Προς το περιεχόμενο

Κορωνοϊός στην Ελλάδα #2

insomnia.gr
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh
  • Μια τελευταία προειδοποίηση, το ότι υπάρχει αυτό το topic δεν σημαίνει ότι είναι εξαίρεση στους κανόνες του forum.
  • Επόμενες αναφορές σε κόμματα  και πολιτικά πρόσωπα (εσωτερικού ΚΙ εξωτερικού) δεν θα έχουν "προειδοποιητικές βολές" αλλά απευθείας 30μερο ban.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

4 λεπτά πριν, krakozia είπε

Μεσος ορος ηλικιας κρουσματων 49 ετων στην γερμανια και 62 σε ιταλια γερμανια. Βεβαια μιλαμε για 350000 τεστ την εβδομαδα στην γερμανια και 40000 ΜΕΘ.

ίσως όμως για αυτό και έχουν λιγότερους θανάτους αναλογικά σε σχέση με άλλους 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Μόλις τώρα, agnostos13 είπε

Χαλαρώστε...

Πόσους διαβάτες και τουρίστες από και προς Κίνα έχουν αυτές οι χώρες, πόσους η Ελλάδα (ειδικά το χειμώνα) και πόσους αντίστοιχα οι Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία κλπ;

01983b4bfe1e1a56cef987d8f15f89e8.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, BrocasHelm είπε

Γενικά δεν λέω να μην διαβάζετε τα νέα από αυτά τα sites (εγώ δηλώνω πως από τα πλέον βασικά sites ενημέρωσής μου είναι του Θέμου κυρίως λόγω ταχύτητας ενημέρωσης - αλλά γνωρίζω καλά πως από τα 10 που διαβάζω πιστεύω το 1 και αυτό αφού το διασταυρώσω με άλλες 3-4 πηγές). Αλλά ότι διαβάζετε, δεν πάει να το έγραψε η NY Times, ψάξ'τε το. Ειδικά σε αυτό με τα νούμερα και τα "¨θαύματα" είναι διαθέσιμα σε όλους, 1+1 κάνει 2 και καταλαβαίνετε πότε πουλάνε σανό.

Αναφέρθηκα πολύ συγκεκριμένα στο ανώνυμο post που ανέφερες ως δεδομένη αλήθεια σε σύγκριση με επώνυμα ειδησεογραφικά που λένε ψέμματα. Μου φάνηκε λίγο οξύμωρο. Όχι σε κάτι άλλο. Οι διευκρινίσεις σου με κάλυψαν. 

Επεξ/σία από TheGrisGrisMan

1 λεπτό πριν, agnostos13 είπε

Χαλαρώστε...

Πόσους διαβάτες και τουρίστες από και προς Κίνα έχουν αυτές οι χώρες, πόσους η Ελλάδα (ειδικά το χειμώνα) και πόσους αντίστοιχα οι Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία κλπ;

αν αυτή η φάση είχε σκάσει Ιούλιο, θα μας έκλαιγαν οι ρέγγες 

• Like 6

5 hours ago, BrocasHelm said:

Γράφτηκε το άρθρο σε διάφορες ιστοσελίδες. Δεν τα πιστεύεις αυτά που γράφει ο άνθρωπος πως είχε πολύ έντονα συμπτώματα, και τον είχαν μπαλάκι, το ένα νοσοκομείο να τον πετάει στο άλλο με τον ΕΟΔΥ στη μέση. Πιστεύεις ότι έχει δηλώσει ο ίδιος ο Τσιόρδας πως ΔΕΝ κάνουμε τεστ και υπάρχει απλά estimation των κρουσμάτων στις 20 χιλιάδες συν πλην; Αφού δεν κάνουμε, τα νούμερα του "ελληνικού θαύματος" είναι μαγειρεμένα για να βγαίνει το κάθε μπλούμπεργκ να γράφει άρθρα που θα αναπαράγει η κάθε ελληνική φυλλάδα μετά για να πλέξει το εγκώμιο στην ελληνική κυβέρνηση. Στα hard fact νούμερα (θανάτους), η Ελλάδα είναι στα ίδια και χειρότερα με τα υπόλοιπα Βαλκάνια.

Γενικά δεν λέω να μην διαβάζετε τα νέα από αυτά τα sites (εγώ δηλώνω πως από τα πλέον βασικά sites ενημέρωσής μου είναι του Θέμου κυρίως λόγω ταχύτητας ενημέρωσης - αλλά γνωρίζω καλά πως από τα 10 που διαβάζω πιστεύω το 1 και αυτό αφού το διασταυρώσω με άλλες 3-4 πηγές). Αλλά ότι διαβάζετε, δεν πάει να το έγραψε η NY Times, ψάξ'τε το. Ειδικά σε αυτό με τα νούμερα και τα "¨θαύματα" είναι διαθέσιμα σε όλους, 1+1 κάνει 2 και καταλαβαίνετε πότε πουλάνε σανό.

Αυτό δεν είπαν θα γίνει σε Μύκονο/Σαντορίνη;

Πάλι καλά που δεν κάνεις πλάκα. Και νόμιζα θα μου έλεγες για την Γαλλική Πολυνησία που δεν έχουν ούτε 1 θάνατο.

Πιστευεις σοβαρα οτι μαγειρευουν τα νουμερα σε μεθ και θανατους; Ασε τα τεστ ειναι τακτικη λογω ελλειψης πορων εχουν ηδη πει οτι θα πανε σε μαζικα τεστ για την εξοδο απο την κριση

9 minutes ago, patclo said:

Και στην νεα υορκη και αλλου ο χρόνος διπλασιασμού αυξήθηκε πολύ πριν επιβληθούν μέτρα. Η θεωρία ειναι οτι αν καταλάβεις οτι κινδυνεύεις παίρνεις απο μόνος σου προφυλάξεις, πχ τα εστιατόρια ειχαν πτώση του τζίρου έως 90% πριν παίξει το λοκνταουν. Το πρόβλημα είναι συνήθως οταν έχει ήδη γίνει μεγάλη διασπορά πριν σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού συνειδητοποιήσει απο μονο του τον κινδυνο, ειδικά σε πυκνοκατοικημενες περιοχές όπως η νεα υορκη. 

Σωστά. Άρα και τα μέτρα αυτοπροστασίας μπορούν να δουλέψουν. Ίσως σιγά, σιγά να πρέπει να γίνει μετάβαση προς αυτή τη στρατηγική. Εξάλλου με την άνοδο της θερμοκρασίας θα περιοριστεί σημαντικά η μεταδοτικότητα. Στα ΗΑΕ με σχεδόν 20πλάσια συχνότητα τεστ απ' ότι η Ελλάδα, έχουν μόνο περίπου 3.000 κρούσματα.

4 λεπτά πριν, BrocasHelm είπε

Αυτό δεν είπαν θα γίνει σε Μύκονο/Σαντορίνη;

Πάλι καλά που δεν κάνεις πλάκα. Και νόμιζα θα μου έλεγες για την Γαλλική Πολυνησία που δεν έχουν ούτε 1 θάνατο.

Το Μαυροβούνιο, όπως και η Σερβία, το κάνουν σε εθνικό επίπεδο. Ας το κάνουμε και εμείς τοτε, να έχουμε αντίστοιχα αποτελέσματα. 

Διαφωνείς;

Καλησπερα σας,

προσπαθουσα να βγαλω μια ακρη απο την ΠΝΠ που δημοσιοποιηθηκε αλλα δεν ειμαι σιγουρος αν το επιασα καλα. Αν δουλευω σε μια επιχειρηση που λογω κορονοιου προχωρησε σε αναστολη της συμβασης εργασιας μου (αρα δεν δουλευω και δικαιουμαι το 800αρι), τοτε συνεχιζω να λαμβανω τα ενσημα γιαυτο το διαστημα; η ΠΝΠ αναφερει οτι οι εργαζομενοι συνεχιζουν και καλυπτονται οσον αφορα ασφαλιστικες παροχες.

ευχαριστω.

Γιατί δεν μας λένε που βρίσκονται τα νέα κρούσματα κάθε μέρα; Π. Χ. Ανά πόλη. 

Υποτίθεται είμαστε μαντρωμενοι για να μην υπάρχουν κρούσματα. Κάτι λάθος συμβαίνει... 

• Confused 1

42 λεπτά πριν, DrLo είπε

Πέστα ρε μεγάλε,

Εδώ ολοκληρη Συρία έχει μόνο 2 νεκρούς από Covid και ένα μπράβο στον Ασάντ για το πόσο καλά χειρίζεται στο πρόβλημα δε το λέει κανείς. Μη σου πω για τη Σομαλία και το Μαλάουι που τα πάνε ακόμα καλύτερα. Αντι να γράφουν ότι πρέπει να μελετήσουμε ως Ευρώπη τι κάνουν αυτές οι χώρες και να το κάνουμε εμείς γράφουν τέτοια πληρωμένα άρθρα.  

33 λεπτά πριν, Apoll είπε

Ναι πληρωμένα άρθρα που γράφουν Ιταλοί.... Βρε ουστ. Αλλα δεν γράφεις γιατί θεωρείς είναι πληρωμένο, αφοριστικά το ονομάζεις έτσι χωρίς στοιχεία. 

Απλα να ξεκαθαρισω σε περιπτωση που δεν το καταλάβατε ακομα οτι το ποσταρα για κάποιους που έλεγαν ποσο καλυτερα τα πανε οι υπολοιπες Βαλκανικές χωρες σε σχεση με εμας και γιατι πρεπει να συγκρινομαστε με αυτες, για "πλαστά" γραφηματα κλπ κλπ.. Αυτο απο εναν Ιταλο οπως λες και εσυ Apoll γιατι εδω και μερες λεω οτι ο ξενος τυπος κλπ λεει θετικα πράγματα για την αντιμετώπιση της Ελλαδας στον ιο. Τα σχολια μου περι πουλημένου κλπ ηταν προφανώς ειρωνικά..

Αυτα.

• Like 1

2 λεπτά πριν, ioankav είπε

Το Μαυροβούνιο, όπως και η Σερβία, το κάνουν σε εθνικό επίπεδο. Ας το κάνουμε και εμείς τοτε, να έχουμε αντίστοιχα αποτελέσματα. 

Διαφωνείς;

αυτό το μέτρο είναι παντελώς ηλίθιο γιατί την όποια κυκλοφορία άσκησης/σκύλου θα την κάνει πιο πυκνή στις υπόλοιπες ώρες που απομένουν

και μέσα στην αθήνα αυτό είναι θέμα, ειδικά σε κεντρικά σημεία όπου και ένα μικρό ποσοστό να κυκλοφορεί ξαφνικά είναι πάρα πολλοί 

έτσι κι αλλιώς είναι πρόβλημα και με τα υπάρχοντα μέτρα ότι δεν μπορείς να πας λίγο πιο πέρα σε κάνα βουνό που δεν υπάρχει άνθρωπος. 

εγώ προσωπικά τις φορές που έβγαινα για περπάτημα πριν τα sms δεν πετύχαινα κανέναν εκεί που πήγαινα, τώρα κάνω ζιγκ ζαγκ για να μην πέσω πάνω στους άλλους 

• Like 7

18 λεπτά πριν, patclo είπε

Και στην νεα υορκη και αλλου ο χρόνος διπλασιασμού αυξήθηκε πολύ πριν επιβληθούν μέτρα. Η θεωρία ειναι οτι αν καταλάβεις οτι κινδυνεύεις παίρνεις απο μόνος σου προφυλάξεις, πχ τα εστιατόρια ειχαν πτώση του τζίρου έως 90% πριν παίξει το λοκνταουν. Το πρόβλημα είναι συνήθως οταν έχει ήδη γίνει μεγάλη διασπορά πριν σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού συνειδητοποιήσει απο μονο του τον κινδυνο, ειδικά σε πυκνοκατοικημενες περιοχές όπως η νεα υορκη. 

Λογικό...φίλος μου με κατάστημα εστίασης μου έλεγε (μια εβδομάδα πριν τους κλείσουν) οτι δεν πατάει άνθρωπος και έχει πτώση τζίρου 90% και μπαίνει μέσα με τα τσαρούχια...

Μάλιστα ο ίδιος μου έλεγε καλύτερα να μου πουν να το κλείσω παρά να το κρατάω έτσι!

Γι αυτό το ζήτημα για να επιστρέψουμε σε μια κανονικότητα είναι να υπάρχει αίσθημα ασφάλειας και όχι απλά να βγει μια απόφαση ίσα να ανοίξουν τα μαγαζιά και να πάρει το ρίσκο ο πολίτης...

5 λεπτά πριν, logistoulis είπε

αν αυτή η φάση είχε σκάσει Ιούλιο, θα μας έκλαιγαν οι ρέγγες 

Σαφέστατα!

3 λεπτά πριν, Rabican είπε

Καλησπερα σας,

προσπαθουσα να βγαλω μια ακρη απο την ΠΝΠ που δημοσιοποιηθηκε αλλα δεν ειμαι σιγουρος αν το επιασα καλα. Αν δουλευω σε μια επιχειρηση που λογω κορονοιου προχωρησε σε αναστολη της συμβασης εργασιας μου (αρα δεν δουλευω και δικαιουμαι το 800αρι), τοτε συνεχιζω να λαμβανω τα ενσημα γιαυτο το διαστημα; η ΠΝΠ αναφερει οτι οι εργαζομενοι συνεχιζουν και καλυπτονται οσον αφορα ασφαλιστικες παροχες.

ευχαριστω.

αφού είπαν ότι θα πληρώσει το κράτος τις εισφορές, εισφορές ίσον ένσημα 

αν θες θα επανέλθω όταν υποβληθούν οι σχετικές ΑΠΔ να σου πω τι θα λένε, αλλά έτσι κι αλλιώς μόλις περάσουν οι μήνες στον ατομικό σου λογαριασμό ασφάλισης θα σου εμφανίζει τι έχει ανέβει για το συγεκριμένο διάστημα 

2 ώρες πριν, _kos_tas_ είπε

Τα σχολεία κλείνουν μέχρι 10 Μαϊου και βλέπουμε.Ο μισθός να μπαίνει κανονικά όμως.

2 ώρες πριν, GREGORYMO είπε

Πάντως, η διαφορά του eurogroup της Τρίτης (που δεν υπήρξε συμφωνία), με το χθεσινό, είναι καποιες υποσχέσεις του αέρα και οι Ιταλοί είπαν και ευχαριστώ.

ΔΗΜΟΣΙΟ, τι περιμένεις ?

Πραγματι ενα απο τα πολλα καλα του δημοσιου ειναι οτι σε θελει ζωντανο για να συνεχισεις τη δουλεια σου και αργοτερα. Δε περιμενεις τετοιες ευαισθησιες απο ιδιωτες.

1 ώρα πριν, logistoulis είπε

Αν το έπαιζα στοίχημα θα έλεγα όχι άλλο 800αρι στο λαουτζίκο και επιδοτήσεις στις μεγάλες επιχειρήσεις

Και Ιούνιο ούτε καν, μέσα στο Μάιο η φάση

Βέβαια αυτά είναι προσωπικές εκτιμήσεις

Στον λαουτζικο βαζεις και τους λογιστες? Σημερα ανοιξε η πλατφορμα και για ελευθερους επαγγελματιες να παρουν 800αρι. Οποιος δε το θελει να μου το πει, το εχω αναγκη.

11 λεπτά πριν, krakozia είπε

Πιστευεις σοβαρα οτι μαγειρευουν τα νουμερα σε μεθ και θανατους; Ασε τα τεστ ειναι τακτικη λογω ελλειψης πορων εχουν ηδη πει οτι θα πανε σε μαζικα τεστ για την εξοδο απο την κριση

Όχι βέβαια. Ούτε Ελλάδα, ούτε πχ Μαυροβούνιο όμως. Επομένως απλά λέω δεν υπάρχει το ελληνικό θαύμα που 2-3 μέρες τώρα το παίζουν παντού σε internet, τηλεόραση κλπ.

9 λεπτά πριν, ioankav είπε

Διαφωνείς;

Εγώ δεν βλέπω λόγο να μην γίνει αυτό. Μετά τις 9 πχ δεν υπάρχουν ανοιχτά supermarket, χασάπικα, φούρνοι κλπ. Σίγουρα θα μειωθεί η κίνηση σε όσους βολτάρουν νύχτα, εκτός αν όλοι αυτοί είναι μεταμεσονύκτιοι αθληταράδες.

6 λεπτά πριν, Rabican είπε

Καλησπερα σας,

ευχαριστω.

Τις ασφαλιστικές παροχές θα τις καλύψει το κράτος νομίζω.

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...