Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh
  • Μια τελευταία προειδοποίηση, το ότι υπάρχει αυτό το topic δεν σημαίνει ότι είναι εξαίρεση στους κανόνες του forum.
  • Επόμενες αναφορές σε κόμματα  και πολιτικά πρόσωπα (εσωτερικού ΚΙ εξωτερικού) δεν θα έχουν "προειδοποιητικές βολές" αλλά απευθείας 30μερο ban.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για να δημοσιευθεί μια ιατρική μελέτη χρειάζεται χρόνος. Υπάρχουν κριτές ειδικοί που θα τη δουν, θα τη στείλουν πίσω για διορθώσεις, ζητούν επιπλέον στοιχεία κλπ, κλπ (εαν τους αρέσει, γιατί εαν οχι την κόβουν κατευθείαν). Ετσι περνάει κανενας χρόνος στην καλύτερη (μιλάμε για να δημοσιευθεί ένα αποτέλεσμα).

Τώρα  έχει γεμίσει ο τόπος από pre-prints μελετών που δεν περνούν από κρίση και καθένας μπορεί να δημοσιεύει έτσι απλά οτι βρήκε. Κάθε μέρα κάτι καινούργιο και πολλές φορές διαφορετικό. Εκεί είναι το πρόβλημα: με τον κορωνοιο o κόσμος θέλει απαντήσεις σε όλα εδω και τώρα, λες και πρόκειται για κανένα ιντερνετικό ιό.  Δεν γίνεται να θέλουμε και αξιοπιστία και ταχύτητα. Αυτό στην βιοιατρική απλά δεν γίνεται!

Επεξ/σία από koupan16
  • Like 4
  • Απαντ. 17,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Μην ξεγράφετε τον τουρισμό. Βλέπω να έχουμε ευχάριστες εκπλήξεις. Πιθανότατα η τουριστική πτώση που θα έχουμε φέτος να μας εκπλήξει πολύ ευχάριστα.

Το τεράστιο ατού αυτή την στιγμή της χώρας, είναι η πολύ χαμηλή διασπορά που έχουμε και πρέπει να διαφυλαχτεί με οποιονδήποτε τρόπο. Για την υγεία μας και την οικονομία μας. 

Υπάρχουν χώρες που έχουν επίσης πολύ μικρή διασπορά και μπορούν να έρθουν μπλοκ σε εμάς. Νομίζω ότι αυτό το σενάριο έχει μεγάλες πιθανότητες. 

Από όλη την Μεσόγειο, η Ελλάδα είναι ο ιδανικός προορισμός αυτή την στιγμή. Υπάρχουν θέματα να λυθούν, αλλά νομίζω μπορεί να βρεθεί λύση.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, kirileman είπε

Πολιτικά κίνητρα έχουν όσοι ασκούν πολιτική, δεν νομίζω ότι ασκούμε πολιτική με ανώνυμα ποσταρίσματα στο ινσόμνια. Και δεν κρίνουμε τους επιστήμονες ή τις έρευνες, αλλά τις πολιτικές αποφάσεις που παίρνονται και επηρεάζουν τις ζωές μας. Η ιστορία με τις μάσκες (από το δεν πρέπει να τις φοράμε μέχρι τα πρόστιμα αν δεν τις φοράμε λίγες μέρες αργότερα κλπ) δεν θα γίνει αντικείμενο κριτικής;

Αποφασεις των γιατρων ειναι τα περισσοτερα. Τωρα να συζηταμε αν πρεπει το προστιμο να ειναι 150 ή 500 οκ ειναι πολιτικη αποφαση. Αυτο με τη μασκα εγω οπως το βλεπω ειναι οτι ο τσιοδρας αν μπορουσαμε να εχουμε ιατρικες μασκες απειρες θα ηταν υπερ αλλα λογω πολιτικων πιεσεων πρεπει να πει οτι και η υφασματινες ειναι επαρκεις. Οποιον γιατρο και αν ρωτησεις θα σου το πει αυτο, αλλα απο το τιποτα λογικο καλοδεχουμενες ειναι και αυτες. Ειπε ομως καθαρα (επειδη δε τις πολυ εχει και σε εκτιμηση) οτι πρωτα χερακια μετα αποστασεις και μετα μασκα (και οταν λεει μασκα αναφερεται στις υφασματινες διοτι για τις αλλες δεν υπαρχουν πολλες)

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, gordonas είπε

Είναι ασφαλής μέτρηση με μηδενικό περιθώριο λάθους στο άνω όριο. Είτε το καταλαβαίνεις αυτό, είτε όχι, είτε δεν θέλεις να το καταλάβεις.

Εχω να κανω μια μετρηση απο το ενα ως το 100, λεω 100 και καθαρισα.
Μεγαλη επιστημη.

• Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, silverado είπε

Εχω να κανω μια μετρηση απο το ενα ως το 100, λεω 100 και καθαρισα.
Μεγαλη επιστημη.

Δεν μπορώ να σε βοηθήσω. 

• Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, gordonas είπε

Μην ξεγράφετε τον τουρισμό. Βλέπω να έχουμε ευχάριστες εκπλήξεις. Πιθανότατα η τουριστική πτώση που θα έχουμε φέτος να μας εκπλήξει πολύ ευχάριστα.

Το τεράστιο ατού αυτή την στιγμή της χώρας, είναι η πολύ χαμηλή διασπορά που έχουμε και πρέπει να διαφυλαχτεί με οποιονδήποτε τρόπο. Για την υγεία μας και την οικονομία μας. 

Υπάρχουν χώρες που έχουν επίσης πολύ μικρή διασπορά και μπορούν να έρθουν μπλοκ σε εμάς. Νομίζω ότι αυτό το σενάριο έχει μεγάλες πιθανότητες. 

Από όλη την Μεσόγειο, η Ελλάδα είναι ο ιδανικός προορισμός αυτή την στιγμή. Υπάρχουν θέματα να λυθούν, αλλά νομίζω μπορεί να βρεθεί λύση.

Δεν νομιζω να τα πιστευεις αυτα φιλε... αυτα τα λενε οι ξενοδοχοι για να επηρεασουν την ψυχολογια του κοσμου αλλα κανενας λογικος ανθρωπος δε θα ταξιδεψει. Με το που ερθουν οι πρωτοι παει περιπατο η διαφυλαξη της διασπορας ασε που πρωτα πρεπει να μπορουμε να ταξιδευουμε εμεις. Δε νομιζω οτι ενα θερμομετρο και ενα τεστ με 50% επιτυχια μπορει να κανει δουλεια. Για τα ματια του κοσμου ειναι αυτα που γκρεμιζονται στο πρωτο κρουσμα. Κρητη μενω και με οσους μιλαω δε τους θελει κανεις και ας μην δουλεψουν φετος. Και δεν αναφερομαι σε μαγαζατορες και ξενοδοχους αλλα απλους εργαζομενους που εχουν περισσοτερη αναγκη τα χρηματα.

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Curtis76 είπε

Δεν νομιζω να τα πιστευεις αυτα φιλε... αυτα τα λενε οι ξενοδοχοι για να επηρεασουν την ψυχολογια του κοσμου αλλα κανενας λογικος ανθρωπος δε θα ταξιδεψει. Με το που ερθουν οι πρωτοι παει περιπατο η διαφυλαξη της διασπορας ασε που πρωτα πρεπει να μπορουμε να ταξιδευουμε εμεις. Δε νομιζω οτι ενα θερμομετρο και ενα τεστ με 50% επιτυχια μπορει να κανει δουλεια. Για τα ματια του κοσμου ειναι αυτα που γκρεμιζονται στο πρωτο κρουσμα. Κρητη μενω και με οσους μιλαω δε τους θελει κανεις και ας μην δουλεψουν φετος. Και δεν αναφερομαι σε μαγαζατορες και ξενοδοχους αλλα απλους εργαζομενους που εχουν περισσοτερη αναγκη τα χρηματα.

Βασικά μου κάνει εντύπωση που πολλοί πιστεύουν ότι σε 1, 2 μήνες θα ταξιδεύουμε χαλαρά όπως παλιά.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, kirileman είπε

Πολιτικά κίνητρα έχουν όσοι ασκούν πολιτική, δεν νομίζω ότι ασκούμε πολιτική με ανώνυμα ποσταρίσματα στο ινσόμνια. Και δεν κρίνουμε τους επιστήμονες ή τις έρευνες, αλλά τις πολιτικές αποφάσεις που παίρνονται και επηρεάζουν τις ζωές μας. Η ιστορία με τις μάσκες (από το δεν πρέπει να τις φοράμε μέχρι τα πρόστιμα αν δεν τις φοράμε λίγες μέρες αργότερα κλπ) δεν θα γίνει αντικείμενο κριτικής;

Πολιτικες αποφασεις βασιζομενες σε επιστημονικα συμπερασματα οχι σε ιδιες σκοπιμοτητες Kirile, τουλαχιστον οχι στα σημεια που αφορουν την αρχικη αντιμετωπιση του προβληματος.Τωρα για τα προστιμα/οχι προστιμα/ναι συστασεις/οχι συστασεις κλπ αυτα δυστυχως βγαινουν με βαση τη δικη μας συμπεριφορα σε συναρτηση με τις συμβουλες των (μπερδεμενων) ειδικων. Βρασε ορυζα δλδ.

Επεξ/σία από ΛεναΛενα
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Curtis76 είπε

Από εκεί που θα έρθουν θα τους θέλεις και θα σε θέλουν. Η πληροφόρησή μου δεν είναι από ξενοδόχους. 

Από όλη την Μεσόγειο μόνο η Ελλάδα παίζει αυτή την στιγμή και θα είναι ο νούμερο ένα προορισμός για το καλοκαίρι, έστω και για Ιούλιο-Σεπτέμβριο. Υπάρχουν χώρες με χρήματα γύρω μας που έχουν ελάχιστη διασπορά. Βγάζουν μάτι. Ήδη υπάρχουν επαφές. 

Τα τεστ που θα βγουν αυτό τον μήνα και τον Ιούνιο θα έχουν πάρα πολύ μεγάλη αξιοπιστία. Νομίζω κάποια είναι να εγκριθούν άμεσα. Έχουν μπει οι φαρμακευτικοί κολοσσοί στο παιχνίδι. Sanofi, Pfizer, Roche κτλ.  

3 λεπτά πριν, NT1G είπε

Βασικά μου κάνει εντύπωση που πολλοί πιστεύουν ότι σε 1, 2 μήνες θα ταξιδεύουμε χαλαρά όπως παλιά.

Δεν θα ταξιδεύεις χαλαρά. Από συγκεκριμένες χώρες όμως, μπορούν να βγουν πτήσεις charter. Από την στιγμή που η Ελλάδα έχει τόσο προνομιακή θέση φέτος, μπορεί να σωθεί μεγάλο κομμάτι από του τουριστικό προϊόν.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, gordonas είπε

Από εκεί που θα έρθουν θα τους θέλεις και θα σε θέλουν. Η πληροφόρησή μου δεν είναι από ξενοδόχους. 

Από όλη την Μεσόγειο μόνο η Ελλάδα παίζει αυτή την στιγμή και θα είναι ο νούμερο ένα προορισμός για το καλοκαίρι, έστω και για Ιούλιο-Σεπτέμβριο. Υπάρχουν χώρες με χρήματα γύρω μας που έχουν ελάχιστη διασπορά. Βγάζουν μάτι. Ήδη υπάρχουν επαφές. 

Τα τεστ που θα βγουν αυτό τον μήνα και τον Ιούνιο θα έχουν πάρα πολύ μεγάλη αξιοπιστία. Νομίζω κάποια είναι να εγκριθούν άμεσα. Έχουν μπει οι φαρμακευτικοί κολοσσοί στο παιχνίδι. Sanofi, Pfizer, Roche κτλ.  

Παντως οι λεφταδες ανετα ερχονται με τα δικα τους μεσα στην Ελλαδα οποτε αυτους δεν τους φοβομαστε..ο υπολοιπος κοσμος ομως αμφιβαλλω αν βγει εξω απο την ιδια του την πολη,ποσο μαλλον να ταξιδεψει σε αλλους προορισμους....😑

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, Curtis76 είπε

Αποφασεις των γιατρων ειναι τα περισσοτερα. Τωρα να συζηταμε αν πρεπει το προστιμο να ειναι 150 ή 500 οκ ειναι πολιτικη αποφαση. Αυτο με τη μασκα εγω οπως το βλεπω ειναι οτι ο τσιοδρας αν μπορουσαμε να εχουμε ιατρικες μασκες απειρες θα ηταν υπερ αλλα λογω πολιτικων πιεσεων πρεπει να πει οτι και η υφασματινες ειναι επαρκεις. Οποιον γιατρο και αν ρωτησεις θα σου το πει αυτο, αλλα απο το τιποτα λογικο καλοδεχουμενες ειναι και αυτες. Ειπε ομως καθαρα (επειδη δε τις πολυ εχει και σε εκτιμηση) οτι πρωτα χερακια μετα αποστασεις και μετα μασκα (και οταν λεει μασκα αναφερεται στις υφασματινες διοτι για τις αλλες δεν υπαρχουν πολλες)

https://www.alfavita.gr/koinonia/317263_s-tsiodras-na-mi-foroyn-maskes-oi-ygieis-polites

(30 Μαρτίου 2020)
Να μη φορούν μάσκες οι υγιείς πολίτες συνέστησε ο Σωτήρης Τσιόδρας, επικαλούμενος σχετική τοποθέτηση παροτρύνσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.Όπως επεσήμανε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, κατά την ενημέρωση της Τρίτης, κλινικές μελέτες δεν έχουν αποδείξει πως η χρήση μάσκας μειώνει τις λοιμώξεις και τη διασπορά του ιού.

Δεν είχαν αποδείξεις ότι η μάσκα, ακόμα και η υφασμάτινη, μειώνει τη διασπορά σταγονιδίων μέσω βήχα και φτερνίσματος; Σοβαρά; Τουλάχιστον τώρα το γνωρίζουμε. Και οκ, δεν φταίει ο Τσιόδρας, ο ΠΟΥ το έλεγε. Κριτική στον ΠΟΥ κάνουμε; Λογικά όχι. Κριτική στον γνωστό υπουργό που έλεγε ότι ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να φοράμε μάσκα, κάνουμε; Ούτε εκεί.

Επεξ/σία από kirileman
  • Like 7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, NT1G είπε

Ξερεις γιατι γινεται αυτο? Αν κουβεντιασεις με εναν εμπορο θα σου πει το εξης παιδιαριωδες ... ολα ειναι ψυχολογια , αν ειναι καλη η ψυχολογια ο κοσμος καταναλωνει κτλ κτλ οποτε και ταξιδευει κτλ κτλ.... Το λενε ολοι μα ολοι....λολ... δε ξερω ποιος τη πρωτοειπε την εξυπναδα. Απο τοτε ολοι προσπαθουν να αλλαξουν την πραγματικοτητα με αστειες αποψεις πιστευοντας οτι επιρεαζεται η καταναλωση. 

Επεξ/σία από Curtis76
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, kirileman είπε

Ολα μπορουν να γινουν αντικείμενο κριτικης νομιζω απαντησα ξεκαθαρα, αρκετες φορες ομως εχει αναφερθεί ο ρολος του οχι ως επιστήμονα υπεύθυνου για την πανδημία στην Ελλαδα αλλα ως εκπροσώπου της κυβέρνησης το οποιο προσωπικά θεωρω αδικο, επισης οι πολιτικές αποφάσεις βασίζονται σε επιστημονικά δεδομένα. Οποτε πρεπει να δουμε αν η κριτικη μας ειναι εποικοδομητική και αν εχει βαση. Η σωστη κριτική μπορει να βοηθησει για να γινουμε καλύτεροι.

14 λεπτά πριν, dazed είπε

Οχι, μην ταραζεσαι. Τελευταιοι (αντε προτελευταίοι) στην Ευρωπη και στα τεστ αναλογικα με τον πληθυσμο και στις δαπανες για να ενισχυσουμε την υγεια. Ολα καλα ρε, το λεει και ο σκαι.

Εγινε, sorry  αλλα να σου πω την αμαρτια μου προτιμω 1000 φορες το Σκαϊ απο τα σκουπιδια site σου με ξεκάθαρο πολιτικό στοχο και παραπλανητικα στοιχεία. :)  Ελπιζω τουλαχιστον να πληρώνεσαι για αυτα η να πληρωθεις οπως ειναι και ο στοχος σου άλλωστε.

• Thanks 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Curtis76 είπε

Ξερεις γιατι γινεται αυτο? Αν κουβεντιασεις με εναν εμπορο θα σου πει το εξης παιδιαριοδες ... ολα ειναι ψυχολογια , αν ειναι καλη η ψυχολογια ο κοσμος καταναλωνει κτλ κτλ οποτε και ταξιδευει κτλ κτλ.... Το λενε ολοι μα ολοι....λολ... δε ξερω ποιος τη πρωτοειπε την εξυπναδα. Απο τοτε ολοι προσπαθουν να αλλαξουν την πραγματικοτητα με αστειες αποψεις πιστευοντας οτι επιρεαζεται η καταναλωση. 

Αναρωτηθηκες οτι ο εμπορος το λεει για να πεισει τον εαυτο του οτι ολα θα πανε καλα?ψυχολογια ειναι και αυτο!

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, kirileman είπε

https://www.alfavita.gr/koinonia/317263_s-tsiodras-na-mi-foroyn-maskes-oi-ygieis-polites

(30 Μαρτίου 2020)
Να μη φορούν μάσκες οι υγιείς πολίτες συνέστησε ο Σωτήρης Τσιόδρας, επικαλούμενος σχετική τοποθέτηση παροτρύνσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.Όπως επεσήμανε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, κατά την ενημέρωση της Τρίτης, κλινικές μελέτες δεν έχουν αποδείξει πως η χρήση μάσκας μειώνει τις λοιμώξεις και τη διασπορά του ιού.

Δεν είχαν αποδείξεις ότι η μάσκα, ακόμα και η υφασμάτινη, μειώνει τη διασπορά σταγονιδίων μέσω βήχα και φτερνίσματος; Σοβαρά; Τουλάχιστον τώρα το γνωρίζουμε. Και οκ, δεν φταίει ο Τσιόδρας, ο ΠΟΥ το έλεγε. Κριτική στον ΠΟΥ κάνουμε; Λογικά όχι.

Δεν εχω ορεξη να κανει κυκλους η συζητηση. Το αναλυσαμε το θεμα, μια χαρα τα ειπε ο γιατρος με βαση τις μασκες που ειχε και την λογικη του κοσμου. Εσυ εχεις μασκες στο σπιτι σου?

1 λεπτό πριν, ΛεναΛενα είπε

Αναρωτηθηκες οτι ο εμπορος το λεει για να πεισει τον εαυτο του οτι ολα θα πανε καλα?ψυχολογια ειναι και αυτο!

Δεν τον εχω για τοσο εξυπνο... παντα κοιταει στη τσεπη

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...