Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 72
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, hyperspaced είπε

Δεν βλέπω κάποιον να λέει ότι τα Windows XP είναι καλύτερα και στεναχωριέμαι....

Το είπα παραπάνω.

Έχω win10 σε ένα μαματο λάπτοπ hp omen που τρέχουν 1.000.000 treads , me 16gb ram .Τη δουλειά εξακολουθώ να τη βγάζω σε ένα ταπεινό πόσο με xp , εκτός ιντερνετ, με 2gb ram, χωρίς input lag και spyware.

To λάπτοπ το έχω στην αγγελία του ινσομνια για οποιον ενδιαφέρεται.

It is too complex for me.

Επεξ/σία από stelrp
Δημοσ.
12 ώρες πριν, giotis1982 είπε

Εδώ μέσα υπάρχουν τελικά δύο κύριες κατηγορίες χρηστών, οι 

1)Έχουμε λίνουξ, βάλτε και εσείς 

2)Έχουμε Windows αλλά μέχρι το επόμενο update θα έχουμεβάλειλίνουξναησυχάσουμε 

Οπότε έχω να πω για τους μεν πάρτε το λίνουξ στο Desktop και κρατήστε το σφιχτά και για τους δε "ΒΑΛΤΕ ΛΊΝΟΥΞ!!!11!" 

Αφήστε τη συζήτηση για το UI για κάποια άλλη φορά,  είπαμε καλό χρυσό το λίνουξ,  τέτοιο UI δε θα έχει ούτε σε διακόσια χρόνια. 

ΥΓ. Να μην ξεχάσω την ερώτηση που θα σας κρατήσει αποσχολημενους μεταξύ σας κάνα 3 μήνο μέχρι να φύγει ο Covid:

ΠΟΙΑ distro να βάλουμε παιδιά; 

Είσαι άδικος. Υπάρχουν (τουλάχιστον εγώ) και μερικοί που έχουμε φάει με το κουτάλι πολλά λειτουργικά, και καταλαβαίνουν πότε χρησιμοποιείς το καθένα.

Και απαντάνε πάντα εντός θέματος, όπως "υπάρχουν και άλλες διανομές πέρα από το Fedora????". 🤣

• Like 2
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, petasis είπε

Είσαι άδικος. Υπάρχουν (τουλάχιστον εγώ) και μερικοί που έχουμε φάει με το κουτάλι πολλά λειτουργικά, και καταλαβαίνουν πότε χρησιμοποιείς το καθένα.

Και απαντάνε πάντα εντός θέματος, όπως "υπάρχουν και άλλες διανομές πέρα από το Fedora????". 🤣

Manjaro ;) 

Δημοσ.

η microsoft καλά θα κάνει να δουλέψει λίγο παραπάνω με τα update στα δεκαρια πριν τα αμολήσει εκεί έξω , γιατί κάθε μεγάλο update που κάνει τα μισά μηχανήματα φρικάρουνε και μου έχουνε σπάσει τα @@ στο μαγαζί , και έρχεται ο καθένας και μου λέει μα πριν λίγο καιρό βάλαμε windows γιατί χαλάσανε με τα 7 ήμουνα χρονια μια χαρά κάτι δεν έκανες σωστά , και άντε να εξηγήσεις στον κάθε τσομπάνη ότι δεν φταίς εσύ 

Δημοσ.
Στις 20/3/2020 στις 11:23 ΜΜ, aypnia είπε

Χρήστης Windows και Ubuntu εδώ. Το καθένα έχει τα καλά και τα κακά του.

Μου αρέσει το νέο Windows UI που ετοιμάζουν αλλά επίτηδες έκανα pause στο 0:40, στο νέο file explorer.

Εκεί απογοητεύτηκα. Όσο ζουμ κι αν έκανα πουθενά δεν είδα tabs.

Για όνομα του Θεού, του Ιησού Χριστού, του Αγίου Πνεύματος και της Αγιάς Μαρίνας ΒΑΛΤΕ tabs.

Ότι διαχείριση αρχείων κάνω τη κάνω σε Ubuntu που ακόμη και το πετσοκομμένο σε features Nautilus (... ελέω Gnome) έχει tabs.

Έφτασα στο σημείο να αγοράσω το Directory Opus μόνο και μόνο για τα tabs που έχει αλλά είναι πολύ περίεργος file manager, δεν μου αρέσει η λογική του κι η εμφάνιση του.

Αν δουλέψεις ένα file manager με tabs δεν υπάρχει επιστροφή.

Πάρε Total commander. Έχει και άλλα 800 features. 

Δημοσ.
On 20/03/2020 at 23:23, aypnia said:

Χρήστης Windows και Ubuntu εδώ. Το καθένα έχει τα καλά και τα κακά του.

Μου αρέσει το νέο Windows UI που ετοιμάζουν αλλά επίτηδες έκανα pause στο 0:40, στο νέο file explorer.

Εκεί απογοητεύτηκα. Όσο ζουμ κι αν έκανα πουθενά δεν είδα tabs.

Για όνομα του Θεού, του Ιησού Χριστού, του Αγίου Πνεύματος και της Αγιάς Μαρίνας ΒΑΛΤΕ tabs.

Ότι διαχείριση αρχείων κάνω τη κάνω σε Ubuntu που ακόμη και το πετσοκομμένο σε features Nautilus (... ελέω Gnome) έχει tabs.

Έφτασα στο σημείο να αγοράσω το Directory Opus μόνο και μόνο για τα tabs που έχει αλλά είναι πολύ περίεργος file manager, δεν μου αρέσει η λογική του κι η εμφάνιση του.

Αν δουλέψεις ένα file manager με tabs δεν υπάρχει επιστροφή.

Αγόρασα το Groupy Πήρε πνοή το λειτουργικό

Επισκέπτης
Δημοσ.
Στις 21/3/2020 στις 1:00 ΜΜ, ChownTuen είπε

Είναι όντως άρρωστες οι μέρες μας. 

Ο άλλος μας γράφει και ότι η Apple δεν έχει telemetry και άλλος keylogger. 

Η πλάκα είναι ότι την εποχή των blogs όλοι είχαν Google Analytics ή ακόμη και το Awstats το οποίο συλλέγει με ακόμη πιο αμφιλεγόμενο τρόπο δεδομένα. 

Το wireshark είναι δωρεάν και βασικά πολύ εύκολο, κανένας δεν κάθεται να δει λίγο τι παίζει. 

Τελικά τις οπαδικές μας καύλες βγάζουμε και στην τεχνολογία. 

Αν συγκρίνεις την τηλεμετρία προς τρίτους του λειτουργικού σου συστήματος, τον official keylogger πανω σε ενα λειτουργικό που δεν μπορείς να έχεις ιδέα τι κάνει, με την Google, τα analytics της και οποιαδήποτε άλλη υπηρεσια θες να χρησιμοποιήσεις, μάντεψε ποιος έχει οπαδικές καύλες.

Επισκέπτης
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, Rockdye είπε

Αν συγκρίνεις την τηλεμετρία προς τρίτους του λειτουργικού σου συστήματος, τον official keylogger πανω σε ενα λειτουργικό που δεν μπορείς να έχεις ιδέα τι κάνει, με την Google, τα analytics της και οποιαδήποτε άλλη υπηρεσια θες να χρησιμοποιήσεις, μάντεψε ποιος έχει οπαδικές καύλες.

Αυτό που λέω είναι ότι ήρθε η δική μας σειρά και να σχεδιάσουμε το δικό μας προϊόν, βάλαμε telemetry. Καταρχάς αν είχε παραπάνω feature και ανάλυση καταγραφών, ίσα ίσα θα χαιρόμασταν, ενώ ουδέποτε δεν νοικιαστήκαμε τι κάνει η Google με τα δεδομένα (βλ. κάτι features τύπου benchmarks). 

Τέλος για να καταρρίψεις το μήνυμα μου, θα πρέπει να αποδείξεις ότι το telemetry το Win10 καταγράφει σημαντικά δεδομένα.

Επισκέπτης
Δημοσ.

@ChownTuen Οποιαδήποτε καταγραφή περαν του hardware που έχει το σύστημα και των εφαρμογών του ms store, αποτελεί σημαντικό δεδομένο. First of all, ακόμη και στην enterprise έκδοση το χαμηλότερο επιπεδο τηλεμετριας που μπορεις να ενεργοποιήσεις είναι το security. Δεν αναφέρομαι καν στα home και στην περίπτωση ο χρήστης να σκαλίσει την registry. Τι θα έλεγες ms να είχες μια απλή επιλογή off? 
Συνεπώς που μας οδηγεί αυτό, για να μην φαινόμαστε και παράφρονες', έστω ότι έχουμε enhanced mode στο telemetry, σε περίπτωση κρασαρίσματος εφαρμογής ή λειτουργικού, το σφάλμα (ή σφάλματα) που υπάρχουν στην μνήμη, περιλαμβάνονται στο διαγνωστικό που δημιουργείται και αποστέλλεται στην ms (και φυσικά σε κάθε τρίτο που έχει το δικαίωμα ελέγχου της αναφοράς). Σε αυτή την κατάσταση, η μνημη περιλαμβάνει ότι ευαίσθητη πληροφορία είχες εκείνη την στιγμή, και δεν υπάρχει (ακόμα) τρόπος να μην συμπεριλαμβάνονται στο διαγνωστικό. 

Η ms επιτέλους κινείται σε πιο σοφά μονοπάτια, https://itsfoss.com/microsoft-npm-acquisition/, για αυτό και τα win προσωπικά μου γινονται σιγα σιγα αδιάφορα. Κάτι καλο και δυνατό έρχεται.

Δημοσ.
Στις 21/3/2020 στις 12:12 ΠΜ, masteripper είπε

Θα είμαι παράξενος αν πω ότι το καλύτερο Start Menu ήταν αυτό των XP/Windows 7...απλό...πολύ απλό...άνοιγε μια πελώρια λιστα σε στήλες και έβρισκες τα πάντα με 1 click...άντε 2

Τώρα σκρολλάρεις πάνω..σκρολλάρεις κάτω...και παίζεις το ψάξε....ψάξε δεν θα το βρεις είναι και μπασμένο σε ύψος το χαζόπραγμα και σκρολλάρεις...και ψάχνεις και αναγκαστικά έχω γεμίσει την taskbar με όλα τα προγράμματα 1ης ζήτησης και ολα τα υπόλοιπα σε 1 φακελάκι τα shortcut....είναι περίπτωση αν δεν δράσεις ακαριαία με την εγκατάσταση του προγράμματος και το πρόγραμμα έχει κανα ψιλομυστήριο όνομα...έπαιξες και έχασες...

Δεν παιρνει να τα γυρισεις σε στυλ 7 ..? btw, εγω 7 ειμαι.. :lol::P:P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...