Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας.

Τον Αύγουστο του 2019 αγόρασα από το πλαίσιό την Dell SE2719h 27" (https://www.dell.com/ng/business/p/dell-se2719h-monitor/pd) για να αλλάξω ένα παλιό TV Monitor Samsung 23' που είχα στο PC μου (Ryzen 5, 16GB Ram). Δυστυχώς όμως μετά από μερικούς μήνες χρήση κατάλαβα ότι δεν έκανα καλή επιλογή για εμένα γιατί ενώ στα Games (PUBG π.χ.) είναι ΟΚ και στις ταινίες τέλεια, στην καθημερινή μου χρήση που είναι δουλεία γραφείου (Browsing, mail, Excel, Word κτλ) με κουράζει! Εγκατέστησα μάλιστα το Football Manager 2020 και απογοητέυτηκα από το πόσο κουράζομαι στο να διαβάζω τα γράμματα. Δηλαδή ενώ στο Laptop Thinkpad μου με οθόνη 14" (14” FHD 1920 x 1080 IPS, anti-glare, 250 nits) δουλεύω άνετα για ώρες στην 27άρα κουράζομαι εύκολα και νομίζω ότι μπορώ να δω και τα Pixel και η ανάλυση δεν είναι καλή. 

Υπάρχει κάτι που κάνω εγώ λάθος ή έπρεπε να το περιμένω και είναι μόνο για ταινίες και gaming ίσως; Μήπως φταίνει η ανάλυση που είναι Full HD και έπρεπε να πάρω μεγαλύτερη;

Αυτό που σκέφτομαι να κάνω είναι να την ανταλλάξω με μια 24"-25" ή να την πουλήσω και να αγοράσω μια 24"-25". Από την στιγμή που οι ταινίες ΔΕΝ με ενδιαφέρουν (βλέπω στην TV), το gaming ΔΕΝ με ενδιαφέρει και η χρήση είναι αυτή που είπα πιο πάνω (browsing, mail, ms office, football manager) τι μου προτείνετε; Τι πρέπει να προσέξω στα χαρακτηριστικά;

υ.γ. Αν κάποιος ενδιαφέρεται για ανταλλαγή ας μου στείλει PM. Βρίσκομαι Θεσσαλονίκη. 

Επεξ/σία από PaNtErAz
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ 14αρας 1080p και 27αρας 1080p. Δεν συγκρίνονται τα ppi τους. Η αγορά μίας 24αρας 1080p δεν θα βελτιώσει ιδιαίτερα την κατάσταση. Η οθόνη του laptop σου έχει 157ppi και μόνο μια 27αρα 4k μπορεί να την ξεπεράσει στα 163ppi. Μέση λύση μια 24αρα στα 1440p με 122ppi. Τώρα είσαι στα 80ppi.

Επεξ/σία από music_lover
  • Like 2
Δημοσ.
Στις 24/3/2020 στις 4:56 ΜΜ, music_lover είπε

Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ 14αρας 1080p και 27αρας 1080p. Δεν συγκρίνονται τα ppi τους. Η αγορά μίας 24αρας 1080p δεν θα βελτιώσει ιδιαίτερα την κατάσταση. Η οθόνη του laptop σου έχει 157ppi και μόνο μια 27αρα 4k μπορεί να την ξεπεράσει στα 163ppi. Μέση λύση μια 24αρα στα 1440p με 122ppi. Τώρα είσαι στα 80ppi.

μπορείς να κάνεις κάποια πρόταση σε τέτοια οθόνη (24αρα στα 1440p με 122ppi) γιατί με ενδιαφέρει και εμένα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, lefta_yparxoun είπε

μπορείς να κάνεις κάποια πρόταση σε τέτοια οθόνη (24αρα στα 1440p με 122ppi) γιατί με ενδιαφέρει και εμένα

Σου προτείνω να ανέβεις στις 25 ιντσες και τα 117ppi και να πάρεις την Dell UltraSharp U2518D στα 300 ευρώ που είναι και HDR.

Εάν επιμένεις στις 24 ιντσες και τα 122ppi τότε την Dell P2418D στα 230 ευρώ αλλά 122 vs 117 ppi δεν θα καταλάβεις τίποτα.

Λαβέ υπόψιν σου ότι αυτές δεν είναι gaming οθόνες. Αν θέλεις και "gaming" χαρακτηριστικά πάμε αλλού..

Δημοσ.
20 ώρες πριν, lefta_yparxoun είπε

ευχαριστώ, νομίζω έχουν μόνο display port και κάπως με δυσκολεύει το θέμα

Υπάρχουν μετατροπείς αλλά δεν έχω δοκιμάσει κανέναν για να σου πω αν δουλεύουν 100%

• Like 1
  • 1 χρόνο αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...