Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα. Σετάρω ένα παλιό μηχάνημα με την ASRock G31M-S

https://www.asrock.com/mb/Intel/G31M-S/#Manual

Θα ήθελα την γνώμη σας για τις παρακάτω ρυθμίσεις στο Bios τι να επιλέξω

Chipset Configuration

1) Memory Remap Feature (επιλογές: [Enabled] and [Disabled]. The default value is [Disabled]) για 64bit λειτουργικό διάβασα οτι πρέπει να είναι Enabled

2) Flexibility Option  (επιλογές: The default value of this option is [Disabled]. It will allow better tolerance for
memory compatibility when it is set to [Enabled].)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ACPI Configuration

1) Suspend to RAM
This field allows you to select whether to auto-detect or disable the
Suspend-to-RAM feature. Select [Auto] will enable this feature if the
system supports it

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

IDE Configuration

1) S.M.A.R.T.
Use this item to enable or disable the S.M.A.R.T. (Self-Monitoring, Analysis,
and Reporting Technology) feature. Configuration options: [Disabled], [Auto],
[Enabled]. <--- για αυτό διάβασα να το έχω στο Enabled
2) 32-Bit Data Transfer
Use this item to enable 32-bit access to maximize the IDE hard disk data
transfer rate. <--- για αυτό διάβασα να το έχω στο Enabled αν και για SATΑ δίσκους δεν παίζει ρόλο διάβασα.

*** ο δίσκος θα είναι ssd SATA

USB Configuration

1) Legacy USB Support
Use this option to select legacy support for USB devices. There are four configuration options: [Enabled], [Auto], [Disabled] and [BIOS Setup
Only].

The default value is [BIOS Setup Only]. Please refer to below descriptions for the details of these four options:
[Enabled] - Enables support for legacy USB.
[Auto] - Enables legacy support if USB devices are connected.
[Disabled] - USB devices are not allowed to use under legacy OS and BIOS setup when [Disabled] is selected. If you have USB compatibility
issue, it is recommended to select [Disabled] to enter OS.
[BIOS Setup Only] - USB devices are allowed to use only under BIOS setup and Windows / Linux OS.

φυσικά δεν πρέπει να επιλέξω Disabled, αλλά να προτιμήσω Enabled, Auto ή BIOS Setup Only?

ευχαριστώ!

Δημοσ.

1) Memory Remap Feature (επιλογές: [Enabled]

2) Flexibility Option  (επιλογές: [Enabled]

1) Suspend to RAM Select [Auto]

IDE Configuration

1) S.M.A.R.T. [Enabled]

2) 32-Bit Data Transfer [Enabled]

USB Configuration

1) Legacy USB Support [Enabled]

Δημοσ.

Kαλησπέρα σε όλους........ Κατοχος ryzen 5 3600 kai msi tomahawk b450 max και αρχισαν κάποια θεματακια...... καρτα εχω πανω μια GTX 750 ti (Δοκιμασα και τη RX580 του γιου μου παω για αναβάθμιση) , cX 600 τροφοδοτικο και 16 hyperx predator RAM.

Παιζοντας fortinite για καμια ωρα τσουφ.... shut down ....λεω ιδέα μου μετά απο λίγη ώρα μια απο τα ιδια.... update ths msi δεν εκανα ακομη με το τελευταιο. Οι θερμοκρασίες που πιανει ο επξεργαστής είναι κάτι 87 καλη ωρα που χρησιμοποιώ μονο chrome......  ψυκτρα δεν εχω την μανισια έβαλα μια arctic freezer 34 esports duo .

Τα φώτα σας που μπορεί να υπάρχει το θέμα και απο που να ξεκινησω να ψαχνω..... 

image.png.13c1d4a4686cb19c3c868f3396481a34.png

Δημοσ.
1 ώρα πριν, TheDevilMayCare είπε

1) Memory Remap Feature (επιλογές: [Enabled]

2) Flexibility Option  (επιλογές: [Enabled]

1) Suspend to RAM Select [Auto]

IDE Configuration

1) S.M.A.R.T. [Enabled]

2) 32-Bit Data Transfer [Enabled]

USB Configuration

1) Legacy USB Support [Enabled]

Σε ευχαριστώ!!

Δημοσ.
9 ώρες πριν, mpampatsa75 είπε

Kαλησπέρα σε όλους........ Κατοχος ryzen 5 3600 kai msi tomahawk b450 max και αρχισαν κάποια θεματακια...... καρτα εχω πανω μια GTX 750 ti (Δοκιμασα και τη RX580 του γιου μου παω για αναβάθμιση) , cX 600 τροφοδοτικο και 16 hyperx predator RAM.

Παιζοντας fortinite για καμια ωρα τσουφ.... shut down ....λεω ιδέα μου μετά απο λίγη ώρα μια απο τα ιδια.... update ths msi δεν εκανα ακομη με το τελευταιο. Οι θερμοκρασίες που πιανει ο επξεργαστής είναι κάτι 87 καλη ωρα που χρησιμοποιώ μονο chrome......  ψυκτρα δεν εχω την μανισια έβαλα μια arctic freezer 34 esports duo .

Τα φώτα σας που μπορεί να υπάρχει το θέμα και απο που να ξεκινησω να ψαχνω..... 

image.png.13c1d4a4686cb19c3c868f3396481a34.png

Καλημέρα έχεις κάνει πατατιά με την τοποθέτηση της ψύκτρας και σβήνει από θερμοκρασίες. Ξανάβαλε την.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Sheogorath είπε

Καλημέρα έχεις κάνει πατατιά με την τοποθέτηση της ψύκτρας και σβήνει από θερμοκρασίες. Ξανάβαλε την.

Ευχαριστώ θα την ξανατοποθετησω αλλά αυτό που παρατήρησα ςςειναιβοτι η συγκεκριμένη ψυκτρα αφήνει πολύ αέρα αριστερά δεξιά του επεξεργαστή δε το επιρεαζει αυτό???? 

Ευχαριστώ και συγνώμη στο φίλο tzitzikas2 που μπήκα στη δημοσίευση του δεν έγινε εσκεμμένα 

Επεξ/σία από mpampatsa75
Δημοσ.
Στις 21/3/2020 στις 1:16 ΜΜ, mpampatsa75 είπε

Ευχαριστώ θα την ξανατοποθετησω αλλά αυτό που παρατήρησα ςςειναιβοτι η συγκεκριμένη ψυκτρα αφήνει πολύ αέρα αριστερά δεξιά του επεξεργαστή δε το επιρεαζει αυτό???? 

Ευχαριστώ και συγνώμη στο φίλο tzitzikas2 που μπήκα στη δημοσίευση του δεν έγινε εσκεμμένα 

Σίγουρα θέμα ψύκτρας. Σιγουρέψου ότι έχουν βιδώσει πλήρως τα standoffs και ότι έχουν βιδώσει όλες οι βίδες όσο πρέπει. Το τι αφήνει δεξιά και αριστερά μην σε απασχολεί. Θα πρέπει όμως να σημαντικά χαμηλότερες θερμοκρασίες.

• Thanks 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον όλους. Όντως ήταν θέμα ψύκτρας τελικά αλλά όχι τόσο τοποθέτησης αλλά πάστας επειδή η ψυκτρα είχε αυλακώσεις από κατά τραβιξε όλη την πάστα και δε μερικά σημεία έβρισκε μέταλλο με μέταλλο. Ξαναέβαλα πάστα και οι θερμοκρασίες είναι μεταηλξυ 34-55 στα παιχνίδια. 

Ευχαριστώ όλους όσους δώσανε τ φωτα τους

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...