Προς το περιεχόμενο

Κορωνοϊός στην Ελλάδα #2

insomnia.gr
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh
  • Μια τελευταία προειδοποίηση, το ότι υπάρχει αυτό το topic δεν σημαίνει ότι είναι εξαίρεση στους κανόνες του forum.
  • Επόμενες αναφορές σε κόμματα  και πολιτικά πρόσωπα (εσωτερικού ΚΙ εξωτερικού) δεν θα έχουν "προειδοποιητικές βολές" αλλά απευθείας 30μερο ban.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
46 λεπτά πριν, Tetrabitos είπε

Όχι θα έπρεπε να σκάσουρ μάσκες σαν το V for Vendetta οι μεν και οι δε με μάσκες δακρυγόνων, να παίξουν ξύλο.

Η πολύ τηλεόραση βλάπτει και φοβάστε να ζήσετε. 

Δουλεύω χωρίς σταματημό από τις καραντίνες, συναναστρεφομαι με κόσμο από μαύρους, άσπρους κίτρινους μέχρι και από Σενεγάλη (από γαλλική αποικία) και δεν έχουμε πάθει τίποτα 11 άτομα επιχείρηση.

Εγώ αντιθέτως με εσάς που κοιτάτε τιβι/ίντερνετκαι τα γράφετε εδώ είμαι από την άλλη πλευρά, συνεχίζω όρθιος όπως εσείς αλλά με λιγότερο δράμα.

Cheers

Μπορεις και τα κανεις ολα αυτα ομως, επειδη καποιοι αποφασισαν και ο περισσοτερος κοσμος τους ακουσε, οποτε μπορεις να απολαυσεις τις ηρεμες μερες που εχουμε, αλλα για να τις εχουμε για πολυ ακομα, καποιοι ξαναπηραν καποια μετρα και οι περισσοτεροι πρεπει παλι να τα εφαρμοσουν. Στη πλατη μας τα κανεις αυτα που κανεις αλλα οκ, εγω δεν εχω προβλημα, αφου φαινεται οτι παμε καλα. Αν ομως προκαλεσεις τη ζηλια και σε ακουσουν αρκετοι, δε θα βρισκεις κινεζους και μαυρους και σενεγαλεζους να συζητηας.

Επεξ/σία από Curtis76
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

εαν  αμφισβητήσω το Τσιόδρα σ ένα θέμα που το ονομάζουν ''είμαστε σε πόλεμο'' και κάνει ο Πρωθυπουργός διάγγελμα, είναι προφανές ότι δεν ξαναπρόκειται να πειθαρχήσω σε ότιδήποτε άλλο μετά απ αυτήν την κατάσταση...και ποια είναι η αστυνομία που θα με σταματήσει για κράνος? και ποια ειναι η εφορία που θα μου βάλλει πρόστιμο για φοροδιαφυγή? εδω έχω πόλεμο και δεν ακούω τις αρχές...Θα πειθαρχησω αργότερα σε κατάσταση ηρεμίας?  Κάπως έτσι ενθαρρύνουμε να σκέφτονται οι πολίτες και μετά αυτό δεν έχει μάζεμα...

Επισκέπτης

Οι δύο πρωτεΐνες που αξιοποιεί ο ιός - Γιατί ορισμένες φορές το ισχυρό ανοσοποιητικό μετατρέπεται σε «αχίλλειο πτέρνα«

Από άρθρο εφημερίδας

Τέρμα ,η άθληση ,τα φρούτα κ τα λαχανικά.Φύγαμε ...για δίπιτο!😝

Μετά από εκατοντάδες σελίδες και ακόμα υπάρχουν απορίες στα βασικά. Μια διαφορά 20% στην μεταδοτικότητα μπορεί να κάνει την διαφορά να σταματήσει τελείως αυτό το κύμα του ιού από το να κολλήσουν όλοι. Οπότε αν τα παιδιά πάνε σχολείο δεν είναι ισοδύναμο με το αφού πάνε σχολείο γιατί να μην μαζεύονται και έξω από τα take away πάρτυ. Τι να κάνουμε, η πιθανότητα έχει προσθετικές ιδιότητες. Αν κόψεις 20% από αυτά που κάνεις μειώνεται 20% το πόσους κολλάς. Η οικονομία δεν πρόκειται να λειτουργήσει κρύβοντας τον ιό κάτω από το χαλί. Κανένας δεν θα μαντρωθεί στο ελληνικό ξενοδοχείο και στην ταβέρνα στην νάουσα της πάρου αν υπάρχει ενεργό επιδημικό κύμα. Οπότε μην πειθαρχείτε καθόλου στους σκορδαλιαδες και στους ψάλτες, μόλις διαλύσετε τελείως το ίματζ της Ελλάδας σαν τουριστικό προορισμό θα στρώσει και η οικονομική σας κατάσταση.

Αυτός δεν καταλαβαίνει από οικονομία να πει στον τραμπ να σουτάρει τον φάουτσι.

• Like 1

3 ώρες πριν, adi32 είπε

Δεν υπάρχει σωτηρία. 

Σε 10 μέρες πάλι απαγόρευση κυκλοφορίας 

Aν εχουμε 50 κρουσματα Βεροια θα πρεπει να εχουν απαγορευση κυκλοφοριας στην  Ναξο?

Αν εχουμε 50 κρουσματα Παξους θα πρεπει να εχουν απαγορευση κυκλοφοριας στην Αττικη?

• Like 2

Μια φίλη μου, σωματείο χορευτών, δεν πήραν εννοείται τα 800€, ψωροπεινανε και τώρα βλέπω, πώς να τους σταματήσεις. Μόνο με βία έρχεται η "ειρήνη".

-Tetrabitos 2020

Screenshot_20200507-110858.png

10 λεπτά πριν, gthe είπε

Τώρα πέρα από την πλάκα, δεν ξέρω και τι ηλικία έχεις (αν είσαι μικρός ή όχι) δεν μπορείς να φανταστείς τι έγινε; Μαζευτηκαν εκεί 200 κακομαθημένα να αράξουν με μπυριτσες, παρτάκι μούσικουλα, κανα γάρο κτλ... Σκασανε "όργανα",από κάναν λιωμένο έφυγε καμία μπύρα.... Ε και δεν θέλει και πολύ να ξεκινήσει το πάρτυ και από τις 2 πλευρές 😊 Τα πιο κανονικά πιτσιρίκια λακισανε, μείνανε μερικοί. 

Εγώ κρίνω και τις 2 πλευρές, υπάρχει οδηγία για μάσκα.Αν δεν φοράνε δλδ οι αστυνομικοί και καλά να δώσουν το καλό παράδειγμα.... Τι συζητάμε; 

Οταν γραφτηκα στο φορουμ ημουν 76 (πλακα κανω) κοιτα εγω ηδη διαβαζω για μετρα για <<φρουρουμενεες πλατειες>> που μπορει να μη ακουγεται τρβηγμενο λιγες μερες μετα το lockdown , αν το καλοσκεφτεις ομως ειναι ενας μη απαραιτητος περιορισμος της ζωης μας, επειδη οι χρησιμοι ηλιθιοι εκαναν τη ζημια στη μονη περιοδο που θα μπορουσαν να παρθουν τετοια μετρα. Καλα κανει ο φιλος που θεωρει οτι 200 ατομα στη δουλεια ειναι το ιδιο επικινδυνο, αλλα αν δεν μπορουν καποιοι να κανουν υπομονη λιγες μερες, θα παρθουν μετρα που αν κανουν καλο στην πανδημια, δεν κανουν καλο στη νοοτροπια του πολιτη και. Θα συνηθισουμε να παιρνονται τετοια μετρα πιο συχνα και για αλλους λογους, που παλια δε θα μπορουσαν και θα τα δεχομαστε πιο ευκολα. Αυτη η περιοδος πρεπει να περασει γρηγορα και χωρις χαζομαρες διοτι θα υπαρχουν μετρα για ολες τις περιπτωσεις.

2 λεπτά πριν, _kos_tas_ είπε

Στην επαρχία από περιοχές που γνωρίζω δεν υπήρξε σχεδόν καθόλου καραντίνα στην κυκλοφορία των κατοίκων.Κανένας έλεγχος.

Πού είναι αυτή η μεταδικότητα του ιού και οι εκατόμβες νεκρών;

Μη βιαζεσαι, δεν επιτρεπεται η μετακινηση απο νομο σε νομο, στο τσακ το προλαβαν. Αν τα ιδια κρουσματα που ειχαμε στην αρχη ηταν διασπαρτα, δε θα ελεγες τα ιδια, αλλα φαινεται οτι το προλαβαν. Πλεον μονο ο καιρος μπορει να μας σωσει, διαφορετικα θα εχουμε νεα κολπα. Εσυ γιατι νομιζεις οτι εγνιε το lockdown αν δεν υπηρχε λογος?

11 λεπτά πριν, 4saken είπε

Aν εχουμε 50 κρουσματα Βεροια θα πρεπει να εχουν απαγορευση κυκλοφοριας στην  Ναξο?

Αν εχουμε 50 κρουσματα Παξους θα πρεπει να εχουν απαγορευση κυκλοφοριας στην Αττικη?

Κοιτα το μενουμε σπιτι πλεον αλλαξε, και εγινε μενουμε στον νομο μας. Η καραντινες αν δε παει καλα το πραμα θα γινει ανα νομο για αρχη αν και δε βλεπω να εχει επιτυχια αυτο. Οι περισσοτεροι νομοι ειχαν κρουσματα οποτε ή ειμασταν τυχεροι και επειδη εκατσαν σπιτι, ο ιος πεθανε (δυσκολο) ειτε ο ιος κανει τη δουλεια του σιγα σιγα και δεν εχει χτυπησει ευπαθεις ομαδες ακομα επειδη ειναι στην αρχη. Νομιζω οτι αυτο περιμενουν να δουν, και μερικοι κανουν οτι μπορουν για να φανει γρηγορα τι παιζει.

33 λεπτά πριν, AMSTERIS είπε

εαν  αμφισβητήσω το Τσιόδρα σ ένα θέμα που το ονομάζουν ''είμαστε σε πόλεμο'' και κάνει ο Πρωθυπουργός διάγγελμα, είναι προφανές ότι δεν ξαναπρόκειται να πειθαρχήσω σε ότιδήποτε άλλο μετά απ αυτήν την κατάσταση...και ποια είναι η αστυνομία που θα με σταματήσει για κράνος? και ποια ειναι η εφορία που θα μου βάλλει πρόστιμο για φοροδιαφυγή? εδω έχω πόλεμο και δεν ακούω τις αρχές...Θα πειθαρχησω αργότερα σε κατάσταση ηρεμίας?  Κάπως έτσι ενθαρρύνουμε να σκέφτονται οι πολίτες και μετά αυτό δεν έχει μάζεμα...

Ειναι μια λογικη και αυτη. Δε μπορω να σου απαντησω, αλλα μεχρι τωρα στη ζωη μου εχω μαθει οτι αν σε κατασταση πολεμου οπως λες εσυ, παρουν 10 μετρα και εφαρμοστουν τα 5, τοτε σε κατασταση ηρεμιας μπορουν να τα ξαναπαρουν ευκολα. Το βασικο ειναι να γινεται συζητηση πολιτισμενη, να εντοπιζουμε τα σημεια αστυνομευσης που τωρα αναγκαστικα παιρνονται, και να βλεπουμε τις επιπτωσεις στο μυαλο του κοσμου. Τοτε μετα δυσκολα θα μπορουν να τα ξαναπαρουν. Μη ξεχναμε τι εγινε μετα τους διδυμους πυργους και τι μετρα πηραν παγκοσμιως, για πολυ λιγοτρερους νεκρους και για χρηματοδοτουμενους τρομοκρατες. Τι εγινε αυτοι? εξαφανιστηκαν? μπα, θα ξαναρθουν οταν θα ειναι χρησιμοι.

1. Οι χώρες με το μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης κρουσμάτων εχθές:

Χώρα Αύξηση Κρούσματα

Brazil 10% 126611
India 7% 52987
Bangladesh 7% 11719
Peru 7% 54817
Russia 6% 165929
Saudi Arabia 5% 31938
Egypt 5% 7588

2. Ποσοστό αύξησης για τις χώρες με τα περισσότερα κρούσματα εχθές

Χώρα Κρούσματα Αύξηση

USA 1263092 2.1%
Spain 253682 1.2%
Italy 214457 0.7%
UK 201101 3.1%
France 174191 2.1%
Germany 168162 0.7%
Russia 165929 6.8%

3. Τα συνολικά κρούσματα ανήλθαν σε 3.817.382, αυξημένα κατά 95.325, και ποσοστό 2,56% (έναντι 2,23% προχθές και 2,23% την προηγουμένη)

Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων ανήλθε σε 264.837, με 6.811 νέα θύματα και ποσοστό 2,64% (έναντι 2,29% προχθές και 1,65% την προηγουμένη)

Αναλυτικά οι λίστες εδώ:
https://grbusinessforum.com/forum/leitourgia-epixeirisis/korwnoϊos-kai-epixeiriseis/page/1000/1

• Thanks 1

εγώ επιμένω καλοπροαίρετα. Μπορείς να κάνεις υποδείξεις στο δικηγόρο ή στο μηχανικό ή στον φυσικό εαν δεν γνωρίζεις το αντικείμενο αυτό ? Είναι ήρεμο και αυτονόητο ερώτημα...

ο ντιλιβεράς (π.χ.)  έχει δικαίωμα να στεναχωριέται...να έχει άποψη έχει πολλά δικαιώματα...αλλά όχι να κρίνει ιατρικά μέτρα που τηρούνται σε μια πανδημία.Διαφορετικά ανατρέπεται το οικοδόμημα και λεγόμαστε ζούγκλα όπου όλοι τρώνε όλους.

43 λεπτά πριν, Tetrabitos είπε

Μια φίλη μου, σωματείο χορευτών, δεν πήραν εννοείται τα 800€, ψωροπεινανε και τώρα βλέπω, πώς να τους σταματήσεις. Μόνο με βία έρχεται η "ειρήνη".

-Tetrabitos 2020

Screenshot_20200507-110858.png

Το σχόλιό σου ανήκει σε άλλες εποχές.. μαύρες για την ελληνική κοινωνία. Απορώ πραγματικά..

• Like 1

9 λεπτά πριν, AMSTERIS είπε

εγώ επιμένω καλοπροαίρετα. Μπορείς να κάνεις υποδείξεις στο δικηγόρο ή στο μηχανικό ή στον φυσικό εαν δεν γνωρίζεις το αντικείμενο αυτό ? Είναι ήρεμο και αυτονόητο ερώτημα...

ο ντιλιβεράς (π.χ.)  έχει δικαίωμα να στεναχωριέται...να έχει άποψη έχει πολλά δικαιώματα...αλλά όχι να κρίνει ιατρικά μέτρα που τηρούνται σε μια πανδημία.Διαφορετικά ανατρέπεται το οικοδόμημα και λεγόμαστε ζούγκλα όπου όλοι τρώνε όλους.

Καλά υπάρχουν πολλά πράγματα στα οποία μπορείς να έχεις άποψη

Πχ στα νούμερα ένας μαθηματικός, στα της οικονομίας ένας οικονομολόγος

Μήπως να βάζουμε και ως κριτήριο το iq του καθενός; (Θα έπρεπε δηλαδή..)

• Like 2

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...