nikos121 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Εχω ενα οικοπεδο για σκοτωμα και θελω να ρωτησω το εξης αν γνωριζει καποιος. Εκτος απο αυτο το τυπικο 2% της αμοιβης του μεσιτη μπορουμε να κανουμε μια αλλη συμφωνια? Κλιμακωτη τυπου Πχ αν πουληθει 100χιλ η αμοιβη να ειναι 2% Αν το πουλησει 110χιλ η αμοιβη να ανεβει στο 3% και ουτω καθεξης ωστε να εχει ενα σοβαρο κινητρο να το πουλησει οσο το δυνατον πιο ψηλα Η εστω καποιος τροπος για να εχουμε και οι δυο το μεγιστο κερδος Επεξ/σία 22 Μαρτίου 2020 από nikos121
cyclone11 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2020 Γενικώς θα σε συμβουλευα να μην κάνεις κάτι τέτοιο. Η τιμή του ακινήτου δεν καθορίζεται από την θέληση του μεσίτη να το πουλήσει, αλλά από την εμπορική του αξία και την θέληση του αγοραστή. Το να κάνεις σύμφωνια με τον μεσάζοντα εφόσον έμπρακτα δεν περνάει τπτ από το χέρι του είναι μη αποδοτικό στην καλύτερη. Εγώ το θεωρώ κακή πρακτική. Τον πληρώνεις απ'οτι καταλάβα για να υπερασπιστεί το συμφέρον σου στην διαπραγμάτευση. Αν δεν είναι ικανός να το κάνει, δεν νομίζω ότι να τον πληρώσεις παραπάνω θα βοηθήσει...
nikos121 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2020 ενταξει συμφωνω πως αυτο ειναι ο κανονας. Αλλα φανταζομαι θα γνωριζεις για περιπτωσεις οπου μανατζερς εχουν πουλησει πιο ακριβα το προιον τους πχ εναν παιχτη αποσο πραγματικα αξιζει. Μια αντιστοιχη περιπτωση ειναι και αυτη. Οσο πιο ψηλα μου το πουλησει τοσο πιο πολλα θα παρει.
ifaist Δημοσ. 22 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2020 Θα πω κατι ασχετο, αλλα το θυμηθηκα τωρα! Καποτε 5 αδερφια θελαν να πουλησουν ενα κτημα... Το κτημα ηταν και μεγαλο και σε καλη περιοχη. Βαλανε τον θειο τους να κανει τον μεσιτη γτ κανεις δεν εμενε σε εκεινα τα μερη. Τελικα βρεθηκε αγοραστης να το παρει με 10 μυρια δραχμες. Οποτε αναλογουσαν 2,εκ εκαστος. Γτ την εκδουλευση του αυτη τα αδερφια συμφωνησαν να του δωσουν απο 100.000 γτ ηταν και φτωχαδακι και θελαν να τον βοηθησουν να σταθει στα ποδια του. Οποτε μαζευτηκαν 500.000 δρχ, υποψιν με 1-1.5 μυριο αγοραζες καινουργιο σπιτι εκεινη την εποχη... Ο τυπος μαγκας πηρε τηλ. ενα απο τα αδερφια και ρωτησε αν θα μπορουσε να πιεσει τον αγοραστη να το πουλησει πιο ακριβα και οτι εβγαζε να το κρατησει. Συμφωνησε γτ φανταστηκε οτι θα βγαλει κανενα 50 αντε 100σταρικο παραπανω! Στο τελος το κτημα πουληθηκε 12 μυρια, και ο θειος βγηκε απο το πουθενα να εχει 2.5 μυρια στην τσεπη του και τα αδερφια με 1.9. Επεσε πολυ κλαμα και μαλωματα. Στο θεμα σου, το κινητρο υπαρχει ηδη, ειναι το 2%. Αν το πουλησει 100,000€ θα παρει 2000 χιλ. Αν το πουλησει 200.000 θα παρει 4000. Μην πιαστεις και του λογου σου κοροιδο. Δε θα αλλαξει κατι παρα μονο οτι θα χασεις λεφτα στην προμηθεια. Ειδικα αν του πεις αυτα τα χαζα, το πιο λογικο ειναι να σου πει οτι το οικοπεδο τον 100.000 κοστολογειται στα 70-80 οποτε να βγαλει παραπανω γτ οντως θα μπορει να το πουλησει 100Κ. 1
xsterg Δημοσ. 22 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2020 φιλε nikos121 εισαι τελειως ασχετος απο πωλησεις αγορες κλπ. δεν το λεω υποτιμητικα. το λεω οπως ακριβως ειναι. λες αρχικα οτι εχεις ενα οικοπεδο για σκοτωμα και μετα λες για 100000€ με το καλημερα. αυτο δεν ειναι σκοτωμα. δηλαδη αν ηταν να το πουλησεις κανονικα ποσο θα το εδινες? ενα εκατομμυριο ευρω! σκοτωμα σημαινει αυτο ακριβως. δεν διαπραγματευομαι εγω. παιρνω οτι μου δινει ο αλλος, του λεω ευχαριστω, σκυβω το κεφαλι και συνεχιζω τον δρομο μου. οσο για την διαπραγματευση με τον μεσιτη σου τα ειπαν παραπανω οι αλλοι.
nikos121 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2020 Πρωτον πηγαινε διαβασε καλυτερα αυτα που γραφω. Πίσω απο τους αριθμους εχω βαλει ενα "πχ". Νομιζω δεν χρειαζεται να στο εξηγησω περαιτερω. Ή μηπως χρειαζεται; Δευτερον εστω οτι δεν μιλαω με παραδειγματα και οντως τα ποσα ισχυουν. Εγω μπορει τα 100000 και τα 500000 να τα θεωρω σκοτωμα. Αν δεν τα διαθετεις εσυ ή αν δεν τα εχεις δει ποτε στη ζωη σου δεν σημαινει πως δεν τα διαθετουν και οι αλλοι και πως δεν τα εχουν για να τα σκορπανε. Τριτον δεν σκυβω ποτε το κεφαλι. Εσυ αν θες σκυβε. Τεταρτον λεγοντας σου τα ειπαν παραπανω οι αλλοι δεν προσφερεις τιποτα στη συζητηση δηλαδη πρακτικα το σχολιο σου μου ειναι αχρηστο. Σε ευχαριστω παντως που μπηκες στον κοπο. Μην τα παρεις υποτιμητικα
Joshua21 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2020 12 ώρες πριν, nikos121 είπε Εχω ενα οικοπεδο για σκοτωμα και θελω να ρωτησω το εξης αν γνωριζει καποιος. Εκτος απο αυτο το τυπικο 2% της αμοιβης του μεσιτη μπορουμε να κανουμε μια αλλη συμφωνια? Κλιμακωτη τυπου Πχ αν πουληθει 100χιλ η αμοιβη να ειναι 2% Αν το πουλησει 110χιλ η αμοιβη να ανεβει στο 3% και ουτω καθεξης ωστε να εχει ενα σοβαρο κινητρο να το πουλησει οσο το δυνατον πιο ψηλα Η εστω καποιος τροπος για να εχουμε και οι δυο το μεγιστο κερδος Η αμοιβή του μεσίτη είναι ελεύθερα διαπραγματεύσιμη, εννοείται πως μπορείτε να κάνετε ότι συμφωνία θέλετε, ακόμα και κλιμακωτή αμοιβή. Πάντως "σκότωμα" σημαίνει πώληση σε εξευτελιστική τιμή, δλδ πώληση σε τιμή πολύ χαμηλότερη από την εμπορική αξία, συνεπώς είναι εντελώς άστοχο από τη μία να λες ότι θες να σκοτώσεις ένα οικόπεδο και από την άλλη να ψάχνεις τρόπο να πιάσεις παραπάνω από την τιμή σκοτώματος. Πιο σωστό θα ήταν να έλεγες ότι έχεις ένα οικόπεδο για πούλημα, όχι για σκότωμα. Και τέλος αν πράγματι έχεις σκοπό να "σκοτώσεις" το οικόπεδο δεν χρειάζεσαι καν μεσίτη, απλά βάλε μια αγγελία και θα φύγει αμέσως.
e-tic Δημοσ. 22 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2020 True story 1: πουλούσα ένα ακίνητο με αρχική τιμή 100 τσεπάτα, δηλαδή ο μεσίτης έπρεπε να το δώσει 102 για να πάρει τα 2. Ο σκοπός ήταν στις διαπραγματεύσεις να πέσω μέχρι τα 80, οπότε ο μεσίτης θα έπρεπε να το δώσει 81,6 για να πάρει τα 1,6. Οι περισσότεροι μου φέρανε προσφορές στα 70-90. Ένας μου έφερε προσφορά στα 103 και τελικά πουλήθηκε τόσο. Κράτησα εγώ τα 100 που ήθελα και του έδωσα τα 3, χωρίς να το έχουμε προσυμφωνήσει αυτό, αλλά βεβαίως στην απόδειξη μεσιτικής αμοιβής και στο συμβόλαιο αναφέρθηκε όλο το ποσό. True story 2: πουλάει η αδερφή μου ακίνητο σε περιοχή που δεν τραβάει. Ζητάει 100 και στους λίγους μεσίτες της περιοχής λέμε το παραμύθι που σκέφτηκες και εσύ με την κλιμακωτή αμοιβή. 1+ χρόνο μετά και το ακίνητο ακόμα περιμένει ενδιαφερόμενο... Εν κατακλείδι, όλα γίνονται. Αρκεί να έχεις αξιολογήσει σωστά τα δεδομένα σου και να κάνεις τις συμφέρουσες προς εσένα συμφωνίες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα