Προς το περιεχόμενο

Κορωνοϊός στην Ελλάδα #2

insomnia.gr
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh
  • Μια τελευταία προειδοποίηση, το ότι υπάρχει αυτό το topic δεν σημαίνει ότι είναι εξαίρεση στους κανόνες του forum.
  • Επόμενες αναφορές σε κόμματα  και πολιτικά πρόσωπα (εσωτερικού ΚΙ εξωτερικού) δεν θα έχουν "προειδοποιητικές βολές" αλλά απευθείας 30μερο ban.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 λεπτά πριν, logistoulis είπε

πρώτα από όλα δεν πιστεύω ότι όλες οι γρίπες είναι "απλές", ποτέ μου δεν το πίστευα γιατί όπως γράφω και στο εντιτ μου και ξέρω άτομο που έχει πεθάνει  από γρίπη και άτομα που έχουν πάει νοσοκομείο σοβαρά  από γρίπη 

εκεί που έχω τα όποια θέματά μου, είναι για το αν ο κόβιντ είναι τόσο εξαιρετική περίπτωση και ακόμα το κοιτάω δεν έχω καταλήξει 

Απο την εμπειρια μου εχω συγγενεις που νοσησαν πολυ ασχημα. 

Τωρα ο καθένας μπορει να.πιστευει οτι θελει.Αν με ρωτουσαν διαλεξε να νοσησεις απο μια γριπη η απο τον covid , εγω σιγουρα θα διαλεγα την γριπη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

6 λεπτά πριν, _kos_tas_ είπε

Περιμένουμε τώρα δηλαδή που ανοίγουν τα πάντα εκατόμβες.

Λογικά θα έχουμε αύξηση των κρουσμάτων.Τώρα για εκατόμβες νεκρών δεν ξέρω.

1 ώρα πριν, _kos_tas_ είπε

Ακόμα είμαστε στο 1/3 σε θανάτους σε σχέση με την εποχική γρίπη.

https://www.who.int/news-room/detail/14-12-2017-up-to-650-000-people-die-of-respiratory-diseases-linked-to-seasonal-flu-each-year

Συνεχίστε τώρα την καταστροφολογία.

https://www.who.int/news-room/detail/14-12-2017-up-to-650-000-people-die-of-respiratory-diseases-linked-to-seasonal-flu-each-year

650.000 νεκροί μάλλον δεν είχαν πρόσβαση σε φάρμακα και εμβόλια.

Φίλε, τους συνδέσμους που παραθέτεις να τους διαβάζεις πρώτα στο σύνολο και όχι μόνο τον τίτλο.

1. Το νούμερο αυτό αφορά όλο τον πλανήτη σε ένα ολόκληρο έτος. Εδώ έχουμε έναν ιό που κυκλοφορεί 4-5 μήνες. Του χρόνου τέτοια εποχή κάνουμε τις συγκρίσεις. 

2. Τα νούμερα που αφορούν την γρίπη γίνονται τεράστια από χώρες που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. Που δεν εμβολιάζονται και δεν έχουν και παροχή σε θεραπεία. Εδώ έχουμε έναν ιό που δεν υπάρχει θεραπεία ούτε στο καλύτερο σύστημα υγείας του πλανήτη. 

"According to US-CDC, most deaths occur among people aged over 75 years, and in the world’s poorest regions. Sub-Saharan Africa accounts for the world’s greatest flu mortality risk, followed closely by the Eastern Mediterranean and Southeast Asia."

• Like 2

12 λεπτά πριν, harisv είπε

Απο την εμπειρια μου εχω συγγενεις που νοσησαν πολυ ασχημα. 

Τωρα ο καθένας μπορει να.πιστευει οτι θελει.Αν με ρωτουσαν διαλεξε να νοσησεις απο μια γριπη η απο τον covid , εγω σιγουρα θα διαλεγα την γριπη.

Οι ευπαθείς μπορούν να προστατευτούν από εμβόλιο εκεί είναι η όλη διαφορά

Εκατομμύρια λοιμοξιολογοι σε όλο τον κόσμο δεν ξέρουν την τύφλα τους, ο κοσ τας ξέρει πως αντιμετωπίζεται μια πανδημία από ένα νέο ιό. 

Τι να πεις. 

• Like 5
  • Thanks 1

Τα πράγματα πάντως πάνε πολύ καλα , σε 1000 ελέγχους δεν βρέθηκε ουτε ενα θετικό δείγμα https://www.iefimerida.gr/ellada/koronoios-kinites-monades-eody-den-entopisan-thetiko-deigma

3 φιλοι Γερμανοί γιατροί που μου μεταφέρουν την εικόνα για το τι γίνεται στα νοσοκομεία μου είπαν ένα πράγμα,μλκ κάτσε μέσα και προσεχε.5 λέξεις μόνο.

Δεν ξέρουν τι τους γίνεται από φάρμακα δοκιμάζουν πειραματικά κοκτειλ που δεν ξέρουν αν θα δουλέψουν.αν τα γράψω όλα αυτά που μου μεταφέρουν θα βγω ο χειρότερος καταστροφολογος του ινσομνια.ναι δεν είναι εμπολα εννοείτε αλλά μην τον υποτιμάτε γιατί αυτοί που το κάναν το πλήρωσαν.(Αγγλία,Αμερική.)όταν θα χουμε το φάρμακο θα μπορούμε να μιλάμε για πραγματική χαλαρωση.

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, _kos_tas_ είπε

Όσοι λέτε για την Σουηδία το 2017 πάνω από 3.500 πέθαναν από γρίπη που έχουν ένα από τα καλύτερα συστήματα υγείας.

https://www.worldlifeexpectancy.com/sweden-influenza-pneumonia

Αλλά όχι ο Κορωναίος είναι η σύγχρονη Ισπανικής γρίπη που θα σκοτώσει εκατομμύρια 

Ο ιστότοπος αυτός έχει παντελώς λανθασμένα στοιχεία.

Χρησιμοποιείται εκτενώς στα Ελληνικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης από συγκεκριμένους κύκλους για αποπροσανατολισμό και για την διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Τα επίσημα στοιχεία της Σουηδίας για τα κρούσματα της γρίπης βρίσκονται εδώ:

https://www.folkhalsomyndigheten.se/pubreader/api/download/54559

Sweden Flu 2017-2018.jpg

Επεξ/σία από argonaut

16 ώρες πριν, gthe είπε

Προσωπική άποψη και μόνο ... νομίζω στο τέλος θα κάνουν του κεφαλιού τους και δεν θα τηρήσουν κανένα μέτρο social distancing με κενά μεσαία καθίσματα που ακούγεται κτλ. Δεν βγαίνει ο λογαριασμός να γίνονται πτήσεις με μισογεμάτα αεροπλάνα και το ξέρουν όλοι αυτό, όπως και οι κυβερνήσεις. Ούτε καμιά χώρα που στηρίζετε σε τουρισμό όπως η Ελλάδα θέλει να διπλασιαστεί η τιμή στα εισιτήρια για να έρθουν 50 τουρίστες ανα πτήση

Η IATA πάντως από ότι διάβασα φαίνεται να αρνείται ως αποδεκτό μέτρο την αραίωση των καθήμενων εντός των αεροσκαφών (όχι οτι μου κάνει εντύπωση)...

14 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε

Εγώ σήμερα πήγα σε ένα MyMarket.

Από τα τρία ταμεία, καμία κοπέλα δεν φόραγε μάσκα, ενώ δεν υπήρχε πλεξιγκλας στο ταμείο. Σε ΑΒ, Λιντλ και Σκλαβενίτη στην ίδια περιοχή έχουν βάλει όλοι.

Μετά είπα να πάρω καφέ στο χέρι μετά από καιρό. Πήγα να πληρώσω με ανέπαφη αλλά ο υπάλληλος είπε ότι δεν φτάνει το καλώδιο οπότε αναγκαστικά του την έδωσα. Με είδε που στράβωσα οπότε μου λέει κάτσε να σου βάλω αντισηπτικό και απλώνει το χέρι κρατώντας ένα σπρέι. Απλώνω και γω το δικό μου από αμηχανία και μου ψεκάζει το χέρι. Ένα δευτερόλεπτο μετά το ψέκασμα προλαβαίνω να παρατηρήσω ότι δεν είναι αντισηπτικό χειρός αλλά dettol για το πάτωμα και επιφάνειες. Με έπιασε μια περίεργη φαγούρα στο χέρι μέχρι να βρω νερό να το ξεπλύνω. Δεν ξέρω αν πρέπει να γελάσω ή να κλάψω με αυτό το συμβάν, την φίλη μου πάντως την είχε πιάσει νευρικό με την απογοητευμένη μου μούρη

Εν τέλη δεν ήταν υποχρεωτική για όλους τους εργαζομένους των supermarket η χρήση μάσκας, παρά μόνο στα τμήματα με τα χύμα προιόντα...

1 ώρα πριν, logistoulis είπε

δεν είπα ότι εσύ συγκεκριμένα εγινες καταστροφολόγος, η κατάσταση όλους λίγο πολύ μας έχει κάνει έτσι (κι εγώ ανησυχώ ρε φίλε)

και για τη γρίπη στην τελική ένα μύδι έχεις αφού πάλι πεθαίνει ο κόσμος αβέρτα και ανέκαθεν στρέσαρε τα συστήματα υγείας , απλά όλα αυτά εμάς τους περισσότερους δεν μας απασχολούσαν καν , ξαφνικά νοιαστήκαμε όλοι για το πόσες μεθ έχουμε και το τι παρενέργειες σου κάνει μια ασθένεια 

Οι περισσότεροι τις μεθ θα τις ψάξουν όταν θα τις χρειαστούν (εύχομαι ποτέ) και δεν θα τις βρίσκουν...

2 ώρες πριν, _kos_tas_ είπε

Όσοι λέτε για την Σουηδία το 2017 πάνω από 3.500 πέθαναν από γρίπη που έχουν ένα από τα καλύτερα συστήματα υγείας.

https://www.worldlifeexpectancy.com/sweden-influenza-pneumonia

Αλλά όχι ο Κορωναίος είναι η σύγχρονη Ισπανικής γρίπη που θα σκοτώσει εκατομμύρια 

Από που προκύπτει ότι η Σουηδία έχει ένα από τα καλύτερα συστήματα υγείας; Στον δυτικό κόσμο δεν έχει ένα από τα καλύτερα συστήματα υγείας. 

Τα νούμερα που αναφέρονται για την γρίπη στην Σουηδία είναι ΕΤΗΣΙΑ και αφορούν γρίπη ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΟΝΙΑ. Η πνευμονία δεν είναι ταυτόσημη με την γρίπη.

Ο SARS2 στην Σουηδία κυκλοφορεί 2 μήνες. 

Θα το γράψω άλλη μια φορά. Διαβάζετε τους συνδέσμους που βάζετε;

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, gordonas είπε

Από που προκύπτει ότι η Σουηδία έχει ένα από τα καλύτερα συστήματα υγείας; Στον δυτικό κόσμο δεν έχει ένα από τα καλύτερα συστήματα υγείας. 

Από πού προκύπτει ότι "στον δυτικό κόσμο δεν έχει [η Σουηδία] ένα από τα καλύτερα συστήματα υγείας" ;

Επεξ/σία από DrLo
  • Like 1

19 λεπτά πριν, _kos_tas_ είπε

Ένα από τα καλύτερα συστήματα υγείας είχε 80.000 νεκρούς από γρίπη.

https://www.statnews.com/2018/09/26/cdc-us-flu-deaths-winter/

Στο ίδιο άρθρο λέει:

CDC officials called the 80,000 figure preliminary, and it may be slightly revised.

Όντως η εκτίμηση αυτή έχει αλλάξει:

https://www.cdc.gov/flu/about/burden/past-seasons.html

Σήμερα είναι 61.000 χωρίς να έχει ακόμη οριστικοποιηθεί.

8 ώρες πριν, Niki2 είπε

Αυτό με το λεωφορείο γιατί είναι τρέλα? Για τα άλλα συμφωνώ, αλλά τα ΜΜΜ ήταν πάντα το βασίλειο των μικροβίων, γιατί όχι τώρα?

Αν έχουν όλοι μάσκα (έχουν όλοι μάσκα), αν δεν έχει συνωστισμό (δεν θα ανέβεις αν δεις κάτι τέτοιο) κλπ σε συνδυασμό με το γεγονός πως απ'οτι ξέρουμε ούτε ένας στους χίλιους (μάλλον ένας στους δέκα - είκοσι χιλιάδες αλλά ας σου δώσω ένα μηδενικό!) έχει τον ιό το κάνει τρέλα. Η πιθανότητα να κολλήσεις κορωνοϊο από  λίγες μετακινήσεις με λεωφορείο είναι παρόμοια με το να σε πατήσει αμάξι σε αυτή τη φάση.

• Like 2

[Νοστράδαμος mode]

Θα συνεχίσουν να πέσουν όπως τα υπόλοιπα και θα ανεβούν λίγο το χειμώνα πάλι όπως τα υπόλοιπα.. κλεισίματα/καραντίνες/κτλ πάντως δεν βλέπω να ξαναγίνουν πουθενά.

[/Νοστράδαμος mode]

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...