξαρτάται. Αυτό που λες θα ίσχυε σίγουρα αν υπήρχε αναμφίβολα και σωστή καταγραφή των θανάτων. Όπως υπάρχει αμφιβολία για την καταγραφή των κρουσμάτων, ομοίως θα μπορούσαν και τα νούμερα για τους θανάτους να αναθεωρηθούν..

Πριν γίνουν τεστ για τον κορωνοϊό σε πολλά άτομα με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα ο θάνατος προφανώς θα αποδίδονταν  στο υποκείμενο νόσημα, κάτι το οποίο ίσως και να είναι η πραγματική αιτία καθώς σε ανθρώπους που η ζωή τους κρέμονταν από μία κλωστή η συνεισφορά άλλων νόσων πιθανότατα ήταν μηδαμινή. Π.χ. σε ένα άτομο με σοβαρή ΧΑΠ ακόμα και η εκδήλωση με πολύ ήπια συμπτώματα απλά ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Σε μια τέτοια περίπτωση η καταγραφή της αιτίας ως Covid-19, είναι προφανέστατα καταχρηστική.

Δεύτερον ακόμα και κάποιο peak μπορεί να σημαίνει αλλαγή της διασποράς μόνο και όχι του μέσου όρου, κάτι που μπορεί να εντοπιστεί retrospectively. Π.χ. άνθρωποι που θα πέθαιναν μέσα σε διάστημα ορισμένων μηνών από διάφορες παθήσεις, λόγω έξαρσης της επιδημίας οι θάνατοι αυτοί συμπυκνώθηκαν σε μικρότερο διάστημα. Δηλαδή ενώ ο συνολικός αριθμός δεν άλλαξε η διασπορά μειώθηκε.

Ξερεις χωρα που δε πηρε μετρα, ή αργησε να παρει μετρα, εγινε οτι εγινε και οι συνολικοι θανατοι ειναι ιδιοι με τις προηγουμενες χρονιες?

• Thanks 1

Έπεσαν όλοι να με φάνε για κάτι που πρότεινα ως θεωρητική συζήτηση, και μάλιστα το τόνισα ότι θα ταίριαζε σε ορισμένες μόνο χώρες που ακολουθούν μοντέλα πολύ περισσότερο θανατηφόρα από το πχ 1/2000 πιθανότητα θανάτου.

Σε αυτές τις χώρες, αυτή η τακτική μακροπρόθεσμα ίσως μείωνε τους θανάτους αλλά άντε πες το αυτό στον μέσο ψεκασμένο που γράφει εδώ μέσα και σε ό,τι δεν μπορεί να καταλάβει πετάει ένα έλεος και τελειώνει.

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...