Προς το περιεχόμενο

Xbox Series X Topic v2

Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian

Βασικές συστάσεις (που ισχύουν συγχρόνως με τους όρους χρήσης του forum) για να παραμείνει το θέμα ανοιχτό:

• Συζητήστε πάνω στην συγκεκριμένη κονσόλα (specs, περιφερειακά, προγραμματισμένες κυκλοφορίες, απορίες)
  • Αποφύγετε το VS με άλλες κονσόλες ή/και PC στο βαθμό του δυνατού
  • Αποφύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς προς άλλα μέλη ή γενικεύσεις του στυλ "fan boys", "haters" κλπ
  • Μην απαντάτε σε προβληματικά μηνύματα. Στείλτε αναφορά για να τα χειριστούν οι αρμόδιοι συντονιστές.

Αν το topic ξεφύγει, χωρίς να σταλούν αναφορές, θα κλειδώσει επ' αόριστον.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, EuphangeL είπε

IMG_2737.jpg.21a567d58e90745635f6744a29f78882.jpg

Βλέπω έχεις μόνιτορ ηχεία και την ficusrite. Μιας απ ότι θυμάμαι έχεις και μόνιτορ για οθόνη, έχεις συνδέσει με κάποιο το XSX στα ηχεία ή μόνο ακουστικά χρησιμοποιείς; 

• Απαντ. 11,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, red1 είπε

Salou, δεν είναι bug φίλε (δυστυχώς), ετσι ηταν πάντα (τουλάχιστον μέχρι και το ΟΝΕΧ που είχα), κάνε απλά MUTE τον ηχο απο την TV/ενισχυτή σου ή χαμήλωσέ τον τελείως  μέχρι κάτω ;) 

Αααααααα μάλιστα, γιατί εγώ το one x το είχα συνδεδεμένο στο home cinema με optical και δεν είχα τέτοιο θέμα, πάντα έκοβε τον ήχο. Το Ps4 που τον ήχο τον περνάω μέσω HDMI κόβει κανονικά. Θανκς για το info.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Saloufas είπε

Αααααααα μάλιστα, γιατί εγώ το one x το είχα συνδεδεμένο στο home cinema με optical και δεν είχα τέτοιο θέμα, πάντα έκοβε τον ήχο. Το Ps4 που τον ήχο τον περνάω μέσω HDMI κόβει κανονικά. Θανκς για το info.

Bug είναι παίδες, θα φτιάξει. Αφού έχει dropdown menu στο audio settings για HDMI audio και μπορείς να το θέσεις Off

• Like 1
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, dream21 είπε

Γιάννη, έριξα φίλε μια ματιά (πάλι) και...δεν συμφέρει - για κάποια πράματα τελικά :
Θέλω να πάρω π.χ το Ninja gaiden 3 : razor's edge το οποίο κοστίζει 65 Τούρκικες λίρες, σαν κωδικός εξαργύρωσης δεν υπάρχει οποτε τι μένει? να αγοράσω Toύρκικα MS points προφανώς...
Απο τα 3 μαγαζιά στα link του tutorial, μονο τα 2 έχουν, απο αυτά τα 2, στο ενα ειναι out of stock, στο άλλο, οι τιμές είναι φαρμάκι, ενδεικτικά, τα 50 Tούρκικα MS points αντι για 5€, βγαίνουν στα 9.5€, διπλάσια σχεδόν τιμή δηλαδή.
Κοινώς, ενώ το παιχνίδι κοστίζει 65 τούρκικες λίρες (7.15€), στο τέλος θα μου βγει 16.5€ αμα πάρω 1 κάρτα των 50 ΤΛ και μια των 25.Θα μου πεις, καλύτερα απο τα 30 που ζητάνε Ευρώπη/Αμερική αλλά και πάλι, αυτό το "κλέψιμο" με το συνάλλαγμα δεν μου κάθεται καλά.
Βάλε στη μέση και το οτι οι αγορές απο το Τούρκικο store ενδέχεται να block-αριστούν για 4-14 μέρες (δικλείδα ασφαλείας απο MS γιατί το πήρανε πρέφα τι παίζει), το γεγονός οτι σου μένουν λεφτά στον λογαριασμό που δεν μπορείς να τα εξαργυρώσεις σε άλλα store και...δεν ξέρω ρε φίλε αμα αξίζει η όλη την όλη ταλαιπωρία στο τέλος (με τον έξτρα κίνδυνο να φάμε κανα' ban μελλοντικά).

Για πιο καινούργια παιχνίδια ΧΟΝΕ κτλπ οπου και μπορείς να αγοράσεις κατευθείαν κωδικό απο το MTCgame, εκεί ίσως ναι, αμα όμως αναγκαστείς να "παίξεις" με αγορά MS points...όχι και τόσο 
 :) 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, broxopios είπε

Βλέπω έχεις μόνιτορ ηχεία και την ficusrite. Μιας απ ότι θυμάμαι έχεις και μόνιτορ για οθόνη, έχεις συνδέσει με κάποιο το XSX στα ηχεία ή μόνο ακουστικά χρησιμοποιείς; 

Last gen αυτά.. όταν είχαμε Optical Out 😜  Τώρα μόνο ακουστικά. Εκτός αν βγει:

1. HDMI audio extractor σε Optical out που να υποστηρίζει HDMI 2.1 - VRR (χλωμό αλλά ποτέ δεν ξέρεις) ή
  2. USB Audio interface/DAC για Xbox με Optical out (χλωμό επίσης?)

Ακόμα και σε αυτές τις 2 περιπτώσεις όμως παραμένει το πρόβλημα του Mic input.

Επεξ/σία από EuphangeL
  • Thanks 1
Δημοσ.

@EuphangeL είσαι ικανοποιημένος με τα arctis 7x? Σκεφτόμουν για τα 9x για μένα αλλά τα ήθελα και για γενική χρήση, μουσική ταινίες τέτοια. Ρωτάω μιας και φαίνεται είσαι σχετικός με το θέμα.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, EuphangeL είπε

Bug είναι παίδες, θα φτιάξει. Αφού έχει dropdown menu στο audio settings για HDMI audio και μπορείς να το θέσεις Off

Bug που υπάρχει για χρόνια από το one s, one x και τώρα στο series x?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, Kydraen είπε

@EuphangeL είσαι ικανοποιημένος με τα arctis 7x? Σκεφτόμουν για τα 9x για μένα αλλά τα ήθελα και για γενική χρήση, μουσική ταινίες τέτοια. Ρωτάω μιας και φαίνεται είσαι σχετικός με το θέμα.

Σε σχέση με τον μέσο όρο σε gaming headsets είναι high-end στο audio quality τους. Αν έχεις όμως true high-end ακουστικά που ακούς μουσική κλπ, ε δεν συγκρίνονται. Θα καταλάβεις οτι είναι "consumer high-end".

Τα 9X είναι τα ίδια ακριβώς ακουστικά με τα 7X απλά χρησιμοποιούν το Xbox Wireless πρωτόκολλο (+ bluetooth) γιαυτό είναι πιο ακριβά. Κάποιοι αναφέρουν unstable connections, άλλοι λένε οτι έχουν λιγότερο latency, αλλά δεν μπορώ να βρω κάποιον που να έχει κάνει σωστή μέτρηση για να είμαστε σίγουροι. Πάντως αν σε ενδιαφέρει και το bluetooth που προσφέρουν, είναι ψιλομονόδρομος

Στα + του 7Χ είναι οτι το dongle του δουλεύει και με PS5/PC/Mac κλπ.

12 λεπτά πριν, leo066 είπε

Bug που υπάρχει για χρόνια από το one s, one x και τώρα στο series x?

Το οτι το έχεις δει και στα One είναι ανησυχητικό η αλήθεια είναι. Το setting πάντως σαν "UX" μου λέει οτι αφού ορίζεται HDMI Audio "Off" δεν θα έπρεπε να δίνει καθόλου audio στο HDMI out, εκτός αν έχεις τικαρισμένο το HDMI Headphones

Επεξ/σία από EuphangeL
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, EuphangeL είπε

Σε σχέση με τον μέσο όρο σε gaming headsets είναι high-end στο audio quality τους. Αν έχεις δηλαδή true high-end ακουστικά που ακούς μουσική κλπ, ε δεν συγκρίνονται.

Τα 9X είναι τα ίδια ακριβώς ακουστικά με τα 7X απλά χρησιμοποιούν το Xbox Wireless πρωτόκολλο (+ bluetooth) γιαυτό είναι πιο ακριβά. Κάποιοι αναφέρουν unstable connections, άλλοι λένε οτι έχουν λιγότερο latency, αλλά δεν μπορώ να βρω κάποιον που να έχει κάνει σωστή μέτρηση για να είμαστε σίγουροι. Πάντως αν σε ενδιαφέρει και το bluetooth που προσφέρουν, είναι ψιλομονόδρομος

Στα + του 7Χ είναι οτι το dongle του δουλεύει και με PS5/PC/Mac κλπ.

Όχι σίγουρα δεν θα έλεγα ότι έχω high-end, τα τωρινά είναι Razer Kraken 7.1 V2 τα οποία 1) σίγουρα δεν τα λες και accurate και 2) είναι μονο usb, για αυτό και ρώτησα μιας και είπες ότι έχεις 7x και εμπειρία.  Για bluetooth με ενδιαφέρει για να τα συνδέω και με το κινητό για αυτό κοιτούσα τα 9x. Λίγο σαν jack of all trades φαίνονται τα 9x, decent audio, wireless + bluetooth (+ και οτι το amazon.es τα εχει 155 ευρω και φαίνονται τίμια για την τιμή, ενω τα 7x δεν τα βρηκα σε πιο χαμηλή τιμη). Σε ευχαριστώ πολύ και για το feedback!!!

Επεξ/σία από Kydraen
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Saloufas είπε

@GaGaS_Thess  το μόνο bag που είδα και το έχω αναφέρει είναι ότι δεν απομονώνει τα ηχεία της τηλεόρασης όταν συνδεω τα ακουστικά και παίζουν και τα 2. 

Το βράδυ που συνδέω στην LG τηλεόραση τα solo 🎧 3 σταματάει ο ήχος από την τηλεόραση και παράγεται μόνο από τα ακουστικά.

46 λεπτά πριν, red1 είπε

Γιάννη, έριξα φίλε μια ματιά (πάλι) και...δεν συμφέρει - για κάποια πράματα τελικά :
Θέλω να πάρω π.χ το Ninja gaiden 3 : razor's edge το οποίο κοστίζει 65 Τούρκικες λίρες, σαν κωδικός εξαργύρωσης δεν υπάρχει οποτε τι μένει? να αγοράσω Toύρκικα MS points προφανώς...
Απο τα 3 μαγαζιά στα link του tutorial, μονο τα 2 έχουν, απο αυτά τα 2, στο ενα ειναι out of stock, στο άλλο, οι τιμές είναι φαρμάκι, ενδεικτικά, τα 50 Tούρκικα MS points αντι για 5€, βγαίνουν στα 9.5€, διπλάσια σχεδόν τιμή δηλαδή.
Κοινώς, ενώ το παιχνίδι κοστίζει 65 τούρκικες λίρες (7.15€), στο τέλος θα μου βγει 16.5€ αμα πάρω 1 κάρτα των 50 ΤΛ και μια των 25.Θα μου πεις, καλύτερα απο τα 30 που ζητάνε Ευρώπη/Αμερική αλλά και πάλι, αυτό το "κλέψιμο" με το συνάλλαγμα δεν μου κάθεται καλά.
Βάλε στη μέση και το οτι οι αγορές απο το Τούρκικο store ενδέχεται να block-αριστούν για 4-14 μέρες (δικλείδα ασφαλείας απο MS γιατί το πήρανε πρέφα τι παίζει), το γεγονός οτι σου μένουν λεφτά στον λογαριασμό που δεν μπορείς να τα εξαργυρώσεις σε άλλα store και...δεν ξέρω ρε φίλε αμα αξίζει η όλη την όλη ταλαιπωρία στο τέλος (με τον έξτρα κίνδυνο να φάμε κανα' ban μελλοντικά).

Για πιο καινούργια παιχνίδια ΧΟΝΕ κτλπ οπου και μπορείς να αγοράσεις κατευθείαν κωδικό απο το MTCgame, εκεί ίσως ναι, αμα όμως αναγκαστείς να "παίξεις" με αγορά MS points...όχι και τόσο 
:)

Στέλιο ισχύει αυτό με τις τουρκικές λίρες αλλά και με τα βραζιλιάνικα  που ζητάνε τον κωλο τους για MS POINTS αλλά και πάλι στα καινούργια παιχνίδια που πήρα γλύτωσα ένα 20€ από το καθέ παιχνίδι.

Ισχύει ότι στο τουρκικό μπορεί να μπλοκαριστεί για 4-14 ημέρες. 
εμενα η μια αγορά πέρασε όπως και η αντίστοιχη στην Βραζιλία και θα συνεχίσω από Βραζιλία  να αγοράζω.

Επεξ/σία από dream21
  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, EuphangeL είπε

Επιστρέφω περί audio cc @red1

Σύνδεσα τα KRK KNS-8400 studio monitor headphones που έχω στο minijack του controller. Παίρνω πίσω αυτό που είπα, το audio quality είναι ύπερ-κομπλέ με μόνο μείον λίγο το noisefloor που είναι ανεβασμένο. Ωστόσο το controller κάνει cutoff το audio (και για power save λογικά) όταν δεν παίζει audio stream άρα ουσιαστικά το καταλαβαίνεις ελάχισταΚαμία σχέση με DualShock 4 που είχα reference. Σχεδόν έγινα spoil γιατί σαν headphones τα Steelseries δεν είναι studio-quality όπως τα KRK. Με βλέπω να παίζω campaigns με τα KRK και multiplayer με τα Steelseries καθαρά λόγω Mic. Πραγματικά δεν περίμενα να έχουν τόσο καλό DAC μέσα στο controller. Btw έχουμε teardown να δούμε τι φοράει;

Με την ευκαιρία έκανα και compare το audio latency μεταξύ controller headphones και Steelseries. Απειροελάχιστη διαφορά η οποία νομίζω οτι ελαχιστοποιείται ακόμη περισσότερο όταν κάνεις disconnect από wireless το controller. Αν δηλαδή συνδέσεις με USB το controller ή το έχεις κλειστό (mouse and keyboard gang) μάλλον το dongle των Steelseries κάνει switch σε 5Ghz ή απλά έχει λιγότερο congestion οπότε μειώνεται και το latency. Ότι είπα για αυτό ρίξτε του αλάτι πριν την κατανάλωση καθώς βασίζεται στο αυτί μου (που οκ, είναι επαγγελματικό αλλά δεν είναι και όργανο μέτρησης).

Απότι βλέπω τα KNS-8400 είναι στα 36ohms που μπορεί να σηκώσει το Xbox Controller και με λίγο ψάξιμο βρήκα ότι μπορεί να σηκώσει μέχρι 50ohms, αν και ζορίζεται. Πιθανό τα PS Controller να μην σηκώνουν τέτοια νούμερα , αν και θα ήθελα να μάθω.

Μεγάλο φάουλ του Xbox που αφαίρεσαν το optical audio port κατά τη γνώμη μου.

Σκέφτομαι να επενδύσω στα beyerdynamic Tygr 300R για τη νέα γενιά (βασισμένα στα DT 990 Pro btw).

Δημοσ.

Παιδια παιζεις κανεις το Βαλχαλα?Ειναι πολυ σκοτεινο το HDR ,βασικα ψιλοχαλια θα ελεγα η φταει η τβ μου και οι ρυθμισεις που εχω κανει?Παρατηρειτετο ιδιο?

Δημοσ.

Καλησπέρα, αν και έχει αναφερθεί και παλαιότερα, μπορεί κάποιος για συντομία να προτείνει ένα σετ με επαναφορτιζομενες μπαταρίες και έναν φορτιστή για 2 χειριστήρια? 

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, ASTOU είπε

Καλησπέρα, αν και έχει αναφερθεί και παλαιότερα, μπορεί κάποιος για συντομία να προτείνει ένα σετ με επαναφορτιζομενες μπαταρίες και έναν φορτιστή για 2 χειριστήρια? 

Εγώ έχω αυτά:

https://www.aliexpress.com/item/32792032580.html

https://www.ikea.gr/proioda/fotismos/bataries-fortistes/bataries/ladda-epanafortizomeni-mpataria-hr6-aa-1-2v-4-tem-/70303876

• Thanks 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, music_lover είπε

3.5 μέτρα απόσπαση είναι πολλά για 55 ίντσες τηλεόραση..πρέπει να έρθεις πιο κοντά γιατί χάνεις αρκετή από την ποιότητα της ανάλυσης στα μάτια σου.

Ιδανική απόσταση για αυτό το μέγεθος οθόνης είναι τα 2.5 μέτρα.

αυτο ισχυει για gaming μονο η γενικα για τη θεαση?Παντως σε 55 ιντσες βλεπω να προτεινουν κατι κουφα 1.5 μετρο με 1.80..Εγω δε ξερω τι λενε αλλα τυφλωνομαι τοσο κοντα ..Πιστευω με τα ματια μου μονο οτι ειναι καπου εκει στα 2.5 για gaming....Για ταινιες καναλια και τα σχετικα μου φαινεται ομως πολυ κοντα

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...