Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά. Έχω τραβήξει τα στοιχεια από μια eepon (ενός εγκεφαλου από αυτοκίνητο) και θα ήθελα να βρω το line που κρατάει τα χιλιόμετρα.

Πάω με την λογική 101037772(τα χιλιόμετρα που έχει το "αυτοκινητο τωρα")/16 =  >hex = ) για να βρω μέσα στο αρχείο την τιμή έστω, αλλα μάταια. Πως αλλιως μπορω να το βρω ?

Το δουλευω με ενα online editor, hex-works

vag_bosch_me17.5.20_bench_fullbackup_4180020301209049741000101108ff00_20200316125939_int_eeprom.bin

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πρέπει να σκεφτείς σε τί format μπορεί να τα κρατάει. Little endian ή big endian, floating-point (32-bit ή 64-bit) ή int ή μήπως τα κρατάει σε μέτρα? Μπορεί να είναι και ο αριθμός των στροφών των τροχών...

Αν μπορείς να βρεις τον κώδικα που εμφανίζει τα χιλιόμετρα στο κοντέρ, ίσως μπορείς να καταλάβεις από την επεξεργασία που δέχονται πριν την εμφάνιση.

Επεξ/σία από GReaperEx
Δημοσ.
Μόλις τώρα, GReaperEx είπε

Πρέπει να σκεφτείς σε τί format μπορεί να τα κρατάει. Little endian ή big endian, floating-point (32-bit ή 64-bit) ή int ή μήπως τα κρατάει σε μέτρα? Μπορεί να είναι και ο αριθμός των στροφών των τροχών...

Ο αριθμός στροφών τροχού, τον κρατάει αν δεν κάνω λάθος μες στο abs. σε 16bit τρέχει

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δε νομίζω. Τα πάντα μετά το 0x100 μοιάζουν με κώδικα. Τι επεξεργαστή χρησιμοποιεί?

Τα 4 bytes στο 0x44 κάτι λένε... Αν τα πάρεις σαν little-endian και τα διαιρέσεις με το 16, το αποτέλεσμα είναι περιέργως κοντά στον αριθμό που θες...

Επεξ/σία από GReaperEx
Δημοσ.
Στις 22/3/2020 στις 12:10 ΠΜ, masteripper είπε

101037772 σε Hex είναι : 0605 B6CC ...το μόνο που μοιάζει είναι στην γραμμή 0006D0

Clipboard01.jpg

Πως το έβγαλες ? εγώ έχω μεγαλύτερη απόκλιση με τον τρόπο που το κάνω 😕 

Στις 22/3/2020 στις 12:45 ΠΜ, GReaperEx είπε

Δε νομίζω. Τα πάντα μετά το 0x100 μοιάζουν με κώδικα. Τι επεξεργαστή χρησιμοποιεί?

Τα 4 bytes στο 0x44 κάτι λένε... Αν τα πάρεις σαν little-endian και τα διαιρέσεις με το 16, το αποτέλεσμα είναι περιέργως κοντά στον αριθμό που θες...

Δεν τον έχω ανοίξει για να δω τι έχει μέσα και τα σχετικά. Είμαι κάπως στα τυφλά., Το δουλεύουμε πάγκο, με obd από έξω

Στις 23/3/2020 στις 10:00 ΜΜ, vel0city είπε

Ειναι εφικτο να αλλαξεις τα χιλιομετρα (αυξησεις ή μηδενισεις) και το ξανακανεις dump?

Αν βρείς το line, (σε παλαιότερους τύπους) γίνετε και απλά με obd σε αλλα διαβάζεις eeprom κανεις edit το ξανά πετάς όπως ήταν και είσαι ok

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, EmmanouilT είπε

Πως το έβγαλες ? εγώ έχω μεγαλύτερη απόκλιση με τον τρόπο που το κάνω 😕 

Συνήθως σε κάτι τέτοιο σπας σε 4 ψηφία ή 2 και κατα περίπτωση αντιστρέφεις 

101037772  --> 605B6CC --> 0605 B6CC 

Τώρα τελευταία που δούλευα με binary Δεδομένα ήταν στανταρντ

Δημοσ.
Στις 26/3/2020 στις 5:45 ΜΜ, EmmanouilT είπε

Αν βρείς το line, (σε παλαιότερους τύπους) γίνετε και απλά με obd σε αλλα διαβάζεις eeprom κανεις edit το ξανά πετάς όπως ήταν και είσαι ok

Εννουσα να αυξησεις τα χιλιομετρα οδηγωντας το αυτοκινητο η να τα μηδενησεις κανοντας reset, ετσι ωστε να ειναι πιο ευκολο να βρεθει η σωστη διευθυνση στο EEPROM.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, vel0city είπε

Εννουσα να αυξησεις τα χιλιομετρα οδηγωντας το αυτοκινητο η να τα μηδενησεις κανοντας reset, ετσι ωστε να ειναι πιο ευκολο να βρεθει η σωστη διευθυνση στο EEPROM.

Στο να τα μειώσω δεν γίνετε (αυτό που σου δίνει να κανεις reset είναι το trip) Αλλα στο να tα αυξήσω έχεις ένα δίκιο. Έτσι θα δω (αν δουλεύει έτσι) πια τιμή έχει αλλάξει στο αρχείο μέσα σωστά ? Σαν να παίζω με CheatEngin ένα πράγμα

Δημοσ.
10 ώρες πριν, EmmanouilT είπε

Στο να τα μειώσω δεν γίνετε (αυτό που σου δίνει να κανεις reset είναι το trip) Αλλα στο να tα αυξήσω έχεις ένα δίκιο. Έτσι θα δω (αν δουλεύει έτσι) πια τιμή έχει αλλάξει στο αρχείο μέσα σωστά ? Σαν να παίζω με CheatEngin ένα πράγμα

Ναι γι'αυτό, για να τα κάνουμε diff.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...