Προς το περιεχόμενο

Κορωνοϊός στην Ελλάδα #2

insomnia.gr
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh
  • Μια τελευταία προειδοποίηση, το ότι υπάρχει αυτό το topic δεν σημαίνει ότι είναι εξαίρεση στους κανόνες του forum.
  • Επόμενες αναφορές σε κόμματα  και πολιτικά πρόσωπα (εσωτερικού ΚΙ εξωτερικού) δεν θα έχουν "προειδοποιητικές βολές" αλλά απευθείας 30μερο ban.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 ώρες πριν, kritikos28 είπε

Όχι της Κίνας σε διεθνή έρευνα για την προέλευση του ιού.Γιατί άραγε?

https://eleftherostypos.gr/diethni/569942-koronoios-oxi-tis-kinas-se-diethni-ereyna-gia-tin-proeleysi-toy-ioy/

Γιατι εχει λερωμενη τη φωλια της, αν και της την λερωσαν αλλοι.
Δεν θελει να πληρωσει μοναχουλα κατι που εγινε με παρεα.

• Like 6
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

5 λεπτά πριν, sdragon είπε

Προφανώς και δεν θα είναι το ίδιο ποσοστό αλλά δεν θα έχει μεγάλη διαφορά. Μόνο έτσι μπορείς να έχεις μια άποψη της μεταδοτικότητας και της θνησιμότητας ενός ιού. Σκοπός δεν είναι να γεμίσουν οι ΜΕΘ απότομα αλλά σταδιακά και ελεγχόμενα.

Σκοπος δεν ειναι να γεμισουν οι ΜΕΘ σκετο. Σταδιακα και ελεγχομενα ειναι να αρρωστησει ο κοσμος ωστε να μην γεμισουν οι ΜΕΘ. Διοτι σε τετοια περιπτωση θα πεθαινει ο κοσμος και απο αλλες αιτιες αφου δε θα μπορει να νοσηλευθει.

3 λεπτά πριν, silverado είπε

Ε τοτε μιλαμε για ενα κατασκευασμα ανθρωπου πολυ επικινδυνο, οποτε ας ξαναπαμε σε καραντινα.

Απορια.

Ενώ υπάρχει η βεβαιότητα πως τα παιδιά δεν είναι τελικά ωρολογιακες βόμβες, δεν έχει καταγραφεί περίπτωση όπου παιδί κόλλησε ενήλικο (παράδειγμα τσιορδα που παιδί ήρθε σε επαφή με 120 άτομα και δε κόλλησε κανέναν) τότε για ποιον λόγο δεν ανοίγουν τα δημοτικά;

Γιατί λένε ότι φοβούνται ενώ στην πραγματικότητα υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος;

Έχουν τοποθετηθεί πάνω σε αυτό το ζήτημα; Η δικαιολογία πως τα παιδιά δεν τηρούν την υγειηνη έχει καταρρεύσει αλλά και πάλι εφόσον μιλάμε για μηδαμινή μεταδοτικότητα τι ακριβώς φοβούνται; Μήπως τελικά δεν είναι σίγουροι;

• Like 1

1 ώρα πριν, skiabox είπε

Πως την βλέπετε την πορεία του ιού;

Θα αυτοκτονήσει μόνος του ή θα τον έχουμε και το χρόνου;

Θα μας αυτοκτονήσει... ☠

Από ότι βλέπω οι περισσότεροι τον ξέχασαν τον ιό. 

Αν σε 15 μέρες δεν έχουμε μεγάλη έκρηξη πάει να πει ότι δεν ήταν τόσο επικίνδυνα τα πράγματα. 

• Like 6
  • Thanks 1

20 λεπτά πριν, gas7777 είπε

Απορια.

Ενώ υπάρχει η βεβαιότητα πως τα παιδιά δεν είναι τελικά ωρολογιακες βόμβες, δεν έχει καταγραφεί περίπτωση όπου παιδί κόλλησε ενήλικο (παράδειγμα τσιορδα που παιδί ήρθε σε επαφή με 120 άτομα και δε κόλλησε κανέναν) τότε για ποιον λόγο δεν ανοίγουν τα δημοτικά;

Γιατί λένε ότι φοβούνται ενώ στην πραγματικότητα υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος;

Έχουν τοποθετηθεί πάνω σε αυτό το ζήτημα; Η δικαιολογία πως τα παιδιά δεν τηρούν την υγειηνη έχει καταρρεύσει αλλά και πάλι εφόσον μιλάμε για μηδαμινή μεταδοτικότητα τι ακριβώς φοβούνται; Μήπως τελικά δεν είναι σίγουροι;

Επιστημονικά τεκμηριομένη βεβαιότητα αυτή τη στιγμή εν μέσω πανδημίας δεν υπάρχει για τίποτα. Είναι πολύ νωρίς. Υπάρχουν ενδείξεις ότι τα παιδιά έχουν προφανώς μεγαλύτερες αντοχές και ενδείξεις ότι παρουσιάζουν μικρότερη μεταδοτικότητα.  Ένα σχολείο διευρίνει το οικοσύστημα εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών σε μεγάλο βαθμό. Επειδή σίγουρα δεν γίνεται να πείσεις ένα παιδί να μείνει μακρυά από τα άλλα παιδια όταν είναι 6 χρονών ή να μην πλησιάσει στα 2 μέτρα το δάσκαλο, το γονιό άλλου παιδιού κτλ όλοι κινούνται επιφυλακτικά.

• Like 1

42 λεπτά πριν, silverado είπε

Ποια είναι η παρέα;

1 ώρα πριν, skiabox είπε

Απλά με μια revolut η ρευστότητα δεν θα πάει χαμένη επειδή δόθηκε σε εκείνον που έβαλε μέσο.

Να στο πω και αλλιώς για να το καταλάβεις.

Ξέρεις τι χρήμα έχει περάσει από τα χέρια των Ελλήνων;

Ένας λόγος που είμαστε ακόμα σχετικά όρθιοι είναι αυτό το χρήμα πάντως.

1 ώρα πριν, Adrian είπε

Μη το λες.. εδώ που είμαι πρέπει να πάω σε 4 διαφορετικά για τα αναγκαία.. 🤣

Από περιέργεια, για πες ένα αναγκαίο πράγμα που δεν βρίσκεις σε 3 σούπερ μάρκετ! Εννοείται δε στη λέω, πήγαινε και σε 10. Απλά μου κάνει εντύπωση.

1 ώρα πριν, gordonas είπε

Οι μεταρρυθμίσεις προς την ψηφιακή διακυβέρνηση έχουν ελάχιστο κόστος. Αυτές οι μεταρρυθμίσεις είναι αρκετές στον σημερινό κόσμο για να αλλάξουν τελείως το τοπίο, προς το καλύτερο. 

Η Ελλάδα έχει ρευστότητα αυτή την στιγμή. Το πρόβλημα μας δεν είναι η ρευστότητα αλλά το χρέος. Επειδή όμως είναι σχετικά ρυθμισμένο αντέξαμε αυτό το κύμα. Αντοχές για επόμενο κύμα νομίζω ότι δεν έχουμε. 

Δε νομίζω ότι είμαστε σίγουροι για το κόστος, αλλά εννοείται ότι πρέπει να γίνουν.

11 λεπτά πριν, adi32 είπε

Από ότι βλέπω οι περισσότεροι τον ξέχασαν τον ιό. 

Αν σε 15 μέρες δεν έχουμε μεγάλη έκρηξη πάει να πει ότι δεν ήταν τόσο επικίνδυνα τα πράγματα. 

Ακριβώς αυτό. Αλλά πως να το ξέρεις...

Ειχα μια απορια εγω ολο αυτον τον καιρο ... 

Το ενδεχομενο να εχουμε κορωνοιο απο δεκεμρη η νοεβρη  δεν παιζει ε ? Απλως κανεις σχεδον τοτε δεν εκανε τεστ 

Εχει γινει ερευνα σχετικα σε αυτο το θεμα ? 

• Like 4

1 ώρα πριν, skiabox είπε

Απλά με μια revolut η ρευστότητα δεν θα πάει χαμένη επειδή δόθηκε σε εκείνον που έβαλε μέσο.

Να στο πω και αλλιώς για να το καταλάβεις.

Ξέρεις τι χρήμα έχει περάσει από τα χέρια των Ελλήνων;

Τί εννοείς ωρέ ποιητή;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, zio10 είπε

..

Από περιέργεια, για πες ένα αναγκαίο πράγμα που δεν βρίσκεις σε 3 σούπερ μάρκετ! Εννοείται δε στη λέω, πήγαινε και σε 10. Απλά μου κάνει εντύπωση.

..

Ρητορική ερώτηση; Δεν έχουμε 10, 6 είναι όλα κι όλα.. Το ένα δεν θα έχει κιμά, το άλλο θα έχει κιμά δεν θα έχει φρέσκα κρεμμυδάκια, το 3ο δεν θα έχει κρέμα γάλακτος.. κοκ.. Τα αναγκαία δεν θα κάτσω να τα αναλύσω..😎 Το να τρέχεις σε όλα τα ΣΜ εδώ είναι αναγκαίο σπορ

Επεξ/σία από Adrian
  • Thanks 1

6 λεπτά πριν, Mobid είπε

Το ενδεχομενο να εχουμε κορωνοιο απο δεκεμρη η νοεβρη  δεν παιζει ε ? Απλως κανεις σχεδον τοτε δεν εκανε τεστ 

Στην Ελλάδα (ακόμα) όχι...

9 λεπτά πριν, Mobid είπε

Και να παίζει τι θα αλλάξει;

Δηλαδή στη Γαλλία που έπαιξε και τι έγινε;

(Ειλικρινής απορία)

7 λεπτά πριν, Mobid είπε

Εννοείς αν είχαμε τον Νοέμβρη - Δεκέμβρη που μας πέρασε η αν θα έχουμε τον επόμενο; Για τον επόμενο παντως εγώ θεωρώ σίγουρο ότι θα μας ταλαιπωρησει εκ νέου αυτός ο ιός. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...