Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh
  • Μια τελευταία προειδοποίηση, το ότι υπάρχει αυτό το topic δεν σημαίνει ότι είναι εξαίρεση στους κανόνες του forum.
  • Επόμενες αναφορές σε κόμματα  και πολιτικά πρόσωπα (εσωτερικού ΚΙ εξωτερικού) δεν θα έχουν "προειδοποιητικές βολές" αλλά απευθείας 30μερο ban.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 17,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, adi32 είπε

Τώρα ξύπνησε ο Τσιόδρας να πει για τα γάντια μετά από 4 μήνες 

ελα ντε, μετα απο τοσο καιρο θυμηθηκαν να μας πουν τι γινεται τελικα με τα γαντια και τις μασκες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, whosethere είπε

ωραια, επομενως εκκλησιες κλειστες για κοινο, το λυσανε και αυτο

Το λύσανε;; Γιατί φάνηκε πως ο καθένας έλεγε τα δικά του. Εγώ αυτό έχω καταλάβει. Τεράστιο μπάχαλο και μπορεί μεγάλο λάθος.

Εγώ πριν μερικές σελίδες έλεγα πως θα έπρεπε η κυβέρνηση να κάνει κάτι με το θέμα του Πάσχα, της ανάστασης κλπ. Πιο συγκεκριμένα θα έπρεπε να κάνει δημόσιο διάλογο με την εκκλησία ώστε να ικανοποιήσει τους πιστούς. Δημόσιο διάλογο πριν τον οποίο θα έχει υπάρξει προετοιμασία, συνεννόηση με την εκκλησία κλπ. Η απουσία δημόσιου διαλόγου έκανε κάποιους Πιστούς να πιστεύουν πως έχουν την πολιτεία απέναντι τους, εχθρό τους, και οδήγησε στα ας πούμε επαναστατικά φαινόμενα που είδαμε.

Τι έκαναν;; Ποιος ξέρει πως κατάφεραν τόσο τεράστιο μπάχαλο. Οι άνθρωποι είναι για γέλια.

Τώρα αν κάποιοι πάνε στις εκκλησίες γιατί θα έχουν μπερδευτεί μόνο οι κυβερνώντες θα φταίνε.

Επεξ/σία από Sanjuro
  • Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Sanjuro είπε

Το λύσανε;; Γιατί φάνηκε πως ο καθένας έλεγε τα δικά του. Εγώ αυτό έχω καταλάβει. Τεράστιο μπάχαλο και μπορεί μεγάλο λάθος.

Εγώ πριν μερικές σελίδες έλεγα πως θα έπρεπε η κυβέρνηση να κάνει κάτι με το θέμα του Πάσχα, της ανάστασης κλπ. Πιο συγκεκριμένα θα έπρεπε να κάνει δημόσιο διάλογο με την εκκλησία ώστε να ικανοποιήσει τους πιστούς. Δημόσιο διάλογο πριν τον οποίο θα έχει υπάρξει προετοιμασία, συνεννόηση με την εκκλησία κλπ. Η απουσία δημόσιου διαλόγου έκανε κάποιους Πιστούς να πιστεύουν πως έχουν την πολιτεία απέναντι τους και οδήγησε στα ας πούμε επαναστατικά φαινόμενα που είδαμε.

Τι έκαναν;; Ποιος ξέρει πως κατάφεραν τόσο τεράστιο μπάχαλο. Οι άνθρωποι είναι για γέλια.

Τώρα αν κάποιοι πάνε στις εκκλησίες γιατί θα έχουν μπερδευτεί μόνο οι κυβερνώντες θα φταίνε.

Τωρα δε μετεφερε τα λογια της εκκλησιας (δε θυμαμαι θεση- βαθμο ιερεα κλπ) ο χαρδιαλιας που υποστηριζε και υπενθυμιζε οτι συνεχιζουν απο το σπιτι, και ο ιδιος δεν ειπε οτι οι εκκλησιες ειναι κεκλεισμενων θυρων;

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, KilliK είπε

ελα ντε, μετα απο τοσο καιρο θυμηθηκαν να μας πουν τι γινεται τελικα με τα γαντια και τις μασκες.

Με τις μασκες γινεται και ενας χαμος απο τον WHO, η λαθος χρηση μασκας μπορει να φερει αντιθετα αποτελέσματα, επισης πρεπει να υπαρχει επαρκεια για το υγειονομικό προσωπικο. Για τα γαντια το θεωρω αυτονοητο τι να σου πω..

Χτες ειδα πχ εναν ωραιο τυπο ~60 χρονων με μασκα ανθρακα κρεμασμένη στο λαιμο στραβα να καπνίζει διπλα σε ενα φιλο του.. :P 

Μόλις τώρα, whosethere είπε

Τωρα δε μετεφερε τα λογια της εκκλησιας (δε θυμαμαι θεση- βαθμο ιερεα κλπ) ο χαρδιαλιας που υποστηριζε και υπενθυμιζε οτι συνεχιζουν απο το σπιτι, και ο ιδιος δεν ειπε οτι οι εκκλησιες ειναι κεκλεισμενων θυρων;

Και εμενα ξεκαθαρο μου φαινεται, οποιος θελει να "μπερδευτει" θα μπερδευτει ειναι απλα τα πραγματα..

Επεξ/σία από ADHD
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, whosethere είπε

Μάλλον δεν είδες τα διάφορα βίντεο, δηλώσεις κλπ που προηγήθηκαν. Τα έχουμε και εδώ, στο θρεντ.

Επεξ/σία από Sanjuro
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Sanjuro είπε

Μάλλον δεν είδες τα διάφορα βίντεο, δηλώσεις κλπ που προηγήθηκαν. Τα έχουμε και εδώ, στο θρεντ.

Και εσύ μάλλον δεν είδες τη δήλωση που έγινε πριν λίγο. Όταν τη δεις, μπορείς να σχολιάσεις ξανά και εάν έχεις απορίες να στις λύσουμε.

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.

Μάλλον δεν είδες τα διάφορα βίντεο, δηλώσεις κλπ που προηγήθηκαν.

Εγω αναφερομαι στην ενημερωση τωρα. Οχι τοτε, οχι αλλα αλλων. Τωρα. Ειναι προφανες, ειναι κεκλεισμενων θυρων. Και η επισημη θεση της Συνοδου, ανεξαρτητως τι λεει ο καθενας. Τελος.

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, ioankav είπε

Και εσύ μάλλον δεν είδες τη δήλωση που έγινε πριν λίγο. Όταν τη δεις, μπορείς να σχολιάσεις ξανά και εάν έχεις απορίες να στις λύσουμε.

Λαϊβ τους βλέπω, δεν ξέρω τι εννοείς.

2 λεπτά πριν, whosethere είπε

Εγω αναφερομαι στην ενημερωση τωρα. Οχι τοτε, οχι αλλα αλλων. Τωρα. Ειναι προφανες, ειναι κεκλεισμενων θυρων. Και η επισημη θεση της Συνοδου, ανεξαρτητως τι λεει ο καθενας. Τελος.

Εσύ ξέρω σε τι αναφέρεσαι, εγώ όμως αναφέρομαι στο μπάχαλο που προηγήθηκε. Προφανώς η προετοιμασία που έκαναν ήταν για γέλια και για κλάματα ταυτόχρονα.

• Super Moderators
Δημοσ.
16 minutes ago, ADHD said:

Το ηξερα για τα γαντια αλλα εμενα παντως επειδη εχω την κακη συνηθεια να αγγιζω το προσωπο μου συχνα με βοηθανε να μην το κανω, φυσικα μετα ακολουθω ολες τις διαδικασιες ουτε τα πεταω στο δρομο κλπ.

Τα ίδια. Λες και μου υπενθυμίζουν "ΜΗΝ ακουμπάς!".

• Like 1
Δημοσ.

Λαϊβ τους βλέπω, δεν ξέρω τι εννοείς.

Εσύ ξέρω σε τι αναφέρεσαι, εγώ όμως αναφέρομαι στο μπάχαλο που προηγήθηκε. Προφανώς η προετοιμασία που έκαναν ήταν για γέλια και για κλάματα ταυτόχρονα.

Και εγώ λάιβ τους άκουσα, και οι υπόλοιποι λάιβ τους άκουσαν. Αν εσύ δεν άκουσες τις δηλώσεις, μπορείς να βάλεις ξανά το βίντεο να το δεις.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, whosethere είπε

Δεν έχουν λύσει τίποτα! Σάββατο που μας πέρασε, ώρα 03:30, έβλεπα μια σειρά και ακούω αυτοκίνητο έξω απ'το σπίτι... μένω επαρχία, βάζω τις κάμερες βλέπω να παρκάρει εξω απ'το σπίτι μου, βγαίνω μπαλκόνι βλέπω τον παπά της ενορίας της γειτονιάς,να ανηφορίζει προς ένα εκκλησάκι πάνω από το σπίτι μου προς το βουνό.

Δεν δίνω και πολύ σημασία και συνεχίζω την σειρά...

Μετά από κανά μισάωρο ξεκινάν να παρκάρουν αυτοκίνητα έξω απ'το σπίτι μου.

Βγαίνω πάλι μπαλκόνι και τι να δω....θειαδες με τακούνι ταγερακι,αγκαζε με τον σύζυγό να ανηφορίζουν στο εκκλησάκι!! 

Έκαναν την κυριακάτικη λειτουργία τα ξημερωματα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, whosethere είπε

Τίποτα δεν έλυσαν. Disclaimer έβγαλαν, αποποίηση ευθυνών.

Η εγκύκλιος απευθυνόταν προς τους μητροπολίτες και όχι προς τον λαό για να τον προσκαλεί σε συγκέντρωση.

Υπό τις παρούσες συνθήκες, η Ιερά Σύνοδος δεν προτρέπει κανέναν πιστό να έλθει στην εκκλησία. Οι εκκλησίες δεν είναι ανοιχτές για τους πιστούς κι αυτό είναι το νόημα της «κεκλεισμένων των θυρών» τελέσεως των Ιερών Ακολουθιών.

Η υπ' αριθ. 3018/7.4.2020 Εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου απευθύνεται προς τους Μητροπολίτες και όχι τους πιστούς και κατά συνέπεια ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΈΓΓΡΑΦΟ ΠΡΟΤΡΕΠΤΙΚΟ για προσέλευση στην Εκκλησία, αφού μάλιστα η Ιερά Σύνοδος δεν δύναται να "νομοθετήσει" αντίθετα προς όσα προβλέπουν οι αποφάσεις της Πολιτείας

Βλέπετε πουθενά να λέει ΡΗΤΑ να μην προσέλθουν οι πιστοί στους ναούς ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΟΙ ΘΥΡΕΣ ΘΑ ΕΊΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΈΣ; Το μόνο που λέει είναι ότι εμείς δεν καλέσαμε κανέναν πιστό, η εγκύκλιος αφορούσε εμάς, ΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΕΣ θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών και ότι είχαν ζητήσει από την κυβέρνηση να προβλεφθεί η ατομική προσευχή στους ναούς την περίοδο περιορισμού των μετακινήσεων, αλλά δεν εισακούστηκαν.

Επεξ/σία από kirileman
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα μου εξηγήσει κάποιος κάτι, χωρίς ίχνος εμπάθειας στον Τσιόρδα για να μην παρεξηγηθώ;

Είναι δεδομένο πως ο ιός μεταδίδεται και με την αναπνοή, χτες νομίζω ανέβηκε εδώ και βίντεο από γιατρό που εξηγούσε ακριβώς τι παίζει.

Αν ο διπλανός μου στην ουρά στο σούπερ ή στο λεωφορείο είναι προ/ασυμπτωματικός και απλά αναπνέει, μπορεί να μεταφέρει σταγονίδια για 1-2 μέτρα και πιθανό να με κολλήσει και ας πλένω μετά τα χέρια μου για ώρες. Σε ένα τέτοιο παράδειγμα, η χρήση μάσκας -και από τους δύο- θα βοηθούσε σημαντικά ως προληπτικό μέτρο, τουλάχιστον μειώνοντας την πιθανότητα μόλυνσης. 

Οπότε ποια η λογική στο να μη φοράμε μάσκες ούτε καν σε χώρους όπως σούπερμαρκετ, ΜΜΜ, και λοιπούς; Ξεχνάω κάτι; 

Και μην μου πει κανείς αυτό που λέει ο Τσιόρδας και το ECDC για αντισταθμιση κινδύνου, ότι επειδή θα φοράμε μάσκα θα έχουμε λανθασμένο αίσθημα ασφάλειας και θα προσέχουμε λιγότερο. Ή πως θα τη φοράμε λάθος. Η λύση σε αυτά δεν είναι το «μην το κάνετε καθόλου», είναι η σωστή ενημέρωση του πως θα το κάνουμε. Ας αφιερώσουν ένα μισάωρο κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, ή ας βγάλουν ένα σποτάκι λίγων λεπτών να παίζει μετά τον Παπαδόπουλο ξερω γω. Δεν το δέχομαι πως επειδή κάποιοι κάνουν τη μάσκα κασκόλ την απορρίπτουν τόσο εύκολα.

Να θυμίσω απλά ότι πολλοί δεν ξέρουν πως γίνεται το σωστό πλύσιμο χεριών και νομίζουν πως με ελάχιστο σαπούνι και χαλαρό πλύσιμο είναι κομπλέ. Δεν είδα το ECDC να λέει «ντάξει, θα το κάνετε λάθος, οπότε προς το παρόν μην το κάνετε και βλέπουμε».

Επεξ/σία από akpe
  • Like 9
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, akpe είπε

Θα μου εξηγήσει κάποιος κάτι, χωρίς ίχνος εμπάθειας στον Τσιόρδα για να μην παρεξηγηθώ;

Είναι δεδομένο πως ο ιός μεταδίδεται και με την αναπνοή, χτες νομίζω ανέβηκε εδώ και βίντεο από γιατρό που εξηγούσε ακριβώς τι παίζει.

Αν ο διπλανός μου στην ουρά στο σούπερ ή στο λεωφορείο είναι προ/ασυμπτωματικός και απλά αναπνέει, μπορεί να μεταφέρει σταγονίδια για 1-2 μέτρα και πιθανό να με κολλήσει και ας πλένω μετά τα χέρια μου για ώρες. Σε ένα τέτοιο παράδειγμα, η χρήση μάσκας -και από τους δύο- θα βοηθούσε σημαντικά ως προληπτικό μέτρο, τουλάχιστον μειώνοντας την πιθανότητα μόλυνσης. 

Οπότε ποια η λογική στο να μη φοράμε μάσκες ούτε καν σε χώρους όπως σούπερμαρκετ, ΜΜΜ, και λοιπούς; Ξεχνάω κάτι; 

Και μην μου πει κανείς αυτό που λέει ο Τσιόρδας και το ECDC για αντισταθμιση κινδύνου, ότι επειδή θα φοράμε μάσκα θα έχουμε λανθασμένο αίσθημα ασφάλειας και θα προσέχουμε λιγότερο. Ή πως θα τη φοράμε λάθος. Η λύση σε αυτά δεν είναι το «μην το κάνετε καθόλου», είναι η σωστή ενημέρωση του πως θα το κάνουμε. Ας αφιερώσουν ένα μισάωρο κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, ή ας βγάλουν ένα σποτάκι λίγων λεπτών να παίζει μετά τον Παπαδόπουλο ξερω γω. Δεν το δέχομαι πως επειδή κάποιοι κάνουν τη μάσκα κασκόλ την απορρίπτουν τόσο εύκολα.

Να θυμίσω απλά ότι πολλοί δεν ξέρουν πως γίνεται το σωστό πλύσιμο χεριών και νομίζουν πως με ελάχιστο σαπούνι και χαλαρό πλύσιμο είναι κομπλέ. Δεν είδα το ECDC να λέει «ντάξει, θα το κάνετε λάθος, οπότε προς το παρόν μην το κάνετε και βλέπουμε».

Αναφορά σε κείμενο

The virus seems to be transmitted mainly via small respiratory droplets through sneezing, coughing, or when people interact with each other for some time in close proximity (usually less than one metre). These droplets can then be inhaled, or they can land on surfaces that others may come into contact with, who can then get infected when they touch their nose, mouth or eyes. The virus can survive on different surfaces from several hours (copper, cardboard) up to a few days (plastic and stainless steel). However, the amount of viable virus declines over time and may not always be present in sufficient numbers to cause infection.

The incubation period for COVID-19 (i.e. the time between exposure to the virus and onset of symptoms) is currently estimated to bet between one and 14 days. 

We know that the virus can be transmitted when people who are infected show symptoms such as coughing. There is also some evidence suggesting that transmission can occur from a person that is infected even two days before showing symptoms; however, uncertainties remain about the effect of transmission by  non-symptomatic persons.

https://www.ecdc.europa.eu/en/covid-19/questions-answers

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...