Προς το περιεχόμενο

Xbox Series X Topic v2

Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian

Βασικές συστάσεις (που ισχύουν συγχρόνως με τους όρους χρήσης του forum) για να παραμείνει το θέμα ανοιχτό:

• Συζητήστε πάνω στην συγκεκριμένη κονσόλα (specs, περιφερειακά, προγραμματισμένες κυκλοφορίες, απορίες)
  • Αποφύγετε το VS με άλλες κονσόλες ή/και PC στο βαθμό του δυνατού
  • Αποφύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς προς άλλα μέλη ή γενικεύσεις του στυλ "fan boys", "haters" κλπ
  • Μην απαντάτε σε προβληματικά μηνύματα. Στείλτε αναφορά για να τα χειριστούν οι αρμόδιοι συντονιστές.

Αν το topic ξεφύγει, χωρίς να σταλούν αναφορές, θα κλειδώσει επ' αόριστον.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, DarthGRE είπε

Φίλε μου.

Είμαι 40 ετών. Έχω δώσει το κόσμου τα λεφτά για αγορές του console gaming. Έχω φάει τις παπάρες του αιώνα είτε με το RROD του 360, μέχρι την παπάντζα του cell στο PS3 που θα έπαιζε 1080p σε δύο οθόνες ταυτόχρονα.

Αυτό που λέω είναι οτι φέτος πρέπει να τα κερδίσουν τα λεφτά μου, βαρέθηκα να τα χαρίζω.

Άσχετο με αυτό που λέμε αλλά καλά έκανες και το έβγαλες από μέσα σου, τι να πω 😛

Τεσπα, ο καθένας μπορεί να έχει την δική του κρίση για το αν είναι gameplay η όχι το ντέμο. Εμένα μου είναι αυτονόητη η απάντηση για άλλους όχι. Συνεχίζουμε:)

Επεξ/σία από Επισκέπτης
  • Απαντ. 11,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, PDS13 είπε

Άσχετο με αυτό που λέμε αλλά καλά έκανες και το έβγαλες από μέσα σου, τι να πω 😛

Τεσπα, ο καθένας μπορεί να έχει την δική του κρίση για το αν είναι gameplay η όχι το ντέμο. Εμένα μου είναι αυτονόητη η απάντηση για άλλους όχι. Συνεχίζουμε:)

Για ποιο λόγο σου είναι αυτονόητο; Επειδή το είπανε; 

Για εμένα είναι αυτονόητο λοιπόν ότι είναι μια επικοινωνιακή ρελάνς από τη Sony που θα την βρει αργότερα μπροστά της.

Επεξ/σία από DarthGRE
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, DarthGRE είπε

Για ποιο λόγο σου είναι αυτονόητο; Επειδή το είπανε; 

Mα και εσυ τωρα τι ρωτας..

Δεν ειδες στην αρχη του demo που εβγαλε prompt τον σταυρο και εφυγε απο τον χαρακτηρα σε god mode?

Aυτοι το ειπανε cinematic view αλλα στην γλωσσα των dev λεγεται god mode.

Δλδ εαν ξερεις απλα στοιχειωδη πραγματα καταλαβαινεις αμεσως οτι ειναι gameplay demo..

Επεξ/σία από optimus prime
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, optimus prime είπε

Mα και εσυ τωρα τι ρωτας..

Δεν ειδες στην αρχη του demo που εβγαλε prompt τον σταυρο και εφυγε απο τον χαρακτηρα σε god mode?

Aυτοι το ειπανε cinematic view αλλα στην γλωσσα των dev λεγεται god mode.

Δλδ εαν ξερεις απλα στοιχειωδη πραγματα καταλαβαινεις αμεσως οτι ειναι gameplay demo..

/s

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
43 λεπτά πριν, DarthGRE είπε

Και επειδή είχε button prompts σημαίνει κάτι?

Έχει δύο ημέρες που το φόρουμ θαρρώ είτε οτι έχει γεμίσει με υπαλλήλους εταιριών που θέλει να πουλήσει η next gen γενιά εν τω συνόλω, είτε με ηττοπαθείς καταναλωτές που έχουν την διάθεση να χώσουν λεφτά για να πάρουν ένα προϊόν που θα λειτουργεί κατώτερα as advertised. Το ξαναλέω και τελειώνει το θέμα εδώ, τουλάχιστον για εμένα: δεν νοείται next gen με τα specs που ανακοινώθηκαν εκατέρωθεν (ακόμα και απο τα υποδεέστερα της Sony) που θα τρέχει 30 frames per second, ΠΟΣΩ ΜΑΛΛΟΝ ΣΕ ΕΝΑ TECH DEMO.

Ναι βεβαίως. Ότι τρέχει real-time σε πραγματικό δυναμικό περιβάλλον με physics και δεν είναι απλώς ένα σκηνοθετημένο cutscene διαμορφωμένο κατάλληλα ώστε να παρακάμπτει τεχνικές αδυναμίες. Γενικά αν δεν μπορείς να καταλάβεις την τεράστια διαφορά ενός σκηνοθετημένου cutscene με την ελεύθερη κάμερα και τον κανονικό έλεγχο ενός χαρακτήρα, δεν θα καταλείξουμε κάπου. Δεν πειράζει όμως μιας και το proof is in the pudding. Θα δούμε στην πορεία.

Με ποια specs κατά τη γνώμη σου "νοείται next-gen"? Πες μας χρονισμούς, πυρήνες και μνήμες για να καταλάβουμε και εμείς. Υπενθυμίζω ότι δεν είμαστε πλέον στο 2000. Ελπίζω να έχεις καταλάβει ότι σιγά σιγά αρχίσαμε να χτυπάμε ταβάνι όσο αναφορά την ταχύτητα των ημιαγωγών. Δεν είναι θέμα ηττοπαθών καταναλωτών και marketing. Θέμα φυσικής και πραγματικών περιορισμών σε hardware είναι.

Τέλος, μπορεί για σένα να μη νοείται next-gen στα 30fps αλλά από την άλλη αυτό ίσχυε πάντα. Το performance target είναι απλώς μια μεταβλητή που επιλέγει συνειδητά ο εκάστοτε developer. Δεν προσδιορίζει από μόνο του το αν κάτι είναι next-gen ή όχι. Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να είσαι ήσυχος με ένα PC. 

19 λεπτά πριν, DarthGRE είπε

Για εμένα είναι αυτονόητο λοιπόν ότι είναι μια επικοινωνιακή ρελάνς από τη Sony που θα την βρει αργότερα μπροστά της.

Η Epic θα κληθεί να αποδείξει τις δυνατότητες της μηχανής της. Όχι η Sony. 

Εφόσον σε αυτή τη γενιά είδαμε παιχνίδια που να ξεπερνάνε άνετα τα πρώτα μη-interactive demos της UE4, θέλω να πιστεύω ότι έτσι θα γίνει και τώρα.

Επεξ/σία από D.Luffy
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, D.Luffy είπε

Ναι βεβαίως. Ότι τρέχει real-time σε πραγματικό δυναμικό περιβάλλον με physics και δεν είναι απλώς ένα σκηνοθετημένο cutscene διαμορφωμένο κατάλληλα ώστε να παρακάμπτει τεχνικές αδυναμίες. Γενικά αν δεν μπορείς να καταλάβεις την τεράστια διαφορά ενός σκηνοθετημένου cutscene με την ελεύθερη κάμερα και τον κανονικό έλεγχο ενός χαρακτήρα, δεν θα καταλείξουμε κάπου. Δεν πειράζει όμως μιας και το proof is in the pudding. Θα δούμε στην πορεία.

Με ποια specs κατά τη γνώμη σου "νοείται next-gen"? Πες μας χρονισμούς, πυρήνες και μνήμες για να καταλάβουμε και εμείς. Υπενθυμίζω ότι δεν είμαστε πλέον στο 2000. Ελπίζω να έχεις καταλάβει ότι σιγά σιγά αρχίσαμε να χτυπάμε ταβάνι όσο αναφορά την ταχύτητα των ημιαγωγών. Δεν είναι θέμα ηττοπαθών καταναλωτών και marketing. Θέμα φυσικής και πραγματικών περιορισμών σε hardware είναι.

Τέλος, μπορεί για σένα να μη νοείται next-gen στα 30fps αλλά από την άλλη αυτό ίσχυε πάντα. Το performance target είναι απλώς μια μεταβλητή που επιλέγει συνειδητά ο εκάστοτε developer. Δεν προσδιορίζει από μόνο του το αν κάτι είναι next-gen ή όχι. Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να είσαι ήσυχος με ένα PC. 

Η Epic θα κληθεί να αποδείξει τις δυνατότητες της μηχανής της. Όχι η Sony. 

Εφόσον σε αυτή τη γενιά είδαμε παιχνίδια που να ξεπερνάνε άνετα τα πρώτα μη-interactive demos της UE4, θέλω να πιστεύω ότι έτσι θα γίνει και τώρα.

Εάν θέλετε να δώσετε 600 ευρώ για να παίζετε πάλι σε 30 frames και να φορτώνουν πιο γρήγορα τα παιχνίδια στο boot, καλά κάνετε. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, DarthGRE είπε

Εάν θέλετε να δώσετε 600 ευρώ για να παίζετε πάλι σε 30 frames και να φορτώνουν πιο γρήγορα τα παιχνίδια στο boot, καλά κάνετε. 

Κοιτα επειδη μερικα παιχνιδια σιγουρα θα ειναι στα 30 fps μπορεις να κανεις 2 πραγματα εαν δεν θελεις να στησεις δυνατο pc.

To πρωτο ειναι να τα αγνοησεις και να μην τα παιξεις..

Το δευτερο και αυτο που κανω εγω ειναι καποια στιγμη παρε μια tv η οποια να εχει καλο interpolation και να τα παιξεις με αυτο ενεργοποιημενο.

Η κινηση ειναι σχεδον ιδια με το να παιζεις με 60 fps..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, DarthGRE είπε

Εάν θέλετε να δώσετε 600 ευρώ για να παίζετε πάλι σε 30 frames και να φορτώνουν πιο γρήγορα τα παιχνίδια στο boot, καλά κάνετε

Ποιοι ακριβώς είναι αυτοί δεν κατάλαβα? Εγώ μπορεί να θέλω να δώσω 1000+ για την νέα Ampere Ti.

Αν το πάμε στο οικονομικό τώρα και στο τι αξίζει για τον καθένα και την τσέπη του θα εκτροχιαστεί εντελώς η συζήτηση.

Επεξ/σία από D.Luffy
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Malthador είπε

Ερμ...

Όχι;

Ναι ιδια ειναι,απλα δημιουργει μερικα artifacts και εχει παραπανω lag.

Για παιχνιδια ομως τα οποια ειναι πιο slow paced και οχι shooters εννοειται.

Αν και για τα shooters δεν νμζ να βγει καποιο το οποιο να μην ειναι 60 fps.

To θεωρω αδυνατο..

Επεξ/σία από optimus prime
  • Moderators
Δημοσ.
Just now, optimus prime said:

Ναι ιδια ειναι,απλα δημιουργει μερικα artifacts και εχει παραπανω lag.

Για παιχνιδια ομως τα οποια ειναι πιο slow paced και οχι shooters εννοειται.

Αν και τα shooters δεν νμζ να βγει καποιο το οποιο να μην ειναι 60 fps.

To θεωρω αδυνατο..

Α, δηλαδή είναι σχεδόν ίδια, εκτός από εκείνες τις φορές που δεν είναι καθόλου ίδια.

Πες έτσι ντε και σε παρεξήγησα.

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Malthador είπε

Α, δηλαδή είναι σχεδόν ίδια, εκτός από εκείνες τις φορές που δεν είναι καθόλου ίδια.

Πες έτσι ντε και σε παρεξήγησα.

Ενταξει δεν ειναι σαν να τρεχει το παιχνιδι κανονικα οπως σαν να ηταν με 60 fps αλλα εχει 80-85% παρομοια κινηση.

Ειναι αρκετα playable,εχω παιξει ολα τα exclusives ετσι,ειναι δοκιμασμενο και παιρνει εγκριση απο εμενα..

Δημοσ.

παντως αυτο που γραψατε για το ray tracing, μαλλον δεν προσεξατε οτι ειπαν οτι υπαρχει global illumination...

οσο για την αναλυση, ηταν προφανες  οτι ηταν ετσι λογω των απειρων πολυγονων που ηθελε να εμφανισει η epic στη μηχανη της....

το ντεμο δεν ηταν για να δειξει τις δυνατοτητες του ps5, ηταν για να δειξει τις δυνατοτητες της unreal engine...

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 minutes ago, optimus prime said:

Ενταξει δεν ειναι σαν να τρεχει το παιχνιδι κανονικα οπως σαν να ηταν με 60 fps αλλα εχει 80-85% παρομοια κινηση.

Ειναι αρκετα playable,εχω παιξει ολα τα exclusives ετσι,ειναι δοκιμασμενο και παιρνει εγκριση απο εμενα..

Αδερφέ εκτός του ότι δεν έχει ίδια κίνηση στο ελάχιστο, επιπλέον να μην εύχεσαι καν να γίνει incorporated το motion interpolation στο gaming γιατί θα κλαίμε όλοι παρέα μετά.

Θα βλέπεις κάτι games με 20 frames επί δύο ίσον 40 και θα σου λένε να μην παραπονιέσαι γιατί βγάζουν πάνω από 30 καρέ (και μαζί θα βγάζεις και τα μάτια σου).

Επεξ/σία από Malthador
  • Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, xavier είπε

παντως αυτο που γραψατε για το ray tracing, μαλλον δεν προσεξατε οτι ειπαν οτι υπαρχει global illumination...

Άλλο το RT και άλλο το GI.

To GI μπορεί να γίνει faked με τις κλασικές μεθόδους rendering (αυτό έγινε στο demo) και υπάρχει ήδη σε κάποια παιχνίδια.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...