Προς το περιεχόμενο

Xbox Series X Topic v2

Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian

Βασικές συστάσεις (που ισχύουν συγχρόνως με τους όρους χρήσης του forum) για να παραμείνει το θέμα ανοιχτό:

• Συζητήστε πάνω στην συγκεκριμένη κονσόλα (specs, περιφερειακά, προγραμματισμένες κυκλοφορίες, απορίες)
  • Αποφύγετε το VS με άλλες κονσόλες ή/και PC στο βαθμό του δυνατού
  • Αποφύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς προς άλλα μέλη ή γενικεύσεις του στυλ "fan boys", "haters" κλπ
  • Μην απαντάτε σε προβληματικά μηνύματα. Στείλτε αναφορά για να τα χειριστούν οι αρμόδιοι συντονιστές.

Αν το topic ξεφύγει, χωρίς να σταλούν αναφορές, θα κλειδώσει επ' αόριστον.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά υπάρχει ένας κωδικός ultimate για 14 μέρες για νέους λογαριασμούς. Όποιος τη θέλει να μου στείλει πμ να του τη δώσω. 

• Like 2
  • Απαντ. 11,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
52 λεπτά πριν, jimtriol είπε

ρε παιδια ,,,μια ερωτηση..Πως το βαζω σε standby mode για να κατεβαζει ενω δεν ειναι ανοιχτο

ειναι εκει που επιλέγεις πως θελεις να κλεινει η κονσολα. Instant On αν την βαλεις, σημαινει οτι οταν την "κλεινεις" αυτη δεν κανει ολικο power down αλλα μπαινει σε low power mode κατα το οποιο οτι θες μπορεις να το κανεις download ετσι. Επισης, οταν εισαι σε αυτο το mode, μπορεις να συνδεθεις στο xbox.com και να βαλεις την κονσολα σου να κατεβάσει οτι θελεις, γιατι πχ σου ηρθε η εμπνευση στη δουλεια να παιξεις κατι συγκεκριμενο οταν πας σπιτι :)

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, aeljim είπε

Δεν υπήρχε πρόθεση να σε προσβάλω αλλά για κάτι που έχει αναφερθεί και σε αυτό το φόρουμ πολλές φορές και είναι και πολύ πολύ εύκολο να το βρεις χτυπάει κάπως το να βλέπεις την ίδια ερώτηση συνέχεια. Πραγματικά την είδα πολλές φορές σήμερα.

πρωτη φορα πηρα κονσολα και ειμαι νεος στο φορουμ ..thats why ....καταλαβαινω τι εννοεις...το ειχα γκουγλαρει αλλα οταν το τεσταρα μου φαινονταν οτι δεν ειχε κατεβασει οσο την ειχα κλειστη..Μετα παρατηρησα οτι εκανε update μαζεμενα οτι ειχε κατεβασει στο ποσοστο..για αυρο ρωτησα για να σιγουρευτω οτι το κανω σωστα

Επεξ/σία από jimtriol
  • Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Saloufas είπε

Εχεις δικιο σε αυτο.

Ειδα και το εμφανισε τωρα το metacritic και υπεθεσα οτι θα ηταν το καινουργιο. 

my bad.

• Like 1
Δημοσ.

Και κάτι άλλο που σίγουρα έχει ρωτηθεί και συγγνώμη εκ των προτέρων. Γνωρίζουμε πότε έρχεται το επόμενο απόθεμα ή αν υπάρχει κάποιο κατάστημα αυτή τη στιγμή πέρα από τον Κοτσόβολο για προπαραγγελίες σε τιμή κανονική;

Δημοσ.

Μπορεί κανείς να επιβεβαιώσει αν το drive είναι θορυβώδες κατα την αναπαραγωγή ταινιών Blu-Ray; Αρκετά AV sites το αναφέρουν ως deal breaker ως προς την προβολή ταινιών..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Skywalker333 είπε

ειναι εκει που επιλέγεις πως θελεις να κλεινει η κονσολα. Instant On αν την βαλεις, σημαινει οτι οταν την "κλεινεις" αυτη δεν κανει ολικο power down αλλα μπαινει σε low power mode κατα το οποιο οτι θες μπορεις να το κανεις download ετσι. Επισης, οταν εισαι σε αυτο το mode, μπορεις να συνδεθεις στο xbox.com και να βαλεις την κονσολα σου να κατεβάσει οτι θελεις, γιατι πχ σου ηρθε η εμπνευση στη δουλεια να παιξεις κατι συγκεκριμενο οταν πας σπιτι :)

ευχαριστω ,ειδα οτι μπορω να τη κλεινω κιολας απο το τηλεχειριστηριο κρατωντας το x πατημενο.Οκ αυτο ειναι για download καλo ....Οταν δε κατεβαζω τι προτεινεις ?Να την εχω στο power save mode?

Επεξ/σία από jimtriol
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, jimtriol είπε

ευχαριστω ,ειδα οτι μπορω να τη κλεινω κιολας απο το τηλεχειριστηριο κρατωντας το x πατημενο.Οκ αυτο ειναι για download καλo ....Οταν δε κατεβαζω τι προτεινεις ?Να την εχω στο power save mode?

Είναι προσωπική επιλογή του καθενός, εγώ και το one x που είχα πάλι μόνιμα σε instant on το είχα, βέβαια εκεί είχε και πιο πολύ νόημα μιας και ήθελε ώρα να ανοίξει. Από εκεί και πέρα είναι στις προτιμήσεις σου, το κρατάς σε instant on και έχεις τα benefits, η το αλλάζεις και γλιτώνεις όσο ρεύμα ίσως θα έκαιγε και θα πάρει μερικά δευτερόλεπτα παραπάνω ίσως να ανοίξει.

• Like 2
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, jimtriol είπε

οπως λεει και ο φιλος απο πάνω, ειναι καθαρα προσωπικη επιλογη. Τωρα που δουλευω απο το σπιτι, δεν εχω κανενα λογο να συνδεομαι απο αποσταση, ενώ το cold boot της κονσολας ειναι τρομερα γρηγορο. δλδ τι να κανει 3sec, τι να κανει 15sec. οποτε εγω το εχω κλειστο γενικα για την ωρα για να μη καιει ενεργεια. Αλλα ισως αλλάξω τακτικη οταν αρχισουν τα διαφορα updates :) 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, dream21 είπε

Ναι αυτήν εδώ έχω https://www.skroutz.gr/s/14980662/LG-55SK7900.html

To hdr effect δεν το χω βαλει. Απλα, πρεπει οταν βαλεις ενα game να τρεξει (μιας και το μενου δεν ειναι σε hdr και δεν ενεργοποιειται το game mode, τουλαχιστον σε μενα) δες πανω απο το game mode να λεει "Hdr picture mode". Στην αρχη το χα μπερδεψει με το hdr effect.

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, kostiger είπε

Eιναι στα known issues αυτο, μαλλον θα πρεπει να το ελεγξεις.

Σε αλλα νεα τωρα, μετα τα συγχαρικια για τη διαφορετικη προσεγγιση που ακολουθει η Σονυ, μοιραστηκε την επιθυμια να αποκτησει το πσ5 ο Φιλιππας σε συνεντευξη του στο gamespot..

https://sirusgaming.com/2020/11/12/phil-spencer-looking-forward-own-playstation-5/

Kosti, ισως να μην κατάλαβα καλά φίλε αλλά άμα αναφέρεσαι τον ήχο του Drive, αρκετοί reviewers το είχαν αναφέρει και δεν θεωρείται πρόβλημα, αναφέρομαι στον "βζι-βζιι-βζι-βζι-βζι-βζιιιιιι" :D 
ήχο οταν ανάβεις την κονσόλα και έχεις δισκάκι μέσα.
Ο ήχος είναι παραπλήσιος με του PS4 Pro που είχα και ελάααααχιστα πιο δυνατός απο αυτόν που έκανε το XONE X, θεωρώ πως είναι θέμα ηχομόνωσης λόγω σημείου που ειναι τοποθετημένο το drive (βλέπε : άκρη/γωνία, ελάχιστο υλικό/πλαστικό που να "απορροφάει"/μονώνει τον ήχο).

3 ώρες πριν, JohnTheReaper89 είπε

Καλημέρα!!  Το μόνο που έχω παρατηρήσει από θέματα στην κονσόλα είναι 2 crashes σε εφαρμογές και έχει και κάποιο θέμα με το HDMI-CEC δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω το τηλεχειριστήριο.. Με ένα update θα λυθούν αυτά..Κατά τα άλλα κορυφή απλά 💪💪

Σχετικά με το HDMI CEC : Οπως πολύ σωστά είχε αναφέρει ο φίλτατος @iddqdiddqd (καθόμουν και έψαχνα το useername βρε μπαγάσα, δεν αποστηθίζεται με τπτ :D ), ΚΑΠΟΙΕΣ βελτιώσεις έχουν γίνει, κοινώς, μπορείς να ανοίγεις την κονσόλα/ενισχυτή μέσω του joypad/κονσόλας ή και το αντίθετο (βλέπε: να ανοιγεις/κλεινεις την κονσόλα μέσω του χειριστηρίου της TV) πλέον, και χωρίς προβλήματα και σκαλώματα (σε σχέση με το ONE X) αλλά, πέρα απο αυτό, τζίφος...Δεν μπορείς κοινώς να χρησιμοποιήσεις το χερηστήριο της TV για να κάνεις πλοήγηση στα μενού του XSS/XSX ή/και να χειριστείς τα μενού/searchbar σε Netflix/Amazon Prime video και ΔΕΝ μπορώ να καταλάβω το γιατί, αφού ΄βαλανε κανονικά πλέον HDI CEC, γιατι δεν υποστηρίζονται αυτές οι λειτουργίες ? Θα το ξαναπώ, σε ενα απλο PS4 του Θεού αυτό λειτουργούσε κανονικότατα και σου έλυνε τα χέρια καθώς ηταν απίστευτα βολικό - ίσως βελτιωθει με κάποιο update ? Η μήπως το κάνουνε για να πας να αγοράσεις media remote ? Προσωπικά, 20-30€ δεν πρόκειται να δώσω για την "πολυτέλεια"  του να ελεγχω τα μενού με ένα τηλεκοντρόλ, 2020 έχουμε, αυτά θα πρέπει να γίνονται standard και αυτόματα πλέον μέσω CEC.

Σε άλλα νεα : Μερικές μικρο-παρατηρήσεις :
- To joypad είναι όντως μικρότερο αλλά συνηθίζεται μέσα σε 5 λεπτά, κλασσικά καλό (απο άψογη λειτουργικότητας) xbox joypad.
- τα triggers (σκανδάλες) που έχουν πλεόν αυτη την τραχιά υφή...πίπες, σιγά την διαφορά, δεν είχε ποτε κανένα προβλημα με τις προηγούμενες που ηταν λείες/
γυαλιστερές.
- Το D-pad παιδιά, προσωπική άποψη, είναι  υποβάθμιση και οχι αναβάθμιση : αυτο το κλακ-κλακ-κλακ που κάνει οταν το πιέζεις είναι αρκετά έντονο και ενοχλητικό, συν τοις άλλοις, το προηγούμενο d-pad που ηταν σταυρουδάκι, ηταν μια χαρά, έπαιζε απροβλημάτιστα και ηταν αθόρυβο σε σχέση μ'αυτο.
- το νέο "share" κουμπί, ωραίο το να το'χεις αλλά υπάρχει στο PS4 απο το 2013 - καλύτερα πάντως απο το να πατάς guide button και μετά Υ, δεν το συζητώ.
- Oι χρόνοι φόρτισης παιχνδιού προαφανώς πάιζουν απο τίτλο σε τίτλο, σε μερικά θα δεις διαφορά, σε άλλα τεράστια ενω σε άλλα τπτ το ιδιαίτερο, το Ninja Gaiden 2 πχ, ζήτημα να γλυτώνεις 2 δευτερόλεπτα σε κάθε οθόνη φόρτισης.
- Το quick resume ωραίο :) 

Και 2 ερωτήσεις τώρα παιδιά γιατί χρειάζομαι βοήθεια : 
1) Το Dolby atmos for headphones που ειναι επι πληρωμή, το είχα αγοράσει πριν λίγο καιρό στο ΟΝΕΧ μου.
Η Dolby σε αφήνει να το έχεις ενεργοποιημένο μέχρι 10 συσκευές. Η 1η συσκευή ηταν το ΟΝΕ Χ και η 2η το PC μου.
τι γίνεται τώρα που έκανα αναβάθμιση σε XSX ?  Είμαι στην 3η συσκευή μου πλέον ή ακόμα στη 2η αφού εκανα remove και unlink το προηγούμενο ΟΝΕ Χ μου απο το MS account μου ? Tι παίζει ακριβώς με το license τώρα ?

2) Tα όποια DLC που έχεις ήδη εξαργυρώσει μέσω code ή αγοράσει απο το store, εμφανίζονται στην καρτέλα του παιχνδιού οταν το κάνεις εγκατάσταση και μπορείς να τα ξανακατεβάσεις απο εκεί χωρίς να μπείς στο store και να τα ξανακατεβάσεις ένα-ενα ξεχωριστά.
Στο Killer is dead ομως, που είχα κατεβάσει ΚΑΝΟΝΙΚΑ το DLC του (smooth operator pack) πριν 2 μήνες, ΔΕΝ εμφανίζεται πια στη λίστα του παιχνιδιού οταν το κάνεις install αλλά ΟΥΤΕ και στο store στα add-ons του παιχνδιού.
Το αστείο είναι πως αμα παω/μπω στο store μέσω browser στο PC. το DLC εμφανίζεται κανονικότατα , μου λέει "you own this product" αλλά οταν πατάω "install on my devices" στα δεξιά για να κάνω remote install, στην επόμενη οθόνη που εμφανίζεται, λέει "where do you want to install ?" αλλά το XSX μου δεν εμφανίζεται πουθενά.
Να τονίσω πως αυτό συμβαίνει ΜΟΝΟ με το συγκεκριμένο DLC καθώς αλλα DLC μπορώ να τα κατεβάσω κανονικά μέσα απο το site τους στο XSX μου.
Τι γίνεται εδώ ? Εγίνε delisted το DLC ? Αφου το κατεβασα κανονικα πριν μερικους μήνες ! Μήπως έγινε κανα' μπάχαλο/μπέρδεμα με τους servers ελέω της κυκλοφορίας του XSS/XSX ? 
Είναι κάτι το οποίο έχει ξανασυμβεί ? 

Ευχαριστώ για την οποιαδήποτε βοήθεια, προσπαθώ να βγάλω άκρη απο εχθές αλλά τίποτα...

• Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, tsofras said:

Σε πόσες ώρες τις φορτίζει ? Εγώ έχω τις energizer και φορτίζω 3 4αδες εδώ και 2 χρόνια και είναι όλες μπόμπα. Δεν μετράω πόσο κρατάνε , κάνει κανα 8ωρο να τις φορτίσει

Έχω το ίδιο με τον dream αλλά σε μαύρο. Οι μπαταρίες είναι καταπληκτικες, ο φορτιστής νομίζω θέλει πολύ λίγη ώρα συγκριτικά. Νομίζω σε 2 ώρες είσαι οκ αν θυμάμαι καλά. Δεν με θυμάμαι πότε να περιμένω πολλή ώρα να πρασινίσει το λαμπάκι 

• Thanks 1
Δημοσ.

Διαβασα οτι το 2021 (μαλλον) θα βγουν games που θα υποστηριζουν dolby vision για το xbox... το θεμα ειναι, μεσω του ALLM που ενεργοποιειται το game mode και παει και αυτοματα σε hdr, θα σου δινεται επιλογη να παει σε dolby vision μεσω της κονσολας? 

Πάντως, σε ταινιες που ειχε δειξει ο vincent, το dolby vision εχει καλυτερη εικονα

Δημοσ.

Σας ζηλεύω μάγκες, έχω πάρα πολλά χρόνια να νιώσω έτσι. Τελευταία φορά πραγματικά με τον δούκα το 2003, μακάρι να έβρισκα ξανά την σπίθα αυτή.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, gtsoui είπε

Διαβασα οτι το 2021 (μαλλον) θα βγουν games που θα υποστηριζουν dolby vision για το xbox... το θεμα ειναι, μεσω του ALLM που ενεργοποιειται το game mode και παει και αυτοματα σε hdr, θα σου δινεται επιλογη να παει σε dolby vision μεσω της κονσολας? 

Πάντως, σε ταινιες που ειχε δειξει ο vincent, το dolby vision εχει καλυτερη εικονα

Δε νομίζω ότι το ALLM "ανάβει" το HDR. Απλά, την ίδια ώρα που ανάβει το ένα (επειδή μπαίνεις σε game) ανάβει και το άλλο (επειδή με ρυθμίσεις κουτιού όλα τα παλιά έχουν autohdr, και τα πιο πολλά νέα έχουν κανονικό hdr). 

Σε δισκάκια, το dolby vision το διαβάζω ως "κάναμε μια Α προσπάθεια στο θέμα HDR, δε το αφήσαμε εντελώς random". Και το δισκάκι βεβαιώς του 2020, καλό θα είναι να παίζει ωραία και σε τηλεοράσεις του 2025 και του 2030, οπότε έχει νόημα να έχει πληροφορία που σήμερα δεν απεικονίζεται.

Για παιχνίδι που θα παίζεται live σε σημερινή τηλεόραση, δεν ξέρω τι ακριβώς δίνει το dolby vision που δεν έχουμε  και χωρίς. 12bit στο μενού έχει και σήμερα. Highlights πάνω από 1000 και πάνω από 4000 δεν ξέρω που θα δούμε. Καλύτερα (dynamic) metadata δεν ξέρω αν χρειαζόμαστε με το HGIG, και δεν ξέρω τι άλλο μένει. Δεν είμαι όμως φουλ διαβασμένος στο θέμα, οπότε κρατάω μια πισινή.

Επεξ/σία από iddqdiddqd
  • Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...