Προς το περιεχόμενο

Κορωνοϊός στην Ελλάδα #2

insomnia.gr
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh
  • Μια τελευταία προειδοποίηση, το ότι υπάρχει αυτό το topic δεν σημαίνει ότι είναι εξαίρεση στους κανόνες του forum.
  • Επόμενες αναφορές σε κόμματα  και πολιτικά πρόσωπα (εσωτερικού ΚΙ εξωτερικού) δεν θα έχουν "προειδοποιητικές βολές" αλλά απευθείας 30μερο ban.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

3 λεπτά πριν, logistoulis είπε

αφού είπαν ότι θα πληρώσει το κράτος τις εισφορές, εισφορές ίσον ένσημα 

αν θες θα επανέλθω όταν υποβληθούν οι σχετικές ΑΠΔ να σου πω τι θα λένε, αλλά έτσι κι αλλιώς μόλις περάσουν οι μήνες στον ατομικό σου λογαριασμό ασφάλισης θα σου εμφανίζει τι έχει ανέβει για το συγεκριμένο διάστημα 

ευχαριστω πολυ για την απαντηση. κι εγω ετσι το ερμηνευσα, ανεξαρτητα ποιος πληρωνει τις εισφορες, καποια ενσημα θα μπουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 λεπτό πριν, Curtis76 είπε

Στον λαουτζικο βαζεις και τους λογιστες? Σημερα ανοιξε η πλατφορμα και για ελευθερους επαγγελματιες να παρουν 800αρι. Οποιος δε το θελει να μου το πει, το εχω αναγκη.

ο δικός μας κλάδος αν θες την άποψή μου κακώς μπήκε στους πληττόμενους γενικά (επίσης εγώ προσωπικά είμαι υπάλληλος όχι εε) 

όχι ότι θα φάνε χλαπάτσα άνθρωποι που δουλεύουν με τουρισμό (η αδερφή μου ήδη έφαγε μείωση μισθού) , αλλά σε γενικές γραμμές ακόμα έχουμε φουλ δουλειά και μάλιστα αυξημένη αυτές τις μέρες 

2 λεπτά πριν, BrocasHelm είπε

Όχι βέβαια. Ούτε Ελλάδα, ούτε πχ Μαυροβούνιο όμως. Επομένως απλά λέω δεν υπάρχει το ελληνικό θαύμα που 2-3 μέρες τώρα το παίζουν παντού σε internet, τηλεόραση κλπ.

Περνουν την ελλαδα ως παραδειγμα γιατι ειμαστε και μεγαλυτερη χωρα απο αυτες που αναφερεις, μελος ΕΕ και ευρω και με παραπλησιο mentality με ιταλια και ισπανια. Φυσικα επισης επειδη για χρονια ειμασταν το μαυρο προβατο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, agnostos13 είπε

Λογικό...φίλος μου με κατάστημα εστίασης μου έλεγε (μια εβδομάδα πριν τους κλείσουν) οτι δεν πατάει άνθρωπος και έχει πτώση τζίρου 90% και μπαίνει μέσα με τα τσαρούχια...

Μάλιστα ο ίδιος μου έλεγε καλύτερα να μου πουν να το κλείσω παρά να το κρατάω έτσι!

Γι αυτό το ζήτημα για να επιστρέψουμε σε μια κανονικότητα είναι να υπάρχει αίσθημα ασφάλειας και όχι απλά να βγει μια απόφαση ίσα να ανοίξουν τα μαγαζιά και να πάρει το ρίσκο ο πολίτης...

Σαφέστατα!

Μπορει να ψηφισουν αναγκαστικη εστιαση σε ταβερνες για να νοιωθουν ασφαλεις ολοι. Στελνεις sms λες τι θα πας να φας και περιμενεις εγκριση. Ικανους τους εχω. Χωρις εμβολιο πραγματικο αισθημα ασφαλειας δε βλεπω να υπαρχει.

16 λεπτά πριν, logistoulis είπε

ο δικός μας κλάδος αν θες την άποψή μου κακώς μπήκε στους πληττόμενους γενικά (επίσης εγώ προσωπικά είμαι υπάλληλος όχι εε) 

όχι ότι θα φάνε χλαπάτσα άνθρωποι που δουλεύουν με τουρισμό (η αδερφή μου ήδη έφαγε μείωση μισθού) , αλλά σε γενικές γραμμές ακόμα έχουμε φουλ δουλειά και μάλιστα αυξημένη αυτές τις μέρες 

Οποτε, τους βαζεις και αυτους στον ορο λαουτζικος?  Προσωπικα αν θες την αποψή μου, και εργαζομενος και ε.ε τους θεωρω εργατικη ταξη με τη διαφορα οτι οι ε.ε δε νοιωθουν ετσι. Ειναι ομως εχοντας απλα διαφορετικα προβληματα και μαλλον  λιγοτερα. 

Επεξ/σία από Curtis76

Παιδιά, ένα ερώτημα άσχετο: ξέρει κανείς τι παίζει σχετικά με άδεια άνευ αποδοχών αυτό το διάστημα; Μπορεί να ζητήσει κάποιος από το αφεντικό του και αν εγκριθεί να την πάρει; Δεν με ενδιαφέρουν εναλλακτικές, απλα αν ξέρει κάποιος τι ισχύει συγκεκριμένα για αυτή την περίπτωση... Thx

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, krakozia είπε

Περνουν την ελλαδα ως παραδειγμα γιατι ειμαστε και μεγαλυτερη χωρα απο αυτες που αναφερεις, μελος ΕΕ και ευρω και με παραπλησιο mentality με ιταλια και ισπανια. Φυσικα επισης επειδη για χρονια ειμασταν το μαυρο προβατο.

Και επειδή με τα μνημόνια μας "έσ(τρ)ωσαν"... μην τα ξεχνάμε αυτά!

Επεξ/σία από agnostos13

10 λεπτά πριν, BrocasHelm είπε

Όχι βέβαια. Ούτε Ελλάδα, ούτε πχ Μαυροβούνιο όμως. Επομένως απλά λέω δεν υπάρχει το ελληνικό θαύμα που 2-3 μέρες τώρα το παίζουν παντού σε internet, τηλεόραση κλπ.

Γιατί δεν υπάρχει; For once κάναμε κάτι σωστό σαν χώρα. Εντάξει τα κρούσματα είναι παραπάνω αλλά αυτό που μετράει είναι οι θάνατοι και οι ΜΕθ και είμαστε πάρα πολύ καλά σε σχέση με παραπλήσιες σε πληθυσμό χώρες. Βασικά τέλεια, όχι απλά καλά..

1 λεπτό πριν, yiannis1991 είπε

Γιατί δεν υπάρχει; For once κάναμε κάτι σωστό σαν χώρα. Εντάξει τα κρούσματα είναι παραπάνω αλλά αυτό που μετράει είναι οι θάνατοι και οι ΜΕθ και είμαστε πάρα πολύ καλά σε σχέση με παραπλήσιες σε πληθυσμό χώρες. Βασικά τέλεια, όχι απλά καλά..

Κάναμε κάτι σωστά και δεν αντιλέγω, αλλά άλλοι το έκαναν καλύτερα.

Κι αν δεν αρέσει το Μαυροβούνιο γιατί είναι μικρό κράτος, μας κάνει η Βουλγαρία; Όχι πολύ μικρότερος πληθυσμός από εμάς, 3 νεκροί/εκατομμύριο πληθυσμού, λιγότερα τεστ επίσης (2288), αλλά και λιγότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα (μόλις 89/εκατομμύριο πληθυσμού). Που δείχνει για ακόμα μια φορά πόσο λάθος είναι το γεγονός που μας πλέκουν το εγκώμιο, όταν απλά το γεγονός είναι ένα. Η Ελλάδα ΔΕΝ κάνει τεστ.

• Like 2

14 λεπτά πριν, Curtis76 είπε

Πραγματι ενα απο τα πολλα καλα του δημοσιου ειναι οτι σε θελει ζωντανο για να συνεχισεις τη δουλεια σου και αργοτερα. Δε περιμενεις τετοιες ευαισθησιες απο ιδιωτες.

Στον λαουτζικο βαζεις και τους λογιστες? Σημερα ανοιξε η πλατφορμα και για ελευθερους επαγγελματιες να παρουν 800αρι. Οποιος δε το θελει να μου το πει, το εχω αναγκη.

Αλλά, τώρα, που εκ των συνθηκών, δεν εργάζονται, εκτος από τον μισθό τους, θα πάρουν και ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ???

Μιας μας φταει η κυβερνηση, μια μας φταινε τα ξενα σαιτ που μας πλεκουν το εγκωμιο λες και αυτοι δεν ξερουν να αναλυουν στοιχεια, μια μας φταινε τα μετρα που μας περιοριζουν τις προσωπικες ελευθεριες κτλ κτλ.

Δεν θελω καν να φανταστω τι θα γινει αν ποτε φθασουμε τους 10000 νεκρους.

Παίζει ρόλο πόσα εισαγόμενα κρούσματα είχε  ο πληθυσμός. Αποκλείεται στο τέλος φεβρουαρίου με τουρισμό και τόσα πάρε δώσε που είχαμε με έλληνες που πήγαιναν ιταλία να μην ήταν πολλαπλάσιοι οι άρρωστοι στην ελλάδα από το μαυροβούνι. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, BrocasHelm είπε

Κάναμε κάτι σωστά και δεν αντιλέγω, αλλά άλλοι το έκαναν καλύτερα.

Κι αν δεν αρέσει το Μαυροβούνιο γιατί είναι μικρό κράτος, μας κάνει η Βουλγαρία; Όχι πολύ μικρότερος πληθυσμός από εμάς, 3 νεκροί/εκατομμύριο πληθυσμού, λιγότερα τεστ επίσης (2288), αλλά και λιγότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα (μόλις 89/εκατομμύριο πληθυσμού). Που δείχνει για ακόμα μια φορά πόσο λάθος είναι το γεγονός που μας πλέκουν το εγκώμιο, όταν απλά το γεγονός είναι ένα. Η Ελλάδα ΔΕΝ κάνει τεστ.

H Βουλγαρία έχει 3 εκατομμύρια λιγότερο πλήθυσμό από εμάς. Δηλαδή πάνω από 30% λιγότερο, είναι μεγάλο ποσοστό..

Υ.Γ. Δεν πάει αναλογικά πάντως. Οι εξισώσεις που υπολογίζουν την διάδοση σε έναν πληθυσμό δεν είναι γραμμικές..

Επεξ/σία από Επισκέπτης

5 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Αλλά, τώρα, που εκ των συνθηκών, δεν εργάζονται, εκτος από τον μισθό τους, θα πάρουν και ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ???

Δε καταλαβαινω , με ρωτας κατι τωρα? Νομιζω εχουμε καθηγητες εδω να μας πουν την αποψη τους. Παντως τα τραγικα που συμβαινουν στον ιδιωτικο τομεα ειναι τοσα πολλα που μπορουμε να συζηταμε με τις ωρες.

H Βουλγαρία έχει 3 εκατομμύρια λιγότερο πλήθυσμό από εμάς. Δηλαδή πάνω από 30% λιγότερο, είναι μεγάλο ποσοστό..

Τους δειξαμε τον σωστο δρομο. Το θεμα ειναι ποτε ειχαν το πρωτο κρουσμα και ποτε εμεις. Δεν ξερω να το ψαξω, οποιος μπορει να το βρει ας το ποσταρει.

• Like 1

Τα νούμερα όμως είναι ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Άρα είναι κανονικοποιημένα. 7 εκατομμύρια δεν είναι μικρή χώρα όπως το Μαυροβούνιο των 630 χιλιάδων κατοίκων για να πεις είναι πολύ μικρό το δείγμα άρα πιθανό στατιστικό λάθος, αλλά πιο κοντά στην Ελλάδα.

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...