Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh
  • Μια τελευταία προειδοποίηση, το ότι υπάρχει αυτό το topic δεν σημαίνει ότι είναι εξαίρεση στους κανόνες του forum.
  • Επόμενες αναφορές σε κόμματα  και πολιτικά πρόσωπα (εσωτερικού ΚΙ εξωτερικού) δεν θα έχουν "προειδοποιητικές βολές" αλλά απευθείας 30μερο ban.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Curtis76 είπε

Καλα εσεις ακομα πιστευετε οτι αν το αφησουν στη τυχη του τον ιο οι οικονομικες επιπτωσεις  θα ειναι χειροτερες? Επειδη δεν υπαρχουν λεφτοδεντρα οπως λετε, πρεπει να εφαρμοστουν μετρα και αν δε μπορουμε καραντινα. Μονο ετσι σωζεις και τον κοσμο και την οικονομια

Οι επιπτώσεις του ιού είναι περίπου γνωστές. Γνωρίζεις περίπου το ποσοστό θνησιμότητας από τις κλειστές κοινότητες. Τις οικονομικές επιπτώσεις του ιού και της καραντίνας θα τις μάθουμε σε 2-5 χρόνια. Τώρα δεν φαίνονται. Και θα είναι μεγάλες.

• Απαντ. 17,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, sdragon είπε

Οι επιπτώσεις του ιού είναι περίπου γνωστές. Γνωρίζεις περίπου το ποσοστό θνησιμότητας από τις κλειστές κοινότητες. Τις οικονομικές επιπτώσεις του ιού και της καραντίνας θα τις μάθουμε σε 2-5 χρόνια. Τώρα δεν φαίνονται. Και θα είναι μεγάλες.

Η οικονομία εξαρτάται από τις μεταρρυθμίσεις.

Η revolut άνοιξε για παράδειγμα ως τράπεζα στη Λιθουανία και έχει πει ότι θα αρχίσει σε λίγο καιρό να δίνει και δάνεια σε Λιθουανούς!

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, skiabox είπε

Η οικονομία εξαρτάται από τις μεταρρυθμίσεις.

Η revolut άνοιξε για παράδειγμα ως τράπεζα στη Λιθουανία και έχει πει ότι θα αρχίσει σε λίγο καιρό να δίνει και δάνεια σε Λιθουανούς!

Η οικονομία εξαρτάται από τη ρευστότητα. Άμα δεν κινείται χρήμα οι μεταρρυθμίσεις είναι άσκοπες. Και δεν προβλέπεται να αρχίζουν να κόβουν λεφτά με τη σέσουλα.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, chris456 είπε

Χτες αποφασισα να παω σε 2 σουπερμαρκετ για να παρω τα αναγκαια,Λοιπον η κατασταση ηταν σαν να μην υπαρχει ιος.Ακομα και υπαλληλοι του σουπερμαρκετ να ειναι χωρις μασκα και γαντια,Υπαλληλος στην κοπη τυριων/αλλαντικων με μασκα να καλυπτει μονο το στομα και οχι την μυτη.Επισης πελατες αμεριμνοι χωρις γαντια/μασκες να ξεροβηχουν πανω στα προιοντα.Δεν υπαρχει σωτηρια...

Πάλι καλά που πήγες μόνο για τα αναγκαία. Ποιος ξέρει σε πόσα σουπερμαρκετ θα πήγαινες για τα υπόλοιπα; 😛

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, sdragon είπε

Η οικονομία εξαρτάται από τη ρευστότητα. Άμα δεν κινείται χρήμα οι μεταρρυθμίσεις είναι άσκοπες. Και δεν προβλέπεται να αρχίζουν να κόβουν λεφτά με τη σέσουλα.

Απλά με μια revolut η ρευστότητα δεν θα πάει χαμένη επειδή δόθηκε σε εκείνον που έβαλε μέσο.

Να στο πω και αλλιώς για να το καταλάβεις.

Ξέρεις τι χρήμα έχει περάσει από τα χέρια των Ελλήνων;

Επεξ/σία από skiabox
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Teras1 είπε

Πάλι καλά που πήγες μόνο για τα αναγκαία. Ποιος ξέρει σε πόσα σουπερμαρκετ θα πήγαινες για τα υπόλοιπα; 😛

Μη το λες.. εδώ που είμαι πρέπει να πάω σε 4 διαφορετικά για τα αναγκαία.. 🤣

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, sdragon είπε

Οι μεταρρυθμίσεις προς την ψηφιακή διακυβέρνηση έχουν ελάχιστο κόστος. Αυτές οι μεταρρυθμίσεις είναι αρκετές στον σημερινό κόσμο για να αλλάξουν τελείως το τοπίο, προς το καλύτερο. 

Η Ελλάδα έχει ρευστότητα αυτή την στιγμή. Το πρόβλημα μας δεν είναι η ρευστότητα αλλά το χρέος. Επειδή όμως είναι σχετικά ρυθμισμένο αντέξαμε αυτό το κύμα. Αντοχές για επόμενο κύμα νομίζω ότι δεν έχουμε. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Adrian είπε

Μη το λες.. εδώ που είμαι πρέπει να πάω σε 4 διαφορετικά για τα αναγκαία.. 🤣

Τα σούπερ μάρκετ ανοίγουν ακόμα στις 7 το πρωί;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, skiabox είπε

Δεν έχω ιδέα, εγώ 7 κοιμάμαι.. Αλλά δεν νομίζω να άνοιγαν ποτέ 7 το πρωί.. δεν έχω προσέξει και το πρόγραμμα να σου πω την αλήθεια, μόνο τι ώρα κλείνουν

• Like 1
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, skiabox είπε

Αν εχεις λοστο  ανοιγουν και στις 6 το πρωι

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, legendw84it είπε

Ε τώρα που το έκανες λιανά, επειδή μπερδευόμουν το κατάλαβα.
Αν πάει 1000€ το εισιτήριο θα βρεθεί ένα κορόιδο να ταξιδέψει.
Απλά μαθηματικά στα οποία μόνο η αύξηση της τιμής αυξάνει τις πωλήσεις και τα κέρδη μιας εταιρίας.
Για αυτό άλλωστε είχαν πέσει και οι τιμές της τηλεφωνίας, οι τιμές των εισιτηρίων με τις low cost και άλλα προϊόντα όταν έμπαιναν στην αγορά εταιρίες με χαμηλή τιμή στον ανταγωνισμό. 
Μάλλον δεν θα ήξεραν φένεται.
Εσύ ο αμπέρδευτος έχεις σπουδάσει οικονομικά υψηλού επιπέδου να φανταστώ;

Έχεις μπερδέψει το βόλεϊ με το τρόλεϊ...

Αν αυξήσεις την τιμή δεν θα έχεις απαραίτητα μεγαλύτερο κέρδος.

Αν όμως αυξηθούν τα λειτουργικά σου κόστη (απολύμανση, φίλτρα κλπ) και την ίδια ώρα μειωθεί το περιθώριο των πωλήσεων σου (μείωση καθισμάτων κλπ) τότε μπορεί να καταλήξεις ζημιογόνος και αν δεν βρεις αντιστάθμισμα άμεσα με τις πωλήσεις σου ή έμεσα με επιδοτήσεις ή δάνεια αργά ή γρήγορα θα χρεοκοπήσεις...

Καλά φαντάζεσαι!

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, braxamiotis είπε

Αν εχεις λοστο  ανοιγουν και στις 6 το πρωι

Μου βγήκε ο χυμός από τη μύτη 

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Curtis76 είπε

Δεν ειναι ετσι ακριβως διοτι δεν νομιζω οτι ο μ.ο ηλικιας ειναι ιδιος. Ασε που αν γεμισουν οι ΜΕΘ η θνητοτητα αλλαζει δραματικα και βασικα γι αυτο γινεται οτι γινεται.

Τιποτα απο αυτα που λες δεν ειναι κομμουνιστικο. Δεν εχει σχεση το κρατος του καπιταλισμου με το κρατος του κομμουνισμου αλλα καταλαβαινω τι θες να πεις.

Ο χαρδαλιας ζωγραφισε παλι, εσεις εκει στην αγ. παρασκευη θα ακουτε χαρδαλια και θα ... κακακια. Καλα εκανε ο ανθρωπος, ασε να παρακαλανε τωρα. 

Προφανώς και δεν θα είναι το ίδιο ποσοστό αλλά δεν θα έχει μεγάλη διαφορά. Μόνο έτσι μπορείς να έχεις μια άποψη της μεταδοτικότητας και της θνησιμότητας ενός ιού. Σκοπός δεν είναι να γεμίσουν οι ΜΕΘ απότομα αλλά σταδιακά και ελεγχόμενα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...