Tiramolas Δημοσ. 21 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2020 Καλημέρα, μου δώσαν ένα macbook air του 2009 και σκεφτόμουν να το δώσω στην μάνα μου να μιλάει με skype με την αδερφή της στον Καναδά. Από mac δεν έχω ιδέα, ας αρχίσουμε από αυτό! Όμως δεν μπορούσε να εγκατασταθεί το skype και ψάξε ψάξε είδα πως επειδή έχει λειτουργικό Leopard δεν υποστηρίζετε. Στην πορεία ανακάλυψα πως σχεδόν τίποτα από όσα δοκίμασα να εγκαταστήσω δεν υποστηρίζετε από αυτό το λειτουργικό. Μετά από σχετικό ψάξιμο διάβασα ότι πρέπει να εγκαταστήσω Mavericks. Διάβασα ότι μέχρι κάποια ημερομηνία το έδινε σαν δυνατότητα μέσα από το update η Apple δωρεάν σε όσους είχαν Leopard αλλά δεν το δίνει πια. Οπότε η ερώτηση μου είναι η εξής, υπάρχει τρόπος να εγκαταστήσω το Mavericks; ή πάει για φούντο το λάπτοπ;
soundkeeper Δημοσ. 21 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2020 Νομίζω ότι παίρνει και το el capitan που είναι πιο πρόσφατο ... βέβαια κανένα από τα δυο δεν είναι διαθέσιμο στο store . Το πρόβλημα είναι ότι αν δεν έχεις ιδέα όπως λες θα τα βρεις "σκούρα " . Μιας και καθόμαστε λόγο του ιού θα μπορούσα να στο στήσω εγώ αν βολεύει η απόσταση ... περισσότερο για να σκοτώσω την ώρα μου ... φυσικά χωρίς αντάλλαγμα αλλά μέσα στο πνεύμα της προσφοράς . 1
CheOnWeb Δημοσ. 21 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) https://support.apple.com/en-us/HT206886 https://support.apple.com/en-us/HT210717 Επεξ/σία 21 Μαρτίου 2020 από CheOnWeb
Tiramolas Δημοσ. 21 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2020 Σε ευχαριστώ για την προσφορά σου! Δυστυχώς όμως μένω Πελοπόννησο. Από όσα διάβασα και σήμερα είδα ότι το νέο λειτουργικό για να εγκατασταθεί θέλει να προϋπάρχει κάποια παλαιότερη έκδοση. Άρα τώρα που θέλω να βάλω άλλον δίσκο επάνω (αυτός που έχει ήδη τώρα δείχνει 55% health) δεν θα μπορώ έτσι και αλλιώς να περάσω λειτουργικό; Περίεργα όλα αυτα!!! 19 λεπτά πριν, CheOnWeb είπε https://support.apple.com/en-us/HT206886 https://support.apple.com/en-us/HT210717 Δοκίμασα ήδη αυτή την διαδικασία αλλά μου έβγαλε ότι δεν υπήρχε διαθέσιμη αναβάθμιση (δεν θυμάμαι ακριβώς τι έλεγε γιατί πάνε μέρες πάντως δεν έδινε τέτοια δυνατότητα)
CheOnWeb Δημοσ. 21 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 12 minutes ago, Tiramolas said: Σε ευχαριστώ για την προσφορά σου! Δυστυχώς όμως μένω Πελοπόννησο. Από όσα διάβασα και σήμερα είδα ότι το νέο λειτουργικό για να εγκατασταθεί θέλει να προϋπάρχει κάποια παλαιότερη έκδοση. Άρα τώρα που θέλω να βάλω άλλον δίσκο επάνω (αυτός που έχει ήδη τώρα δείχνει 55% health) δεν θα μπορώ έτσι και αλλιώς να περάσω λειτουργικό; Περίεργα όλα αυτα!!! Δοκίμασα ήδη αυτή την διαδικασία αλλά μου έβγαλε ότι δεν υπήρχε διαθέσιμη αναβάθμιση (δεν θυμάμαι ακριβώς τι έλεγε γιατί πάνε μέρες πάντως δεν έδινε τέτοια δυνατότητα) https://support.apple.com/en-us/HT204904 Επεξ/σία 21 Μαρτίου 2020 από CheOnWeb
Airuploader Δημοσ. 31 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2020 Συγγνώμη παιδιά για την ενόχληση αν είναι ο recovery hd κλειδωμένος υπάρχει περίπτωση να εγκαταστήσω κάποιο λειτουργικό ... Δηλαδή το MacBook που έχω μπροστά μου είναι σχετικά παλιό και έχει μόνο το base Mac OS X και τίποτα άλλο με τον recovery hd locked out . Ειμαι καινούργιος στο insomnia και συγγνώμη για την αγκαρία που σας βάζω.
atheatos Δημοσ. 31 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2020 Καταρχάς ποσό παλιό είναι το Mac book ? Μπαίνει σε internet recovery mode?(command + R)
Airuploader Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Ο υπολογιστης είναι αγορασμένος πριν από περίπου 6 με 7 χρονια αγορασμενοςίσως και λιγο παραπανω . Με τον που ανοίγω τον υπολογιστή μου βγαινει στα βοηθηματα OS X με τις 4 επιλογες . Επιπλέον δεν έχω προσβαση ούτε στο app store ενω μπορώ να ειμαι στο ίντερνετ να αλλάζω γλώσσα πληκτρολογιου και προτεινομενο λειτουργικό εχει το Yosemite 10 .10 os x αλλά και πάλι δεν μπορει να κατέβει Επεξ/σία 1 Απριλίου 2020 από Airuploader
atheatos Δημοσ. 2 Απριλίου 2020 Δημοσ. 2 Απριλίου 2020 18 ώρες πριν, Airuploader είπε Ο υπολογιστης είναι αγορασμένος πριν από περίπου 6 με 7 χρονια αγορασμενοςίσως και λιγο παραπανω . Με τον που ανοίγω τον υπολογιστή μου βγαινει στα βοηθηματα OS X με τις 4 επιλογες . Επιπλέον δεν έχω προσβαση ούτε στο app store ενω μπορώ να ειμαι στο ίντερνετ να αλλάζω γλώσσα πληκτρολογιου και προτεινομενο λειτουργικό εχει το Yosemite 10 .10 os x αλλά και πάλι δεν μπορει να κατέβει Δοκίμασε να κανείς nvram reset. και smc reset. Μετά δοκίμασε να Μπουταρεις με Command (⌘) – Option (⌥) – R Αν έχει δυνατότητα καλωδιο Ethernet για Internet χρησιμοποίησε την. Με την επιλογή του disk utility κάνε erase τον σκληρό. Αν είναι εύκολο βγάλε μια φωτογραφία το μυνημα σφάλματος που σου βγάζει.
Airuploader Δημοσ. 2 Απριλίου 2020 Δημοσ. 2 Απριλίου 2020 Προσπάθησα να κάνω αυτά που μου ειπες το κείμενο που βγάζει είναι ... Disk Erase failed ... Disk Erase failed with error: Couldn’ t unmount disk Δεν μπορούσα να ανεβάσω φωτο για αυτο το έσυειλα έτσι λόγω μεγέθους
atheatos Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Μάλλον ο σκληρός έχει πρόβλημα. Τι σκληρός είναι? Αν είναι μηχανικός ευκαιρία να βάλεις έναν ssd. 1
Airuploader Δημοσ. 4 Απριλίου 2020 Δημοσ. 4 Απριλίου 2020 Ο υπολογιστής έκανε deep erase ... μπορώ να σώσω κάτι χωρίς να πάρω νέο σκληρό;
Airuploader Δημοσ. 4 Απριλίου 2020 Δημοσ. 4 Απριλίου 2020 8 ώρες πριν, Airuploader είπε Ο υπολογιστής έκανε deep erase ... μπορώ να σώσω κάτι χωρίς να πάρω νέο σκληρό; Free space erase απλά δεν κατέβασε πριν την εκτέλεση του mac os x λειτουργικό ... τώρα πρέπει να κατεβάσω λειτουργικό σε εξωτερικό σκληρό ή cd ή φλασάκι ; Γίνετε να κατεβάσω κάποιο το mac os x σε κάτι από όλα αυτά από υπολογιστή windows; Ο σκληρός πρίν δούλευε κανονικά ... Ευχαριστώ για τον χρόνο σου!!
atheatos Δημοσ. 9 Απριλίου 2020 Δημοσ. 9 Απριλίου 2020 Στις 4/4/2020 στις 12:44 ΠΜ, Airuploader είπε Free space erase απλά δεν κατέβασε πριν την εκτέλεση του mac os x λειτουργικό ... τώρα πρέπει να κατεβάσω λειτουργικό σε εξωτερικό σκληρό ή cd ή φλασάκι ; Γίνετε να κατεβάσω κάποιο το mac os x σε κάτι από όλα αυτά από υπολογιστή windows; Ο σκληρός πρίν δούλευε κανονικά ... Ευχαριστώ για τον χρόνο σου!! Ο σκληρός βγαίνει? Ακόμα δεν μας έχεις ποιο μοντέλο έχεις. Δες από κάτω στο καπάκι έχει χαραγμένο το serial number και το μοντέλο. Ψαξε στο Internet με αυτά να βρεις ποιον υπολογιστή έχεις στα χέρια σου, ωστε να σου δώσουμε καλυτερες απαντήσεις.
koratokva Δημοσ. 14 Απριλίου 2020 Δημοσ. 14 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Πρόσφατα σε macbook pro late 2009 φίλου με ssd - i5 και 8 gb Ram νομίζω με Snow Leopard , μπήκε Mojave και ο υπολογιστής δουλέυει πάρα πού καλα. Ξεκίνησα το update με Εl Capitan για να δώ αν ανταποκρίνετε o Mac και μετά Mojave , η λειτουργία και ανταπόκριση του υπολογιστή είναι 10% πιό αργή από το δικό μου MacBook pro mid 2014. Επεξ/σία 14 Απριλίου 2020 από koratokva
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα