splanis Δημοσ. 21 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2020 Πριν περίπου 2 χρόνια είχα ανοίξει αυτό το τόπικ https://www.insomnia.gr/forums/topic/681653-απάτες-σε-αγοραπωλησίες/page/2/ , επειδή είχα πέσει σε μια απάτη από βλακεία μου. Είχα γράψει κάτι για αυτοδικία και το τόπικ κλειδώθηκε, η αλήθεια είναι πως το σχέδιο μου ήταν πολύ καλό και όχι βίαιο . Μια βδομάδα μετά την απάτη είχα βάλει μια ψεύτικη αγγελία στη xe για τηλεόραση. Δεν πέρασε πολύ ώρα και δέχτηκα τηλεφώνημα απ τους ίδιους απατεώνες (είχα βάλει άλλον να μιλάει). Το ταξί ήρθε πάλι αλλά άλλος(στην πρώτη απάτη είχε έρθει ταξί να παραλάβει την τηλεόραση) σε ένα σημείο που το είχα πει όμως τον περίμενε η αστυνομία και πήγαμε όλοι μαζί στο τμήμα(ας το ονομάσουμε ΑΤ-1). Ενώ ήμασταν στο τμήμα περιμέναμε να πάρουν τηλέφωνο υποτίθεται τον ταξιτζή να του πουν διεύθυνση για το που θα πάει την τηλεόραση πράγμα που δεν έγινε ποτέ (spoiler alert, ο ταξιτζής -όπως και ο προηγούμενος- ήταν στο κόλπο πράγμα που δεν το κατάλαβε κανείς). Και αφού δεν πήρε κανείς τηλέφωνο τελικά φύγαμε απ το τμήμα φεύγοντας μου είπαν πως η υπόθεση μου θα μεταφερθεί στο ας το πούμε ΑΤ-2 επειδή ήμουν κάτοικος εκείνης της περιοχής. Ως που αρκετούς μήνες μετά, πέρσι τέτοια εποχή, έλαβα ένα τηλέφωνο από ένα αστυνομικό τμήμα(ΑΤ-3 καμία σχέση με τα άλλα 2 δηλαδή) να πάω να ξανα καταθέσω για αυτή την υπόθεση. Να σημειώσω πως μετά την απάτη είχα κάνει και μια ηλεκτρονική καταγγελία στην δίωξη. Πήγα λοιπόν στο τμήμα, και τι να δω. Άρχισαν να μου δείχνουν φωτογραφίες των απατεώνων (δεν τους είχα δει φατσικά) αλλά και των ταξιτζίδων (αυτούς τους θυμόμουν). Μου έβαλαν στον υπολογιστή να ακούσω τις συνομιλίες μου με τους απατεώνες, μου δείξανε κανονικά ποιοι ήταν και μου είπαν ότι είναι έτοιμοι να τους συλλάβουν γιατί έχουν κλέψει πάρα πολύ κόσμο κλπ. Τέλος πάντων έφυγα από κει και μετά από κάτω μήνες με πήραν και απ την δίωξη να πάω να καταθέσω. Πήγα εκεί τους είπα τι είχε γίνει στο μεταξύ, έπαιρναν τηλέφωνο στο ΑΤ-3 να ρωτήσουν τι και πως άλλα δεν μπόρεσαν να βρουν καμία πληροφορία. Και γω ξαναπήρα τηλ στο ΑΤ-3 μετά από κάτι μήνες να ρωτήσω τι γίνεται με την υπόθεση αυτή και δεν μπορούσαν να βρουν ποια υπόθεση, γενικά ένα γραφειοκρατικό χάλι Τέλος πάντων άνοιξα αυτό το τόπικ καταρχάς λόγω καραντίνικης βαρεμάρας, και ήθελα να δείξω τι γίνεται με την γραφειοκρατεία ώρες ώρες. Πάντως δεν μπορώ να δεχτώ το ότι ξέραν τους απατεώνες και τελικά δεν έγινε τίποτα, ή δεν το έμαθα ποτε.... 1 1
papoys1 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2020 Με λίγα λόγια προσέχουμε για να έχουμε γιατί αν την πατήσουμε και δεν έχουμε επαρκή στοιχεία άκρη δε θα βρούμε.
splanis Δημοσ. 21 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2020 3 λεπτά πριν, papoys1 είπε Με λίγα λόγια προσέχουμε για να έχουμε γιατί αν την πατήσουμε και δεν έχουμε επαρκή στοιχεία άκρη δε θα βρούμε. να τονίσω αυτό όταν πήγα στο τμήμα μου έδειξαν φωτό της ταυτότητας του ατόμου που μίλαγα με βάλαν να κάτσω στο πσ μου δώσαν ακουστικά και άκουσα όλες τις συνομιλίες με τον απατεώνα. Και μου λέγαν, από μέρα σε μέρα θα τον πιάσουμε και τέτοια
Γιαούρτι Δημοσ. 21 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2020 Μόλις τώρα, splanis είπε βάλαν να κάτσω στο πσ μου δώσαν ακουστικά και άκουσα όλες τις συνομιλίες με τον απατεώνα. αυτό δε το κατάλαβα. παρακολουθούσαν το τηλέφωνο τους και είχαν ηχογραφήσει όλες τις κλήσεις που είχαν κάνει οι απατεώνες; ανάμεσα σε αυτές και τις δικές σου;
splanis Δημοσ. 21 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2020 Μόλις τώρα, Γιαούρτι είπε αυτό δε το κατάλαβα. παρακολουθούσαν το τηλέφωνο τους και είχαν ηχογραφήσει όλες τις κλήσεις που είχαν κάνει οι απατεώνες; ανάμεσα σε αυτές και τις δικές σου; δεν νομίζω ότι της παρακολουθόυσαν ήδη γιατί μου είπαν ότι μετά απ αυτό τους βρήκαν
Ukforthemoment Δημοσ. 21 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2020 Μόλις τώρα, splanis είπε δεν νομίζω ότι της παρακολουθόυσαν ήδη γιατί μου είπαν ότι μετά απ αυτό τους βρήκαν Αν δεν τον παρακολουθούσαν πως είχαν τις συνομιλίες;Παρακολουθούσαν εσένα;
Γιαούρτι Δημοσ. 21 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2020 Μόλις τώρα, splanis είπε δεν νομίζω ότι της παρακολουθόυσαν ήδη γιατί μου είπαν ότι μετά απ αυτό τους βρήκαν και πως βρέθηκαν στα χερια τους οι ηχογραφημένες κλήσεις;
splanis Δημοσ. 21 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) δεν μπορούν να βρεθούν μετά; δεν έχω ιδέα, άρα τους παρακολουθούσαν ήδη φαντάζομαι, έχει περάσει και καιρός απλά νομίζω ότι μου είπαν ότι μετά τους βρήκαν Επεξ/σία 21 Μαρτίου 2020 από splanis
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Κατ'οπιν εορτής παρακολούθηση δεν γίνεται , άρα τους παρακολουθούσαν από πριν. Προφανώς και καλά έκαναν μιας και μιλάμε για εκληματική πράξη και πόσο μάλλον κατ'επάγγελμα που το έκαναν οι απατεώνες. Μπράβο που ασχολήθηκαν πάντως. Πληροφοριακά και μόνο, θέλεις να μας πεις που μιλούσες με τους τύπους ; απλό τηλέφωνο ? εφαρμογή viber/whatsapp κλπ ? Επεξ/σία 21 Μαρτίου 2020 από Επισκέπτης
splanis Δημοσ. 21 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2020 1 λεπτό πριν, zernex201 είπε Κατ'οπιν εορτής παρακολούθηση δεν γίνεται , άρα τους παρακολουθούσαν από πριν. Προφανώς και καλά έκαναν μιας και μιλάμε για εκληματική πράξη και πόσο μάλλον κατ'επάγγελμα που το έκαναν οι απατεώνες. Μπράβο που ασχολήθηκαν πάντως. Πληροφοριακά και μόνο, θέλεις να μας πεις που μιλούσες με τους τύπους ; απλό τηλέφωνο ? εφαρμογή viber/whatsapp κλπ ? τηλέφωνο
Γιαούρτι Δημοσ. 21 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2020 8 λεπτά πριν, splanis είπε δεν μπορούν να βρεθούν μετά; δεν έχω ιδέα, άρα τους παρακολουθούσαν ήδη φαντάζομαι, έχει περάσει και καιρός απλά νομίζω ότι μου είπαν ότι μετά τους βρήκαν κι όμως αυτό είναι πολύ σημαντικό. σημαίνει ότι τους είχαν στη μπούκα και τους παρακολουθούσαν. Εκτός αν παρακολουθούσαν εσένα 😝
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2020 Μόλις τώρα, splanis είπε τηλέφωνο Πολύ σωστό από μέρους σου και αν έδινες στο αρμόδιο Α.Τ και γραπτές συνομιλίες (αν υπάρχουν) με τους τυπους, θα βοηθούσε πολύ για το ένταλμα
splanis Δημοσ. 21 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, zernex201 είπε Πολύ σωστό από μέρους σου και αν έδινες στο αρμόδιο Α.Τ και γραπτές συνομιλίες (αν υπάρχουν) με τους τυπους, θα βοηθούσε πολύ για το ένταλμα γραπτές δεν υπάρχουν, μόνο κάτι email που τα έχει η διώξη. Φεύγοντας απ το ΑΤ μου είπαν πως να περιμένω τηλ και καλα για δικαστήρια και ιστορίες, δεν πήρα κανένα χαρτί η κάτι τέτοιο και όπως είπα έχει περάσει ένας χρόνος και δεν έχω ιδέα τι έγινε τελικά. Είχα μιλήσει πάλι με έναν απ την δίωξη που είχε αναλάβει την υπόθεση απ την ηλ. καταγγελία μου και μου είπε πως δεν κατάφερε ποτέ να βρει την υποθεσή μου (απ το ΑΤ3) ! Επεξ/σία 21 Μαρτίου 2020 από splanis
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2020 4 λεπτά πριν, splanis είπε γραπτές δεν υπάρχουν, μόνο κάτι email που τα έχει η διώξη. Φεύγοντας απ το ΑΤ μου είπαν πως να περιμένω τηλ και καλα για δικαστήρια και ιστορίες, δεν πήρα κανένα χαρτί η κάτι τέτοιο και όπως είπα έχει περάσει ένας χρόνος και δεν έχω ιδέα τι έγινε τελικά. Είχα μιλήσει πάλι με έναν απ την δίωξη που είχε αναλάβει την υπόθεση απ την ηλ. καταγγελία μου και μου είπε πως δεν κατάφερε ποτέ να βρει την υποθεσή μου (απ το ΑΤ3) ! Ναι η γραφειοκρατία τους είναι τραγική.. Επειδή απ'οτι καταλαβαίνω δεν επικοινωνούνε και ιδιαίτερα οι 2 υπηρεσίες μεταξύ τους, αν δε βαριέσαι τύπωσε ή κάνε εξαγωγή σε ένα στικάκι ή cd τις συνομιλίες μέσω email και δώστα σαν "συμπληρωματική κατάθεση" στο ΑΤ που το έχει αναλάβει. Οπότε και θα τους "θυμίσεις" την υπόθεση, και θα έχουν περισσότερα πειστήρια να βάλουν πιο βαθιά το όλο κύκλωμα. Απλά εάν είναι ολόκληρο κύκλωμα απο ότι σου είπαν, ίσως είναι καλή ιδέα να σε ορίσουν σαν προστατευόμενο μάρτυρα, δεν ξέρω αν το δικαιούσαι αλλά αν τύχει και πας ξανά, κάνε μια ερώτηση. Δεν πρόκειται να σου κάνουν τίποτα μιας και δε παίζονται τρελά λεφτά στη μέση ούτε είσαι ο πρώτος που τους κατείγγειλε, αλλα καλό είναι να έχεις το κεφάλι σου καλυμένο
TheDevilMayCare Δημοσ. 21 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2020 1 ώρα πριν, splanis είπε (spoiler alert, ο ταξιτζής -όπως και ο προηγούμενος- ήταν στο κόλπο πράγμα που δεν το κατάλαβε κανείς). Μα ειναι <δεδομενο>: οτι κατα 98% πρεπει να ειναι στο κολπο και ο ταξιτζης τους! Νομιζατε* δηλαδη οτι απλως ειναι καποιος..αφελης - επισης θυμα τους και αυτος? *ειλικρινα επιπεδου...Κλουζω (!) η Αστυνομια: εαν πιστευαν, κατι τετοιο, ημαρτον..!
Προτεινόμενες αναρτήσεις