Προς το περιεχόμενο

Xbox Series X Topic v2

Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian

Βασικές συστάσεις (που ισχύουν συγχρόνως με τους όρους χρήσης του forum) για να παραμείνει το θέμα ανοιχτό:

• Συζητήστε πάνω στην συγκεκριμένη κονσόλα (specs, περιφερειακά, προγραμματισμένες κυκλοφορίες, απορίες)
  • Αποφύγετε το VS με άλλες κονσόλες ή/και PC στο βαθμό του δυνατού
  • Αποφύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς προς άλλα μέλη ή γενικεύσεις του στυλ "fan boys", "haters" κλπ
  • Μην απαντάτε σε προβληματικά μηνύματα. Στείλτε αναφορά για να τα χειριστούν οι αρμόδιοι συντονιστές.

Αν το topic ξεφύγει, χωρίς να σταλούν αναφορές, θα κλειδώσει επ' αόριστον.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, GaGaS_Thess είπε

τι ακουστικά μπορούν να συνδεθούν ; έχετε καμμία πρόταση σε λογική τιμή ; δεν θέλω να δώσω 100 + €

Oi πιο τίμιες επιλογές αυτή τη στιγμή Γιάννη είναι οι εξής :
- HyperX Cloud Alpha (τα έχω, είναι φανταστικά)
- CoolerMaster ΜΗ751  (έχει και τα 752 με ενα 20ρικιο παραπάνω που έχουν USB DAC αλλά δεν σου χρειάζεται)
- HyperX Cloud 2
Sennheiser GSP-300 (πολύ καλό ήχο και αυτά, απο τα καλύτερα μικρόφωνα του εμπορίου αλλά πλαστικούρα)

• Like 1
  • Thanks 2
  • Απαντ. 11,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Material_Defender_1032 είπε

nvm, μαλλον υποστηρίζεται κανονικά το audio over USB.

Μακάρι να ήταν έτσι, αλλά δεν είναι. Υποστηρίζει USB Audio αλλά πρέπει να είναι licensed το device. Ουσιαστικά έχει έξτρα chip μέσα νομίζω. Γενικά USB Audio Class interface/headset δεν μπορείς να συνδέσεις και να πάρεις ήχο (δυστυχώς)

42 λεπτά πριν, anthony_88 είπε

Έχω λίγο μπερδευτεί. Θα υποστηρίζει το X 1440p στα 120FPS?

Ναι. Το έτρεξα και με την οθόνη στην υπογραφή μου και με μία Dell που έχω φέρει από το γραφείο προσωρινή

9 λεπτά πριν, red1 είπε

Oi πιο τίμιες επιλογές αυτή τη στιγμή Γιάννη είναι οι εξής :
- HyperX Cloud Alpha (τα έχω, είναι φανταστικά)
- CoolerMaster ΜΗ751  (έχει και τα 752 με ενα 20ρικιο παραπάνω που έχουν USB DAC αλλά δεν σου χρειάζεται)
- HyperX Cloud 2
Sennheiser GSP-300 (πολύ καλό ήχο και αυτά, απο τα καλύτερα μικρόφωνα του εμπορίου αλλά πλαστικούρα)

Αν νοιάζεται κάποιος για audio quality, καλό θα ήταν να μην πάει σε λύση 3.5mm jack πάνω στο controller. O DAC που έχουν τα controllers δεν είναι οτι καλύτερο (+ μειωμένη αυτονομία του controller)

Προτείνω USB ή Wireless (με USB dongle ή χωρίς).

Εγώ τσίμπησα τα Steelseries Arctis 7X και μέχρι στιγμής είμαι απόλυτα ικανοποιημένος.

Δοκιμάζω Windows Sonic vs Dolby Atmos και το Dolby Atmos κυριαρχεί στα δικά μου αυτιά μέχρι στιγμής (φαίνεται να έχει πιο "όμορφο" HRTF)

Επεξ/σία από EuphangeL
  • Like 3
  • Moderators
Δημοσ.
32 minutes ago, red1 said:

Tα Cloud 2, για να λειτουργήσουν ΣΩΣΤΑ πρέπει να κάνεις FW update στο USB DAC/dongle.
Το surround τους ειναι μ-ά-π-α Maltha, 1000 φορές να στάξεις το 15-άρι για το Dolby atmos for headphones - και εγω ημουν απο τους hard-core υποστηρικτές του " ΜΟΝΟ stereo ήχος !" αλλα το DA for headphones είναι μαγικό (τελικά).

Υπόψιν, οταν ενεργοποιούμε το Dolby atmos for headphones μέσα απο την κονσόλα, για το full effect, πρέπει να απενεργοποιήσουμε το οποιοδήποτε άλλο surround φιλτρο του ενισχυτή/TV μας κτλπ αλλιώς γίνεται μπάχαλο.

Για πες λίγο τι και πως, μου φαίνονται κινέζικα αυτά που γράφεις. Θέλω να πάρω όσο το δυνατόν καλύτερο ήχο από το headset μου, μιας και έχω βάλει Nier: Automata και παίζω που έχει ήχο από άλλο γαλαξία.

Από που αγοράζω το Atmos; Και παίζει με όλα τα headsets;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, EuphangeL είπε

Μακάρι να ήταν έτσι, αλλά δεν είναι. Υποστηρίζει USB Audio αλλά πρέπει να είναι licensed το device. Ουσιαστικά έχει έξτρα chip μέσα νομίζω. Γενικά USB Audio Class interface/headset δεν μπορείς να συνδέσεις και να πάρεις ήχο (δυστυχώς)

Ναι. Το έτρεξα και με την οθόνη στην υπογραφή μου και με μία Dell που έχω φέρει από το γραφείο προσωρινή

Αν νοιάζεται κάποιος για audio quality, καλό θα ήταν να μην πάει σε λύση 3.5mm jack πάνω στο controller. O DAC που έχουν τα controllers δεν είναι οτι καλύτερο (+ μειωμένη αυτονομία του controller)

Εγώ τσίμπησα τα Steelseries Arctis 7X και μέχρι στιγμής είμαι απόλυτα ικανοποιημένος.

Δοκιμάζω Windows Sonic vs Dolby Atmos και το Dolby Atmos κυριαρχεί στα δικά μου αυτιά μέχρι στιγμής (φαίνεται να έχει πιο "όμορφο" HRTF)

Συμφωνώ 100%, υπάρχουν βέβαια και τα jack στις τηλεοράσεις και αυτά σε AV ενισχυτές ;) 
Παρόλα αυτά, το 99% των χρηστών εδώ μέσα ΔΕΝ πρόκειται να καταλάβει τη διαφορά στην ποιότητα ήχου μεταξύ κουμπωμένα στο joypad και κουμπωμένα σε TV/Amp.
Eπίσης, σχετικά με την ένταση και μόνο, το joypad του ΟΝΕ/SERIES μπορεί να οδηγήσει σωστά ενα headset σε αντίθεση π.χ με το DS4 του PS4 οπου χρειάζεσαι 100% ενίσχυση απο κάπου για να μπορείς να δώσεις λίιιιγη ένταση στα ακουστικά.

Κατα τα άλλα, όπως είπες φιλε - μονο με το wireless διαφωνώ αλλά οι απόψεις, απόψεις... :D 

Επεξ/σία από red1
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, EuphangeL είπε

Thanx για την διευκρίνηση!

Να δω τι θα κάνω εγώ που έχω την Katana και πρέπει να βρώ κάτι σαν το astro hdmi adapter που να βγάζει optical out εάν θέλω να κάνω κάποια στιγμή upgrade στο SeX.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Malthador είπε

Για πες λίγο τι και πως, μου φαίνονται κινέζικα αυτά που γράφεις. Θέλω να πάρω όσο το δυνατόν καλύτερο ήχο από το headset μου, μιας και έχω βάλει Nier: Automata και παίζω που έχει ήχο από άλλο γαλαξία.

Από το dolby app. Ναι, παίζει με όλα τα headsets καθώς είναι HRTF mixing (όπως και το Windows Sonic, όπως και το 3D audio της Sony)

2 λεπτά πριν, red1 είπε

Συμφωνώ 100%, υπάρχουν βέβαια και τα jack στις τηλεοράσεις και αυτά σε AV ενισχυτές ;) 
Παρόλα αυτά, το 99% των χρηστών εδώ μέσα ΔΕΝ πρόκειται να καταλάβει τη διαφορά στην ποιότητα ήχου μεταξύ κουμπωμένα στο joypad και κουμπωμένα σε TV/Amp.
Eπίσης, σχετικά με την ένταση και μόνο, το joypad του ΟΝΕ/SERIES μπορεί να οδηγήσει σωστά ενα headset σε αντίθεση π.χ με το DS4 του PS4 οπου χρειάζεσαι 100% ενίσχυση απο κάπου για να μπορείς να δώσεις λίιιιγη ένταση στα ακουστικά.

Κατα τα άλλα, όπως είπες φιλε - μονο με το wireless διαφωνώ αλλά οι απόψεις, απόψεις... ;) 

Η αλήθεια είναι οτι δεν έχω δοκιμάσει ακόμα το jack του. Αλλά ναι, όπως τα λες ακριβώς: η εμπειρία μου είναι από το DS4 που ήταν λυπηρό..

Και εγώ ενδιασμούς είχα για το wireless. Μάλλον λόγω bluetooth audio "μνήμης". Έλα όμως που τα gaming διαόλια έχουν δικό τους propriety 2.4Ghz / 5Ghz wireless και όχι bluetooth. To audio stream είναι lossless PCM. Το latency είναι... μάλλον not perceivable. Δεν βρίσκω αξιόπιστες μετρήσεις και τα αυτιά μου θα δώσουν σίγουρη απάντηση για το latency peception μόλις παίξω competitive shooter με σωστό audio engine.

• Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Material_Defender_1032 είπε

πρέπει να βρώ κάτι σαν το astro hdmi adapter που να βγάζει optical out εάν θέλω να κάνω κάποια στιγμή upgrade στο SeX.

Μην το κάνεις. Έψαχνα και εγώ αυτή τη λύση για να περάσω optical out στο pro-grade DAC μου. Τα HDMI splitters που παίζουν αυτή τη στιγμή είναι underperforming για την νέα γενιά και σπάνε το VRR. Μακάρι να βγάλουν κάτι αξιόλογο. Σίγουρα όμως θα κοστίζει γιατί θα πρέπει να είναι active και να κάνει μπόλικη δουλειά για 4K/120 και VRR

Είχαμε ελπίδες για τον Astro HDMI ADAPTER αλλά δεν.. Είναι HDMI 2.0 χωρίς VRR support

Δημοσ.

Public το εχουν στειλει με acs απο Τεταρτη πρωι και ειναι κολλημενο  στο κεντρο διαλογης ρεντη... καραντίνα mode on . Περασα απο το καταστημα της περιοχης μου και μου λενε αργουνε λογω φορτου.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Malthador είπε

1) οδηγίες
2) FW
Oχι πως ειναι πλεον και απαραίτητο καθώς το USB DAC του ειναι κακό Maltha, καλύτερα να τα συνδέσεις κάπου με το jack τους απλά .

Dolby atmos for headphones  : To ONE & Series υποστηρίζουν κανονικά Dolby atmos - δωρεάν - οταν έχεις συμβατό εξοπλισμό (βλέπε: ΤV/ενισχυτή κτλπ), το Dolby Atmos for headphones όμως είναι αναγκαστικά επι πληρωμή και λειτουργεί με όλα τα stereo ακουστικά.
Κατεβάζεις το Dolby acess app στο ΟΝΕ ή series μηχάνημά σου και εκεί σου δίνεται επιλογή για trial 7-10 ημερών (δεν θυμάμαι τον ακριβή αριθμό).
Αφου τελειώσει η συνδρομή, σου δίνεται η δυνατότητα να το αγοράσεις μέσα απο το app.
To αγοράζεις μια φορά μόνο και λειτουργεί μέχρι και 10 συσκευές ταυτόχρονα (βλέπε: το license ισχύει για 10 συσκευές).
Αφου το κατεβάσεις, πας στα audio settings του ONE/Series και στο headset sound format (η κάτι τέτοιο) επιλέγεις το Dolby atmos for headphones.

Σε σχέση με το δωρεάν Windows Sonic είναι έτη φωτός μπροστά ;)  

• Thanks 1
Δημοσ.

3 ώρες πριν, Material_Defender_1032 είπε

Είχα διαβάσει ότι δεν υποστηρίζουν audio over USB τα Series S|X.

nvm, μαλλον υποστηρίζεται κανονικά το audio over USB.

Any officially licensed Xbox One accessory that connects to your console wired or wirelessly via USB works on Xbox Series X|S. Additionally, any headsets that connect via your Xbox Wireless Controller’s 3.5mm port are also supported.

19 λεπτά πριν, EuphangeL είπε

Εμένα που δε με ενδιαφέρουν τα headsets και έχω κουμπωμένο το S σε μόνιτορ χωρίς ηχεία. Ποια είναι η λύση για ηχειάκια; Δεν έχω τρελές απαιτήσεις για τον ήχο (dolby κλπ). Να ακούω αξιοπρεπώς χωρίς να φοράω ακουστικά.

Αυτό με το USB dongle? Έχουμε κάποια πρόταση;

Για ηχεία πάντα. 

Δημοσ.

Υπαρχει καμια ενημερωση(απο οσους δεν εχουν παραλάβει ακομα)για το ποτε θα ερθει επομενη παρτιδα κονσολων(μιας και στο site οι αλυσιδες δεν λενε τιποτα)??

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, EuphangeL είπε

Μην το κάνεις. Έψαχνα και εγώ αυτή τη λύση για να περάσω optical out στο pro-grade DAC μου. Τα HDMI splitters που παίζουν αυτή τη στιγμή είναι underperforming για την νέα γενιά και σπάνε το VRR. Μακάρι να βγάλουν κάτι αξιόλογο. Σίγουρα όμως θα κοστίζει γιατί θα πρέπει να είναι active και να κάνει μπόλικη δουλειά για 4K/120 και VRR

Είχαμε ελπίδες για τον Astro HDMI ADAPTER αλλά δεν.. Είναι HDMI 2.0 χωρίς VRR support

Δεν είναι λύση για 1080p/1440p? Δεν έχω 4k και ούτε θα αποκτήσω σύντομα τέτοιο monitor (πάω προς Dell S2721DGF ή Odyssey G7 32'").

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...