Προς το περιεχόμενο

Κορωνοϊός στην Ελλάδα #2

insomnia.gr
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh
  • Μια τελευταία προειδοποίηση, το ότι υπάρχει αυτό το topic δεν σημαίνει ότι είναι εξαίρεση στους κανόνες του forum.
  • Επόμενες αναφορές σε κόμματα  και πολιτικά πρόσωπα (εσωτερικού ΚΙ εξωτερικού) δεν θα έχουν "προειδοποιητικές βολές" αλλά απευθείας 30μερο ban.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, masteripper είπε

Νομίζω ότι γιαυτό υπάρχει εικασία...νυχτερίδα που φαγώθηκε απο σκυλί ...διεργασία στο πεπτικό σύστημα του σκυλιού ......οι Κινέζοι ήθελαν πραγματικό Hot Dog (μάλλον όχι και πολύ Hot) και εντέλει εγένετο ο Covid 19

Υπήρχε κάποιο αρθρο πρόσφατα

Αυτή τη θεωρία μέ το ανακάτεμα στο στομάχι του παγκολίνου δεν την είχε πει κανένας μέχρι τώρα.

Επιβάλλεται να γίνει έρευνα.

Η δική μου ταπεινή υπόθεση είναι ότι τα ένζυμα των γαστρικών υγρών δρουν ως καταλύτες και κάπου εκεί, τσουπ, ανταλλάσσονται τα γονίδια.

Επεξ/σία από argonaut
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Μόλις τώρα, argonaut είπε

Αυτή τη θεωρία μέ το ανακάτεμα στο στομάχι του παγκολίνου δεν την είχε πει κανένας μέχρι τώρα.

Επιβάλλεται να γίνει έρευνα.

Η δική μου ταπεινή υπόθεση είναι ότι τα ένζυμα των γαστρικών υγρών δρουν ως καταλύτες και κάπου εκεί, τσουπ, ανταλλάσσονται τα γονίδια.

Ο ίδιος ερευνητής τώρα που βρήκα τα αρθρα υποστηρίζει ότι ο παγκολίνος διαφέρει σε μεγάλο βαθμό και αμφισβητεί την περίπτωση του.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, gordonas είπε

Αν του χρόνου πάμε +11%, τότε χάσαμε μια χρονιά και η ζωή συνεχίζεται. 

11% ανάπτυξη ...  μήπως λίγο τα παραλέμε? Οικονομικές εκτιμήσεις με βάση το συναίσθημα δεν γίνονται, δυστυχώς.

Ας παραθέσω ένα πραγματικό νούμερο που ήρθε προχθες στο σπίτι μου (uk) για να καταλάβουμε για τι οικονομική κρίση μιλάμε σε δυνατές οικονομίες, πόσο μάλλον στις σκοτωμένες ελληνικές τράπεζες ... Βank of England base rate: Προ covid ήταν 0.75%, 10/3 το κάνανε 0.25%, 19/3 το κάνανε 0.10%. Αποτέλεσμα ... η προθεσμιακή μου έπεσε από 0.80% σε 0.03%

Σκέψου λίγο τι επιτόκιο θα δώσουν τώρα σε στεγαστικά και επαγγελματικά δάνεια οι δυνατές τράπεζες που παραδοσιακά μοίραζαν φτηνό χρήμα για ανάπτυξη σε πολύ ισχυρές οικονομίες ... και έλα να συγκρίνεις και τι θα δώσουν οι ελληνικες τράπεζες για να πετύχουμε 11%!

Επεξ/σία από gthe
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, masteripper είπε

Νομίζω ότι γιαυτό υπάρχει εικασία...νυχτερίδα που φαγώθηκε απο σκυλί ...διεργασία στο πεπτικό σύστημα του σκυλιού ......οι Κινέζοι ήθελαν πραγματικό Hot Dog (μάλλον όχι και πολύ Hot) και εντέλει εγένετο ο Covid 19

Υπήρχε κάποιο αρθρο πρόσφατα

Ο SARS2 έχει 1-2 συγκεκριμένα χαρακτηριστικά τα οποία δεν τα έχουν βρει ακόμα σε κάποιο ζώο. Όσο δεν βρίσκουν ζώο με αυτά τα χαρακτηριστικά δεν μπορούν να ξέρουν από ποιον συνδυασμό ζώων προέκυψε. Έχει σημασία για τους επιστήμονες αυτό. Αυτό με το σκυλί νομίζω δεν παίζει. Το ίδιο λένε και για το Παγκολίνο. Ούτε αυτό ταιριάζει. Είναι κομμάτι του παζλ αλλά λείπει και άλλο ενδιάμεσο ζώο.

Τα πάντα για τον SARS2 στον παρακάτω σύνδεσμο από το Nature.com. Όποιος έχει όρεξη να το διαβάσει, στο τέλος θα έχει κατανοήσει ότι χρειάζεται να ξέρει για τον ιό.

Το βάζω για άλλη μια φορά:
Profile of a killer: the complex biology powering the coronavirus pandemic

15 λεπτά πριν, gthe είπε

11% ανάπτυξη ...  μήπως λίγο τα παραλέμε? Οικονομικές εκτιμήσεις με βάση το συναίσθημα δεν γίνονται, δυστυχώς.

Ας παραθέσω ένα πραγματικό νούμερο που ήρθε προχθες στο σπίτι μου (uk) για να καταλάβουμε για τι οικονομική κρίση μιλάμε σε δυνατές οικονομίες, πόσο μάλλον στις σκοτωμένες ελληνικές τράπεζες ... Βank of England base rate: Προ covid ήταν 0.75%, 10/3 το κάνανε 0.25%, 19/3 το κάνανε 0.10%. Αποτέλεσμα ... η προθεσμιακή μου έπεσε από 0.80% σε 0.03%

Σκέψου λίγο τι επιτόκιο θα δώσουν τώρα σε στεγαστικά και επαγγελματικά δάνεια οι δυνατές τράπεζες που παραδοσιακά μοίραζαν φτηνό χρήμα για ανάπτυξη σε πολύ ισχυρές οικονομίες ... και έλα να συγκρίνεις και τι θα δώσουν οι ελληνικες τράπεζες για να πετύχουμε 11%!

Το 11% που έγραψα δεν προκύπτει από κάπου. Ήθελα να δείξω ότι έχει τεράστια σημασία το μέγεθος του rebound που θα κάνει η οικονομία του χρόνου.

Βασικά, δύο πράγματα έχουν σημασία:

1. Να μην είναι πολύ βαθιά η βουτιά φέτος καθώς όσο μεγαλύτερη είναι τόσο περισσότερα "βαθιά" σημάδια μένουν σε αυτή.

2. Τι ύψος θα έχει η ανάπτυξη μετά. 

Όλα όμως είναι φλου για πολύ προφανείς και απλούς λόγους. Αν βγει ένα τεστ μέχρι τον Ιούνιο που ανιχνεύει 99,9% τον ιό από την πρώτη ημέρα, τότε ο τουρισμός δεν θα χαθεί 100% αλλά θα σώσει ένα 30% τουλάχιστον. Αυτό έχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ σημασία στο βάθος της ύφεσης. 

Το σενάριο που βάζω δεν είναι απίθανο. Οι μεγαλύτερες φαρμακευτικές του πλανήτη ήδη έχουν ανακοινώσει πολύ αξιόπιστα τεστ αντισωμάτων και έχουν μιλήσει και για καλύτερα/γρηγορότερα τεστ ανίχνευσης του ιού. 

Επίσης, έχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ σημασία η διασπορά στην χώρα να μείνει χαμηλά.

Για να έχουμε κάποιον τουρισμό χρειαζόμαστε δύο συνθήκες:

1. Να αισθάνεται ασφαλής αυτός που έρχεται. Δηλαδή πολύ μικρή διασπορά στην ΕΛΛΑΔΑ.

2. Να αισθανόμαστε ΕΜΕΙΣ ασφαλείς με αυτόν που έρχεται. Δηλαδή να έχει κάνει ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ έλεγχο πριν μπει στο αεροπλάνο.

Πριν 30 ημέρες και τα δύο σενάρια ήταν ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ και η πρόβλεψη για τον τουρισμό ήταν -95%. 

Τώρα τα σενάρια μοιάζουν να έχουν πιθανότητες 50% με τα σημερινά δεδομένα και τον Ιούνιο να γίνουν πραγματικότητα.

Οπότε οι προβλέψεις μέχρι τώρα, ΜΑΛΛΟΝ είναι οι πιο απαισιόδοξες.

Επεξ/σία από gordonas

Καθηγητής ΑΠΘ: Επινόηση Τσιόδρα ο υπολογισμός θανάτων για να δικαιολογηθούν τα μέτρα

https://www.ethnos.gr/ellada/103976_kathigitis-apth-epinoisi-tsiodra-o-ypologismos-thanaton-gia-na-dikaiologithoyn-ta

• Like 4
  • Thanks 1

1 ώρα πριν, gordonas είπε

Ακόμα δεν είναι γνωστό το ζώο που μετέδωσε τον ιό στον άνθρωπο. Ο ιός που έχει η νυχτερίδα χρειάστηκε συνδυασμό με κάποιον κορωνοϊό από άλλο ζώο για να προκύψει ο SARS2. Λείπει πολύ σημαντικός κρίκος από την αλυσίδα. 

Οι οικογένειες των κορωνοϊών δεν είναι τόσες πολλές. 

Όποιος θέλει να ξέρει τα πάντα για τον SARS2 διαβάζει το παρακάτω. Γράφει τα ΠΑΝΤΑ (από το nature.com):
Profile of a killer: the complex biology powering the coronavirus pandemic

Σωστά τα λες. Εγώ αυτό που έγραψα το είδα σε ντοκυμαντέρ για τον κορονοιο στο Νετφλιξ. 

Δεν είμαι ειδικός. 

8 λεπτά πριν, silverado είπε

Καθηγητής ΑΠΘ: Επινόηση Τσιόδρα ο υπολογισμός θανάτων για να δικαιολογηθούν τα μέτρα

https://www.ethnos.gr/ellada/103976_kathigitis-apth-epinoisi-tsiodra-o-ypologismos-thanaton-gia-na-dikaiologithoyn-ta

Φαν του Ιωαννίδη. Δυστυχώς για αυτόν έχει διαψευστεί από τα γεγονότα σε ΗΠΑ, UK και Σουηδία και όχι μόνο. 

Οι δύο παράγραφοι που διάβασα, δεν έχουν κάποιο hard fact, οπότε είναι μια κουβέντα σαν αυτή που κάνουμε εδώ πέρα. Χωρίς βαρύτητα. 

• Like 1

Eχει κανεις που να μενει Βορεια επαφη με το τι εγινε χθες στην Αγια Παρασκευη??????Μιλαμε για αδιανοητες καταστασεις,δεν υπαρχουν λογια.

Πρεπει να ειμαστε ο χειροτερος λαος στον κοσμο οσον αφορα την συμπεριφορα μας σε σοβαρες καταστασεις.Δεν υπαρχει σωτηρια για μας.

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, gordonas είπε

Το 11% που έγραψα δεν προκύπτει από κάπου. Ήθελα να δείξω ότι έχει τεράστια σημασία το μέγεθος του rebound που θα κάνει η οικονομία του χρόνου.

Βασικά, δύο πράγματα έχουν σημασία:

1. Να μην είναι πολύ βαθιά η βουτιά φέτος καθώς όσο μεγαλύτερη είναι τόσο περισσότερα "βαθιά" σημάδια μένουν σε αυτή.

2. Τι ύψος θα έχει η ανάπτυξη μετά. 

Όλα όμως είναι φλου για πολύ προφανείς και απλούς λόγους. Αν βγει ένα τεστ μέχρι τον Ιούνιο που ανιχνεύει 99,9% τον ιό από την πρώτη ημέρα, τότε ο τουρισμός δεν θα χαθεί 100% αλλά θα σώσει ένα 30% τουλάχιστον. Αυτό έχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ σημασία στο βάθος της ύφεσης. 

Το σενάριο που βάζω δεν είναι απίθανο. Οι μεγαλύτερες φαρμακευτικές του πλανήτη ήδη έχουν ανακοινώσει πολύ αξιόπιστα τεστ αντισωμάτων και έχουν μιλήσει και για καλύτερα/γρηγορότερα τεστ ανίχνευσης του ιού. 

Επίσης, έχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ σημασία η διασπορά στην χώρα να μείνει χαμηλά.

Για να έχουμε κάποιον τουρισμό χρειαζόμαστε δύο συνθήκες:

1. Να αισθάνεται ασφαλής αυτός που έρχεται. Δηλαδή πολύ μικρή διασπορά στην ΕΛΛΑΔΑ.

2. Να αισθανόμαστε ΕΜΕΙΣ ασφαλείς με αυτόν που έρχεται. Δηλαδή να έχει κάνει ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ έλεγχο πριν μπει στο αεροπλάνο.

Πριν 30 ημέρες και τα δύο σενάρια ήταν ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ και η πρόβλεψη για τον τουρισμό ήταν -95%. 

Τώρα τα σενάρια μοιάζουν να έχουν πιθανότητες 50% με τα σημερινά δεδομένα και τον Ιούνιο να γίνουν πραγματικότητα.

Οπότε οι προβλέψεις μέχρι τώρα, ΜΑΛΛΟΝ είναι οι πιο απαισιόδοξες.

Εύχομαι όλα να πάνε καλά σε όλο το πλανήτη για όλους, αν και θα κρατήσω επιφυλάξεις για πολύ γρήγορο rebound στην ύφεση. Θα σου απαντήσω στα 2 κριτήρια που έθεσες για τον τουρισμού, με βάση μόνο τη προσωπική μου άποψη και την προσωπική μου "ιστορία".

Εγώ λοιπόν έχω εισιτήρια για Ελλάδα από Δουβλίνο (που δεν έχω ακυρώσει ακόμα, ελπίζοντας ...) για να κάνω τις διακοπές μου 15 μέρες ξεκινόντας από 27/06. Δλδ να πάμε στην γενέτειρα, να κάνουμε μπάνια, να φάμε σε καμιά ταβέρνα και να δω γονείς, όχι κάτι τρελό. Είμαι δλδ ένα ευκολο use case "τουρίστα" που θα επισκεφτει την χώρα ας πούμε τέλος Ιουνιου. Το 1 προσωπικά σαν Έλληνας που ενημερώνεται με έχει καλύψει ήδη. Στο 2 τώρα ... αν δεν έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση σε αεροδρόμια, με κάποια μέτρα προστασίας, αν δεν έχει αρθεί η υποχρεωτική καραντίνα στον τόπο άφιξης, αν δεν επιτρέπεται στην σύντροφό μου που δεν είναι ελληνίδα να μπει στη χώρα εύκολα, δεν επιτρέπεται κολύμπι και φαγητό έξω, θα ζητήσω voucher και με βαρια καρδιά θα χάσουμε τις διακοπές μας φέτος. 

Καταλαβαίνεις πόσο δύσκολο είναι για έναν ξένο τουρίστα να πληρώσει ξενοδοχείο και να έρθει ανέμελες διακοπές στη χώρα μας? Η εμπιστοσύνη δεν κερδίζετε εύκολα.

Επεξ/σία από gthe

43 λεπτά πριν, argonaut είπε

Δεν ισχύει αυτό για την μετάλλαξη.

Αρχικά πολλοί γεννετιστές έχουν εκφράσει αμφιβολίες για τα συμπεράσματα της συγκεκριμένης έρευνας (https://www.biorxiv.org/content/10.1101/2020.04.29.069054v2).

Από εκεί και πέρα η μελέτη λέει ότι η συγκεκριμένη μετάλλαξη κυριάρχησε επί προηγούμενης (χοντρά - χοντρά).

28036222-8289011-image-a-7_1588697750282

Το μπλε η μετάλλαξη.

Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι έγινε περισσότερο μολυσματικός ή περισσότερο θανατηφόρος.

Δείτε και Μπαλού:

https://www.athensvoice.gr/life/health/644634_ereyna-oi-200-metallaxeis-toy-koronoioy-kai-o-asthenis-miden

https://phys.org/news/2020-05-mutations-sars-cov-insights-virus-evolution.html

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1567134820301829

https://www.protothema.gr/world/article/1003125/koronoios-metallagmeno-kai-epithetiko-stelehos-tou-iou-kuriarhei-se-ipa-kai-europi/

Κι όμως ο ιός μεταλλάσσεται. Ήδη στην Αμερική έχουν παρατηρηθεί διαφορετικά στελέχη από την Ευρώπη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, alimentas είπε

Eχει κανεις που να μενει Βορεια επαφη με το τι εγινε χθες στην Αγια Παρασκευη??????Μιλαμε για αδιανοητες καταστασεις,δεν υπαρχουν λογια.

Πρεπει να ειμαστε ο χειροτερος λαος στον κοσμο οσον αφορα την συμπεριφορα μας σε σοβαρες καταστασεις.Δεν υπαρχει σωτηρια για μας.

Στην Τρίπολη, χωρίς να γίνει υπαίθριο πάρτι, οι καταστάσεις είναι πάνω-κάτω οι ίδιες. Απίστευτος κόσμος έξω στους πεζόδρομους και τις πλατείες. Έτσι μου έρχεται να πάω σήμερα να σηκώσω το drone να πάρω φωτογραφίες. 

Είμαι βέβαιος ότι τα ίδια γίνονται σε όλη την χώρα. Περιέγραψα και το χάος με τις μάσκες. Το σημαντικότερο είναι ότι συζητάμε για τις μάσκες, που είναι το 3ο σε σημασία μέτρο και έχουν χαθεί τα δύο πρώτα. 

ΑΠΟΣΤΑΣΗ και ΠΛΥΣΙΜΟ ΧΕΡΙΩΝ. 

Δεν κολλάς όταν πιάσεις τον ιό. Κολλάς όταν βάλεις το χέρι σε ΣΤΟΜΑ/ΜΥΤΗ/ΜΑΤΙ.

Επίσης έχει τεράστια σημασία η ποσότητα του ιού που βάζεις στο στόμα σου. Τόσο στο αν νοσήσεις, όσο και στο πόσο βαριά πιθανότατα.

8 λεπτά πριν, sdragon είπε

https://www.protothema.gr/world/article/1003125/koronoios-metallagmeno-kai-epithetiko-stelehos-tou-iou-kuriarhei-se-ipa-kai-europi/

Κι όμως ο ιός μεταλλάσσεται. Ήδη στην Αμερική έχουν παρατηρηθεί διαφορετικά στελέχη από την Ευρώπη.

Σε όλους τους ιούς υπάρχουν διαφορετικά στελέχη. 

Αν διαβάσεις το κύριο άρθρο του Nature.com θα καταλάβεις ότι η ίδια η δομή του SARS2, καθιστά πολύ δύσκολη την όποια σημαντική μετάλλαξή του. 

Έχει ένα μηχανισμό άμυνας για τα αντισώματα, που στην ουσία κάνει πολύ καλή ταυτοποίηση. Αυτός ακριβώς ο μηχανισμός, εμποδίζει τον ίδιο τον ιό από το να κάνει σοβαρή μετάλλαξη. Αν θυμάμαι καλά λέει, ότι έχει πολύ μικρότερες δυνατότητες μετάλλαξης από άλλους κορωνοίους, λόγω αυτού του χαρακτηριστικού του.

Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματά του είναι και μειονέκτημά του ταυτόχρονα. 

Επεξ/σία από gordonas

11 λεπτά πριν, gordonas είπε

Φαν του Ιωαννίδη. Δυστυχώς για αυτόν έχει διαψευστεί από τα γεγονότα σε ΗΠΑ, UK και Σουηδία και όχι μόνο. 

Οι δύο παράγραφοι που διάβασα, δεν έχουν κάποιο hard fact, οπότε είναι μια κουβέντα σαν αυτή που κάνουμε εδώ πέρα. Χωρίς βαρύτητα. 

Εχεις δικιο, το να σκοτωνεις την οικονομια χωρις δεδομενα εχει βαρυτητα.

• Like 1

47 λεπτά πριν, Teras1 είπε

Από περιέργεια το μλκ στο είπαν στα Γερμανικά ή στα Ελληνικά με προφορά Σβαρτζενεγκερ;

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

😛

Έλληνες είναι ρε συ που πήγαν Γερμανία γιατροί οπότε κλασσικό ελληνικό με προφορά Θεσσαλονίκης 

1 ώρα πριν, apostolosapok είπε

Η πρόβλεψη για το -10.6% gdp της Ελλάδας είναι πολύ ποιο τρομακτική από τον κορονοιο. Θα κάνουμε το παξιμάδι σκατό.

Νομιζω ο πολεμος ειναι πιο τρομακτικος απο  το 10% υφεση, αλλα ειναι offtopic συζητηση. Εδω μιλαμε για τον ιο

47 λεπτά πριν, braxamiotis είπε

Βγειτε εξω ρε.Χαρειτε την ανοιξη και το καλοκαιρι

Χαθηκες εσυ. Απο εξω γραφουμε, δεν εχουμε καραντινα, πιστευω να τα εμαθες τα νεα.

9 λεπτά πριν, alimentas είπε

Μιλαμε για προβατα που πανε οπου τους πει ο φιλος τους ο dj και η φιλη τους η γκαρσονα. Με εναν καφε δωρο πανε οπου θες, ραντεβου με τα καναλια.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, silverado είπε

Εχεις δικιο, το να σκοτωνεις την οικονομια χωρις δεδομενα εχει βαρυτητα.

https://www.worldometers.info/coronavirus/

Κανένας δεν σκότωσε την οικονομία. Ύφεση θα έχουμε φέτος, ανάπτυξη του χρόνου και η ζωή θα συνεχιστεί. 

Αρκεί να μην είμαστε πανηγυρτζήδες. 

Επεξ/σία από gordonas

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...