Προς το περιεχόμενο

Xbox Series X Topic v2

Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian

Βασικές συστάσεις (που ισχύουν συγχρόνως με τους όρους χρήσης του forum) για να παραμείνει το θέμα ανοιχτό:

• Συζητήστε πάνω στην συγκεκριμένη κονσόλα (specs, περιφερειακά, προγραμματισμένες κυκλοφορίες, απορίες)
  • Αποφύγετε το VS με άλλες κονσόλες ή/και PC στο βαθμό του δυνατού
  • Αποφύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς προς άλλα μέλη ή γενικεύσεις του στυλ "fan boys", "haters" κλπ
  • Μην απαντάτε σε προβληματικά μηνύματα. Στείλτε αναφορά για να τα χειριστούν οι αρμόδιοι συντονιστές.

Αν το topic ξεφύγει, χωρίς να σταλούν αναφορές, θα κλειδώσει επ' αόριστον.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, iddqdiddqd είπε

Δε νομίζω ότι το ALLM "ανάβει" το HDR απλά, την ίδια ώρα που ανάβει το ένα (επειδή μπαίνεις σε game) ανάβει και το άλλο (επειδή με ρυθμίσεις κουτιού όλα τα παλιά έχουν autohdr, και τα πιο πολλά νέα έχουν κανονικό hdr). 

Σε δισκάκια, το dolby vision το διαβάζω ως "κάναμε μια Α προσπάθεια στο θέμα HDR, δε το αφήσαμε εντελώς random". Και το δισκάκι βεβαιώς του 2020, καλό θα είναι να παίζει ωραία και σε τηλεοράσεις του 2025 και του 2030, οπότε έχει νόημα να έχει πληροφορία που σήμερα δεν απεικονίζεται.

Για παιχνίδι που θα παίζεται live σε σημερινή τηλεόραση, δεν ξέρω τι ακριβώς δίνει το dolby vision που δεν έχουμε  και χωρίς. 12bit στο μενού έχει και σήμερα. Highlights πάνω από 1000 και πάνω από 4000 δεν ξέρω που θα δούμε. Καλύτερα (dynamic) metadata δεν ξέρω αν χρειαζόμαστε με το HGIG, και δεν ξέρω τι άλλο μένει. Δεν είμαι όμως φουλ διαβασμένος στο θέμα, οπότε κρατάω μια πισινή.

Για το hgig εχω διαβασει αμφιλεγομενα πραγματα. Ενας λεει να το βαλεις και αλλος λεει οτι δεν ειναι εμφανες αν τα games το υποστηριζουν (αληθεια υπαρχει πουθενα αυτη η πληροφορια)?

• Απαντ. 11,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, gtsoui είπε

Για το hgig εχω διαβασει αμφιλεγομενα πραγματα. Ενας λεει να το βαλεις και αλλος λεει οτι δεν ειναι εμφανες αν τα games το υποστηριζουν (αληθεια υπαρχει πουθενα αυτη η πληροφορια)?

Λογικά, οτιδήποτε σε βάζει να "καλιμπράρεις" μαύρο και λευκό (τύπου κούνα αυτή τη μπάρα μέχρι το Χ σύμβολο να εξαφανιστεί), αυτή τη δουλειά κάνει: προσδιορίζει πόσο εύρος (Μαύρο-Λευκό) έχει για να παίξει μπάλα. Στην TV, απλά κόβει το tone mapping και υποθέτει πως ότι στείλει το παιχνίδι είναι mapped ήδη.  Στα χαρτιά, το calibration που κάνεις στα settings τα ρυθμίζει επίσης.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, EuphangeL είπε

Quick q: Τι ποσό σου βγάζουν για μεταφορικά;

0€ μεταφορικά 

Επεξ/σία από dream21
  • Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα,

Έχει δοκιμάσει κάποιος τον καινούργιο controller του xbox σε PC?Ήρθε ο δικός μου σήμερα και δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω το share button. Δεν έχουν ενεργοποιήσει ακόμα αυτη την δυνατότητα στο pc ή παίζει κάτι άλλο;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, tsofras είπε

Σε πόσες ώρες τις φορτίζει ? Εγώ έχω τις energizer και φορτίζω 3 4αδες εδώ και 2 χρόνια και είναι όλες μπόμπα. Δεν μετράω πόσο κρατάνε , κάνει κανα 8ωρο να τις φορτίσει

1.5 ώρα θέλει για τις 2 και 3 ώρες και για τις 4 μαζί 

• Thanks 1
Δημοσ.

Για κάποιο λογο, το  ****** φαίνεται να νου έχει ακυρώσει την παραγγελία.

Ο πωλητής με τιν οποίο ειχα κανει την επιβεβαίωση δεν βγαίνει στο τηλέφωνο οτι κι αν κανω

Υπάρχει κανενα κατάστημα που να γνωρίζετε οτι εχει series x stock ?

Δημοσ.

παιδιά, πως στο καλό συνδέομαι με καποιον για chat support ? To έκανα μέσω του get help απο το PC αλλά εδω και 1 ωρα τίποτα, ποια είναι η σωστή διαδικασία/link ?

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, red1 είπε

παιδιά, πως στο καλό συνδέομαι με καποιον για chat support ? To έκανα μέσω του get help απο το PC αλλά εδω και 1 ωρα τίποτα, ποια είναι η σωστή διαδικασία/link ?

https://partner.support.services.microsoft.com/en-ie/contact/chat/48/?disability=false&uuid=14eff2de-8a13-4d08-866a-bef7e6777898&returnFromSignIn=true&OSMCSignIn=true&wa=wsignin1.0

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να ενημερώσω για το πρόβλημα που δεν μου ξεκίναγε το forza Horizon 4.

Μετά απο κανα 3 ωρο ψάξιμο και πειραματισμό βρήκα λύση, μπορεί να βοηθήσει και κάποιον αλλο. Μπήκα στο microsoft account απο  pc, που φαίνονται οι κονσόλες. το παλιο ΟΝΕ Χ το εβγαλα απο primary home console. Μετά ανοιξα την παλιά κονσόλα, εβαλα το δισκάκι, επαιξα 2 λεπτά ( πιθανόν να έκανε καποιο sync). το εκλεισα,  το απεγκατάστησα. και μετα ξανα ανοιξα το series x. ως δια μαγείας ξεκίνησε κανονικά. 

Χθες παίζει να είχα φάει καμια ώρα να πειράζω settings σε κονσόλα και tv.

Επεξ/σία από Socratis_g
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Socratis_g είπε

https://www.ikea.com/sg/en/p/ladda-battery-charger-80241307/

Εγώ έχω αυτόν που κανονικά εχει 15ε. Δεν τον βλέπω πουθενά ούτε στο ελληνικό ούτε στο ολλανδικό ΙΚΕΑ οπότε μάλλον τον άλλαξαν με αυτόν που λινκαρες. Δε ξέρω.

Βλέπω και τον TJUGO που είναι γαμάτος σαν βιβλίο για αποθήκευση αλλα anw δε ξέρω αν αυτός ο kvarts αποδίδει το ίδιο. Φαντάζομαι πως ναι.
edit: Ναι όσο τον βλέπω μου φαίνεται πανομοιότυπος με καλύτερο led indicator φόρτισης αλλα χωρίς καλώδιο.

Επεξ/σία από klainmaingr
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Socratis_g είπε

Να ενημερώσω για το πρόβλημα που δεν μου ξεκίναγε το forza Horizon 4.

Μετά απο κανα 3 ωρο ψάξιμο και πειραματισμό βρήκα λύση, μπορεί να βοηθήσει και κάποιον αλλο. Μπήκα στο microsoft account που φαίνονται οι κονσόλες. το παλιο ΟΝΕ Χ το εβγαλα απο primary home console, ανοιξα την παλιά κονσόλα, εβαλα το δισκάκι, επαιξα 2 λεπτά ( πιθανόν να έκανε καποιο sync). το εκλεισα,  το απεγκατάστησα. και μετα ξανα ανοιξα το series x. ως δια μαγείας ξεκίνησε κανονικά. 

Χθες παίζει να είχα φάει καμια ώρα να πειράζω settings σε κονσόλα και tv.

Ασχετο,,επειδη εχουμε σαμι και οι 2 ....Στο display option sto video fidelity overscan στο colour depth eixe default 8 bit .Το αλλαζουμε σε 10 μπιτ η το αφηνουμε οπως εχει..Καπου διαβασα οτι και αν το αφησεις οταν ανιχνευσει hdr to το γυρναει σε 10 bit μονο του..Στο jedi που επαιζα παντως πηγα στην επιλογη και δε το ειχε γυρισει .Τα πανελ μας ειναι 8bit frc στην ουσια 10 bit και αυτα απο οσο ξερω...Ερωτηση και για οποιον αλλο ξερει να μας πει..Κατα τα αλλα η κονσολα ειναι τρελα.

Επεξ/σία από jimtriol
  • Like 1
Δημοσ.

1 μέρα με το S και όλα μια χαρά. Δυστυχώς μου τρώει πολύ χρόνο να κατεβάσω παιχνίδι καθώς το ίντερνετ στην περιοχή μου είναι τραγικό (7mb).

Κατέβασα ήδη Ori, Celeste & Gear 5 (πλησιάζει στο τέλος). Το τελευταίο πιο πολύ να το δω λίγο για τα γραφικά του και μάλλον θα το σβήσω καθώς δεν είμαι φαν του είδους. Έχω στην αναμονή FIFA 21, Resident Evil 7, Star Wars. Συνολικά όλα αυτά είναι λίγο πάνω από 170gb. Πολύ καλά για την χωρητικότητα της κονσόλας. Αν κυμαίνονται και τα επόμενα παιχνίδια κάπου εκεί στα 60-70gb είναι πολύ οκ.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...