Προς το περιεχόμενο

Κορωνοϊός στην Ελλάδα #2

insomnia.gr
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh
  • Μια τελευταία προειδοποίηση, το ότι υπάρχει αυτό το topic δεν σημαίνει ότι είναι εξαίρεση στους κανόνες του forum.
  • Επόμενες αναφορές σε κόμματα  και πολιτικά πρόσωπα (εσωτερικού ΚΙ εξωτερικού) δεν θα έχουν "προειδοποιητικές βολές" αλλά απευθείας 30μερο ban.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

16 λεπτά πριν, ADHD είπε

Γενικα δεν βλεπω καν tv σαν παράδειγμα το έφερα το Σκαϊ επειδη αναφέρθηκε, οι συγκεκριμενοι που αναφέρεις μου ειναι οσο αντιπαθείς γίνεται πραγματικά, πάντα θεωρούσα τα ΜΜΕ (και την Ελληνικη tv γενικά) σαπια και κατι πρωτο θεμα κλπ θεωρω οτι είναι απλα clickbait sites και τίποτα παραπάνω. 

Σε αυτα που αναφερει ο φιλος προφανώς λευκη επιταγη δεν θα δωθει σε κανεναν, επισης δεν θελω να δωσω εύσημα σε καμια κυβέρνηση και το εχω ξαναπεί νομιζω, θεωρω οτι οποιος ηταν πανω τα ιδια θα εκανε περιπου, παλι τον Τσιοδρα θα επέλεγε παλι πανω κατω τα ιδια μετρα θα έπαιρνε. Δεν νομιζω οτι σε ενα τοσο κρίσιμο θεμα για τη χωρα δεν θα υπήρχε κάποια σύμπνοια και κοινή πορεία, το ειδαμε και λιγο στην αρχη και τωρα. Φυσικα δεν μπορούμε να ξερουμε 100% απλα η λογικη μου αυτο λεει, το ΕΣΥ θα ηταν αδύναμο θα επρεπε να παρθούν σχετικα σκληρα μετρα και γρηγορα σε αντίθεση πχ με την Γερμανία και το ΗΒ.

Το HB έχει πιο αδύναμο σύστημα υγείας και από το ΕΣΥ. Το να μπαίνει δίπλα από την Γερμανία όταν μιλάμε για σύστημα υγείας, μόνο από λάθος μπορεί να γίνει.

Είναι γνωστό ότι έχει αναλογικά λιγότερες ΜΕΘ από το ΕΣΥ, ενώ από φίλο γιατρό που δουλεύει στο ΗΒ μου λέει τα χειρότερα. Στην αρχή δεν τον πίστευα αν και τον εμπιστεύομαι απόλυτα γενικά. Όμως μου ακούγονταν αδιανόητες οι αδυναμίες του NHS όπως μου τις περιέγραφε. Μέχρι που τις διάβασα και σε άρθρα και πείστηκα. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Τα κρούσματα θα αυξηθούν σιγουρα. Το θέμα είναι να δούμε πως θα τα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση τώρα που η εντολές άνωθεν είναι όχι lockdown.

Πάντως μια χαρά ήμασταν τόσο καιρό.Γλιτώσαμε από την κίνηση, το καυσαέριο ,την ηχορυπανση.

Είχε γίνει ανθρώπινη η ζωή στην Αθήνα.

Σήμερα η κίνηση ήταν απίστευτη. Δε νομίζω ότι είχε τόση κίνηση πριν το lockdown.

• Like 4

1 λεπτό πριν, gordonas είπε

Το HB έχει πιο αδύναμο σύστημα υγείας και από το ΕΣΥ. Το να μπαίνει δίπλα από την Γερμανία όταν μιλάμε για σύστημα υγείας, μόνο από λάθος μπορεί να γίνει.

Είναι γνωστό ότι έχει αναλογικά λιγότερες ΜΕΘ από το ΕΣΥ, ενώ από φίλο γιατρό που δουλεύει στο ΗΒ μου λέει τα χειρότερα. Στην αρχή δεν τον πίστευα αν και τον εμπιστεύομαι απόλυτα γενικά. Όμως μου ακούγονταν αδιανόητες οι αδυναμίες του NHS όπως μου τις περιέγραφε. Μέχρι που τις διάβασα και σε άρθρα και πείστηκα. 

Ναι παιζει να εχεις δικιο σε αυτο, για καποιο λογο νομιζα οτι ειχε ΜΕΘ αντίστοιχες με Γερμανια αλλα οπως βλεπω ψάχνοντας λιγο δεν φαίνεται να ισχυει.

9 ώρες πριν, rosgr100 είπε

Αν υποθέσουμε ότι όντως κυκλοφορούσε νωρίτερα από τα πρώτα διεγνωσμενα κρούσματα ο ιός πως επεξηγείτε η Ραγδαία αύξηση θανάτων λόγω γρίπης/πνευμονίας/covid το τελευταίο δίμηνο;

Στη Βραζιλία ας πούμε πως εξηγείτε την εκρηξη νεκρών που παρατηρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα από την "απλά μια γριπουλα είναι". (Τον Sars-Cov-2);

Πολλή τυχερή η Ελλάδα που είχαμε μικρή εξάπλωση σχετικά.

Λόγω της εδαφικής της μορφολογίας, των νησιών δηλαδή κατά κύριο λόγο και αυτό γιατί τα νησιά κατά κάποιο τρόπο λειτουργούν σαν μορφή σοβαρής καραντίνας, από την στιγμή που δεν μπορούν να προσεγγιστούν από άτομα που δεν διαμένουν σε αυτά δεν θα μπορέσει να υπάρξει και ο ιός.

Το απλά μια γριπουλα τα λένε άτομα που δεν έχουν επαφή με τον έξω κόσμο. 

Γνωστή μου στο New Jersey που δουλεύει σε νοσοκομείο γιατρός μου είπε ότι δεν έχει ξαναζήσει τέτοιο πράγμα και δεν είχαν τι να κάνουν τα πτώματα. 

Φιλος μου νοσοκόμος στη Γαλλία τα ίδια μου είπε. 

Επισης να πω πως όταν ήταν στην Κίνα η επιδημια θυμάμαι άτομα στο net να λένε ότι είναι killer και δεν παίρνουν μετρα θέλουν να μας ξεκανουν κλπ.... Όταν ήρθε και στα μέρη μας και ήρθαν και τα μέτρα έγινε γριπουλα. 

Γενικά η συνωμοσιολογια φέρνει κλικς και views και έρχονται οι διαφημίσεις. 

Είδα και έναν μη τον χαρακτηρίσω στο YouTube τον Κασταμονιτη με την Ανοπαια ατραπο, 50 λεπτά εκπομπή και απλά πετάει κάτι μπηχτές κάτι βλακείες που ουσιαστικά επί 50 λεπτά δεν λέει ΤΊΠΟΤΑ. Μόνο υπονοούμενα του στιλ και γιατί αυτό και εγώ δεν λέω τίποτα αλλά για σκεφτητε και θα το αναλύσουμε άλλη φορά μπας και βγει το 50αλεπτο βλακείας.

5 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

https://www.iefimerida.gr/ellada/plateies-agia-paraskeyi-lykabittos-pagkrati?amp

Καλά και αυτοί οι ευλογημένοι δεν μπορούσαν να περιμένουν κάποιες μέρες ακόμα και με την πρώτη άρση των μέτρων και αμολιουνται παντού.... Να δούμε τι θα γίνει σε 2 εβδομάδες με τα κρούσματα, θα ανέβουν πάλι και θα επαναφέρουν τα μέτρα και θα καιγόμαστε πάλι. 

Δεν υπάρχει σωτηρία. 

Σε 10 μέρες πάλι απαγόρευση κυκλοφορίας 

• Like 1

2 λεπτά πριν, _kos_tas_ είπε

Εσύ μείνε σπίτι , οι υπόλοιποι (οι περισσότεροι δηλαδή) θα συνεχίσουμε να κάνουμε την ζωή μας όπως την αφήσαμε.

Μην περιμένετε πλέον lockdown , τελείωσαν αυτά από τις προβλέψεις για μείωση του ΑΕΠ στο 10%.

Να βγεις εσύ κι οι υπόλοιποι,αλλά βάλτε μασκα και αγοράστε αντισηπτικο.

Σεβαστείτε όσους μπορεί να παθουν κακό από τον ιό.

Δεν έχουμε χούντα για να το παίζετε επαναστάτες.

• Like 10

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, ADHD είπε

Εγω υποστηρίζω το Σκαϊ ξεκάθαρα σε σχεση με τις δικές σου πηγές, για να δούμε λιγο, μας ποσταρεις αυτο το site με γραφήματα συνέχεια.

https://jodi.graphics/about

Δεν νομιζω οτι χρειαζεται αναλυση για το ποια πολιτικη παραταξη υπερασπιζεται και ποσο αντικειμενικο ειναι οπως και οι υπόλοιπες πηγές σου. Για καθε πικραμένο ανύπαρκτο blog που γραφει οτι τα πηγαμε "χαλια" 

Τον θυμάμαι αυτον..είναι μόνιμος κάτοικος εξωτερικού νομίζω Ολλανδίας κ ήταν Συριζα αλλά τα εσπασε τότε με το όχι του δημοψηφισματος...άρα μάλλον είναι εναντίων όλων 

Όλα τα ΜΜΕ θέλουν φιλτραρισμα..το ίδιο φιλτράρισμα να κάνετε κ για τα φάρμακα που θα αγοράσουν (π.χ. όπως έγινε με τα πειραματικά εμβολια που αγορασαν το 2009 του h1n1...).εντελώς τυχαία τα λόμπυ φαρμακοβιομηχανιών είναι αυτά που πληρώσαν τις έρευνες μελών της επιτροπής λοιμοξιολογων κτλ...Τέλος να υπενθυμίσω ότι στην Ελλάδα παραμένουμε πρώτες θέσεις σε ενδονοσοκομειακες λοιμώξεις ...;) 

Κ όπως έχω ξαναπεί..καλύτερα μην ζήσετε από κοντα νοσοκομειακή περίθαλψη

Επεξ/σία από kage
  • Like 3

Χθες μίλησα με φίλο στην Αμερική που πέρασε πριν 25 μέρες τον ιό.δυστηχως ξαναενεργοποιηθηκε.βγηκε ξανα θετικός,έχει πυρετό και λίγο βήχα.

Για να μου πουν οι υποστηρικτές Περί γριπουλας, ποιος τύπος γρίπης αφού τον ξεπεράσεις επανέρχεται σε 25 μέρες σε ένα παιδί 27 χρονων που κάνει υγιεινή ζωή με γυμναστήρια και διατροφή.

Στο νοσοκομείο που πήγε για το τεστ οι διάδρομοι ήταν τιγκαρισμενοι με ράντζα η κατάσταση τραγική.

Όποιος λοιπόν Γράφει για γριπουλες και το παίζει μαγκιτης-ραμπο και υπεράνω ας πάει να ρίξει μια ματιά να δει με τα μάτια του τι παίζει στα νοσοκομεία.

• Like 7
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν είναι ο μόνος..

-Εδώ και 40 μέρες νοσεί με κορονοϊό ένας 50χρονος από την Πελοπόννησο, χωρίς όμως να έχει εμφανίσει συμπτώματα του ιού(από αυτούς από Ιεροσόλυμα)

-φαινόμενο Ντιμπάλα: Θετικός στον κορονοϊό για τέταρτη φορά σε έξι εβδομάδες!

κάτι αλλο..αν αποδειχτεί ότι η Κίνα έκανε ξανά μλκ με ιό θα άλλαζε κάτι?

Επεξ/σία από kage

20 λεπτά πριν, _kos_tas_ είπε

Εσύ μείνε σπίτι , οι υπόλοιποι (οι περισσότεροι δηλαδή) θα συνεχίσουμε να κάνουμε την ζωή μας όπως την αφήσαμε.

Μην περιμένετε πλέον lockdown , τελείωσαν αυτά από τις προβλέψεις για μείωση του ΑΕΠ στο 10%.

Εγώ όλο το διάστημα αυτό δούλευα και έβγαινα μόνο για ψώνια και θα συνεχίσω να το κάνω. Δεν είμαι επιδοτούμενος επαναστατης της πλατείας 

• Like 5

• Moderators
37 minutes ago, _kos_tas_ said:

Πες τα ρε φίλε στους κοιμισμένους που γουστάρουν κλειδαμπάρωμα. Όλοι στις πλατείες να δώσουμε μάχη. 

Με την μαμά μαζί ε, μην μας περάσουν τίποτα βραχιολάκια, έχουμε ευαίσθητους καρπούς. 

• Like 2
  • Thanks 1

Επισκέπτης

Η κοινωνία εχει χωριστεί σε δύο στρατόπεδα.Οι ''μένω σπίτι'' και οι αντιρρησίες ,ο καθένας για δικούς του λόγους ,όχι δεν θα μείνω σπίτι.

Αν δεν τον έχετε συνειδητοποιήσει ,ζούμε στην ίδια κοινωνία και καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε κάτι το πρωτοφανές.Σταματήστε τις γκρίνιες και να δούμε τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε ατομικά και συλλογικά για μια καλύτερη μέρα.

και μια ειδηση :

Το Πεκίνο απορρίπτει την διεθνή έρευνα για την προέλευση του κορονοϊού

διότι τώρα σώζουμε ζωές

1 λεπτό πριν, Ggiorgos7 είπε

Η κοινωνία εχει χωριστεί σε δύο στρατόπεδα.Οι ''μένω σπίτι'' και οι αντιρρησίες ,ο καθένας για δικούς του λόγους ,όχι δεν θα μείνω σπίτι.

Αν δεν τον έχετε συνειδητοποιήσει ,ζούμε στην ίδια κοινωνία και καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε κάτι το πρωτοφανές.Σταματήστε τις γκρίνιες και να δούμε τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε ατομικά και συλλογικά για μια καλύτερη μέρα.

Κι οχι μονο αυτο.
Επειδη ειμαστε διαφορετικοι ανθρωποι, αντιδρουμε με διαφορετικο τροπο.

Μπαινω αλλου χαλαρα σαν πελατης, διχως μασκα αλλα με γαντια, και ολα καλα.
Κανεις αλλος στο καταστημα.
Μονο ο πωλητης. Με γαντια, μασκα κατεβασμενη. Μια χαρα.

Και μπηκα σε ενα φαρμακειο προχτες, παλι ψυχη μεσα,
μονο η φαρμακοποιος,
κι εκανε σαν υστερικη!
Λες και την χτυπησε το ρευμα!
Εξω! Και μονο με μασκα! Και το ενα και το αλλο!
Λοιπον, θα παρει τα @@@@ μου απο εδω και περα.
Σε αλλο φαρμακειο, με νορμαλ ανθρωπους.
Κι ας μεινει αυτη μονη της να ουρλιαζει σαν υστερικη.

Δεν χρειαζονται υπερβολες. Ουτε φυσικα υποστηριζω, αψηφιστες-ασκοπες ενεργειες. Πανε μετρον αριστον.
Αρκετα.

• Like 3

14 λεπτά πριν, mindreader είπε

Κι οχι μονο αυτο.
Επειδη ειμαστε διαφορετικοι ανθρωποι, αντιδρουμε με διαφορετικο τροπο.

Μπαινω αλλου χαλαρα σαν πελατης, διχως μασκα αλλα με γαντια, και ολα καλα.
Κανεις αλλος στο καταστημα.
Μονο ο πωλητης. Με γαντια, μασκα κατεβασμενη. Μια χαρα.

Και μπηκα σε ενα φαρμακειο προχτες, παλι ψυχη μεσα,
μονο η φαρμακοποιος,
κι εκανε σαν υστερικη!
Λες και την χτυπησε το ρευμα!
Εξω! Και μονο με μασκα! Και το ενα και το αλλο!
Λοιπον, θα παρει τα @@@@ μου απο εδω και περα.
Σε αλλο φαρμακειο, με νορμαλ ανθρωπους.
Κι ας μεινει αυτη μονη της να ουρλιαζει σαν υστερικη.

Δεν χρειαζονται υπερβολες. Ουτε φυσικα υποστηριζω, αψηφιστες-ασκοπες ενεργειες. Πανε μετρον αριστον.
Αρκετα.

Και γω έχω ένα τέτοιο φαρμακείο εδώ στη γειτονιά έχει κλείσει την είσοδο και βγάζει μόνο το χέρι της η φαρμακοποιός  λες και υπάρχει λέπρα.

Είπαμε να τηρούμε κάποια μέτρα υγιεινής όχι να σαλταρουμε.προσεκτικα όχι υστερικά.

• Like 2

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...