kanivaloss Δημοσ. 20 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2020 Καλησπέρα, μέρες που είναι αποφάσισα να ασχοληθώ με τα "δευτερεύοντα" προβλήματα μου... Έχω όπως λέει και ο τίτλος ένα ups Turbo-x για το οποίο δεν έχω το cd με το software που δίνει το πλαίσιο. Μπορεί κάποιος που έχει να με κάνει ένα image? Στην ουσία θέλω να το συνδέσω μέσω usb άλλα ή οι drivers που δοκιμάζω δεν κάνουν ή τα software δεν συνεργάζονται. Αν κάποιος το έχει να λειτουργεί ίσως με 2-3 screenshot των drivers και το όνομα της εφαρμογής σε συνδυασμό με λίγο googling με σώσει.... Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
kanivaloss Δημοσ. 21 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2020 Με την βοήθεια από το πλαίσιο βρήκα την λύση. Αν κάποιος αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα στο μέλλον το λογισμικό λέγετε UPSmart. Εδώ θα βρείτε και το μανουάλι. H θύρα επικοινωνίας είναι η "MegaUSB".
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2020 Προσφέρει κάτι το cd σε συνεργασία με το ups ? τι δυνατότητες σου δίνει ? ήθελα να το συνδέσω κάποια στιγμή (αν βρώ το cd ποτέ και γω χαχα) αλλά δεν υπάρχει υπολογιστής κοντά στο ups 😕
kanivaloss Δημοσ. 21 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Το software σου δίνει κάποιες βασικές πληροφορίες γαι το ups όπως κατανάλωση θερμοκρασία κλπ... Το βασικό όμως είναι ότι μπορεί να δώσει εντολή για τερματισμό του υπολογιστή με χρονοκαθυστέρηση σε περίπτωση διακοπής ρεύματος και ακόμα βασικότερα να τρέξει script δικό σου. Εγώ για παράδειγμα θέλω να το βάλω πάνω στον "server" και να σβήνω το edgerouter, synology καθώς και τον ίδιο τον σερβερ (συσκευές που δεν κάνει να "τραβας" απλά το καλώδιο :P) Υ.Γ. Τρέχει και σε linux οπότε ίσως σε συνδυασμό με raspberry??? Επεξ/σία 21 Μαρτίου 2020 από kanivaloss
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2020 Χμμ ενδιαφέρον ! , απ'οτι θυμάμαι αυτά έχουν και τη δυνατότητα να σε ενημερώνουν όταν κοπεί το ρεύμα με Τηλέφωνο , SMS κλπ. Ειχα δοκιμασει να ρυθμίσω ένα bitmore αλλά δεν έβγαλα άκρη. Αν το καταφέρεις εσύ πες μου γιατί περίεργος είμαι αν όντως μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο
kanivaloss Δημοσ. 23 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Λοιπόν αφού παιδεύτηκα κανένα τρίωρο δοκιμάζοντας διάφορους συνδυασμούς για να κάνω την ενημέρωση με e-mail να δουλέψει, μπορώ να πω πως απέτυχα... Αν και η εφαρμογή δείχνει να επικοινωνεί με τον smtp server στο τέλος βγάζει σφάλμα.... Ένας λόγος που μπορώ να φανταστώ είναι ότι κάτι παίζει με ssl - tls κλπ που δεν τα ξέρω και πολύ καλά.... (ίσως επειδή η εφαρμογή είναι λίγο αρχαία??) Στην τελική όμως η εφαρμογή κάνει αυτό που θέλω. Όταν κοπεί το ρεύμα θα περιμένει 5 λεπτά μήπως και επανέλθει αλλιώς θα τερματίσει (μέσω δικού μου script) τις συσκευές που θέλω και θα απενεργοποιήσει το ίδιο το ups. Όταν επανέλθει το ρεύμα, θα ανάψει το ups και οι συσκευές μου που είναι ρυθμισμένες ως "power-on on power failure" θα ανάψουν μόνες τούς και όλα κομπλέ. Mία ειδοποίηση με mail δε θα ήταν άσχημη αλλά δε θα σπαταλήσω άλλο χρόνο. (ίσως δουλέψει με local smtp server που δεν έχω, ούτε θα κάτσω να στήσω) Τέλος τώρα που το σκέφτομαι όταν έχουμε διακοπή πέφτει και το internet (ο ΟΤΕ δεν εχει ups στο καφάο/dslam) οπότε και να δούλευε δεν θα μπορούσε να στείλει mail (sms δεν γίνετε αν δεν έχεις gsm module) Επεξ/σία 23 Μαρτίου 2020 από kanivaloss
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2020 Ε μια απ'τα ιδια :D , και γω το ειχα παλεψει αλλά το εγκατέλειψα στην πορεία. Δε βαριέσαι :p υγεία.
Teo1303 Δημοσ. 5 Απριλίου 2021 Δημοσ. 5 Απριλίου 2021 Στις 21/3/2020 στις 3:59 ΜΜ, kanivaloss είπε Το software σου δίνει κάποιες βασικές πληροφορίες γαι το ups όπως κατανάλωση θερμοκρασία κλπ... Το βασικό όμως είναι ότι μπορεί να δώσει εντολή για τερματισμό του υπολογιστή με χρονοκαθυστέρηση σε περίπτωση διακοπής ρεύματος και ακόμα βασικότερα να τρέξει script δικό σου. Εγώ για παράδειγμα θέλω να το βάλω πάνω στον "server" και να σβήνω το edgerouter, synology καθώς και τον ίδιο τον σερβερ (συσκευές που δεν κάνει να "τραβας" απλά το καλώδιο :P) Υ.Γ. Τρέχει και σε linux οπότε ίσως σε συνδυασμό με raspberry??? Μια ερωτηση να κανω σε αυτο το θεμα Εχω και γω το 650 VA τηςTurbo X και πριν απο μερικες μερες δουλευε το data view οπως στην εικονα με την πρασινη μπαταρια το bypass κλπ τωρα μου γραφει no communication με κοκκινη βουλα Η βουλα ( εκει που ειναι πρασινη στην εικονα εδω οπως την βλεπω "successful communication" κατω ειναι κοκκινη !!! Mega USB ειναι στην ρυθμιση Εν τω μεταξυ καταλαβα οτι η μπαταρια τα εχει φτυσει πια μιας και ειναι 4 χρονη πλεον !!! Δεν την αλλαξα απο τοτε που το αγορασα Μηπως επειδη επεσε τοσο πολυ η χωρητικοτητα της να μην γινεται connection πλεον για λογους ασφαλειας ??? Ουσιαστικα δεν μπορω πλεον ουτε το test των 10 δευτερολεπτων να κανω Το τραβηξα απο την μπριζα να κανω το τεστ και ο υπολογιστης εσβησε στα 7 δευτερολεπτα οπως ειναι στην επιφανεια εργασιας !!! Ουτε game ουτε αλλη συσκευη ενεργοποιημενη Καλωδιο δεν νομιζω να επαθε κατι γιατι ειναι καινουριο αλλα μηκους 3 μετρων
seithan Δημοσ. 22 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2021 Χαίρεται, έχω το μοντέλο Turbo-X UPS 2000VA Line interactive / MODEL EA600, και στο Device Manager του Windows7 μου βλέπει την συσκευή ώς Microsoft Composite Battery. Μπορώ να βρώ οδηγούς πέρα από το Software UPSmart το οποίο ήδη και έχω (και δεν βλέπει το UPS σε κανένα από τα USB modes ) , μπάς και καταφέρω και συνδέσω το UPS με το λειτουργικό; Ευχαριστώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα