Προς το περιεχόμενο

Xbox Series X Topic v2

Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian

Βασικές συστάσεις (που ισχύουν συγχρόνως με τους όρους χρήσης του forum) για να παραμείνει το θέμα ανοιχτό:

• Συζητήστε πάνω στην συγκεκριμένη κονσόλα (specs, περιφερειακά, προγραμματισμένες κυκλοφορίες, απορίες)
  • Αποφύγετε το VS με άλλες κονσόλες ή/και PC στο βαθμό του δυνατού
  • Αποφύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς προς άλλα μέλη ή γενικεύσεις του στυλ "fan boys", "haters" κλπ
  • Μην απαντάτε σε προβληματικά μηνύματα. Στείλτε αναφορά για να τα χειριστούν οι αρμόδιοι συντονιστές.

Αν το topic ξεφύγει, χωρίς να σταλούν αναφορές, θα κλειδώσει επ' αόριστον.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 ώρες πριν, IceMatrix είπε

Δυστυχώς το αφήγημα πάντα ελίσσεται για να βάζει πάντα σε θέση άμυνας την MS (και δεν μιλάω εδώ μέσα, στον τελευταίο τροχό την αμάξης).

Στη μια γενιά η τιμή δεν παίζει ρόλο, στην άλλη παίζει.

Στη μια γενιά δεν παίζουν ρόλο τα παιχνίδια, στην άλλη παίζουν.

Στη μία γενιά παίζουν ρόλο τα γραφικά και η ανάλυση, στην άλλη παίζει ο σκληρός δίσκος.

Θα μπορούσα να συνεχίσω για ώρα, αλλά καταλαβαίνω ότι δεν υπάρχει λόγος. Έχουμε διαλέξει να προτιμούμε (εγώ τουλάχιστον) ένα προϊόν που πάντα θα είναι σε δεύτερη μοίρα. Στην Ελλάδα δε, το Xbox θεωρείται ένα συμπληρωματικό προϊόν ψηφιακής διασκέδασης που χρησιμεύει μόνο και μόνο για να έχει λόγο να κάνει victory lap το Playstation.

Έχω σταματήσει πια να προσπαθώ να πείσω κόσμο για το αυτονόητο. Όταν σε κάποιον για παράδειγμα εξηγείς ότι οι υπηρεσίες της MS είναι το μέλλον του gaming, αυτός σου απαντάει ότι "Εγώ δεν θέλω Νετφλιξ, παιχνίδια θέλω" και την άλλη μέρα σου μιλάει για μια τέλεια σειρά που είδε στο Νετφλιξ, ε τότε σταματάς να μιλάς. Όταν μιλούσες για cloud gaming αλλά σε έλεγε τρελό και ξαφνικά σου μιλάει για το PS Now, ε τότε σταματάς να μιλάς. Όταν του εξηγείς ότι τους πρώτους 6 μήνες θα μπορώ να παίξω 250+ παιχνίδια με τα ίδια λεφτά που θα πάρεις εσύ την κονσόλα σου κι ένα παιχνίδι αλλά μου λέει ότι δεν έχω Miles Morales, σταματάς να μιλάς.

Ότι και να πεις, για χαζό θα σε περνάνε. Τουλάχιστον μην τους κάνεις την χάρη να ασχολείσαι μαζί τους.

Έχεις δίκιο σε αυτά που γράφεις και αναγνωρίζω ότι είμαι μέρος του προβληματος που αναφέρεις.

Ωστόσο σε θέση άμυνας δε σας φέρνω εγώ και ο κάθε εγώ αλλά οι πιθανές παπαριές που κάνει η Microsoft.

Το θέμα είναι για το XBX και όχι για το gamepass. Αντίστοιχα με σένα που κουράστηκες να ακούς αυτά που ακούς και κάποιοι από μας κουράστηκαν να ακούν για το gamepass.

Η στην τελική κάπου θα πρέπει και εσείς και η Microsoft να μας εξηγήσει αν το XBX σχετίζεται με το gamepass η όχι. 

Γιατί εγώ βλέπω ένα δεύτερο Βατερλώ να έρχεται για το Xbox και συνεχίζω να διαβάζω πως με κάποιο μαγικό τρόπο το gamepass θα γνωρίσει ανάπτυξη ανεξάρτητα από την επιτυχία του XBX.

Για το XBX τι θέλεις ακριβώς να συζητάμε στο thread? Είσαι αισιόδοξος για την πορεία του XBX με αυτά που έχεις δει μέχρι στιγμής? Γιατί εγώ μπορεί να κοροϊδεύει ο άλλος ότι και καλά είμαι concerned αλλά πλέον είμαι certain για την αποτυχία του.

• Like 1
  • Απαντ. 11,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Mitroglou7 είπε

Έχεις δίκιο σε αυτά που γράφεις και αναγνωρίζω ότι είμαι μέρος του προβληματος που αναφέρεις.

Ωστόσο σε θέση άμυνας δε σας φέρνω εγώ και ο κάθε εγώ αλλά οι πιθανές παπαριές που κάνει η Microsoft.

Το θέμα είναι για το XBX και όχι για το gamepass. Αντίστοιχα με σένα που κουράστηκες να ακούς αυτά που ακούς και κάποιοι από μας κουράστηκαν να ακούν για το gamepass.

Η στην τελική κάπου θα πρέπει και εσείς και η Microsoft να μας εξηγήσει αν το XBX σχετίζεται με το gamepass η όχι. 

Γιατί εγώ βλέπω ένα δεύτερο Βατερλώ να έρχεται για το Xbox και συνεχίζω να διαβάζω πως με κάποιο μαγικό τρόπο το gamepass θα γνωρίσει ανάπτυξη ανεξάρτητα από την επιτυχία του XBX.

Για το XBX τι θέλεις ακριβώς να συζητάμε στο thread? Είσαι αισιόδοξος για την πορεία του XBX με αυτά που έχεις δει μέχρι στιγμής? Γιατί εγώ μπορεί να κοροϊδεύει ο άλλος ότι και καλά είμαι concerned αλλά πλέον είμαι certain για την αποτυχία του.

Μιλάς για παπαριές. Ωραίος, να το πάμε προς τα εκεί. Χωρίς να λέω πως είμαι ευχαριστημένος από τους τελευταίους 2 μήνες σε θέμα παρουσίας και παρουσιάσεων, το μοναδικό περισσότερο που έχει δώσει η Σονυ μέχρι τώρα είναι το gameplay demo του Ratchet προχτές. Ποια ουσιαστική διαφορά δηλαδή υπάρχει ανάμεσα στις δύο εταιρίες σχετικά με το πως προωθούν τις κονσόλες τους μέχρι τώρα;

Το θέμα είναι για το Series X το οποίο όμως έχει απαραίτητο συστατικό επιτυχίας το gamepass. Η μόνη λέξη που μου έρχεται στο μυαλό είναι intertwined. Έτσι το έχει σκεφτεί η εταιρία, έτσι το πάει, έτσι θα το πάμε κι εμείς. Εκτός κι αν πιστεύεις ότι πρέπει να τραβηξουμε δικιά μας γραμμή Yolo εδώ στην Ελλάδα.

Όσον αφορά την τελευταία σου παράγραφο, σε παραπέμπω ξανά στην πρώτη μου απάντηση σε αυτό το σχόλιο: Τι το τόσο διαφορετικό έχει κανει η Σονυ για το promo του PS5 μέχρι τώρα ώστε να προδιαγράφεται βατερλω για το SeX; Το χειριστήριο που φυσάει ο Keighly?

• Like 2
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Mitroglou7 είπε

Ένα θα πω, αν η Σόνυ είχε σίγουρη την επιτυχία δεν θα περίμενε την μς να ανακοινώσει πρώτη τιμή για να το παίξει μετά χαμηλότερα και με μάρκετινγκ, αμα ήταν τόσο σίγουρη και ήξερε οτι τιμή και να ανακοινώσει θα πρέπει να πουλήσει τρελά αφού είναι τόσο σίγουρο.

• Like 2
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Mitroglou7 είπε

Έχεις δίκιο σε αυτά που γράφεις και αναγνωρίζω ότι είμαι μέρος του προβληματος που αναφέρεις. Ωραιος ο Μητρογλου7, αν μπορεις συνεχισε την κριτικη αλλα μην την κανεις στειρα, κανε την constructive. Η επικοδομητικη κριτικη ειναι παντα καλοδεχουμενη και οδηγει σε πολυ ωραιες συζητησεις, σε αντιθεση με τη μιρλα, αρνητισμο, φανμποισμο, κερκιδα  κοκ κοκ.

Ωστόσο σε θέση άμυνας δε σας φέρνω εγώ και ο κάθε εγώ αλλά οι πιθανές παπαριές που κάνει η Microsoft. Σε θεση αμυνας μας φερνουν αυτοι που χρησιμοποιουν τις (νυν η πρωην) παπαριες τις ΜΣ (γιατι κανει παπαριες, οπως καθε εταιρια) με τετοιο τροπο που γινεται αφορητος για τους χρηστες του χβοχ. Για παραδειγμα: "δεν εχετε εξκλουσιβς" Χ100 στο repeat. "Το ΧΒΟΧ game pass δεν βγαζει μια, αντιθετως βαζει την εταιρια μεσα"  Χ100 στο repeat. Και η λιστα ειναι μεγαλη... 

Το θέμα είναι για το XBX και όχι για το gamepass. Αντίστοιχα με σένα που κουράστηκες να ακούς αυτά που ακούς και κάποιοι από μας κουράστηκαν να ακούν για το gamepass. Συμφωνω in principal αλλα δες οτι δεν υπαρχουν αντιστοιχοι xbots χρηστες που να μπαινουν στο θρεντ του PS5 και να λενε "Εχετε μονο 2 μυρια PS Now συνδρομες" Χ100 στο ριπιτ.  Η διαφορα ειναι ειδοποιος και οποιος εχει ματια το βλεπει. 

Η στην τελική κάπου θα πρέπει και εσείς και η Microsoft να μας εξηγήσει αν το XBX σχετίζεται με το gamepass η όχι. Φυσικα και σχετιζεται. Καρα-σχετιζεται.

Γιατί εγώ βλέπω ένα δεύτερο Βατερλώ να έρχεται για το Xbox και συνεχίζω να διαβάζω πως με κάποιο μαγικό τρόπο το gamepass θα γνωρίσει ανάπτυξη ανεξάρτητα από την επιτυχία του XBX. Το gamepass δεν θα γνωρισει αναπτυξη, γνωριζει ηδη, exponential. Η λογικη λεει πως με την κυκλοφορια του σεξ, δεν θα αλλαξουν πολλα, αλλα το μπαμ θα γινει οταν αρχισουν να κυκλοφορουν τα 1st party exclusives σε αυτο.

Για το XBX τι θέλεις ακριβώς να συζητάμε στο thread? Είσαι αισιόδοξος για την πορεία του XBX με αυτά που έχεις δει μέχρι στιγμής? Γιατί εγώ μπορεί να κοροϊδεύει ο άλλος ότι και καλά είμαι concerned αλλά πλέον είμαι certain για την αποτυχία του. Κραταω το τελευταιο που λες για το μελλον (οχι για να σου την πω αν δεν ειναι τελικα αποτυχια) αλλα για να κανουμε επικοδομητικη κουβεντα βαση αποτελεσματος (το τονιζω το τελευταιο, βαση αποτελεσματος). Θα ξερουμε πως θα εχει παει μεχρι το 21Q1. Το halo ηταν μια αρκετα αρνητικη πτυχη του launch και θα επρεπε να ειχε αποφευχθει (αυτο που ειδαμε) παση θυσια καθως ειναι system seller. Σιγουρα αυτο δεν θα βοηθησει το launch. Αλλα απο εκει μεχρι το "ειμαι σιγουρος για την αποτυχια του" εχουμε πολυ δρομο. Τελος ελπιζω να συμφωνεις πως αν αποτυχει το οικοσυστημα του χβοχ, console -wise μιλωντας την εχουμε γ@***ει, για λογους που δεν χρειαζεται να αναλυσω ετσι (σχεδον μονοπωλιο)..

• Like 3
  • Thanks 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, IceMatrix είπε

Μιλάς για παπαριές. Ωραίος, να το πάμε προς τα εκεί. Χωρίς να λέω πως είμαι ευχαριστημένος από τους τελευταίους 2 μήνες σε θέμα παρουσίας και παρουσιάσεων, το μοναδικό περισσότερο που έχει δώσει η Σονυ μέχρι τώρα είναι το gameplay demo του Ratchet προχτές. Ποια ουσιαστική διαφορά δηλαδή υπάρχει ανάμεσα στις δύο εταιρίες σχετικά με το πως προωθούν τις κονσόλες τους μέχρι τώρα;

Το θέμα είναι για το Series X το οποίο όμως έχει απαραίτητο συστατικό επιτυχίας το gamepass. Η μόνη λέξη που μου έρχεται στο μυαλό είναι intertwined. Έτσι το έχει σκεφτεί η εταιρία, έτσι το πάει, έτσι θα το πάμε κι εμείς. Εκτός κι αν πιστεύεις ότι πρέπει να τραβηξουμε δικιά μας γραμμή Yolo εδώ στην Ελλάδα.

Όσον αφορά την τελευταία σου παράγραφο, σε παραπέμπω ξανά στην πρώτη μου απάντηση σε αυτό το σχόλιο: Τι το τόσο διαφορετικό έχει κανει η Σονυ για το promo του PS5 μέχρι τώρα ώστε να προδιαγράφεται βατερλω για το SeX; Το χειριστήριο που φυσάει ο Keighly?

Η Sony δεν έχει κάνει τίποτα το ιδιαίτερο. Ούτε με το Ratchet εγώ προσωπικά τράβηξα τα βυζιά μου γιατί δεν είναι το στυλ παιχνιδιού που με τραβάει ούτε και με το Miles Morales πιστεύω ότι θα γίνει κανένας κακός χαμός.

Το μόνο που μ'ευχαρίστησε είναι το Demon Souls το οποίο το θεωρώ σημαντική κίνηση αλλά ως εκεί. Αν πρέπει ντε και καλά να το τραβήξω να αναφέρω ότι και η κίνηση με το Unreal Engine Demo αλλά και με το γεγονός ότι το CoD θα χρησιμοποιεί το DS ήταν ωραίες μαρκετίστικες ενέργειες χωρίς όμως να θεωρώ ότι έχουν και κάποια ουσία πέρα από το γνωστό γεγονός ότι το Brand της μετράει. Γενικά το πάει χαλαρά και υποτονικά αλλά δε βλέπω και το λόγο να το πήγαινε "γαμιόντας" με αυτό τον ανταγωνισμό και θα το εξηγήσω αυτό πριν σε τσιτώσω.

H Microsoft σε αυτή τη γενιά έρχεται ως challenger και δε τη ξεκινάει επί ίσοις όροις. Θα περίμενα να βάλει το πόδι στο γκάζι και να δώσει τα πάντα όλα. Αν είναι να γίνει μια μάχη επί ίσοις όροις θα έπρεπε για κάθε ένα που δίνει η Sony αυτή να δίνει δύο και τρία. 

Ξεκινάει η γενιά με 110εκ. χρήστες PS4 και 50εκ. χρήστες Xbox One. Πόσοι από τους 110εκ πιστεύεις ότι δυσαρεστήθηκαν με το PS4 ώστε να αλλάξουν στρατόπεδο και πόσοι από τους 50εκ. με το Xbox One. Χωρίς να ξέρω την απάντηση σε αυτή την ερώτηση και χωρίς να μπορώ να το στηρίξω κάπου πέρα από το κλίμα και αυτά που διαβάζω στο Internet θεωρώ ότι οι 2οι είναι περισσότεροι.

Μη ξεχνάς ότι πλέον με τη Backwards Compatibility η αλλαγή στρατοπέδου "πονάει" παραπάνω άρα αυξάνεται και το loyalty οπότε για να κλέψεις κάποιον πελάτη πρέπει να είσαι σημαντικά ισχυρότερος (και δε μιλάω για teraflop). Βλέπεις να ισχύει κάτι τέτοιο?

Αυτή η "έλα μωρέ στα παπάρια μας πόσα XBX πουλήσουμε" λογική που στη πράξη εφαρμόστηκε και στο marketing, γι'αυτό και παντού διαβάζεις για αυτά τα 100 games του gamepass αλλά τίποτα για το XBX, θεωρείς ότι θα επηρρεάσει θετικά το XBX?

Όλο αυτό που έγινε με το Halo που ναι σύμφωνοι έγινε για καλό του παιχνιδιού και ΣΙΓΟΥΡΑ ένας χρόνος εξτρα δουλειάς θα φέρει ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα θεωρείς ότι θα επηρρεάσει θετικά το launch του XBX?

Ακόμη και η ύπαρξη του XBS στα μισά Teraflop όταν το selling point του XBX ήταν τα 12tf θεωρείς ότι είναι μια καλή κίνηση για τις πωλήσεις του XBX?

Και αν εν τέλη συμφωνείς μαζί μου ότι όλα τα παραπάνω δεν είναι και ιδιαίτερα θετικά για το XBX, πιστεύεις ότι πιθανές χαμηλές πωλήσεις του XBX θα έχουν στη πράξη μηδενικό αντίκτυπο στο gamepass?

• Like 3
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Mitroglou7 είπε

Η Sony δεν έχει κάνει τίποτα το ιδιαίτερο. Ούτε με το Ratchet εγώ προσωπικά τράβηξα τα βυζιά μου γιατί δεν είναι το στυλ παιχνιδιού που με τραβάει ούτε και με το Miles Morales πιστεύω ότι θα γίνει κανένας κακός χαμός.

Το μόνο που μ'ευχαρίστησε είναι το Demon Souls το οποίο το θεωρώ σημαντική κίνηση αλλά ως εκεί. Αν πρέπει ντε και καλά να το τραβήξω να αναφέρω ότι και η κίνηση με το Unreal Engine Demo αλλά και με το γεγονός ότι το CoD θα χρησιμοποιεί το DS ήταν ωραίες μαρκετίστικες ενέργειες χωρίς όμως να θεωρώ ότι έχουν και κάποια ουσία πέρα από το γνωστό γεγονός ότι το Brand της μετράει. Γενικά το πάει χαλαρά και υποτονικά αλλά δε βλέπω και το λόγο να το πήγαινε "γαμιόντας" με αυτό τον ανταγωνισμό και θα το εξηγήσω αυτό πριν σε τσιτώσω.

H Microsoft σε αυτή τη γενιά έρχεται ως challenger και δε τη ξεκινάει επί ίσοις όροις. Θα περίμενα να βάλει το πόδι στο γκάζι και να δώσει τα πάντα όλα. Αν είναι να γίνει μια μάχη επί ίσοις όροις θα έπρεπε για κάθε ένα που δίνει η Sony αυτή να δίνει δύο και τρία. 

Ξεκινάει η γενιά με 110εκ. χρήστες PS4 και 50εκ. χρήστες Xbox One. Πόσοι από τους 110εκ πιστεύεις ότι δυσαρεστήθηκαν με το PS4 ώστε να αλλάξουν στρατόπεδο και πόσοι από τους 50εκ. με το Xbox One. Χωρίς να ξέρω την απάντηση σε αυτή την ερώτηση και χωρίς να μπορώ να το στηρίξω κάπου πέρα από το κλίμα και αυτά που διαβάζω στο Internet θεωρώ ότι οι 2οι είναι περισσότεροι.

Μη ξεχνάς ότι πλέον με τη Backwards Compatibility η αλλαγή στρατοπέδου "πονάει" παραπάνω άρα αυξάνεται και το loyalty οπότε για να κλέψεις κάποιον πελάτη πρέπει να είσαι σημαντικά ισχυρότερος (και δε μιλάω για teraflop). Βλέπεις να ισχύει κάτι τέτοιο?

Αυτή η "έλα μωρέ στα παπάρια μας πόσα XBX πουλήσουμε" λογική που στη πράξη εφαρμόστηκε και στο marketing, γι'αυτό και παντού διαβάζεις για αυτά τα 100 games του gamepass αλλά τίποτα για το XBX, θεωρείς ότι θα επηρρεάσει θετικά το XBX?

Όλο αυτό που έγινε με το Halo που ναι σύμφωνοι έγινε για καλό του παιχνιδιού και ΣΙΓΟΥΡΑ ένας χρόνος εξτρα δουλειάς θα φέρει ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα θεωρείς ότι θα επηρρεάσει θετικά το launch του XBX?

Ακόμη και η ύπαρξη του XBS στα μισά Teraflop όταν το selling point του XBX ήταν τα 12tf θεωρείς ότι είναι μια καλή κίνηση για τις πωλήσεις του XBX?

Και αν εν τέλη συμφωνείς μαζί μου ότι όλα τα παραπάνω δεν είναι και ιδιαίτερα θετικά για το XBX, πιστεύεις ότι πιθανές χαμηλές πωλήσεις του XBX θα έχουν στη πράξη μηδενικό αντίκτυπο στο gamepass?

Φίλε Μήτρογλου, ποιοι από τους λόγους που προαναφέρεις θα φέρουν το Βατερλώ?

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, IceMatrix είπε

Φίλε Μήτρογλου, ποιοι από τους λόγους που προαναφέρεις θα φέρουν το Βατερλώ?

Παίρνω πίσω τη λέξη Βατερλώ γιατί για κάποιο λόγο τσίτωσα και γω όπως πιθανώς τσίτωσα άλλους με το κλίμα που κάποιες φορές δημιουργείται.

Να το αντικαταστήσω αν προτιμάς με αυτό που έγραψα στο προηγούμενο post ότι στη πράξη δηλαδή δε βλέπω πώς θα αλλάξει τουλάχιστον short-term η αναλογία κονσολών της προηγούμενης γενιάς.

Τώρα αν θες επειδή έφαγα λίγο χρόνο και έγραψα τα κέρατά μου πριν κάνε ένα σχόλιο. Αν πάλι βαριέσαι είναι κατανοητό γιατί δεν είσαι και υποχρεωμένος.

@hexenlord συμφωνώ με αυτά που έγραψες με εξαίρεση αυτό με το μονοπώλιο. Βλέπω την ίδια τη Microsoft να οδηγεί τη κατάσταση σε μονοπώλιο τουλάχιστον προσωρινά. Nintendo τα φορητά, Sony τις κονσόλες, Microsoft τις υπηρεσίες/Cloud. 

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, IceMatrix είπε

Δυστυχώς το αφήγημα πάντα ελίσσεται για να βάζει πάντα σε θέση άμυνας την MS (και δεν μιλάω εδώ μέσα, στον τελευταίο τροχό την αμάξης).

Στη μια γενιά η τιμή δεν παίζει ρόλο, στην άλλη παίζει.

Στη μια γενιά δεν παίζουν ρόλο τα παιχνίδια, στην άλλη παίζουν.

Στη μία γενιά παίζουν ρόλο τα γραφικά και η ανάλυση, στην άλλη παίζει ο σκληρός δίσκος.

Θα μπορούσα να συνεχίσω για ώρα, αλλά καταλαβαίνω ότι δεν υπάρχει λόγος. Έχουμε διαλέξει να προτιμούμε (εγώ τουλάχιστον) ένα προϊόν που πάντα θα είναι σε δεύτερη μοίρα. Στην Ελλάδα δε, το Xbox θεωρείται ένα συμπληρωματικό προϊόν ψηφιακής διασκέδασης που χρησιμεύει μόνο και μόνο για να έχει λόγο να κάνει victory lap το Playstation.

Έχω σταματήσει πια να προσπαθώ να πείσω κόσμο για το αυτονόητο. Όταν σε κάποιον για παράδειγμα εξηγείς ότι οι υπηρεσίες της MS είναι το μέλλον του gaming, αυτός σου απαντάει ότι "Εγώ δεν θέλω Νετφλιξ, παιχνίδια θέλω" και την άλλη μέρα σου μιλάει για μια τέλεια σειρά που είδε στο Νετφλιξ, ε τότε σταματάς να μιλάς. Όταν μιλούσες για cloud gaming αλλά σε έλεγε τρελό και ξαφνικά σου μιλάει για το PS Now, ε τότε σταματάς να μιλάς. Όταν του εξηγείς ότι τους πρώτους 6 μήνες θα μπορώ να παίξω 250+ παιχνίδια με τα ίδια λεφτά που θα πάρεις εσύ την κονσόλα σου κι ένα παιχνίδι αλλά μου λέει ότι δεν έχω Miles Morales, σταματάς να μιλάς.

Ότι και να πεις, για χαζό θα σε περνάνε. Τουλάχιστον μην τους κάνεις την χάρη να ασχολείσαι μαζί τους.

To να αλλαζεις το narrative οπως σε βολευει ειναι στη φυση των system wars, το εχουμε δει απειρες φορες μεχρι τωρα σε ολες τις πλατφορμες. Το θεμα ειναι να προσπαθησουμε να ειμαστε καλυτεροι απο αυτο, καποιοι επιλεγουν να ειναι σε αυτο το επιπεδο και καποιοι προσπαθουν να ξεπερασουν το επιπεδο του 14χρονου fanboy. Δηλαδη οταν φτανει καποιος σε σημειο να λεει οτι το game pass ειναι fast food (και αυτο να στο λεει καποιος που παιζει ανοστες target group focused σε σημειο αηδιας ΑΑΑ παπατζες) και οτι ερχεται βατερλω νο.2 για την MS/το SX θα παει χειροτερα απο το One ε καπου σταματας να τον παιρνεις στα σοβαρα και αρχιζεις τα memes.

Και εγω εχω βαρεθει να ακουω και να διαβαζω ποσο επος ειναι τα TLOU2 και Ghost of Tsushima αλλα δεν μπαινω στα threads των παιχνιδιων αυτων και να τρολλαρω επειδη ειμαι concerned με τη πορεια των 1st parties της Sony ή επειδη δεν με ενδιαφερουν εμενα σαν παιχτη. Εχω επιλεξει να παιζω και να υποστηριζω με τα λεφτα μου καποια παιχνιδια και καποιες εταιριες και αυτο θα συνεχισω να κανω, θα πω τη γνωμη μου σε ενα τριτο thread με καποιο θεμα πανω στη κατασταση που επικρατει στα ΑΑΑ παιχνιδια? σιγουρα αλλα δεν θα ριξω το επιπεδο με τρολλιες 3ης κατηγοριας με καθε ευκαιρια. 

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Mitroglou7 είπε

Παίρνω πίσω τη λέξη Βατερλώ γιατί για κάποιο λόγο τσίτωσα και γω όπως πιθανώς τσίτωσα άλλους με το κλίμα που κάποιες φορές δημιουργείται.

Να το αντικαταστήσω αν προτιμάς με αυτό που έγραψα στο προηγούμενο post ότι στη πράξη δηλαδή δε βλέπω πώς θα αλλάξει τουλάχιστον short-term η αναλογία κονσολών της προηγούμενης γενιάς.

Τώρα αν θες επειδή έφαγα λίγο χρόνο και έγραψα τα κέρατά μου πριν κάνε ένα σχόλιο. Αν πάλι βαριέσαι είναι κατανοητό γιατί δεν είσαι και υποχρεωμένος.

@hexenlord συμφωνώ με αυτά που έγραψες με εξαίρεση αυτό με το μονοπώλιο. Βλέπω την ίδια τη Microsoft να οδηγεί τη κατάσταση σε μονοπώλιο τουλάχιστον προσωρινά. Nintendo τα φορητά, Sony τις κονσόλες, Microsoft τις υπηρεσίες/Cloud. 

Η μοναδική απάντηση που έχω είναι ότι δεν ξέρω, δεν με ενδιαφέρει και δεν ξέρω καν αν ενδιαφέρει την MS πως θα αλλάξει η αναλογία. Έχει βρει άλλο μοντέλο που αυτή την στιγμή της βγαίνει (δεν ξέρω εάν είδες τα revenues του Q2 2020).

Short term δεν ξέρω, long term βρίσκω πολλούς. Εκτός των νέων παιχνιδιών των Xbox studios (τα οποία είναι στο gamepass όλα), έχουμε και την δεδομένη διαφορά δυναμικότητας στα 3rd party.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Mitroglou7 είπε

αλλά πλέον είμαι certain για την αποτυχία του.

Να υποθέσω ότι ήσουν και σίγουρος για την αποτυχία του Switch ε ???

Ήσουν και σίγουρος για την αποτυχία της AMD πριν 5-6 χρόνια που ήτανε στα όρια της καταστροφής ?

Ήσουν σίγουρος και για την αποτυχία του Ζoom έναντι των ήδη εδραιωμένων Skype κλπ..???

Από αυτούς ήσουν ?

• Like 1
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, ryu_hadouken είπε

Να υποθέσω ότι ήσουν και σίγουρος για την αποτυχία του Switch ε ???

Ήσουν και σίγουρος για την αποτυχία της AMD πριν 5-6 χρόνια που ήτανε στα όρια της καταστροφής ?

Ήσουν σίγουρος και για την αποτυχία του Ζoom έναντι των ήδη εδραιωμένων Skype κλπ..???

Από αυτούς ήσουν ?

Ήμουν επίσης μέλος της Ιεράς Εξέτασης όταν ο Γαλιλαίος είπε ότι η γη δεν είναι επίπεδη.

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Mitroglou7 είπε

Ήμουν επίσης μέλος της Ιεράς Εξέτασης όταν ο Γαλιλαίος είπε ότι η γη δεν είναι επίπεδη.

Μείνε στην ουσία των πραγμάτων και μην αναλώνεσαι σε αδιάφορα πράγματα.Πόσο μάλλον όταν δε σε απασχολούν.

Κανείς δε περίμενε ότι το Wii θα πουλούσε 105 εκατομμύρια κονσόλες. Και κανείς δεν περίμενε ότι η Nokia θα έκλεινε.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Mitroglou7 είπε

lmao lol GIF

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάντως αν και μου αρέσει περισσότερο το Xbox franchise για δικούς μου λόγους που δεν είναι του παρόντος, αυτή τη στιγμή ως κάτοχος του One S και μην έχοντας παίξει τα παιχνίδια του PS4 αρχίζω να σκέφτομαι για τα καλά το PS5 αφού ότι έχει να μου δώσει το Series X μπορεί να μου το δώσει και ένα PC με περισσότερα χρήματα βέβαια. Ίσως έπρεπε κάποια παιχνίδια να τα αφήσουν console exclusives όπως το παλιό καλό καιρό ή τουλάχιστον να περνάνε στο PC μετά από 1-2 χρόνια όπως το Red Dead 2 πχ.

Να δίνεται ένα κίνητρο παραπάνω σε αυτόν που θέλει να πάρει την κονσόλα λέγοντάς του το αφήγημα ότι ξέρεις τι; Πάρε το SeX που είναι η πιο δυνατή κονσόλα και παίξε τα 15-20 παιχνίδια που θα βγάλω σε μία γενιά έναν χρόνο νωρίτερα από τον PCα.

Επεξ/σία από lebron15
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, lebron15 είπε

Πάντως αν και μου αρέσει περισσότερο το Xbox franchise για δικούς μου λόγους που δεν είναι του παρόντος, αυτή τη στιγμή ως κάτοχος του One S και μην έχοντας παίξει τα παιχνίδια του PS4 αρχίζω να σκέφτομαι για τα καλά το PS5 αφού ότι έχει να μου δώσει το Series X μπορεί να μου το δώσει και ένα PC με περισσότερα χρήματα βέβαια. Ίσως έπρεπε κάποια παιχνίδια να τα αφήσουν console exclusives όπως το παλιό καλό καιρό ή τουλάχιστον να περνάνε στο PC μετά από 1-2 χρόνια όπως το Red Dead 2 πχ.

H microsoft  στοχευει στο gamepass  δεν θα την συμφερε με τιποτα να κανει κατι τετοιο γιατι θα σκοτωνε το ιδιο της το προιον.. Το console war  για την MS  δεν υπαρχει ... ( Μπες στην υπηρεσια/οικοσυτησμα της και ολα οκ...

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...