therion13 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2020 Share Δημοσ. 21 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Εχω ενα παλιό sony από το 2010. Η μπαταρία του. Βγάζει 2-3 λεπτα και αντί να δώσω 35-40 ευρώ λέω να αγοράσω μπαταρίες 18650 και να της αντικαταστήσω που θα βγει και καλύτερα λογικά. Αλλα θα πρέπει να προσέξω κάτι; οπως πειράζει αν είναι περισσότερα mah? Τωρα το πακέτο που εχει είναι 6 μπαταρίες (icr18650 samsung 20f sdi) 11.1v 3500mah 39Wh. Αν του βαλω της panasonic 3500mah 10Α πειράζει; η να βάλω τις vtc6 3000mah 20Α; πρέπει να βγαίνουν ακριβός στα ίδια mah που είναι του λάπτοπ; Επεξ/σία 21 Μαρτίου 2020 από therion13 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
coolerman Δημοσ. 22 Μαρτίου 2020 Share Δημοσ. 22 Μαρτίου 2020 Μην το κανεις..μην αποκολλησεις τα tab απο το κυκλωμα! Δεν θα τα δει ως new...δεν θα τα φορτιζει. Πηγαινε σε new battery 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sil_unique Δημοσ. 23 Μαρτίου 2020 Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2020 θα βγει και πολύ ακριβότερα η αγορά 6 x 18650 αν μιλάμε για αληθινές χωρητικότητες Στις 22/3/2020 στις 3:22 ΜΜ, coolerman είπε Μην το κανεις..μην αποκολλησεις τα tab απο το κυκλωμα! Δεν θα τα δει ως new...δεν θα τα φορτιζει. Πηγαινε σε new battery είναι να το δοκιμάσω σε μπαταρία από dv6000 με 2 από τις 6 χαλασμένες θα το δοκιμάσω απλά και μόνο επειδή έχω ήδη για να δω πως θα πάει [θα κοιτάξω να δω χωρητικότητες πρώτα για να βάλω παρεμφερείς] Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rayven18 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 Share Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 Πρέπει να κολλήσεις παράλληλα τις καινούργιες, να τις έχεις φορτισμένες στην ίδια τάση με τις παλιές, και μετά να ξεκολλήσεις τις παλιές, γιατί αλλιώς θα κλείσει την ασφάλεια ο controller και δεν θα δουλεύει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sil_unique Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 Share Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 εχω αποσυνδέσει μόνο τις βρακυκυκλωμένες και δεν έχω ασχοληθεί να βγάλω και τις καλές όταν με το καλό θα τρέξω τεστ χωρητικότητας για να βρώ αντίστοιχες, δηλαδή σε ίδιο επίπεδο φθοράς για να είναι ballanced το καλό είναι ότι κατάφερα να ανοίξω την συσκευασία τους χωρίς μεγάλες φθορές - το πιο δύσκολο σε όλο το εγχείρημα κατά την γνώμη μου για να μπορεί να κλείσει μετά και να κουμπώνει και σε laptop Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sil_unique Δημοσ. 13 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2020 UPDATE έβαλα όπως έλεγα 2 μπαταρίες αντίστοιχης χωρητικότητας [τις πέρασα όλες μέτρηση χωρητικότητας πρώτα] και πλήρως φορτισμένες και τις 6 τις σύνδεσα προσεκτικά στο BMU της μπαταρίας ξανα. Το αποτέλεσμα ήταν να μην δουλέυει το laptop με την μπαταρία. Το HWmonitor δείχνει πλήρως φορτισμένη την μπαταρία με wear level 25% [λογικά νούμερα] αλλά το διαγνωστικό της HP καθώς πρόκειται για dv6000 λέει ότι δεν αναγνωρίζει την μπαταρία. Προσπάθεια με δεύτερο BMU που είχα από άλλη όμοια μπαταρία δείχνει την μπαταρία φορτισμένη στο 30% αλλά και πάλι δεν δουλεύει με την μπαταρία. Θελουν κάνα προγραμματισμό τύπου reset ή να ψάξω να δοκιμάσω κάνα ακόμα BMU? Οι δοκιμές γίνονται για εκπαιδευτικούς λόγους και μπόλικου ελέυθερου χρόνου... σαν μπαταρία με 20 κάτι € βρίσκεις καινούρια. [οι μπαταρίες κατά τη σύνδεση με το BMU πρέπει να χειρίζονται σαν μασούρια δυναμίτη καθώς είναι πλήρως φορτισμένες και πρέπει να συγκολληθούν 4 επαφές οπότε στο παραμικρό βραχυκύκλωμα θα υπάρχει πρόβλημα καθώς δεν έχουν ενσωματωμένη προστασία σαν του εμπορίου οπότε δεν προτείνω σχετικές δοκιμές] Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
therion13 Δημοσ. 14 Απριλίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2020 αααα δεν είδα καθόλου οτι απαντήσατε. Τελικά το έκανα με την βοήθεια του μπαμπα μου που ειναι ηλεκτρολόγος. 6 μπαταρίες λοιπόν Sony VTC6 konion 3120mah ειναι. και σε ηλεκτρονικό τσιγάρο αυτές έχω 100 watt η κάθε μία μπαταρία μπορεί να σηκώσει. Είναι η καλύτερη μπαταρία στις 18650 σε σχέση mah και Α εκφόρτιση. όπως ήταν η μπαταρία την ανοίξαμε και τις βάλαμε όπως ήταν η άλλες. τις σχεδιάσαμε πρώτα να μην χάσουμε τις διαδρομές. στην αρχή το λάπτοπ ότι νάνε ώρα έγραφε. μια 80% και 10 λεπτά απομένει μετά μια 50 λεπτά αλλα αυτό ήταν για την πρώτη αποφόρτιση. απο εδω και πέρα όλα καλά. εντάξει και πιο φθηνά αλλά και πιο δυνατή η μπαταρία αλλα αν ήξερα οτι ήταν τόσο δυσκολο γιατί δεν έχουμε και κολλητήρι για μπαταρίες και δυσκόλεψε και πήρε όγκο και δεν κούμποναν τα καπάκια. αν το ήξερα όλο αυτό θα έπαιρνα καινούρια. αλλά τέλος καλά όλα καλά. Καλύτερα καινούρια παιδιά έχει πολυυυ φασαρία Στις 27/3/2020 στις 1:54 ΠΜ, rayven18 είπε Πρέπει να κολλήσεις παράλληλα τις καινούργιες, να τις έχεις φορτισμένες στην ίδια τάση με τις παλιές, και μετά να ξεκολλήσεις τις παλιές, γιατί αλλιώς θα κλείσει την ασφάλεια ο controller και δεν θα δουλεύει. Μπά. όταν έβγαλα τις παλιές ήταν στα 4.11 volts. τις καινούριες δεν τις φόρτισα γιατί φοβήθηκα με το κολλητήρι μην ζεσταθούν και έχουν θέμα της έβαλα όπως ήταν περίπου στα 3.4 volts ήταν όλες και όλα καλά. ίσως γιατί είναι 2010 laptop den έχει τέτοια προστασία; δεν ξερω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rayven18 Δημοσ. 14 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2020 41 minutes ago, therion13 said: αααα δεν είδα καθόλου οτι απαντήσατε. Τελικά το έκανα με την βοήθεια του μπαμπα μου που ειναι ηλεκτρολόγος. 6 μπαταρίες λοιπόν Sony VTC6 konion 3120mah ειναι. και σε ηλεκτρονικό τσιγάρο αυτές έχω 100 watt η κάθε μία μπαταρία μπορεί να σηκώσει. Είναι η καλύτερη μπαταρία στις 18650 σε σχέση mah και Α εκφόρτιση. όπως ήταν η μπαταρία την ανοίξαμε και τις βάλαμε όπως ήταν η άλλες. τις σχεδιάσαμε πρώτα να μην χάσουμε τις διαδρομές. στην αρχή το λάπτοπ ότι νάνε ώρα έγραφε. μια 80% και 10 λεπτά απομένει μετά μια 50 λεπτά αλλα αυτό ήταν για την πρώτη αποφόρτιση. απο εδω και πέρα όλα καλά. εντάξει και πιο φθηνά αλλά και πιο δυνατή η μπαταρία αλλα αν ήξερα οτι ήταν τόσο δυσκολο γιατί δεν έχουμε και κολλητήρι για μπαταρίες και δυσκόλεψε και πήρε όγκο και δεν κούμποναν τα καπάκια. αν το ήξερα όλο αυτό θα έπαιρνα καινούρια. αλλά τέλος καλά όλα καλά. Καλύτερα καινούρια παιδιά έχει πολυυυ φασαρία Μπά. όταν έβγαλα τις παλιές ήταν στα 4.11 volts. τις καινούριες δεν τις φόρτισα γιατί φοβήθηκα με το κολλητήρι μην ζεσταθούν και έχουν θέμα της έβαλα όπως ήταν περίπου στα 3.4 volts ήταν όλες και όλα καλά. ίσως γιατί είναι 2010 laptop den έχει τέτοια προστασία; δεν ξερω Μπορεί. Αφού δούλεψε τότε είσαι κύριος! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα