lemon3 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2020 Το αγαπημένο μου pocophone βούτηξε στο (αλμυρό) νερό και παρά τις προσπάθειες ανάνηψης μας χαιρέτισε. Κρίμα και μου είχε κάτσει πολύ καλά αυτή η συσκευή. Ψάχνω αντικαταστάτη. 1) Χρήματα που μπορούμε να διαθέσουμε; Μέχρι και 700-800 ευρώ. 2) Μας ενδιαφέρει η αγορά από Ελλάδα ή από εξωτερικό; Ελλάδα αποκλειστικά. 3) Μας ενδιαφέρει η αγορά από συγκεκριμένο κατάστημα; Αλυσίδα ή αξιόπιστο σκρουτζομάγαζο. 4) Αναζητούμε μόνο καινούριες ή και μεταχειρισμένες συσκευές; Καινούριο αποκλειστικά. 5) Μέγεθος οθόνης; ~6 ίντσες. 6) Κάποιο ειδικό χαρακτηριστικό (όπως αδιαβροχοποίηση, 2SIM+1SD, NFC κτλ); 2 SIM, αν παίρνει και επιπλέον SD ακόμα καλύτερα. 7) Μας ενδιαφέρει η απόδοση των καμερών; Αρκεί να είναι αξιοπρεπείς. 8 ) Μας ενδιαφέρει η αυτονομία; Ναι, μία μέρα με βαριά χρήση οπωσδήποτε. 9) Έχουμε κάποια προτίμηση στο λογισμικό; Android λόγω εξοικείωσης, δεν αποκλείω iphone. 10) Για τι χρήση προορίζεται η συσκευή; (Γράψτε ενδεικτικά μερικές εφαρμογές που χρησιμοποιείτε συχνά) Απλή καθημερινή χρήση, viber-whatsapp, spotify, emails, browsing, τηλεφωνήματα. Επειδή θέλω γενικά να αγοράζω καλά πράγματα και είμαι και της άποψης ότι η φτήνια τρώει τον παρά, είπα να διαθέσω ένα σεβαστό ποσό ώστε να αγοράσω μία συσκευή για βάθος 3ετίας τουλάχιστον. Έβλεπα προς το samsung S20, αλλά με ξενέρωσε ότι θα έχει update για 2 χρόνια το πολύ. Στα ίδια περίπου χρήματα και το iphone 11 που ναι μεν έχει τις κλασικές βλακείες της apple και δεν θα μπορούμε να αλλάξουμε ούτε εικονίδιο, αλλά βλέπω ότι ακόμα και iphone 6 την παλεύει ακόμα και σήμερα. Δεν έχω καμιά καούρα να αγοράσω iphone, ίσα ίσα προτιμώ android αλλά η υποστήριξη της apple είναι άλλο πράγμα, κακά τα ψέματα. Το dual sim στο iphone να υποθέσω γίνεται με μια esim και μία κανονική, σωστά; Υπάρχει κάτι άλλο που μου διαφεύγει; Ακόμα και με λιγότερα χρήματα, αρκεί να κάνει τη δουλειά του αξιοπρεπώς και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο για 2 χρόνια τουλάχιστον; Ευχαριστώ
chios Δημοσ. 20 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2020 Oneplus αν θες σοβαρή συσκευή με υποστήριξη για 3 χρόνια. Πολύ καλή επιλογή για λιγότερα χρήματα realme x2 Pro Δες και mi 9 t, mi note 10.
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2020 Γειά σου. Θεωρώ ότι διαθέτεις υπερβολικά μεγάλο ποσό για κινητό τηλέφωνο 😕 Ότι κινητό και να πάρεις , απο 200 μέχρι 2000 ευρώ, συνήθως όλα έχουν ±2-3 χρόνια ζωής.. Από κει και έπειτα πληρώνεις ομορφιά - και όχι τεχνικές δυνατότητες , οι οποίες κάθε χρόνο/2ετία αναβαθμίζονται εκθετικά με αποτέλεσμα στο χρόνο πάνω να βρίσκεσαι πάλι με παλιό κινητό. Εγώ είχα iPhone 5S και πραγματικά βγήκε σκυλί, με είχε κρατήσει 5 χρόνια άνετα και λειτουργεί ακόμα, άσχετα που αποφάσισα να αλλάξω στην πορεία. Ωστόσο η Apple έχει ρίξει πολύ την ποιότητα κατ'εμέ και είναι υπερβολικά ακριβή για αυτά που (δεν) προσφέρει. Τώρα για κινητό που λες. Αν δε κάνεις καμιά τρελή χρήση να δουλεύεις οικοδομή, να πέφτει σε νερά κλπ, τότε ότι και να πάρεις νομίζω θα σε καλύψει. Προσωπικά μου αρέσει πολύ και το Huawei P30 pro και το Xiaomi Note 8T το οποίο και έχω (βγαίνει και σε pro) και πραγματικά μου έχει βάλει τα γυαλιά, μιας και τα "κινέζικα" τα σνόμπαρα. Είναι value for money και αξίζουν τα 200-300-400 ευρώ (ανάλογα με εσωτερική μνήμη και μοντέλο) που κοστίζουν. Οπότε δες και αυτή τη λύση , το xiaomi note8t εχει σίγουρα 2πλή sim και χωρίς να σε πάρω στο λαιμό μου, παίρνει ΚΑΙ κάρτα micro sd, αλλά 99% σίγουρος γιατί δεν θυμάμαι, έχει καιρό που το σέταρα. Αν του βάλεις προστατευτικό τζαμάκι (ειδικά για το note 8t και οχι universal) (θα βρείς σε κατάστημα γερμανού συνήθως) και του φορέσεις και τη διάφανη θήκη σιλικόνης που περιλαμβάνει, δε θα παθαίνει τίποτα. Από πλευράς υποστήριξης δεν ξέρω τι παίζει μιας και δε μου χρειάστηκε τίποτα μέχρι στιγμής.
stark Δημοσ. 20 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2020 17 λεπτά πριν, zernex201 είπε Προσωπικά μου αρέσει πολύ και το Huawei P30 pro και το Xiaomi Note 8T το οποίο και έχω (βγαίνει και σε pro) και πραγματικά μου έχει βάλει τα γυαλιά, μιας και τα "κινέζικα" τα σνόμπαρα. Είναι value for money και αξίζουν τα 200-300-400 ευρώ (ανάλογα με εσωτερική μνήμη και μοντέλο) που κοστίζουν. Οπότε δες και αυτή τη λύση , το xiaomi note8t εχει σίγουρα 2πλή sim και χωρίς να σε πάρω στο λαιμό μου, παίρνει ΚΑΙ κάρτα micro sd, αλλά 99% σίγουρος γιατί δεν θυμάμαι, έχει καιρό που το σέταρα. Αν του βάλεις προστατευτικό τζαμάκι (ειδικά για το note 8t και οχι universal) (θα βρείς σε κατάστημα γερμανού συνήθως) και του φορέσεις και τη διάφανη θήκη σιλικόνης που περιλαμβάνει, δε θα παθαίνει τίποτα. Από πλευράς υποστήριξης δεν ξέρω τι παίζει μιας και δε μου χρειάστηκε τίποτα μέχρι στιγμής. Δεν θεωρώ ότι μπορούμε να συγκρίνουμε το Redmi Note 8T με το Huawei P30 pro. Το P30 pro είναι πολύ πιο γρήγορο σε κάθε επίπεδο (CPU, RAM), έχει πολύ ανώτερη κάμερα (καμία σύγκριση). 55 λεπτά πριν, lemon3 είπε Το αγαπημένο μου pocophone βούτηξε στο (αλμυρό) νερό και παρά τις προσπάθειες ανάνηψης μας χαιρέτισε. Κρίμα και μου είχε κάτσει πολύ καλά αυτή η συσκευή. Ψάχνω αντικαταστάτη. 6) Κάποιο ειδικό χαρακτηριστικό (όπως αδιαβροχοποίηση, 2SIM+1SD, NFC κτλ); 2 SIM, αν παίρνει και επιπλέον SD ακόμα καλύτερα. Ειλικρινής απορία: το να είναι αδιάβροχο, δεν είναι προϋπόθεση πλέον για σένα, μετά από ό,τι συνέβη στο Poco ;
lemon3 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, stark είπε Ειλικρινής απορία: το να είναι αδιάβροχο, δεν είναι προϋπόθεση πλέον για σένα, μετά από ό,τι συνέβη στο Poco ; Σωστά, παράλειψη μου, αδιάβροχο οπωσδήποτε. Απλά οι (ακριβές) συσκευές που έβλεπα το είχαν και παρέλειψα να το προσθέσω. 54 λεπτά πριν, chios είπε Δες και mi 9 t, mi note 10. To Mi9t pro που μπορεί να χαρακτηριστεί ο διάδοχος του pocophone βλέπω ότι έχει πάρει ένα φούσκωμα στην τιμή κατά 80-90 ευρώ. Σαν ζήτημα αρχής δεν θα δώσω 400 ευρώ για συσκευή που πριν 3 μήνες είχε 300. Συμπαθητικό φαίνεται όμως. 49 λεπτά πριν, zernex201 είπε Ότι κινητό και να πάρεις , απο 200 μέχρι 2000 ευρώ, συνήθως όλα έχουν ±2-3 χρόνια ζωής.. Από κει και έπειτα πληρώνεις ομορφιά - και όχι τεχνικές δυνατότητες , οι οποίες κάθε χρόνο/2ετία αναβαθμίζονται εκθετικά με αποτέλεσμα στο χρόνο πάνω να βρίσκεσαι πάλι με παλιό κινητό. Σύμφωνοι, σε μια διετία όλα θεωρούνται παρωχημένα. Το ζήτημα είναι μέχρι να φτάσει η διετία τι εμπειρία χρήσης έχεις, και αφού φτάσει η διετία, πόσο αξιοπρεπώς θα συνεχίσει το κινητό να συμπεριφέρεται στην χρήση. Το poco ήταν πύραυλος μέχρι να κάνει μπάνιο και θα το κρατούσα μέχρι να σταματήσει να παίρνει update, πριν από κανένα μήνα είχε πάρει ένα μεγάλο. Αν είχα πάρει πριν ενάμιση χρόνο μια συσκευή ~200 € τι υποστήριξη θα είχε; Θα ήταν αεράτο ή θα μου έβγαζε την πίστη; Είναι θέμα φιλοσοφίας, με τα midrange στον χρόνο πάνω ψαχνόμουνα για αλλαγή. Οταν πήρα γρήγορο midrange τότε έκατσα στα αυγά μου. Γι'αυτό ρωτάω μήπως τελικά αξίζει να δώσεις κάτι παραπάνω. Να προσθέσω ότι λόγω επαγγελματικού ΑΦΜ οι τιμές είναι -24% στο τιμολόγιο Επεξ/σία 20 Μαρτίου 2020 από lemon3
stark Δημοσ. 20 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2020 @lemon3 σε ενδιαφέρει να είναι από οποιοδήποτε κατάστημα ή από μεγάλο επίσημης αντιπροσωπείας με 2ετή εγγύηση;
chios Δημοσ. 20 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2020 και τηλέφωνο το 200-250Ε να πάρεις για 3 χρόνια δεν θα έχεις κανένα θέμα, έχω τηλέφωνο του 16, Meizu και μέχρι σήμερα πάει τρένο δεν κολλάει πουθενά. Και το mi9τ το απλό με τον sd730 να πάρεις τα 3 χρόνια για πλάκα τα έχει.
stark Δημοσ. 20 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2020 7 λεπτά πριν, stark είπε @lemon3 σε ενδιαφέρει να είναι από οποιοδήποτε κατάστημα ή από μεγάλο επίσημης αντιπροσωπείας με 2ετή εγγύηση; Αν σε ενδιαφέρει η εγγύηση: https://www.mediamarkt.gr/el/product/_huawei-p30-pro-128gb-black-1222159.html Αν εχεις 256GB χώρο μάλλον SD δεν χρειάζεσαι, σωστα; Δες εδώ (αλλά θα κάνεις έρευνα τηλεφωνική να ρωτήσεις για τα χρόνια εγγύησης / πως / τι κάνεις, με τα σκρουτζομαγαζα, αν σε ενδιαφέρει) https://www.skroutz.gr/s/17881973/Huawei-P30-Pro-Dual-256GB.html
lemon3 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2020 41 λεπτά πριν, chios είπε και τηλέφωνο το 200-250Ε να πάρεις για 3 χρόνια δεν θα έχεις κανένα θέμα, έχω τηλέφωνο του 16, Meizu και μέχρι σήμερα πάει τρένο δεν κολλάει πουθενά. Και το mi9τ το απλό με τον sd730 να πάρεις τα 3 χρόνια για πλάκα τα έχει. Σύμφωνοι, update όμως; Είναι και θέμα ασφάλειας. 31 λεπτά πριν, stark είπε Αν σε ενδιαφέρει η εγγύηση: https://www.mediamarkt.gr/el/product/_huawei-p30-pro-128gb-black-1222159.html Γιατί να μην δώσω ακόμα κάτι και να πάρω το S20 που είναι και φετινό; (ειλικρινής απορία)
stelios18120 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2020 P30 pro από εμένα Και σου μένουν και αρκετά €€ να πάρεις αντισηπτικά 😂😂
stark Δημοσ. 20 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2020 4 λεπτά πριν, lemon3 είπε Σύμφωνοι, update όμως; Είναι και θέμα ασφάλειας. Γιατί να μην δώσω ακόμα κάτι και να πάρω το S20 που είναι και φετινό; (ειλικρινής απορία) Δεν σου πρότεινα το S20 διότι από μπαταρία δεν... Κι εγώ κοιτάω να φύγω από τη Samsung (έχω ακόμα το S7) για αυτό το λόγο. Παρόλο που τα θεωρώ τα πιο πλήρη κινητά.
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2020 5 ώρες πριν, stark είπε Δεν θεωρώ ότι μπορούμε να συγκρίνουμε το Redmi Note 8T με το Huawei P30 pro. Το P30 pro είναι πολύ πιο γρήγορο σε κάθε επίπεδο (CPU, RAM), έχει πολύ ανώτερη κάμερα (καμία σύγκριση). Παίζει να μπέρδεψα το Ρ30 με το Ρ20.
seseji Δημοσ. 21 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2020 mi 9t ,realme x2 εγω θα εβλεπα κ mi 9 lite ,realme xt παραπανω απλα κανεις το κομματι σου χωρις απτα πλεονεκτηματα 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα