DonaldSand Δημοσ. 21 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2020 Διαθέσιμο budget: 300 ευρω Απόσταση και γωνία θέασης: κανονικη Χρήση και τι μας ενδιαφέρει περισσοτερο [ταινιες (αναφερτε την πηγή : torrent, bluray, dvd, netflix), gaming, pc monitor (αυτό βεβαία είναι σε άλλη ενότητα του φορουμ), digea, κτλ]: ελληνικα καναλια κυριως , ισως μελλοντικα netflix προτίμηση σε μέγεθος (γιατί "size matters "): 40-43 ιντσες Έχουμε κάποιον περιορισμό λόγω πεθεράς/ χώρου/διάταξης/ μεγέθους επίπλων: οχι Μας ενδιαφέρουν κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικα; ( 3D, smart, ultra HD, HDR κτλ): FHD Έχουμε κάποια μοντέλα ήδη στα υπόψιν : https://www.skroutz.gr/s/18556987/LG-43LM6300.html#specs , https://www.skroutz.gr/s/20540852/Samsung-UE43RU7092.html?from=favorites_popup Κατάστημα προτίμησης (προαιρετικά): Skroutz μονο. Επιπλέον, θα ηθελα να ρωτησω , εαν μια TV ειναι 4Κ , δε θα φαινεται "ασχημα" στα ελληνικα καναλια πχ ; Επισης , πολυ πιθανον να μην μπορω να αξιοποιησω το 4Κ χαρακτηριστικο μιας TV. Πειτε μου τις αποψεις σας.
insomniac69 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Φίλε μου εν μέσω πανδημίας , δυστυχώς πρό 4 ημερών μου χάλασε η TV μου , μια LG 47LE8500 αγορασμένη πρίν χρόνια απο πλαίσιο στα 1150€ με local dimming και διάφορα καλούδια απο το 2008. Κλεισμένος στο σπίτι και χωρίς τηλεόραση δεν παίζει , οπότε έπρεπε να λύσω το θέμα οικονομικά και χωρίς στο μυαλό πολλές απαιτήσεις. Κατέληξα και παρέλλαβα πρίν 3 ημέρες μια FU FLA5002UH 50″ στα 298,89 ευρώ Αν και ήμουν ιδιαίτερα επιφυλακτικός αλλά δεν ήμουν διατεθιμένος να δώσω πολλά λεφτά τελικά η κινεζιά τα έχει όλα και συμφέρει. Καταρχήν είναι καθαρή Android TV v.9 (οπότε δεν χρειάζομαι MiBOX το οποίο έχω) , πιστοποιημένη απο Google με chromecast ενσωματωμένα , Netflix 4K πιστοποίηση, Dolby Vision HDR. Αυτή τη στιγμή ασχολούμαι να calibraρω τα χρώματα της , έχει καλό ήχο (καλύτερο απο την παλιά μου LG) , είναι 4K , έχει DVB-T2 δέκτη οπότε είναι έτοιμη για το επόμενο πρωτόκολλο μετάδοσης, έχει και δορυφορικό δέκτη σύν ένα σκασμό άλλα καλούδια. Για την τιμή είναι πάρα πολύ καλή + 3 χρόνια εγγύηση (όχι 2 όπως όλοι οι άλλοι) την οποία παίρνουν απο το σπίτι σου χωρίς να κουβαλάς, 4 HDMI κ.α. στα αρνητικά βάζω : το τυπικό panel με μέτρια ομιομορφια στον οπίσθιο φωτισμό , ο ο οποίος πρακτικά περνα εντελώς απαρατηρητος όταν παρακολουθείς τηλεόραση βίντεο κλπ. Κυρίως στις γωνιές... Το γκριζαρισμα της εικόνας όταν θα πάς στις 170 μοίρες , αλλά δεν με απασχολεί διότι σε τέτοια γωνία δεν κάθετε κανένας να δεί κάτι. Και τέλος μέχρι τώρα τουλάχιστον την αδυναμία μου να ταξινομήσω με δικιά μου σειρά τα κανάλια σε αριθμούς. Κατα τα άλλα πολύ καλή ....bluetooth τηλεκοντρολ με voice control... Επίσης εφόσον το πάνελ είναι 4k σε χαμηλότερες ανάλυσης κάνει soft upscaling . Πάντως με τα ελληνικά κανάλια σε full hd ή χαμηλής ανάλυσης η εικόνα είναι μια χαρά με την τεχνική του ultra hd upscaler που εχει. Η συγκεκριμένη tv. Επεξ/σία 26 Μαρτίου 2020 από insomniac69 1
paragontikos Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 και γω θα πρότεινα να πάρεις πιο μεγάλη διάσταση αλλά αν υπάρχει θέμα χώρου και πρέπει να πας σε 43αρα: αν έχεις φωτεινό χώρο και θέλεις να βλέπουν και απο τα πλάγια πήγαινε σε LG 43UM7100 στα 300 αλλιώς αν βλέπεις σε σκοτεινό χώρο και κυρίως απέναντι απο την Tv, Samsung UE43RU7170 στα 320
NIKKKK Δημοσ. 27 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2021 Στις 26/3/2020 στις 10:41 ΠΜ, insomniac69 είπε Φίλε μου εν μέσω πανδημίας , δυστυχώς πρό 4 ημερών μου χάλασε η TV μου , μια LG 47LE8500 αγορασμένη πρίν χρόνια απο πλαίσιο στα 1150€ με local dimming και διάφορα καλούδια απο το 2008. Κλεισμένος στο σπίτι και χωρίς τηλεόραση δεν παίζει , οπότε έπρεπε να λύσω το θέμα οικονομικά και χωρίς στο μυαλό πολλές απαιτήσεις. Κατέληξα και παρέλλαβα πρίν 3 ημέρες μια FU FLA5002UH 50″ στα 298,89 ευρώ Αν και ήμουν ιδιαίτερα επιφυλακτικός αλλά δεν ήμουν διατεθιμένος να δώσω πολλά λεφτά τελικά η κινεζιά τα έχει όλα και συμφέρει. Καταρχήν είναι καθαρή Android TV v.9 (οπότε δεν χρειάζομαι MiBOX το οποίο έχω) , πιστοποιημένη απο Google με chromecast ενσωματωμένα , Netflix 4K πιστοποίηση, Dolby Vision HDR. Αυτή τη στιγμή ασχολούμαι να calibraρω τα χρώματα της , έχει καλό ήχο (καλύτερο απο την παλιά μου LG) , είναι 4K , έχει DVB-T2 δέκτη οπότε είναι έτοιμη για το επόμενο πρωτόκολλο μετάδοσης, έχει και δορυφορικό δέκτη σύν ένα σκασμό άλλα καλούδια. Για την τιμή είναι πάρα πολύ καλή + 3 χρόνια εγγύηση (όχι 2 όπως όλοι οι άλλοι) την οποία παίρνουν απο το σπίτι σου χωρίς να κουβαλάς, 4 HDMI κ.α. στα αρνητικά βάζω : το τυπικό panel με μέτρια ομιομορφια στον οπίσθιο φωτισμό , ο ο οποίος πρακτικά περνα εντελώς απαρατηρητος όταν παρακολουθείς τηλεόραση βίντεο κλπ. Κυρίως στις γωνιές... Το γκριζαρισμα της εικόνας όταν θα πάς στις 170 μοίρες , αλλά δεν με απασχολεί διότι σε τέτοια γωνία δεν κάθετε κανένας να δεί κάτι. Και τέλος μέχρι τώρα τουλάχιστον την αδυναμία μου να ταξινομήσω με δικιά μου σειρά τα κανάλια σε αριθμούς. Κατα τα άλλα πολύ καλή ....bluetooth τηλεκοντρολ με voice control... Επίσης εφόσον το πάνελ είναι 4k σε χαμηλότερες ανάλυσης κάνει soft upscaling . Πάντως με τα ελληνικά κανάλια σε full hd ή χαμηλής ανάλυσης η εικόνα είναι μια χαρά με την τεχνική του ultra hd upscaler που εχει. Η συγκεκριμένη tv. Γεια σας... Συγνώμη για την ενόχληση.. Θα ήθελα να σας ρωτήσω τι ακριβώς έβγαλε σαν πρόβλημα η LG 47LE8500;;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα