neosstoforum Δημοσ. 22 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλημέρα, σήμερα κουβάλησα τον υπολογιστή στο πατρικό μου επειδή θα βρίσκομαι εδώ μέχρι να ανοίξουν ξανά τα πανεπιστήμια. Δεν είδα τα χαρακτηριστικά της οθόνης που έχουν οι γονείς μου και επειδή είναι σχετικά καινούρια θεώρησα ότι θα έχει θύρα HDMI ή DVI. Να όμως που τελικά έχει μόνο VGA. Δεν γνωρίζω και πολλά περί του θέματος, απλά ξέρω ότι υπάρχουν αντάπτορες που μετατρέπουν το ψηφιακό σήμα σε αναλογικό. Και απ' ότι είδα στο σκρουτζ είναι γύρω στα 7 ευρώ. Τι λέτε, αξίζει να μπω στη διαδικασία να αγοράσω κάτι τέτοιο, θα κάνει δουλειά; Επεξ/σία 26 Μαρτίου 2020 από neosstoforum
athanaso77 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2020 Με έναν απλό μετατροπέα DVI to VGA του 1€ από το εμπόριο θα κάνεις μια χαρά τη δουλειά σου.
tz_aristotelis Δημοσ. 22 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2020 Ψηφιακο σε αναλογικο. Θελεις ανταπτορα. Μερικοι εχουν και τροφοδοσια USB ΔΕΝ κανουν 1 €. Δεν ειναι απλος ανταπτορας. Εχει καποιο κυκλωμα. Αν δεν εχει USB θα παιρνει ρευμα απο το HDMI. Κοστος απο πχ 7€ εως 20€ Και το ερωτημα....Που θα το βρεις? Συμβουλη: Παρε μια USED οθονη με HDMI. Προσφατα πηρα 24αρα με HDMI στα 20€ και 27αρα με HDMI στα 50€ (marketplace facebook) Θα σου μεινει.... Ψαξε και διαπραγματευσου 1
spectaculator Δημοσ. 22 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2020 Αν είσαι Αθήνα, πάρε ένα Displayport to VGA της Powertech με 4.50€ από τη Cosmodata. Δουλεύει μια χαρά και δεν θέλει τίποτα άλλο.
neosstoforum Δημοσ. 22 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2020 1 ώρα πριν, tz_aristotelis είπε Ψηφιακο σε αναλογικο. Θελεις ανταπτορα. Μερικοι εχουν και τροφοδοσια USB ΔΕΝ κανουν 1 €. Δεν ειναι απλος ανταπτορας. Εχει καποιο κυκλωμα. Αν δεν εχει USB θα παιρνει ρευμα απο το HDMI. Κοστος απο πχ 7€ εως 20€ Και το ερωτημα....Που θα το βρεις? Συμβουλη: Παρε μια USED οθονη με HDMI. Προσφατα πηρα 24αρα με HDMI στα 20€ και 27αρα με HDMI στα 50€ (marketplace facebook) Θα σου μεινει.... Ψαξε και διαπραγματευσου Δυστυχώς, έριξα μια ματιά στο marketplace αλλά όλες οι οθόνες μέχρι 30 ευρώ είναι με VGA μόνο. Ευχαριστώ πάντως για τη συμβουλή. 1 ώρα πριν, spectaculator είπε Αν είσαι Αθήνα, πάρε ένα Displayport to VGA της Powertech με 4.50€ από τη Cosmodata. Δουλεύει μια χαρά και δεν θέλει τίποτα άλλο. Ευχαριστώ αλλά βρίσκομαι στη Ξάνθη οπότε αναγκαστικά μου βγαίνει στα 6-7 ευρώ. Απλά πρόσφατα διάβασα ότι επειδή πλέον οι κάρτες γραφικών δεν βγάζουν αναλογικό σήμα, για να δουλέψει χρειάζομαι έναν ενεργητικό αντάπτορα και όχι παθητικό. Δε ξέρω όμως πως τους διαχωρίζουμε. 1
spectaculator Δημοσ. 22 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2020 2 ώρες πριν, neosstoforum είπε Δυστυχώς, έριξα μια ματιά στο marketplace αλλά όλες οι οθόνες μέχρι 30 ευρώ είναι με VGA μόνο. Ευχαριστώ πάντως για τη συμβουλή. Ευχαριστώ αλλά βρίσκομαι στη Ξάνθη οπότε αναγκαστικά μου βγαίνει στα 6-7 ευρώ. Απλά πρόσφατα διάβασα ότι επειδή πλέον οι κάρτες γραφικών δεν βγάζουν αναλογικό σήμα, για να δουλέψει χρειάζομαι έναν ενεργητικό αντάπτορα και όχι παθητικό. Δε ξέρω όμως πως τους διαχωρίζουμε. Την RX480 έχω κι εγώ. Μέχρι να αναβαθμίσω την οθόνη μου δούλευα με αυτό χωρίς το παραμικρό πρόβλημα (εννοείται 60Hz).. 1
LLLEFTERIS Δημοσ. 22 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2020 Ο ανταπτορας από dvi σε vga εκεί που έχει το πλακέ βύσμα έχει τέσσερα ποδαράκια δύο πάνω δύο κάτω οι κάρτες rx δεν έχουν αναλογικό σήμα οπότε δεν υπάρχουν αυτές οι τέσσερεις τρύπες για να μπει το ανταπτορακι. Ήθελα και εγώ να συνδέσω την 580 του γιου μου επειδή χρειαζομουν το καλώδιο hdmi και έχω καλώδιο από dvd σε vga
veteranos123 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Το dvi της 480 είναι dvi-d οπότε δεν μετατρέπεται σε vga ( δεν κουμπώνει ο αντάπτορας έτσι και αλλιώς) Προτείνω να δοκιμάσεις hdmi to vga αντάπτορα και κατά προτίμηση με εξωτερική τροφοδοσία και δεν θα έχεις κανένα θέμα. Όλοι οι αντάπτορες hdmi σε vga είναι ενεργητικοί και παίρνουν ρεύμα από το hdmi της κάρτας γραφικών αλλά καλύτερα θα είναι να έχουν εξωτερική τροφοδοσία. Στο μαγαζί που δουλεύω χρησιμοποιούμε της powertech (κατά 90% σε laptop βέβαια) χωρίς θέμα (δεν έχει εξωτερική τροφοδοσία) Επεξ/σία 22 Μαρτίου 2020 από veteranos123
neosstoforum Δημοσ. 22 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2020 4 ώρες πριν, veteranos123 είπε Το dvi της 480 είναι dvi-d οπότε δεν μετατρέπεται σε vga ( δεν κουμπώνει ο αντάπτορας έτσι και αλλιώς) Προτείνω να δοκιμάσεις hdmi to vga αντάπτορα και κατά προτίμηση με εξωτερική τροφοδοσία και δεν θα έχεις κανένα θέμα. Όλοι οι αντάπτορες hdmi σε vga είναι ενεργητικοί και παίρνουν ρεύμα από το hdmi της κάρτας γραφικών αλλά καλύτερα θα είναι να έχουν εξωτερική τροφοδοσία. Στο μαγαζί που δουλεύω χρησιμοποιούμε της powertech (κατά 90% σε laptop βέβαια) χωρίς θέμα (δεν έχει εξωτερική τροφοδοσία) Ευχαριστώ για τη συμβουλή. Δε μπορώ όμως να δώσω πολλά χρήματα για τον αντάπτορα, ειδικά για τις 3-4 εβδομάδες που θα βρίσκομαι εδώ. Οπότε θα παραγγείλω ένα απλό χωρίς εξωτερική τροφοδοσία που βρήκα στα 6 ευρώ. Ελπίζω να μην έχω κάποιο θέμα.
neosstoforum Δημοσ. 23 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2020 48 λεπτά πριν, veteranos123 είπε Δεν νομίζω να έχεις θέμα Τελικά με 3 ευρώ παραπάνω βρήκα έναν μετατροπέα της Powertech με εξωτερική τροφοδοσία και παρήγγειλα αυτό γιατί θεώρησα ότι έχει περισσότερες πιθανότητες να δουλέψει σωστά.
https Δημοσ. 24 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2020 Οι ενεργοί μετατροπείς ψηφιακού σε αναλογικό σήμα είναι bandwidth Limited. Οι περισσότεροι υποστηρίζουν μέχρι 4,46GBps πχ. 1080p60. Μπορείς να πάρεις υψηλότερο refresh rate μειώνοντας την ανάλυση κοκ.
neosstoforum Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 Μόλις έβαλα τον μετατροπέα και όλα καλά. Το δοκίμασα πρώτα χωρίς το καλώδιο τροφοδοσίας και άνοιξε κανονικά η οθόνη αλλά τώρα σύνδεσα και το καλώδιο μπας και έχει καλύτερη ποιότητα εικόνας. 1
veteranos123 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 Ωραία. Καλό είναι να βάλεις και το καλώδιοτροφοδοσίας 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα