Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

καλησπερα παιδες, 

λοιπον μιας και δεν εχω και πολυ ιδεα με αυτα θα ηθελα λιγο την βοηθεια σας. στο μακρινο 2011-12 ειχα φτιαξει ενα pc με κατα κυριο λογο προτασεις απο εσας εδω μεσα. 
Παραθετω εικονα με τα σπεκς.
εδω και καιρο εχω παρατηρησει οτι η cpu μου ανεβαζει πολυ μεγαλος θερμοκρασιες. Δηλαδη για να καταλαβετε ανοιγω google crome 3-4 tabs και legends of runeterra αντε και κανενα steam να τρεχει απο πισω πιανει 70-80 βαθμους στο χαλαρο. γενικοτερα εχω παρατηρησει οτι πλεον σερνετε στα παιχνιδια που προσπαθω να παιξω. το build ειναι παλιο το γνωριζω  και δεν εχω υψηλες απαιτησεις σε οτι αφορα την αποδοση του αλλα σιγουρα η θερμοκρασια στο cpu δεν ειναι φυσιολογικη. Ειχα δοκιμασει πριν 1-2 χρονια αλλαξα την παστα ειχα δει διαφορα πολυ λιγων βαθμων για λιγο διαστημα και παλι τα ιδια.

εχετε να προτεινετε καποια ψυκτρα οικονομικη εως αρκετα οικονομικηπου να κουμπωνει πανω;

Screenshot_2.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, σου κάνω ένα copy paste από αυτό που πρότεινα σε διπλανό thread για πολυ φθηνή ψήκτρα για τον 8350, που θα είναι ok και για σένα.

Εγώ θα κοιτούσα την Arctic freezer 34 και την LC Cosmo Cool, που θα σου βγουν γύρω στα 25€ με τα μεταφορικά ή την Gammaxx 300 που θα σου βγει στα 20€.

Edit: Και οι προτάσεις του hyperion είναι πολύ καλές και δοκιμασμένες αν δεν έχεις πρόβλημα να δώσεις λίγα παραπάνω χρήματα ή αν θέλεις κάτι λίγο καλύτερο που θα το μεταφέρεις σε νέο build στο μέλλον.

Επεξ/σία από raul7
Δημοσ.

Σε περιπου ~ αντιστοιχη περιπτωση: τα 70-75αρια σε browsing και +95αρια C σε φορτο ηταν...κανονικα (!)
πολυ απλα γιατι: το 1/ενα απο τα 4 clip τoυ stock cooler, απλως -μα ποτε!- δεν βιδωνε-κλειδωνε σωστα..!
Μαλιστα το cooler, πιανοταν ανετα, με το χερι & δεν "εβραζε" (αφου δεν εφαπτοταν ολοκληρο και τελεια)

Οποτε ξεκινησε με αυτο το τεσταρισμα: αν το cooler δεν ειναι εντονα ζεστο (η δε βραζει!),
ακομη και αν σου φαινεται κλειδωμενο σωστα, πιθανον σε ενα απο τα τεσσερα δεν ειναι..🧐

• Like 2
Επισκέπτης
Δημοσ.
Στις 23/3/2020 στις 4:48 ΠΜ, TheDevilMayCare είπε

Σε περιπου ~ αντιστοιχη περιπτωση: τα 70-75αρια σε browsing και +95αρια C σε φορτο ηταν...κανονικα (!)
πολυ απλα γιατι: το 1/ενα απο τα 4 clip τoυ stock cooler, απλως -μα ποτε!- δεν βιδωνε-κλειδωνε σωστα..!
Μαλιστα το cooler, πιανοταν ανετα, με το χερι & δεν "εβραζε" (αφου δεν εφαπτοταν ολοκληρο και τελεια)

Οποτε ξεκινησε με αυτο το τεσταρισμα: αν το cooler δεν ειναι εντονα ζεστο (η δε βραζει!),
ακομη και αν σου φαινεται κλειδωμενο σωστα, πιθανον σε ενα απο τα τεσσερα δεν ειναι..🧐

αυτο δεν το ειχα σκεφτει! θα το κοιταξω και θα ενημερωσω ελπιζω να ειναισ σωτηριο!

Οσο για τις επιλογες που μου προτεινατε παραπανω σας ευχαριστω! 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Pwnography είπε

αυτο δεν το ειχα σκεφτει! θα το κοιταξω και θα ενημερωσω ελπιζω να ειναισ σωτηριο!

Οσο για τις επιλογες που μου προτεινατε παραπανω σας ευχαριστω! 

Έλεγξε αρχικά αυτό που είπε ο συμφορουμίτης, αν δηλαδή έχει κουμπώσει σωστά. Δες επίσης μήπως έχει μαζέψει σκόνη και έχουν στομώσει τα πτερύγια της ψύκτρας και καθάρισέ την με ένα πινέλο ή με αέρα (blower ιδανικά, κρατώντας τον ανεμιστήρα για να μην γυρίζει ανεξέλεγκτα).

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, vdanasto είπε

Έλεγξε αρχικά αυτό που είπε ο συμφορουμίτης, αν δηλαδή έχει κουμπώσει σωστά. Δες επίσης μήπως έχει μαζέψει σκόνη και έχουν στομώσει τα πτερύγια της ψύκτρας και καθάρισέ την με ένα πινέλο ή με αέρα (blower ιδανικά, κρατώντας τον ανεμιστήρα για να μην γυρίζει ανεξέλεγκτα).

λοιπον. μολις ανοιξα το κουτι και οντως δεν ηταν κουμπομενα καλα! σε καποια μεταφορα ισως κουνήθηκε; ποιος ξερει. το μονο σιγουρο ειναι οτι πλεον εχει κατεβει αισθητα η θερμοκρασια!
ελπιζω να μεινει σε αυτες τις θερμοκρασιες 

image.png

edit: το δοκιμασα με ανοιγμενα ταυτοχρονα 2 παιχνδακια που ειναι σχετικα light (dfo, runeterra) και φτανει μεχρι 70 max. πολυ καλυτερα σ σχεση με πριν)

Επεξ/σία από Pwnography
Δημοσ.

Ναι, ειναι ψιλοβλαμμενο - στοκος, στο κουμπωμα το στοκ κουλερ! 😋 (Οτ)αν βλεπετε ετσι στα
<ξαφνικα> ανεβασμενες θερμοκρασιες: τσεκαρετε πως ειναι σωστα κουμπωμενο - βιδωμενο! 🤪

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...