gippas Δημοσ. 23 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2020 5 ώρες πριν, giannisag17 είπε Ήθελα να προσκομίσω μια άδεια ασθενείας την οποία πήρα από τις 19 του μήνα μέχρι και τις 27 και τηλεφώνησα στο ΙΚΑ της πόλης μου για να κλείσω κάποιο ραντεβού για τις παροχές και μου έριξαν άκυρο..Οπότε λεφτά γιοκ.. Δοκίμασε να κλείσεις ραντεβού μέσω www.efka.gov.gr/menoumespiti , ίσως μπορέσεις από εκεί 1 ώρα πριν, Βασίλης_29 είπε Ιδιώτης είναι ο γιατρός; Δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει σε αυτή την περίπτωση, ίσως να αναλάβει κάποιος την πληρωμή του γιατρού μέσω ΙΒΆΝ. Η γιατρός μου είναι σε δημόσιο νοσοκομείο που με παρακολουθούν και απλά την ενημερώνω τηλεφωνικά πλέον να δηλώσει τα φάρμακα στο σύστημα για να μου έρθει η συνταγή στο email. Ο ιδιώτης μπορεί να πληρωθεί μέσω IBAN, είναι υποχρεωμένος να παρέχει τέτοια υπηρεσία.
Βασίλης_29 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2020 1 ώρα πριν, ardi21 είπε Nαι για τους ιδιωτες λεω. Εκτος και αν αυτο το συστημα ειναι μονο για το Δημοσιο. Το σύστημα είναι για όλους. Τώρα για αυτόν τον σκόπελο που υπάρχει δεν ξέρω. Κανονικά δεν θα έπρεπε να χρεώνει κανένας απλά για να πας να σου γράψει φάρμακα και να φύγεις. Τώρα βέβαια έχω ακούσει πως υπάρχει εδώ και χρόνια κάποιο ανώτατο πλαφόν στην συνταγογράφηση των ιδιωτών γιατρών, οπότε εκεί χρεώνουν τον πελάτη αν θέλει να πάει για φάρμακα.... 22 λεπτά πριν, gippas είπε Δοκίμασε να κλείσεις ραντεβού μέσω www.efka.gov.gr/menoumespiti , ίσως μπορέσεις από εκεί Ο ιδιώτης μπορεί να πληρωθεί μέσω IBAN, είναι υποχρεωμένος να παρέχει τέτοια υπηρεσία. Οι περισσότεροι που θα τα παίρνουν μαύρα, πιθανότατα θα αρνηθούν......
gippas Δημοσ. 23 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε Το σύστημα είναι για όλους. Τώρα για αυτόν τον σκόπελο που υπάρχει δεν ξέρω. Κανονικά δεν θα έπρεπε να χρεώνει κανένας απλά για να πας να σου γράψει φάρμακα και να φύγεις. Τώρα βέβαια έχω ακούσει πως υπάρχει εδώ και χρόνια κάποιο ανώτατο πλαφόν στην συνταγογράφηση των ιδιωτών γιατρών, οπότε εκεί χρεώνουν τον πελάτη αν θέλει να πάει για φάρμακα.... Οι περισσότεροι που θα τα παίρνουν μαύρα, πιθανότατα θα αρνηθούν...... Αμφιβάλω αν παίρνουν μαύρα 10ευρα για συνταγογράφηση από την στιγμή που καταγράφεται πως έδωσαν συνταγή και επομένως υπήρξε επίσκεψη. Επιπλέον, σπάνια αρνούνται απόδειξη για περιπτώσεις που προβλέπεται αμοιβή από τον νόμο (δεν μιλάμε για φακελάκια), απλά σου χρεώνουν τον ΦΠΑ. Επεξ/σία 23 Μαρτίου 2020 από gippas
ardi21 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, gippas είπε Αμφιβάλω αν παίρνουν μαύρα 10ευρα για συνταγογράφηση από την στιγμή που καταγράφεται πως έδωσαν συνταγή και επομένως υπήρξε επίσκεψη. Επιπλέον, σπάνια αρνούνται απόδειξη για περιπτώσεις που προβλέπεται αμοιβή από τον νόμο (δεν μιλάμε για φακελάκια), απλά σου χρεώνουν τον ΦΠΑ. 35 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε Το σύστημα είναι για όλους. Τώρα για αυτόν τον σκόπελο που υπάρχει δεν ξέρω. Κανονικά δεν θα έπρεπε να χρεώνει κανένας απλά για να πας να σου γράψει φάρμακα και να φύγεις. Τώρα βέβαια έχω ακούσει πως υπάρχει εδώ και χρόνια κάποιο ανώτατο πλαφόν στην συνταγογράφηση των ιδιωτών γιατρών, οπότε εκεί χρεώνουν τον πελάτη αν θέλει να πάει για φάρμακα.... Οι περισσότεροι που θα τα παίρνουν μαύρα, πιθανότατα θα αρνηθούν...... Συγκεκριμενα σημερα πηγα να γραψω καποια φαρμακα για τον πατερα μου, ρωτησα τον γιατρο αν γινεται μεσω του νεου συστηματος και μου ειπε "εγω απο που θα πληρωθω?". Ο συγκεκριμενος γιατρος δινει παντα αποδειξη για τα χρηματα που παιρνει λογω συνταγογραφησης. Υποθετω δεν θελει να μπλεκει με IBAN κτλ. Απ'οτι καταλαβα δεν προβλεπεται να πληρωνεται καποιος για την συγκεκριμενη δουλεια για αυτο δεν εχει διευκρινιστει επισημα απο το κρατος? Διοτι σε οσους γιατρους γραφουμε φαρμακα στην οικογενεια ολοι πληρωνονται. Αλλος 10 ευρω αλλος 15 αλλος 20 και ολοι δινουν αποδειξεις. Εχω μπερδευετει λιγο ειναι η αληθεια. Επισης αν ενεργοποιησεις την αυλη συνταγογράφηση μπορεις μετα να την απενεργοποιησεις? Επεξ/σία 23 Μαρτίου 2020 από ardi21
Βασίλης_29 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2020 2 ώρες πριν, ardi21 είπε Συγκεκριμενα σημερα πηγα να γραψω καποια φαρμακα για τον πατερα μου, ρωτησα τον γιατρο αν γινεται μεσω του νεου συστηματος και μου ειπε "εγω απο που θα πληρωθω?". Ο συγκεκριμενος γιατρος δινει παντα αποδειξη για τα χρηματα που παιρνει λογω συνταγογραφησης. Υποθετω δεν θελει να μπλεκει με IBAN κτλ. Απ'οτι καταλαβα δεν προβλεπεται να πληρωνεται καποιος για την συγκεκριμενη δουλεια για αυτο δεν εχει διευκρινιστει επισημα απο το κρατος? Διοτι σε οσους γιατρους γραφουμε φαρμακα στην οικογενεια ολοι πληρωνονται. Αλλος 10 ευρω αλλος 15 αλλος 20 και ολοι δινουν αποδειξεις. Εχω μπερδευετει λιγο ειναι η αληθεια. Επισης αν ενεργοποιησεις την αυλη συνταγογράφηση μπορεις μετα να την απενεργοποιησεις? Τι να σου πω, πληρώστε τον μέσω Web banking η ρωτήστε αν γίνεται να σας κάνει τώρα την συνταγή αυτή θα σας έρθει ηλεκτρονικά και να τον πληρώσετε μελλοντικά όταν θα έχει καταλαγιάσει το πρόβλημα και θα πάτε στο ιατρείο. Παντως δεν τον βλέπω διατεθειμένο να θέλει να βοηθησει. Δεν φτάνει που έχουμε τόσα προβλήματα ο καθένας κοιτάει τα δικά του. Για το αν μπορείς να καταργήσεις την αυλη συνταγή δεν είμαι σίγουρος πρέπει να πάω να το ξαναδώ. Αυτό το κάνεις εσύ ο γιατρός δεν ξέρει τίποτα απλά εκδίδει την συνταγή από το σύστημα και εσένα σου έρχεται αυτόματα.
gpolic Δημοσ. 24 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2020 Στις 22/3/2020 στις 4:14 ΜΜ, kondoras είπε Προστέθηκαν υπηρεσίες. Ενοποιήθηκαν υπηρεσίες από διάφορα υπουργεία. Άλλαξε το όνομα! ΥΓ: Δεν έγινε και καμιά επανάσταση δηλαδή, είναι ένα ακόμη βήμα μπροστά. Ναι οτι καναμε και με το ERMIS. Απλα δεν το ήξερε ο κοσμος. Μπορει να παίρνεις πιστοποιητικό απο το συστημα, το πρόβλημα ειναι εαν αυτό πρεπει να το πας σε _τράπεζα_, θα σου ζητήσουν να είναι επικυρωμένο. Οποτε πρεπει να πας στο ΚΕΠ για να πάρει σφραγίδα. Το πρόβλημα, δεν ειναι το κράτος, εδω και πολύ καιρο. 1
Cocomel Δημοσ. 24 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2020 Έρχονται μεγάλες στιγμές και λόγο ιού σε λίγα χρόνια οι τράπεζες θα είναι πλέον πολύ λίγες θα κλείσουν τα περσοτερα καταστήματα μακάρι να κλείσουν και οι τόσες υπηρεσίες που μόνο έξοδα και νοίκια δίνουν .... Φαντάστητε πόσο ωραίο θα ήταν κάποιες υπηρεσίες του δημοσίου να ήταν σε εμπορικά κέντρα με πάρκινγκ η ακόμα να τα έχουν αναλάβει και ιδιώτες..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα