Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh
  • Μια τελευταία προειδοποίηση, το ότι υπάρχει αυτό το topic δεν σημαίνει ότι είναι εξαίρεση στους κανόνες του forum.
  • Επόμενες αναφορές σε κόμματα  και πολιτικά πρόσωπα (εσωτερικού ΚΙ εξωτερικού) δεν θα έχουν "προειδοποιητικές βολές" αλλά απευθείας 30μερο ban.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Νομίζω ότι στην παρούσα φάση δεν μπορεί να γίνει κάτι καλύτερο εκτός αν δια μαγείας βρίσκονταν τα λεφτά και η δυνατότητα να βελτιωθεί το ΕΣΥ μέσα σε λίγα 24ωρα. Η απαγόρευση δεν πιστεύω ότι θα είναι μόνο για 15 μέρες και μακάρι να κάνω λάθος γιατί ήδη αυτές οι μέρες που έχουμε διανύσει ψυχολογικά δεν είναι ότι καλύτερο.

Εγώ έχω ένα παιδάκι λίγο πριν τα 5 το οποίο ήδη ζορίζεται πάρα πολύ στο γεγονός ότι είναι κλεισμένο σε 4 τοίχους χωρίς να μπορεί να κατανοήσει το γιατί. Αν τραβήξει πολύ το όλο θέμα πιστεύω ότι η ψυχολογική πίεση θα αυξηθεί πάρα πολύ και δεν ξέρω πόσο εύκολα θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στα νέα δεδομένα.

• Απαντ. 17,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Δεν υπάρχει φάρμακο, οχι. Αλλα έτσι ελέγχει τον ιο η Γερμανια πχ. η κάποιες χώρες στην Ασια.

3 γαμημενα πράγματα ειπε ο ΠΟΥ. ΤΕΣΤ, ΤΕΣΤ και περισσότερα ΤΕΣΤ.

«Ουδείς μπορεί να πολεμήσει μια πυρκαγιά με τα μάτια δεμένα. Πρέπει να εξετάζεται κάθε ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού»

• Like 5
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, lnoldori είπε

Νομίζω ότι στην παρούσα φάση δεν μπορεί να γίνει κάτι καλύτερο εκτός αν δια μαγείας βρίσκονταν τα λεφτά και η δυνατότητα να βελτιωθεί το ΕΣΥ μέσα σε λίγα 24ωρα. Η απαγόρευση δεν πιστεύω ότι θα είναι μόνο για 15 μέρες και μακάρι να κάνω λάθος γιατί ήδη αυτές οι μέρες που έχουμε διανύσει ψυχολογικά δεν είναι ότι καλύτερο.

Στις 15 μερες εισαι ακομα? Δεν επιασες τι ειπε ο Τσιοδρας σημερα. Σε 6-8 εβδομαδες πιστευουν/ελπιζουν να υπαρχει εξομαλυνση της καταστασης. 1.5-2 μηνες δηλαδη.
Βαλε και μετα 1 μηνα ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ(οχι σιγουρα παλι δηλαδη) πεσουν σταθερα τα κρουσματα καθε μερα στο 0, ε μετα θα ληξει προφανως. Αρα καλα τελη Μαη ή Ιουνη ετσι οπως το κοβω αν αληθευουν τα στατιστικα μοντελα τους.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι ΗΠΑ πάντως πάρα το γεγονός οτι είναι 3η παγκοσμίως σε κρούσματα με 43k αυτή τη στιγμή έχει κάτω από 600 νεκρούς. Άρα η λογική λέει οτι κάνουν επιθετικό τεστάρισμα και οτι οι πολλοί ακόμα δεν έχουν αρχίσει να πεθαίνουν.

Γενικά φαίνεται οτι έχει μέλλον η κατάσταση στην Αμερική , καθώς οι παπάτζες αλά spring break για όλες τις μπαζαρίες τύπου δε γαμιέται μια ζωή την έχουμε, θα αρχίσει σύντοmα να δείχνουν τις επιπτώσεις.

Επεξ/σία από Τοξοβόλος___U__K
  • Like 2
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, patclo είπε

Οχι αλλα αν τα υπολοιπα μετρα κρατανε ηδη την μεταδοτικοτητα χαμηλα, αν καποιος εμφανισει υποπτα συμπτωματα και του κανεις τεστ μπορεις να θεσεις γρηγορα σε απομονωση μια αλυσιδα μεταδοσης. Αυτον και το ασυμπτωματικο περιβαλλον του. Εχεις ετσι δυο ασφαλειες οτι δεν θα ξαναξεφυγει η κατασταση. Μια παθητικη, τα γενικα μετρα δηλαδη, και μια ενεργητικη, την ανιχνευση και αφαιρεση εστιων. Δεν χρειαζεται να λειτουργησει τελεια τιποτε απο τα δυο αυτα.

Μα και τώρα τεστ γίνεται σε όποιον παρουσιάζει ύποπτα συμπτώματα!

Την χρησιμότητα του τεστ σε όλους, πέρα από στατιστικούς και πληροφοριακούς λόγους, δεν την καταλαβαίνω.

Ανά πάσα στιγμή μπορεί να μολυνθείς, ακόμη και αν δεν ακουμπήσεις πουθενά, απλά και μόνο γιατί ανέπνευσες τον αέρα που λίγα λεπτά πριν έβηξε κάποιος που δεν τον είδες!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω δύο μεγάλα ερωτήματα που δεν βλέπω να συζητιούνται καθόλου και δεν ξέρω αν έχουν αναφερθεί καν εδώ πέρα.

1) Από την στιγμή που ένας άρρωστος φτερνιστεί στην μάπα μου, πόσος χρόνος χρειάζεται για να είμαι ανιχνεύσιμος στο τεστ? Επίσης από την ίδια στιγμή, πόσος χρόνος χρειάζεται για να μπορώ να το μεταδώσω και γω σε άλλους?

2) και σημαντικότερο, από την τελευταία μέρα που θα είμαι άρρωστος, από την μέρα δλδ που δεν θα έχω πλέον συμπτώματα πόσο χρόνος χρειάζεται ώστε να μην μπορώ να το μεταδώσω σε άλλους?

Επεξ/σία από cthulhucarbide
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, lnoldori είπε

Εγώ έχω ένα παιδάκι λίγο πριν τα 5 το οποίο ήδη ζορίζεται πάρα πολύ στο γεγονός ότι είναι κλεισμένο σε 4 τοίχους χωρίς να μπορεί να κατανοήσει το γιατί. Αν τραβήξει πολύ το όλο θέμα πιστεύω ότι η ψυχολογική πίεση θα αυξηθεί πάρα πολύ και δεν ξέρω πόσο εύκολα θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στα νέα δεδομένα.

• Like 2
Δημοσ.

Οχι, Τεστ ΔΕΝ γινεται σε οποιον εχει ύποπτα συμπτώματα.  Νομιζω οτι οι υπεύθυνοι (στην Ελλαδα,) ηταν παντα πολυ ξεκαθαροι σε αυτο.

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, SB_1957 είπε

Την χρησιμότητα του τεστ σε όλους, πέρα από στατιστικούς και πληροφοριακούς λόγους, δεν την καταλαβαίνω.

Ανά πάσα στιγμή μπορεί να μολυνθείς, ακόμη και αν δεν ακουμπήσεις πουθενά, απλά και μόνο γιατί ανέπνευσες τον αέρα που λίγα λεπτά πριν έβηξε κάποιος που δεν τον είδες!

Στην φαση που ειμαστε τωρα κανουν οτι μπορουν καλυτερο. Πατανε φρενο με σκληρα μετρα για να ελεγχθεί η κατασταση. Αυτο που λεω ειναι για το επομενο σταδιο, οταν πλεον εχει σταματησει η εξαπλωση και θα χρειαστει να χαλαρωσουν τα μετρα. Εκει θα χρειαστει φθηνα τεστ που στην ιδανικη περιπτωση θα μπορεις να τα κανεις ακομα και μονος σου στο σπιτι. Τωρα δεν μπορουν να πετυχουν τιποτε με τεστ. Και γιατι δεν υπαρχουν αρκετα και γιατι δεν υπαρχουν υποδομες να τα κανουν. Θα μαζευεται ο κοσμος και θα κολλαει ο ενας τον αλλον. 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, SB_1957 είπε

ιχνηλατηση του ιου. Βγαινει καποιος θετικος στον ιο,αμεσως οσοι ηρθαν σε επαφη μαζι του τις τελευταιες μερες να εξεταστουν και αυτοι κ.ο.κ . Σιγα μην γινοταν μονο για στατιστικους λογους

Και οντως δεν κανουν σε οποιον εχει υποπτα συμπτωματα,ειπαν οτι κανουν μονο σε περιπτωσεις με εντονα συμπτωματα τεστ

• Like 1
Δημοσ.

εκτός των άλλων εγώ ελπίζω αυτή η κατάσταση να μη μας αφήσει πολλά κουσούρια. ότι θα αφήσει σε μερικούς είναι σίγουρο αλλά ας ελπίσουμε ότι θα είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις.

Έχουμε φτάσει σε σημείο που αν βήχεις πολλοί σε κοιτάνε περίεργα και φεύγουν τρέχοντας. Εντάξει μερικές φορές αυτό είναι καλό.

Επίσης όλοι με τα απολυμαντικά αγκαλιά. Καλή η καθαριότητα αλλά το ξεφτιλίσαμε. Θα δείξει

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, cthulhucarbide είπε

Έχω δύο μεγάλα ερωτήματα που δεν βλέπω να συζητιούνται καθόλου και δεν ξέρω αν έχουν αναφερθεί καν εδώ πέρα.

1) Από την στιγμή που ένας άρρωστος φτερνιστεί στην μάπα μου, πόσος χρόνος χρειάζεται για να είμαι ανιχνεύσιμος στο τεστ? Επίσης από την ίδια στιγμή, πόσος χρόνος χρειάζεται για να μπορώ να το μεταδώσω και γω σε άλλους?

2 με 7 ημερες απο οσο εχω διαβασει ακουσει ολες αυτες τις μερες για το 2ο ερωτημα.

1 λεπτό πριν, cthulhucarbide είπε

2) και σημαντικότερο, από την τελευταία μέρα που θα είμαι άρρωστος, από την μέρα δλδ που δεν θα έχω πλέον συμπτώματα πόσο χρόνος χρειάζεται ώστε να μην μπορώ να το μεταδώσω σε άλλους?

14 μερες λενε.

Δημοσ.

Άμα είναι όντως τόσο μεγάλοι αυτοί οι χρόνοι άστα βράστα.

Το κολλάς. 7 μέρες να νοσήσεις, πες πχ 12 μέρες να αναρρώσεις και άλλες 14 μέρες για να μην το μεταδίδεις.

Θα πρέπει δηλαδή η καραντίνα να είναι τουλάχιστον 34 μέρες για όσες ομάδες/οικογένειες έχουν κάποιον ασθενή

Δημοσ.

Πράγματι δεν γίνεται τεστ σε ήπια συμπτώματα!

"Ενδεικτικό είναι πως η επιστημονική κοινότητα τονίζει πως δεν χρειάζεται το τεστ για περιπτώσεις με ήπια συμπτώματα.

Μπορεί να κάνεις τεστ και να φανεί αρνητικό ενώ βρίσκεσαι σε φάση επώασης του ιού
Ο κ. Τσιόδρας, σημείωσε δε πως «δεν πρέπει να γίνει αφορμή αυτός ο ιός για αισχροκέρδεια σε βάρος ανθρώπων οι οποίοι νομίζουν ότι είναι αρνητικοί ενώ είναι στο χρόνο επώασης της νόσου».

Οπως είπε ο κ. Τσιόδρας, το «αν έχεις αρνητικό τεστ σήμερα δεν σημαίνει ότι δεν θα έχεις τη νόσο αύριο. Κανένα τεστ αυτή τη στιγμή στο χρόνο επώασης δεν σου δίνει πρόβλεψη για το αν θα κολλήσεις ή όχι. Αυτό που σου δίνει πρόβλεψη είναι το να τηρείς τα μέτρα υγιεινής και αν προφυλάσσεις τον εαυτό σου με τα κατάλληλα μέρα πρόληψης».

Με απλά λόγια, μπορεί κάποιος να κάνει τεστ αλλά να βρίσκεται στην διάρκεια επώασης του ιού και να μην φανεί θετικός."
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/ellada/koronoios-pote-poy-kanei-kapoios-test-kostos

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...