Προς το περιεχόμενο

Xbox Series X Topic v2

Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian

Βασικές συστάσεις (που ισχύουν συγχρόνως με τους όρους χρήσης του forum) για να παραμείνει το θέμα ανοιχτό:

• Συζητήστε πάνω στην συγκεκριμένη κονσόλα (specs, περιφερειακά, προγραμματισμένες κυκλοφορίες, απορίες)
  • Αποφύγετε το VS με άλλες κονσόλες ή/και PC στο βαθμό του δυνατού
  • Αποφύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς προς άλλα μέλη ή γενικεύσεις του στυλ "fan boys", "haters" κλπ
  • Μην απαντάτε σε προβληματικά μηνύματα. Στείλτε αναφορά για να τα χειριστούν οι αρμόδιοι συντονιστές.

Αν το topic ξεφύγει, χωρίς να σταλούν αναφορές, θα κλειδώσει επ' αόριστον.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ έχω παρατηρήσει αργές ταχύτητες ακόμη και όταν δεν παίζω παιχνίδια. Εχει γενικά πολλές αυξομοιώσεις το download speed.

Το quick resume δεν έχω καταλάβει πως δουλεύει:

1) Μπορώ να αφήσω ένα παιχνίδι ανοιχτό και μετά να συνεχίζω να παίζω άλλα;

2) Να αφήσω το παιχνίδι ανοιχτό και να κλείσω την κονσόλα για το συνεχίσω άλλη μέρα;

Προς το παρόν δεν το έχω χρησιμοποιήσει ακόμη γιατί έχει πολύ γρήγορο loading το xbox.

• Απαντ. 11,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ.
12 hours ago, Mitroglou7 said:

Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις. Τα διαβασα ολα οσα γραψατε με εξαιρεση το αρθρο του kostiger που θα το διαβασω σε μια ωριτσα.

Με 25εκ. χρηστες τα συνολικα εσοδα ειναι απο 1 εως 4 δις το χρονο χονδρικα αναλογα με το ποσο τους βγηκε ο μηνας. Ας πουμε μεσο ορο 2,5 δις. Ωραιο νουμερο και μεγαλο ακουγεται.

Αλλα με αυτα τα 2,5 δις πρεπει να πληρωθουν ολα τα εξοδα παραγωγης και προωθησης 25 first party studio συν ο,τι παιρνουν οι 3rd party σαν ενοικιο για τα games τους. Δε μου ακουγονται πολλα.

Πιθανον αυτα τα 2,5 δις να καλυπτουν απλα τα εξοδα της microsoft και τα λεφτα οντως να βρισκονται στα microtransactions και dlc's που ανεφερε και ο jokul.

Πάλι κοιτάς νούμερα και δεν κοιτάς όγκο. Είναι λάθος εξαρχής η συλλογιστική σου, γι' αυτό καταλήγεις σε άτοπο. Δύο πολύ μπακαλίστικα παραδείγματα μήπως καταλάβεις που μπερδεύεσαι:

1. Σύμφωνα με την λογική σου κάποιος με €500 μηνιαίο μισθό δεν μπορεί να πάρει κινητό που κάνει €1000, αφού τα νούμερα δεν βγαίνουν, σωστά; Κι όμως μπορεί να το βάλει σε 12 ή 24 μηνιαίες δόσεις και να το πάρει απροβλημάτιστα.
  2. Τι συμφέρει ένα μαγαζί, να έχει έναν πελάτη που του δίνει €150 σε μια μέρα του μήνα ή έναν πελάτη που του δίνει €5 κάθε μέρα του μήνα; Σύμφωνα με την λογική σου θα πρέπει να επιλέξεις το πρώτο, μιας και η άπαξ αγορά έχει λιγότερα λειτουργικά έξοδα, δεν απαιτεί προγραμματισμό κοκ. Κι όμως, είναι προτιμότερο να έχεις πελάτες με διάρκεια γιατί είναι πιθανότερο να σου αφήσουν περισσότερα χρήματα on the long run, θα δουν και μια άλλη βλακειούλα να αγοράσουν, θα σε προτιμήσουν για after sales κοκ.

Αντίστοιχα, κάποτε νοικιάζαμε μία ταινία για €2 το τριήμερο, τώρα με ένα 10άρικο το μήνα βάζεις Netflix και έχεις ταινίες/σειρές μέχρι να σβήσει ο ήλιος. Θα έπρεπε να σου κάνει εντύπωση αντίστοιχα πως το 10άρικο που δίνεις αρκεί για να πληρωθεί ο ηχολήπτης στα βάθη της Τουρκίας μιας σειράς που δεν πρόκειται να παρακολουθήσεις ποτέ. Σου κάνει εντύπωση κι αν όχι, γιατί;

Και σίγουρα αν κερδίζουν από αυτό το Netflix και το Sporify, σίγουρα κάτι θα βλέπει και η πλουσιότερη εταιρεία στον πλανήτη (ή η δεύτερη πλουσιότερη).

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, The_Judas είπε

Εγώ έχω παρατηρήσει αργές ταχύτητες ακόμη και όταν δεν παίζω παιχνίδια. Εχει γενικά πολλές αυξομοιώσεις το download speed.

Το quick resume δεν έχω καταλάβει πως δουλεύει:

1) Μπορώ να αφήσω ένα παιχνίδι ανοιχτό και μετά να συνεχίζω να παίζω άλλα;

2) Να αφήσω το παιχνίδι ανοιχτό και να κλείσω την κονσόλα για το συνεχίσω άλλη μέρα;

Προς το παρόν δεν το έχω χρησιμοποιήσει ακόμη γιατί έχει πολύ γρήγορο loading το xbox.

Το quick resume είναι καταπληκτικο και κάνει ακριβώς αυτο που λες.Παίζεις ενα game, πας στο κεντρικό μενού και ξεκινάς ένα δεύτερο.Οταν επιστρέψεις στο πρώτο,ξεκινάει απο εκεί που το άφησες!

Το κάνω συνέχεια και βολέυει απίστευτα.νομίζω μπορείς να έχεις μέχρι 3 games σε quick resume αλλά δεν ξέρω σε ποια λίστα μπορείς να τα δείς.

Σχετικά με το download συμφωνώ οτι είναι αρκετά πιο αργο και ασταθες απο το ps5 που συγκρίνω σπίτι μου σε οπτική  ίνα.Επίσης χωρίς να ξέρω γιατί όταν παίζεις κάτι,καθυστερεί ακόμα πιο πολύ να κάνει download

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Malthador είπε

Πάλι κοιτάς νούμερα και δεν κοιτάς όγκο. Είναι λάθος εξαρχής η συλλογιστική σου, γι' αυτό καταλήγεις σε άτοπο. Δύο πολύ μπακαλίστικα παραδείγματα μήπως καταλάβεις που μπερδεύεσαι:

1. Σύμφωνα με την λογική σου κάποιος με €500 μηνιαίο μισθό δεν μπορεί να πάρει κινητό που κάνει €1000, αφού τα νούμερα δεν βγαίνουν, σωστά; Κι όμως μπορεί να το βάλει σε 12 ή 24 μηνιαίες δόσεις και να το πάρει απροβλημάτιστα.
  2. Τι συμφέρει ένα μαγαζί, να έχει έναν πελάτη που του δίνει €150 σε μια μέρα του μήνα ή έναν πελάτη που του δίνει €5 κάθε μέρα του μήνα; Σύμφωνα με την λογική σου θα πρέπει να επιλέξεις το πρώτο, μιας και η άπαξ αγορά έχει λιγότερα λειτουργικά έξοδα, δεν απαιτεί προγραμματισμό κοκ. Κι όμως, είναι προτιμότερο να έχεις πελάτες με διάρκεια γιατί είναι πιθανότερο να σου αφήσουν περισσότερα χρήματα on the long run, θα δουν και μια άλλη βλακειούλα να αγοράσουν, θα σε προτιμήσουν για after sales κοκ.

Αντίστοιχα, κάποτε νοικιάζαμε μία ταινία για €2 το τριήμερο, τώρα με ένα 10άρικο το μήνα βάζεις Netflix και έχεις ταινίες/σειρές μέχρι να σβήσει ο ήλιος. Θα έπρεπε να σου κάνει εντύπωση αντίστοιχα πως το 10άρικο που δίνεις αρκεί για να πληρωθεί ο ηχολήπτης στα βάθη της Τουρκίας μιας σειράς που δεν πρόκειται να παρακολουθήσεις ποτέ. Σου κάνει εντύπωση κι αν όχι, γιατί;

Και σίγουρα αν κερδίζουν από αυτό το Netflix και το Sporify, σίγουρα κάτι θα βλέπει και η πλουσιότερη εταιρεία στον πλανήτη (ή η δεύτερη πλουσιότερη).

Ναι το βλέπω λίγο στενόμυαλα γι'αυτό και ρώτησα εδώ μπας και το καταλάβω. Αυτά που αναφέρεις τα αντιλαμβάνομαι αλλά δυστυχώς μάλλον δε θα μπορέσω να το καταλάβω αν δε βγάλει η ίδια η Microsoft report με συγκεκριμένους αριθμούς που πιθανώς να μη γίνει και ποτέ.

Ουσιαστικά αυτό που λες είναι ότι η εξίσωση είναι πολύ πιο πολύπλοκη τη λογιστική που έχω στο μυαλό μου αν και δε ξέρω αν συμφωνώ πλήρως σ' αυτό χωρίς να μπορώ να το εξηγήσω λόγω έλλειψης καφεινης για την ώρα και αυπνίας!

Thanks πάντως. Έστω λίγο, άνοιξες το μυαλό μου.

Δημοσ.
10 ώρες πριν, DrunkKiddo είπε

Βρήκα το Χ πριν κάνα δυωρο στο Σκρουτζ στα 599€. Έλεγε τελευταίο κομμάτι. Έκανα αμέσως παραγγελία και στην επιστροφή στο κατάστημα έλεγε κατόπιν παραγγελίας. Θα πάρω αύριο και τηλ να δω τι γίνεται ακριβώς 

Υπάρχει επίσης ένα e-shop που το δίνει 650 ευρώ...

Η κανονική τιμή του να ξέρεις είναι 509 ευρώ. Αν βιάζεσαι να το αποκτήσεις κανένα πρόβλημα, αλλά έχω παρατηρήσει ότι έρχονται κατά περιόδους κάποια κομμάτια σε public/kotsovolos/plaisio κλπ.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Mitroglou7 είπε

Ναι το βλέπω λίγο στενόμυαλα γι'αυτό και ρώτησα εδώ μπας και το καταλάβω. Αυτά που αναφέρεις τα αντιλαμβάνομαι αλλά δυστυχώς μάλλον δε θα μπορέσω να το καταλάβω αν δε βγάλει η ίδια η Microsoft report με συγκεκριμένους αριθμούς που πιθανώς να μη γίνει και ποτέ.

Ουσιαστικά αυτό που λες είναι ότι η εξίσωση είναι πολύ πιο πολύπλοκη τη λογιστική που έχω στο μυαλό μου αν και δε ξέρω αν συμφωνώ πλήρως σ' αυτό χωρίς να μπορώ να το εξηγήσω λόγω έλλειψης καφεινης για την ώρα και αυπνίας!

Thanks πάντως. Έστω λίγο, άνοιξες το μυαλό μου.

Kαποια στιγμη θα εχουμε αναλυτικα στοιχεια και θα εχουμε πιο σαφη εικονα για τα οικονομικα στοιχεια που αφορουν στην υπηρεσια.

Δεν ειμαι εδω για να προασπιστω κανενος μεγαθηριου το business plan. Εκεινο που δεν λαμβανεις ενδεχομενως υποψη σου, προκειμενου να διευκολυνθεις στην προσπαθεια κατανοησης της λειτουργιας και της βιωσιμοτητας του Gamepass, ειναι το γεγονος οτι τα 25 σημερινα εκ. των συνδρομητων, δεδομενα η MS με τις κινησεις της, προσδοκα οτι θα πολλαπλασιαστουν. Kαι οταν αυτα φθασουν σε ενα ικανοποιητικο επιπεδο ενδεχεται να κοπουν και τα Βραζιλιανικα κολπα και να ειναι καθαρος ο τζιρος. Η προσφορα τους ενος ευρω ας πουμε να εμφανιζεται μονο στους νεους συνδρομητες κ.ο.κ. Μπορει να δουμε και καποια αυξηση στις χρεωσεις ακομα κλπ κλπ, πραγματα που εχουν συμβει στα απανταχου netflix, spotify και το υπολοιπο συναπαντημα.

Αυτο που ειναι δεδομενο ειναι οτι οι επενδυσεις εκ μερους τους εχουν γινει, εχουν δημιουργηθει οι υποδομες και σταδιακα πλεον θα αρχισουν να αποσβενουν τα δις που εχουν δαπανησει. Και καπως ετσι ισως και να μην φανταζουν τοσο αστρονομικα τα 7 δις του κοστους εξαγορας της Zenimax...

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Μόλις τσίμπησα το τελευταίο wireless headset από Γερμανό. Τί φάση ακόμη και σε ακουστικά αυξήθηκε η ζήτηση αυτούς τους καιρούς;

• Moderators
Δημοσ.

Το headset της MS είναι καλύτερο από το Cloud II;

Θέλω να πάρω ένα δεύτερο headset και δεν ξέρω αν πρέπει να πάω πάλι σε HyperX σε αυτά τα χρήματα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 λεπτά πριν, Malthador είπε

Θέλω να πάρω ένα δεύτερο headset και δεν ξέρω αν πρέπει να πάω πάλι σε HyperX σε αυτά τα χρήματα.

Ειμαι στην ιδια φαση με σενα. Αυτη την στιγμη ειμαι με τα original Cloud και ειμαι ικανοποιημενος απο τον ηχο που εχω απλα εψαχνα ενα δευτερο headset, wireless και αποκλειστικα για την κονσολα.

Με βαση των reviews που ειδα οι αποψεις κυμαινονται απο οκ μεχρι αρκετα καλα. Εχουν εντονο μπασο που διορθωνεται καπως μεσω EQ. Το μικροφωνο ειναι αρκετα οκ, ειναι βολικα και καλης ποιοτητας πλαστικα και οι ευκολες λειτουργιες που προσφερουν (one button pair, click to power on console κλπ) ειναι χρησιμες.

Παντως αν θα σε ενδιεφερε wireless και HyperX, θεωρω οτι τα Cloud II Wireless με ενα 50ρικο παραπανω αξιζουν περισσοτερο. Το κακο ειναι οτι δεν εχουν ερθει ακομα Ελλαδα. Απο τα -non wireless- Cloud II δεν ειναι παντως καλυτερα και αν χρειαζεσαι κατι να χρησιμοποιεις περα απο Xbox και για PC, μουσικη κλπ υπαρχουν πολυ καλυτερες λυσεις.

Επεξ/σία από Crus
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Crus είπε

Ειμαι στην ιδια φαση με σενα. Αυτη την στιγμη ειμαι με τα original Cloud και ειμαι ικανοποιημενος απο τον ηχο που εχω απλα εψαχνα ενα δευτερο headset, wireless και αποκλειστικα για την κονσολα.

Με βαση των reviews που ειδα οι αποψεις κυμαινονται απο οκ μεχρι αρκετα καλα. Εχουν εντονο μπασο που διορθωνεται καπως μεσω EQ. Το μικροφωνο ειναι αρκετα οκ, ειναι βολικα και καλης ποιοτητας πλαστικα και οι ευκολες λειτουργιες που προσφερουν (one button pair, click to power on console κλπ) ειναι χρησιμες.

Παντως αν θα σε ενδιεφερε wireless και HyperX, θεωρω οτι τα Cloud II Wireless με ενα 50ρικο παραπανω αξιζουν περισσοτερο. Το κακο ειναι οτι δεν εχουν ερθει ακομα Ελλαδα. Απο τα -non wireless- Cloud II δεν ειναι παντως καλυτερα και αν χρειαζεσαι κατι να χρησιμοποιεις περα απο Xbox και για PC, μουσικη κλπ υπαρχουν πολυ καλυτερες λυσεις.

1 ώρα πριν, Malthador είπε

Μια ακομα εναλλακτικη θα μπορουσαν να αποτελεσουν τα Cloud Flight X στη δικη σαςπεριπτωση. Και τα original φαινοντα πολυ τιμια βεβαια και εχουν και το πλεονεκτημα της Bluetooth συνδεσης.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Malthador είπε

Αστο μην το παρεις αυτο της Microsoft,ολα αυτα τα headset του 100αρικου απο ηχο ειναι χειροτερα και απο ψειρες που εχουν την μιση τιμη.

Εαν κρινω απο το headband που επελεξαν εμπειρικα σου λεω οτι μετα απο 1-2 ωρες φορεμενα θα αρχισει να ποναει το κεφαλι σου.

Επεξ/σία από optimus prime
  • Thanks 1
Δημοσ.

Πάντως λένε ότι είναι αρκετά ελαφριά και δεν πιέζουν τα αυτιά.

Είχα τα Cloud και Cloud Alpha και παρόλο που ήμουν πολύ ευχαριστημένος από τον ήχο, με ενοχλούσαν αρκετά μετά από 1 ώρα χρήσης. 

Πήγα σε SteelSeries 7X που είναι συμβατά και με τις 2 κονσόλες και βρήκα την υγειά μου.

Τα 9X μου έκαναν αποσυνδέσεις λόγω του γνωστού προβλήματος με το ασύρματο πρωτόκολλο της MS και τα επέστρεψα.

Δημοσ.

Εχω τα Arctis 9x και παίζουν άριστα με το XBSX.  Ίσως χρειαζόταν να περιμένεις το τελευταίο firmware update που έλυσε τα όποια θεματάκια.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...